Psiutka380 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [I]Dla Hapiczki[/I] [B][I][U]Tęczowy Przyjaciel[/U][/I][/B] [B][/B] [B][I]Płaczę...[/I][/B] [B][I]Choć łzy nie ukoją bólu,[/I][/B] [B][I]Nie zmniejszą smutku[/I][/B] [B][I]Ani nie przyniosą radości.[/I][/B] [B][I]Idę...[/I][/B] [B][I]Przez pusty pokój.[/I][/B] [B][I]Napotykam prezenty dla ciebie[/I][/B] [B][I]Bo wręczyć Ci ich nie zdążyłam.[/I][/B] [B][I]Widzę...[/I][/B] [B][I]Twoje legowisko i rzeczy.[/I][/B] [B][I]Miski z jedzeniem,[/I][/B] [B][I]Które jakby czekały na ciebie.[/I][/B] [B][I]Patrzę...[/I][/B] [B][I]Na twoją fotografię.[/I][/B] [B][I]Jesteś na nich piękna, a twe oczy są radpsne i żywe.[/I][/B] [B][I]A w rzeczywistwości puste i martwe.[/I][/B] [B][I]Czuję...[/I][/B] [B][I]Twoją obecność.[/I][/B] [B][I]Jak byś była blisko.[/I][/B] [B][I]A rzeczywistości jesteś tak daleko.[/I][/B] [B][I]Myślę...[/I][/B] [B][I]O naszych marzeniach.[/I][/B] [B][I]Tak pięknych i do spełnienia.[/I][/B] [B][I] Lecz nigdy nie zrealizujemy ich razem.[/I][/B] [B][I]Wspominam...[/I][/B] [B][I]Nasze wspólne spacery i zabawy.[/I][/B] [B][I]Radości i dobre chwile.[/I][/B] [B][I]Oraz tą chwilę, która zabrałą cały mój skarb.[/I][/B] [B][I]Kocham...[/I][/B] [B][I]Cię nadal psinko kochana.[/I][/B] [B][I]Choć nigdy cię już nie dotknę ani nie pogłaskam[/I][/B] [B][I]Kocham cię nadal, a to uczucie nigdy nie zgaśnie.[/I][/B] [B][I]Wyciągam dłoń przed siebie.[/I][/B] [B][I]Znowu napotykam pustkę.[/I][/B] [B][I]Otwieram okno, spoglądam przez nie[/I][/B] [B][I]I widzę Cię po drugiej stronie Tęczowego Mostu.[/I][/B] [B][I]I wiem, że ci tam dobrze kochanie.[/I][/B] [B][I]A Bóg widząc mój żal[/I][/B] [B][I]Dał mi nasze wszystkie chwile do kochania[/I][/B] [B][I]I pamięc o Tobie Hapiczko.[/I][/B] [B][I]Nadając mi w ten sposób cel w moim bezsensownym życiu.[/I][/B] Quote
Psiutka380 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Tak. Wczoaj wieczorem. Ja piszę w wolnej chwili. A wczoraj miałam taką wenę twórczą. Rok temu ułożyłam taki piękny wiersz "Rzeka". Quote
Ola164 Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Psiutko masz talent! Ja tez kiedyś pisałam... ale od śmierci Hap juz nie umiem... :( Łezka mi się w oku zakręciła jak przeczytałam ten wiersz... Dziekuje! Dziekuje Ci za niego... i dziekuje Hapiczce za wszystko co mi dała.... Quote
Dinka Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Sliczne.. Psiutka masz talent.. A moze napiszesz nam ten wiersz? Quote
Psiutka380 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Dobrze! Tylko tata się pcha do kompa więc tak za 10 min. Quote
Ola164 Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 [B][I]Witaj moja Iskiereczko...[/I][/B] Quote
Ola164 Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [B][I]Witaj moje Kochanie Największe...[/I][/B] Quote
Dinka Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Witam Hapcie, Ole i Psiutke... ;);) [SIZE="4"][COLOR="DarkRed"][*][/COLOR][/SIZE] Quote
Psiutka380 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Dinko a mam na imię Julia. Mów do mnie po imieniu;) Witam Cię Hapiczko. Wczoraj jakoś po szkole nie mogłam do ciebie zajeżeć- brak czasu. No to napiszę ten wiersz "Rzeka": [B][I][U]"Rzeka"[/U][/I][/B] [B][/B] [B][I]Wybrałam się rano [/I][/B] [B][I]Nad rzekę,[/I][/B] [B][I]Gdy wszystko[/I][/B] [B][I]Rosą poranną jest okryte.[/I][/B] [B][I]Kierunek nurtu[/I][/B] [B][I]Cichy, nieznany.[/I][/B] [B][I]Dokąd tak płyniesz[/I][/B] [B][I]Rzeko najdroższa?[/I][/B] [B][I]By zginąć w falach Bałtyku?[/I][/B] [B][I]Tu wszystko piękne jest[/I][/B] [B][I]Niezkazitelnie czyste.[/I][/B] [B][I]Lilie do brzegu próbują dotrzeć.[/I][/B] [B][I]Czy im się uda?[/I][/B] [B][I]Niewiadomo.[/I][/B] [B][I]Kaczka swe młode pod skrzydła chowa.[/I][/B] [B][I]Czego się boisz i uciekasz?[/I][/B] [B][I]Obawy twe przed lisem śmieszne są.[/I][/B] [B][I]Żaba w trawie zielonej skacze i kumka.[/I][/B] [B][I]Żabo, paniczu zaklęry[/I][/B] [B][I]Czemu uciekasz?[/I][/B] [B][I]I nie pozwolisz się obejrzeć z bliska?[/I][/B] [B][I]I nagle hałas, kwik, świergot.[/I][/B] [B][I]Co to było?[/I][/B] [B][I]Myśli me przerwała[/I][/B] [B][I]Piękna,[/I][/B] [B][I]Siwa,[/I][/B] [B][I]Dostojna panna.[/I][/B] [B][I]Spojrzałam jej w oczy[/I][/B] [B][I]Pełne[/I][/B] [B][I]Strachu i lęku.[/I][/B] [B][I]Czapli to były oczęta.[/I][/B] [B][I]Gdy przemówiłam[/I][/B] [B][I]Odleciała.[/I][/B] [B][I]Rzeko![/I][/B] [B][I]Czemu dpływasz w nieznane?[/I][/B] [B][I]I porzucasz tak piękną krainę[/I][/B] [B][I]Niezkazitelnie czystą[/I][/B] [B][I]By zginąć w falach bałtyku?[/I][/B] [B][I]Pomyś przez chwilę[/I][/B] [B][I]Bez końca.[/I][/B] Quote
Dinka Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Julio- sliczny :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: A ja Ania ;) Mozesz mowic Dinka lub Ania, zreszta nawet Anka, Andzia itp. wszystko zniose .. :D Naprawde sliczny.. Masz talent... xD Hapciu- Popatrzto na twoim watku... [SIZE="5"][COLOR="Blue"][*][/COLOR][/SIZE] Quote
Psiutka380 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Och Dinko dzięki. Nie jest on aż taki wspaniały.:oops: Hapiczko u nas jakiś debil wyrzucił pieska. jamniczka. Chodzi taki biedny. Jest bardzo posłuszny i kochany, lubi dzieci. Zawsze jak idę to idzie koło mnie a ja daję mu chlebek. To taki pocieszny psiak. Lecz szuka swojego pana. Goni samochody więc nie wiem ile jeszcze pożyje. On pewnie myśli że może to akurat w tym samochodzie jedzie jego pan. Hapi dopomoż mu żeby ktoś go przygarnął.:-( Quote
Ola164 Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 Julia - masz talent! Ech... czemu to nikt nie wyrzuci jamnika obok mojego domu tylko wywozi do np. lasu... [B][I]Pamietasz Hapiczko...? w domu miał być tylko jeden pies... A jak tylko spojrzeli w Twoje oczy to byłas juz nasza.... A po 3 miesiacach to samo było z Tinką... Miałam 3 psy... A miał być tylko jeden...[/I][/B] Quote
Ola164 Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 [B][I]Czemu tak sapiesz?[/I][/B] [B][I]Czy tak szybko chcesz przejśc przez Teczową Brame?[/I][/B] [B][I]Czy chcesz mnie zostawic Hapiczko?[/I][/B] [B][I]Proszę nie odchodź...[/I][/B] [B][I]Proszę...[/I][/B] [B][I]Spójrz na mnie...[/I][/B] [B][I]Choćby ostatni raz...[/I][/B] [B][I]Popatrz w moje oczy Hapiczko....[/I][/B] [B][I]Chcę Ci coś powiedzieć...[/I][/B] [B][I]Tylko nie odchodź...[/I][/B] [B][I]Poczekaj jeszcze chwilke...[/I][/B] [B][I]Tylko jedno zdanie...[/I][/B] [B][I]KOCHAM CIĘ![/I][/B] [B][I]Słyszysz..?[/I][/B] [B][I]Nie zdażyłam...[/I][/B] [B][I]Odeszłaś Kochanie....[/I][/B] Quote
Dinka Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Prawie sie poryczalam:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Ona to slyszala!!! Naprawde! [SIZE="5"][COLOR="SandyBrown"][*][/COLOR][/SIZE] Quote
Ola164 Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 [B][I]Hapisiu, łzy lecą same...[/I][/B] Quote
Pusiaczka Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 [B][FONT=Comic Sans MS]Hapisiu popatrz jakie piękne wiersze są na twoich wątkach :)[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]Gdy je czytałam to nie uszło żeby jakaś łezka się w oku nie zakręciła :)[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]Nad wierszami macie talenty ja też kiedyś układałam wiersze na chusteczkach gdy złapałam wene gdy niemiałam gdzie pisać :)[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]No i nawet napisałam trzy książki :)[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]Nawet długie :)[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]Pamiętam o tobie Hapisiu bądź stróżem wszystkich biednych psiaków i opiekuj się pańcią :)[/FONT][/B] Quote
Psiutka380 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Ja tez piszę książkę. Taką o psach.;) Olu piękny wiersz. Jak coś mnie natchnie to coś jeszcze napiszę. Hapiczko['] Quote
Psiutka380 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 [B][I]Biegnę sobie beztrosko[/I][/B] [B][I]Przecież miało tu być bezpiecznie.[/I][/B] [B][I]Oglądam się za siebie[/I][/B] [B][I]Lecz tu nagle widzę[/I][/B] [B][I]Światło...[/I][/B] [B][I]Uderzenie...[/I][/B] [B][I]Ból mnie przeszedł ogromny.[/I][/B] [B][I]A tam gdzieś daleko[/I][/B] [B][I]Brama się otwiera.[/I][/B] [B][I]I widzę uroki Tęczowego Mostu.[/I][/B] [B][I]A więc to już.[/I][/B] [B][I]Zabiorą mi wszystko.[/I][/B] [B][I]Panią, dom...[/I][/B] [B][I]Zabiorą mi nawet ciało.[/I][/B] [B][I]Lecz nigdy mi nie zabiorą MIŁOŚCI![/I][/B] [B][I]Bo kocham[/I][/B] [B][I]I kochać nie przestanę.[/I][/B] [B][I]A ból me serce przejmuje[/I][/B] [B][I]Że ma pani cierpieć będzie.[/I][/B] [B][I]A więc to już...[/I][/B] [B][I]A ty nawet nie zdążyłaś ucałować mego noska.[/I][/B] Quote
Dinka Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Julio- Nie pisz takich wierszy, bo sie porycze... :placz::placz: [*] Quote
Dinka Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [COLOR="Blue"]Hapiczku... [/COLOR][COLOR="Yellow"][*][/COLOR] Quote
Pusiaczka Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [B][FONT=Comic Sans MS]Teras Julio to już ten wiersz mnie rozbroił :([/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]Popłakałam się przy nim :([/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]Taki piękny :([/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]A jaką książkę piszesz na jakich psach się opierasz itd...?? :)[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]Jak można wiedzieć :)[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]Pamiętam o tobie Hapisiu i niezapomnę :)[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]PS.Wymyśliłam już imię dla mojego szczeniola :)[/FONT][/B] Quote
Recommended Posts