lena_zet Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Wczoraj o godzinie 15 na trasie Częstochowa-Katowice mój znajomy zobaczył biegającą między samochodami młodą sunię wyżła niemieckiego.Oczywiście sie zatrzymał i zgarnął sunię do auta, inaczej już by została pewnie rozjechana..... Sunia jest piękna, młoda, troszkę wychudzona, ale wiadomo-mogła sie błąkać kilka dni.Podejrzewamy, że komuś uciekła-nie miała obroży, nie jest zaczipowana, tatuażu brak!Jest zupełnie zdrowa, ale niczego nienauczona... Sunia jest bardzo ruchliwa, cały czas chce się bawić.Wielce prawdopodobne, że była trzymana w kojcu lub ogrodzie, ponieważ załatwia się w mieszkaniu, na zewnątrz nie.Sunia dzisiaj jest w mieszkaniu tymczasowym, ale dziewczyny nie radzą sobie.Całą noc przełaziła zaczepiając je do zabawy, swoje potrzeby załatwia TYLKO w domu,nie na zewnątrz.Dzieewczyny sobie poprostu z nia nie radzą, oprócz niej mają pod opieką 2 inne psy-KOSMOS. W zwiazku z tym szukamy pilnie dla niej tymczasu kojcowego lub z możliwościa wybiegu na ogród.Jeśli nic nie znajdziemy, nie wiem co będzie.No i szukamy właścicieli! Nr telefonu do mnie: 505-497-467. Quote
lena_zet Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 taka jestem piekna sunieczka z miodowymi oczętami: drugie: ostatnie: Quote
HebaNova Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 taka bidula na trasie to albo uciekla z auta podczas postoju albo ją wyrzucili specjalnie. Lenka, bedziecie dzwonic po schronach okolicznych? może jednak ktoś ja szuka Quote
grazyna9915 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 HebaNova napisał(a):taka bidula na trasie to albo uciekla z auta podczas postoju albo ją wyrzucili specjalnie. Lenka, bedziecie dzwonic po schronach okolicznych? może jednak ktoś ja szuka Może ruszyła na łowy??? Quote
HebaNova Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 a miała kaczkę w pysku? :evil_lol::eviltong: bo jakby co to ja reflektuję jutro na obiad Quote
lena_zet Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 kochane dziewczyny, pomóżcie ja ogłaszać, może ktoś jej szuka? i czy można liczyć na dofinansowanie do hotelu?nie mamy wyjścia, a do milowic jej za chiny nie odwiozę. Quote
tanitka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 ambra ją już wczoraj wstawiła na jednym forum wyżłów, dokleję zatem zdjęcia. Na zgubioneznalezione tez już jest. Po nią szybko zgłoszą sie chetni (jeśli nie właściciel), ale do schorniska jej nie zawoźcie!:shake: Quote
lena_zet Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 tanitka napisał(a):ambra ją już wczoraj wstawiła na jednym forum wyżłów, dokleję zatem zdjęcia. Na zgubioneznalezione tez już jest. Po nią szybko zgłoszą sie chetni (jeśli nie właściciel), ale do schorniska jej nie zawoźcie!:shake: wiem, ale nie mamy co z nią zrobić kurde, a na hotel mamy 0 złotych, mozecie poprosić na wyzłowym forum czy wesprą nas na hotel dla niuni? Quote
tanitka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 oczywiście że zaraz napiszę prośbę o pomoc. POdaj mi może nr konta na który można wpłacać. Ile u was kosztuje doba hotelowa? Quote
lena_zet Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 dziekuję, na pewno na Fundację : "FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT" 41-303 Dąbrowa Górnicza ul. Kasprzaka 62 m21 tel: (032)7494490; 0 506 198 410 Numer KRS: 0000285182 REGON: 240699505 NIP: 6292374672 Nr konta bankowego 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 ja zaraz w ogóle obdzwonię hotele czy jest jakieś miejsce i po ile, ech. Quote
tanitka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 zaproponowałam dopisek "hotel dla wyżlicy" OK? Quote
lena_zet Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 tanitka napisał(a):zaproponowałam dopisek "hotel dla wyżlicy" OK? dziękuje tanitko, czy możesz dać linka do wątku na wyżłach?Wieziemy ja popołudniu do kliniki dr Teodorowskiego, prawdopodobnie 15 zł będzie nas kosztowała doba+karma. Quote
halbina Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 niestety, ja nie udźwignę takiego obciążenia... mogę wspierać wątek i napisać tekst... Quote
lena_zet Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 halbina napisał(a):niestety, ja nie udźwignę takiego obciążenia... mogę wspierać wątek i napisać tekst... kochana halbino, ależ to bardzo dużo!bardzo ci dziekuję. Quote
Ambra Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Halbinko mysl nad allegro dobra kobieto, mam nadzieje ze szybko trafi do domku, zrobie jej dzis ladne jakies zdjecia tro weczorem by sie wrzucilo, łobuz zabawowy z niej jest wlk, wulkan energii poprostu Quote
jotka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Myśl, myśl, ja tymczasem wrzucę ją na stronę sosnowieckiego schronu. Może ktoś jej szuka, chociaż z drugiej strony czy zasługuje na to by ją znaleźć? Quote
Ambra Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 a czy obdzwnil ktos czestochowskie lecznice? gdzie jest schron najblizej czestochowy? tam by przede wszystkim szukac bo nikt nie wpadnie na to ze do sosnowca przyjechala.. Quote
jotka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 W częstochowskim schronie jest informacja, ale nikt nie pytał. Dzisiaj sunia jedzie do hoteliku, siostry nie sa w stanie jej dać tymczasu. Quote
Ambra Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 ona jest taka kochana i słodka! nie wyobrazam sobie jej w budzie i w boksie...zapłacze sie dziewczynka... Quote
tanitka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 mnie też jej okrutnie szkoda, ale w tej chwili nic nie poradzimy. :-( Szybko dajcie na allegro. Quote
Ambra Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 sunia wczoraj wieczorem pojechała do hoteliku, weterynarz powiedział ze jak bedzie wyc to musimy ja zabrac...heheh narazie jeszcze nas nie wzywał:diabloti: lata sobie po ogrodzie a na noc miała isc spac do domu do pomieszczenia w lecznicy, tak wiec doopka nie powinna jej zmarzac, nad wyraz spokona wczoraj była... musimy sie spiac w poszukiwaniu tego domku...serio... to kto chetny na allegro robienie? pobawiłabyś sie ze mną...:jumpie: Jak nie to nie :thinkerg:....sama sie pobawie....obrożą...a co...:megagrin: Quote
Ambra Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 a ciebie ropuszko nawet zadna ciotka nie odwiedziła....:shake: to jak tak sie Toba intereseuja to nie bede nic pisać....:obrazic: Quote
Diana S Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ambra ja nie umiem się napatrzec na to cudeńko :-o. Quote
grazyna9915 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ambra jeżeli masz chociaż cień nadziei na poprawę losu tej suni to błagam Cię pisz, a się nie wygłupiaj. Quote
Recommended Posts