GoniaP Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Mój kochany Panie, Nie wiem co ze mną jest nie tak :shake: Wyrosłem na pięknego, zdrowego, rosłego młodzieńca... Jestem pełen energii i kocham ludzi... Jednak wyrzucili mnie :-( Jakiś czas tułałem się po wsiach, miasteczkach, lasach i łąkach. Najgorsze były samotność, głód i ciemność :shake: Na szczęście spotkałem ją - moją małą, słodką Tami - jeszcze psie dziecko... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97101[/URL] Znów miałem po co żyć. Chroniłem ją przed zimnem, prowadziłem bezpiecznymi drogami, odganiałem od niej wszelkie zło. Tuliłem ją do siebie nocami. Byłem zmuszony poniżyć się do grzebania w śmietnikach, inaczej nie przeżylibyśmy długo... Ale cóż, w końcu byłem za nią odpowiedzialny. Któregoś dnia przyjechali oni. Uciekaliśmy, ale ona nie miała tyle siły w łapkach, co ja. Złapali najpierw ją, a ja sam do nich poszedłem. Nie mogłem jej zostawić :shake: Zawieźli nas do przytuliska. Bałem się tak samo jak ona... Zabrali mnie do kojca... Taka fajna Pani tłumaczyła mi, że Tami ma za krótką sierść by zostać ze mną... I tak zostałem zupełnie sam... Nie mogę narzekać... Nie jestem głodny, mam czysto, mam budę wypchaną słomą. Czasami wezmą mnie na spacer. Czasami mogę pobiegać...Biegnę wtedy jak wiatr i marzę o wolności przy kochającym Człowieku... Czasami Tami przychodzi mnie odwiedzić. Wkłada wtedy pyszczek pomiędzy kraty mojego boksu, a ja ją całuję. Ale jestem bardzo, ale to bardzo samotny :-( I czuję się uwięziony :-( Za co??? No podajcie mi choć jeden powód mojego cierpienia? Marzę o tym, by ktoś mnie pokochał i stąd zabrał. I żeby dał mi jakąś piłkę albo frisbee, i żeby sie ze mną bawił. Chciałbym też móc się do kogoś dobrego przytulić i poczuć, że przynależę. W samotne noce patrzę w gwiazdy i proszę o dom dla siebie i dla Tami. Nie koniecznie wspólny. Chciałbym być szczęśliwy i wiedzieć, że i Tami się poszczęściło. Obiecuję, będę dobrym psem. Pokażę Ci mój Panie co to psia miłość i wierność. Tylko mnie pokochaj i daj mi dom. Twój Bilbo. [IMG]http://img460.imageshack.us/img460/848/bilbo13se8.jpg[/IMG] Quote
GoniaP Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 [IMG]http://img460.imageshack.us/img460/738/bilbo8tx0.jpg[/IMG] Quote
GoniaP Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 [IMG]http://img460.imageshack.us/img460/5581/bilbo2kn0.jpg[/IMG] Quote
GoniaP Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Dzień dobry Bilbo. Zaczynamy walkę o Twoje szczęście. Ale musisz nam pomagać ;) Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Czy on nie ma w sobie czegoś z Berneńczyka? W sumie wiem,że to nie jest najwazniejsze,ale tak myśle,że to by mu może pomogło...... Biedne psisko jest taki piękny. Elżbieta Quote
xxxx52 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 slicznosci uciekaj do cieplego domku. widze w nim Entlebucher Sennenhund na dluzszych lapkach. Quote
GoniaP Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 [quote name='waldi481']Czy on nie ma w sobie czegoś z Berneńczyka? W sumie wiem,że to nie jest najwazniejsze,ale tak myśle,że to by mu może pomogło...... Biedne psisko jest taki piękny. Elżbieta[/quote] Ale o czym myślisz? Masz jakieś przyjazne berneńczykom forum? Quote
GoniaP Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 [quote name='xxxx52']slicznosci uciekaj do cieplego domku. widze w nim Entlebucher Sennenhund na dluzszych lapkach.[/quote] eeeeeeeeeeeee, a co to jest po Polsku?? Quote
ulvhedinn Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Faktycznie przypomina któregoś ze szwajcarów :loveu: Śliczności chłopak :cool3: Quote
xxxx52 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 GoniaP-to chyba znaczy bernenczyk?nie wiem dokladnie:oops: Quote
anula1959 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Mam nadzieję Bilbusiu , że teraz znajdzie się ktoś , kto się tobą zaopiekuje: [B][URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=266226004"][COLOR=#0000ff]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=266226004[/COLOR][/URL][/B] Quote
GoniaP Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 [quote name='anula1959']Gosiu, nie ma sprawy:lol:[/quote] Ja wiem, że zawsze na Ciebie można liczyć :loveu: Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Berneńczykom jest poświęcony cały dział na Molosach.Poniewaz psiak wydaje mi się ma w sobie coś właśnie z tej rasy przyszło mi poprostu do głowy,że może by tam go przedstawić.Może by pomogli w znalezieniu mu domu.. Załozyłabym mu watek tylko nie wychodzi mi wstawienie zdjęc Berneński Pies Pasterski - forum miłośników Berneńskich Psów Pasterskich (taki dział jest na Molosach) Ela Quote
anula1959 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 [B]Gosieńko, dostałam mail z zapytaniem o Bilbusia, cholera aż boję się cieszyć![/B] Oto jego treść: [I]Witam. Czy piesek przebywa w schronisku w Poznaniu (na Bukowskiej)?[/I] [I]Czy toleruje on inne pieski? [/I] Adres mailowy Pani: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Pisz szybciutko do Pani! Quote
caroolcia Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Trzymam kciuki, żeby ten mailik domkiem się stał :cool1: Quote
GoniaP Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 Już napisałam do Pani.... Anula, mam też prośbę kolejną do Ciebie... Czy z tekstu na Allegro mogłabyś wykasować linki do dogo? Quote
anula1959 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Gosiu , sprawdziłam wszystkie aukcje po 2 razy i szczerze powiedziawszy nie widzę linków ale może ja jestem ślepa:oops: Quote
GoniaP Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 [quote name='anula1959']Gosiu , sprawdziłam wszystkie aukcje po 2 razy i szczerze powiedziawszy nie widzę linków ale może ja jestem ślepa:oops:[/quote] Przepraszam Anula, ale ja juz mam chyba przewidzenia :oops: Ech, za dużo tego... Quote
basiaap Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Duży, dzielny psi obrońca małej suczki... łza mi się w oku zakręciła:oops: Suczka mojej Mamy, zanim została suczką mojej Mamy, żyła tak jak Tami (też wyrzucono ją z samochodu) i też miała swojego dużego, dzielnego psiego obrońcę. Oboje znaleźli swój kąt. Życzę tego z całego serca i tej parze... Quote
anula1959 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Pojawił się pierwszy obserwator:cool3:, wierzę , że to dobrze wróży;) Quote
GoniaP Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 [quote name='anula1959']Pojawił się pierwszy obserwator:cool3:, wierzę , że to dobrze wróży;)[/quote] Nikt do mnie w sprawie Bilbo nie pisał, ani nie dzwonił :-( Quote
Recommended Posts