ariss Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 [quote name='Olusia']To super :cool3: Ja też powolutku planuję zakup lustra. I właśnie się nad nim zastanawiam :lol::loveu:[/quote] jest super,bo już nim fociłam,ale obiektywy mogłyby tańsze być:evil_lol::roll: Quote
eria Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 ooo no to sie masz super :loveu: ja se na moje lustro jeszcze troche poczekam;) Quote
taxelina Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 no wlasnie.. aparat juz swoje kosztuje a obiektyw czesto drugie tyle.. Quote
Junka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 hejka. Aparacik fajno będzie więcej zdjęć :multi: Quote
olifka Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='weszka']ja całe szczęście nie posiadam wagi w domu :diabloti: bo by była massssakra :evil_lol:[/quote] jedno słowo-szczęściara:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Witajcie Gasski. :buzi: Przybywamy i dzisiaj aby wam pokazać że nie odwiedzamy was raz na pół roku:eviltong::eviltong: Quote
eria Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='gassira']jak tam Ci w pracy???Co Ci baba powiedziała? [/quote] no coż ...musze siedziec do 17 :roll: udało mi się wyperswadować za to dwa najblizsze weekendy wolne pod rząd...no i ta perspektywa pracy w domu po 2-3 miesiącach mnie tam trzyma... :loveu: bo to coś do czego dążę:loveu: Quote
Justa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='gassira']taaaaaaaaaaak:multi:tylko obiektyw będzie lipny,bo kasy mało...ale połowa sukcesu już jest:cool3:[/QUOTE] Eeee tam, aparat + szkło to 25% sukcesu :cool3: Quote
Od-Nowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 moja mama planuje zakup aparatu, dlatego wszędzie podglądam kto jakim robi, planuje zakupić itd. dlaczego właśnie taki? co przeważyło? zupełnie nie wiem od czego zacząć przegląd... Quote
Justa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Od-Nowa'] zupełnie nie wiem od czego zacząć przegląd...[/QUOTE] Proponuję jednak od szkła a nie body ;) Quote
Od-Nowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 pozwolę sobie dalej zaśmiecić :cool3: a czy można używać obiektywy z lustrzanki analogowej? bo mam canona eos 300 i do niego różne akcesoria... na codzień używam cyfrówki bo wiadomo wygodniej.... Quote
Justa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Od-Nowa']pozwolę sobie dalej zaśmiecić :cool3: a czy można używać obiektywy z lustrzanki analogowej? bo mam canona eos 300 i do niego różne akcesoria... na codzień używam cyfrówki bo wiadomo wygodniej....[/QUOTE] Można można - tylko żadna automatyka działać nie będzie (AF chociażby). No i czasem przejściówki są potrzebne. Quote
Od-Nowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 tak tak przejściówki to wiem. szkoda,że AF nie będzie działał. jakoś to sobie wyobrażałam ,że się da :-( no to wybór pozostaje mały. ( Ograniczenie finansowe bo około 2 tyś) Quote
Justa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Od-Nowa']tak tak przejściówki to wiem. szkoda,że AF nie będzie działał. jakoś to sobie wyobrażałam ,że się da :-( no to wybór pozostaje mały. ( Ograniczenie finansowe bo około 2 tyś)[/QUOTE] Warto poczekac i odłożyć na coś czego nie włożysz za miesiąc do szuflady i więcej nie użyjesz. No i wartom się zastanawoić do czego szkła będziemy używać - to pierwszy krok w wyborze. Quote
Od-Nowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 to akurat nie problem bo mam jasno sprecyzowane ;) architektura, ogrody, sport Quote
Justa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Od-Nowa']to akurat nie problem bo mam jasno sprecyzowane ;) architektura, ogrody, sport[/QUOTE] Jeżeli chodzi o architekturę i ogrody - szeroki kąt ;) Ja mam Sigme 17-35mm 2.8-4. i fajnie nam się współpracuje ;) Quote
Od-Nowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Justa bardzo dziekuję :calus: muszę przemyśleć sprawę i zorientować się ile jest czasu :cool3: Quote
LeCoyotte Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Justa']Można można - tylko żadna automatyka działać nie będzie (AF chociażby). No i czasem przejściówki są potrzebne.[/QUOTE] z tego co wiem, to większość obiektywów AF działa z cyfrowymi lustrzankami, ale dokładnie to trzeba sprawdzić w instrukcji obsługi body Quote
Od-Nowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 o!! jakby tak było możnaby pomyśleć o Nikonie D80 bo samo body troche ponad 2000... Quote
Justa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='LeCoyotte']z tego co wiem, to większość obiektywów AF działa z cyfrowymi lustrzankami, ale dokładnie to trzeba sprawdzić w instrukcji obsługi body[/QUOTE] Hmmm. Chyba czytałam niezbyt mądre książki :eviltong: Bo byłam pewna, że niesamowita MNIEJSZOŚĆ :-o Quote
LeCoyotte Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Justa']Hmmm. Chyba czytałam niezbyt mądre książki :eviltong: Bo byłam pewna, że niesamowita MNIEJSZOŚĆ :-o[/QUOTE] z takim D40/D40x/D60 to będą działać tylko najnowsze obiektywy z silniczkiem, a jak jest z innymi body to trzeba sprawdzić w instrukcji/internecie Quote
Od-Nowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 to poczekam na Nikusia Gassi i instrukcje :lol: Quote
Justa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='Od-Nowa']to poczekam na Nikusia Gassi i instrukcje :lol:[/QUOTE] Ja mogę sprawdzić w mojej instrukcji ;) Quote
Od-Nowa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 taak? to przeoczyłam,że jesteś szczęśliwą posiadaczką Nikosia :lol: to bardzo proszę o sprawdzenie :cool3: Quote
Justa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Zaszła mała nieścisłośc - nie wiem czemu słysząc o obiektywach z aparatów analogowych od razu zakodowałam sobie coś pokroju Heliosa :evil_lol: cytuję: Nikkor typu G lub D; Nikkor AF-S, Nikkor AF-I ma AF. Inne Nikkor (poza obiektywami F3AF) ma AF. Quote
Recommended Posts