Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dajcie spokoj plakac mi sie cche... taki powod... oddalabym temu babsku za te buty, ale nie byl to dobry dom dla mojej kochanej Tori....
Ta psina jest swietna pilnuje sie i taka ruchliwa!

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='baffi2']Ja też bardzo zazdroszcze:roll: Na paluchu przyjmują tylko pełnoletnich, a w Psim Aniole od 16 lat wiec jeszcze trochę mi brakuje...[/quote]

u nas też od 16, czasami w drodze wyjątku od 15.....

Normalka, pies coś zeżarł wypad do schroniska :angryy::mad:

Posted

A ona siedziala juz od pazdziernika... :placz:

Ej ja nie wiem to nie powinno zalezec od wieku tylko od dojzaloosci.. 11 latek moze byc bardziej odpowiedzialny od 16 latka... :shake:

Posted

[quote name='DuDziaczek']

Ej ja nie wiem to nie powinno zalezec od wieku tylko od dojzaloosci.. 11 latek moze byc bardziej odpowiedzialny od 16 latka... :shake:[/quote]
dokładnie:roll:

Posted

[quote name='DuDziaczek']Ej ja nie wiem to nie powinno zalezec od wieku tylko od dojzaloosci.. 11 latek moze byc bardziej odpowiedzialny od 16 latka... :shake:[/quote]

To nie jest tak do końca.... Ja np. jak przyszłam do schroniska to miałam 12 lat! Z wielu rzeczy nie zdawałam sobie sprawy, byłam odważniejsza w kontaktach z różnymi psami. Teraz często obserwuję, że mamy w schronisku kilka psów, któr niecierpią dzieci, kiedy oprowadzam różne szkoły to te psiaki wręcz rzucają się do krat :roll: Oczywiste jest to, że w razie co taki 16 latek poradzi sobie predzej niż 12 latek :roll:

Posted

[quote name='BlackSheWolf']no taki 16 letni wolontariusz jest bardziej zaradny.
Bo my musimy pilnowac tych mlodszych.... nieraz im psy na spacerach sie wyrywaja... yh.[/quote]

a no własnie i w tym rzecz ;)
Oczywiście zdarza się, że młodsze osoby są bardzo zaradne, ale nie można powiedź Ty masz 14 lat i możesz, ale Ty już nie :roll:

Posted

Szkoda że dowiedziałam się o tym proteście tak późno.....:roll:.......
Baffi a ile masz lat? może jakoś dałoby się Ciebie "wkręcić" byłabyś pod moją opieką:evil_lol:.

Sunia pogryzła klapki.......:roll:........5 zł. na stadionie:diabloti:....a niech żałuje!!! Straciła wiernego przyjaciela!!!

Posted

[quote name='Mysia_']a no własnie i w tym rzecz ;)
Oczywiście zdarza się, że młodsze osoby są bardzo zaradne, ale nie można powiedź Ty masz 14 lat i możesz, ale Ty już nie :roll:[/quote]
A to prawda, ja znam kilka osób, które w wieku 10 lat, były rozwinięte na poziomie 15latka:cool3: naprawdę! Prawie wszystkie takie osoby to osoby "po przejściach".... chyba rozumiecie o co mi chodzi;)

Posted

[quote name='magdyska25']
Baffi a ile masz lat? może jakoś dałoby się Ciebie "wkręcić" byłabyś pod moją opieką:evil_lol:.

[/quote]
oo baffi :D ciocia z dogomanii sie toba zajmie :evil_lol:

Posted

[quote name='magdyska25']

Sunia pogryzła klapki.......:roll:........5 zł. na stadionie:diabloti:....a niech żałuje!!! Straciła wiernego przyjaciela!!![/quote]

:placz: nie moge o tym zapomniec

Posted

[quote name='basia bonnie']A to prawda, ja znam kilka osób, które w wieku 10 lat, były rozwinięte na poziomie 15latka:cool3: naprawdę! Prawie wszystkie takie osoby to osoby "po przejściach".... chyba rozumiecie o co mi chodzi;)[/quote]

pewnie, że rozumiemy ;)
Ja kiedy zaczełam jeździć do schroniska miałam 12 lat, radziłam sobie, chociaż wiem, że popełniłam sporo błędów, ktore mogłyby skończyć się tragedią, ale poporstu nie zdawałam sobie z tego sprawy :roll:
Teraz kiedy patrzę na niektóre dzieciaki w szkołach, które odwiedzają schronisko to płakać się chcę co z nich wyrośnie :shake:

Posted

[quote name='magdyska25']Szkoda że dowiedziałam się o tym proteście tak późno.....:roll:.......
Baffi a ile masz lat? może jakoś dałoby się Ciebie "wkręcić" byłabyś pod moją opieką:evil_lol:.[/quote]
ten teges... 14 :roll: :D

Posted

[quote name='BlackSheWolf']no :D pomóż biednej Weronice (baffi) dostac sie do schroniska :D dziewczyna ma wielkie serce i nawet psiaka ze schroniska (z Łęczycy :D )[/quote]
Muszę coś dodać: :evil_lol: :D jeżdżę na różne protesty, akcje... np. akcja MP "zerwijmy łańcuchy", Pomagałam w przed świątecznej zbiórce karmy fundacji Viva dla schroniska, i podarowałam 50kg karmy, byłam na proteście empatii przeciwko masowej rzeźni fok na futra w Kanadzie, razem z dogomaniakami jeździłam do przytuliska Koci Świat (Nasielsk), jestem wegetarianką, dziś byłam na proteście przeciwko zabijaniu psów w Chinach, zbierałam karmę, itp, szyłam legowiska dla psów i przekazałam do przytuliska w Zielonce; przekazałam koce, karmę itp. do schroniska w Celestynowie, przygarnęłam psiaka ze schr w Łęczycy, kiedy sie przeprowadzimy do większego mieszkania to prawdopodobnie będę tymczasować psy, wystawiłam sporo bazarków i nadal wystawiam, itd.. Jak widać robię wszystko co mogę, ale niestety nie mogę fizycznie pomagać w schronisku...:-( A doświadczenie z psami jako takie mam, myślę że się nadaję na wolontariuszkę :lol: :cool3: