Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taki oto psiaczek wpadł pod samochód i trafił do lecznicy. Na szczęście nic mu nie jest. Cudem uniknął schroniska, jest na tymczasie i szuka stałego domku.
Jest duży i potężnie zbudowany, uszka mu już stają. Będzie psem budzącym respekt. Jednak z powodu krótkiej sierści nie nadaje się do budy.
Grzeczny, spokojny jak na szczeniaka (tak mówi p. Beata, u której jest na tymczasie). Wie do czego służą kanapy i fotele :evil_lol:.
Jest naprawdę słodki!!!

Przepraszam za jakość fotek, ale były ciężkie warunki :razz: Ciemno, deszcz, psiaki ganiały się, a mi padały baterie i kończyło się miejsce na karcie.

Na fotkach jest z sunią z wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=94656

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moze sie okazac ze znajdzie sie wlasciel psa, nasza pani Beatka zaczyna dzislac pelna para, zadzwonila do lecznicy gdzie pies zostal potracony i juz wiadomo ze mialo to miejsce na ul. Oswiecimskiej. Tak ze musimy byc przygotowani rowniez na zwrot psa wlascielowi a nie szukaniem mu domku, z ktorym rowniez nie bedzie problemu.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Moze sie okazac ze znajdzie sie wlasciel psa, nasza pani Beatka zaczyna dzislac pelna para, zadzwonila do lecznicy gdzie pies zostal potracony i juz wiadomo ze mialo to miejsce na ul. Oswiecimskiej. Tak ze musimy byc przygotowani rowniez na zwrot psa wlascielowi a nie szukaniem mu domku, z ktorym rowniez nie bedzie problemu.

Nie wiem czy taki "właściciel" który małego szczeniaka nie potrafi upilnować i naraża go na śmierć, zasługuje by dostać go spowrotem :angryy::mad:

Maluszek poszedł do przełomu. Ma szansę na naprawdę kochający domek.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Ja tez jestem tego zdania ale jak wiesz jesli ktos sie uprze i udowodni ze to jego pies to nie bedziemy mialy wyjscia.

To znajdziemy wyjście przez okno :evil_lol:
Jakiś przepis napewno można podciagnąć pod zaniedbywanie :razz:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Tym razem Ulka ta furtke zostawie tobie.:eviltong:

No problem :evil_lol: Będę szukać "okna", bo jestem pewna, że maluch lepszy domek znajdzie.

Posted

Szukac domkow to jak na razie nie potrzebujemy, ludzie dzwonia jak do schroniska, albo co najmniej do sklepu w ktorym sa psy na wydanie z ta tylko roznica ze prawie kazdy ma swoje wymagania co do wielkosci, rasy ubarwienia, charakteru psa itd. W najblzszej przyszlosci musimy pomyslec o stworzeniu bazy danych osob poszukujacych psy wedlug wymagan.

Posted

Dziś zadzwonił (między innymi) facet, który dostał nr z lecznicy. Niedawno uśpili staruszka PONa. Pytam więc, jakiego psiaka by chcieli, opisuję im jakie mamy.
A facet "bo żonie to się te z kokardkami podobają a mnie takie...". Przerwałam i mówię, że w tej chwili same kundelki (bo od razu widać co za pokrój człowieka - zero o charakterze i cechach psa, wygląd najważniejszy).
Zniesmaczony stwierdził, że się zastanowią i spłynął. Mam nadzieję, że na zawsze.

Kaprysy, kaprysy, kaprysy.
:angryy:

Posted

Ja tez mialam dzis telefon ktory dostali ludzie w lecznicy, oni znow chca malego pinczerka, bo mieszkaj w bloku wiec tylko myly wchodzi w gre i najlepiej zeby to byl wlasnie pinczerek, ktorego mozna wziasc pod pache i autobusem do babci z nim pojechac. Masz racje Ulka ze z niektorymi to nawet nie ma co sie w dyskusje wdawac ale milych ludzi ktorzy chca przygarnac psa tez nie brakuje.

Posted

Do roboty Ulka, ja juz mialam prawie dwugodzinna przerwe i juz jestem na dogo i che ogladac fotki malego szczeniora bo jak wiesz moga to byc ostatnie ktore mu zrobilas. Pierwszy kontrachent przychodzi juz jutro ogladac psa.

Posted

Taaaa jasne, ja do roboty a dogomaniacy się obijają :mad: Nawet odwiedzić malucha i pokibicować w adopcji nie ma kto :shake:

Fotki będą jak powstanie kolejna strona wątku, ileż to ma ich być na jednej stronie ;)

Posted

Ada-jeje napisał(a):
A dla mnie to moze byc nawet jedna cala strona tylko z fotek. Przeciez fotki i tak wiecej przemawiaja anizeli slowa.

Zgadza się, ale musi być jakaś motywacja :mad:

Posted

Poniewaz kontrachent na szczeniora sie nie pokazal to chyba Ulka bedziesz miala okazje jeszcze zobaczyc szczeniora a moze nawet fotki mu zrobic. Pani Beatka i jej TZ bardzo chwla psiaka i mowia ze jest jednym wielkim zywiolem, wszedzie go pelno.

Posted

Juz dzisiaj musimy rozwiazac problem szczeniorka, bo pani Beatka dzwonila do mnie ze szczenior zamienil sie w diabla i goni koty, karnisz zerwany, fotel i koldra osikana oczywiscie przez ktorego kota, nie przez szczeniora, w piwnicy nie da sie go zamknac bo piszczy w niebo glosy. Oczywiscie pani Beata rozumie tez nasza trudna sytuacje i wie ze dzis to nie jest mozliwe zebysmy go zabraly ale bardzo prosila zeby z nim cos zrobic jutro, bo to wszystko stala sie podczas ich krotkiej nieobecnosci w domu, a w sobote lub niedziele oni chca wyjechac na dwa dni bo juz i tak przesuneli ich wyjazd w poprzednia niedziele.

Posted

Powinny być jakieś telefony z przełomu, gdy tylko ludzie uporają się z grobami, wrócą z wyjazdów. Na razie nikt nie myśli o braniu psa...

Posted

O tym to ja tez wiem Ulka, tylko ze telefony moga byc dopiero po niedzieli, a tu problem powstal juz. Pani Beatka przypuszcza ze on byl grzeczny i sikal jak szczenior dopoki go ta lapka bolala przez potracenie, teraz widocznie bol minal i pokazuje swoje prawdziwe oblicze i dokazuje rowno.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Zdecydowanie moza wyslac szczeniora jeszcze raz i trikolorke tez jak rowniez amstaffke, bo przez to swieto byly telefony ale do spotkan nie doszlo.

Giny nie będę wysyłać, bo nie jest jeszcze wysterylizowana.