Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obrazeczek jest śliczny a zwłaszcza te serduszka i tęcza nad Hapcią...

[I][B]Oj Hapisiu... Jeszcze pól roku temu moje życie wyglądalo całkiem inaczej... Jeszcze pół roku temu miałam się komu zwierzyć, na kogo spojrzeć, z kim pogadać... Dziś mija pół roku od kąd Cię nie ma... Dzis mija 183 dzień bez Ciebie! Dzień jak każdy? Nie! Ten jest inny! Bardziej smutny... Przypomina mi sie wydarzenie którego nigdy nie zapomne... Pierwszy dzień w naszym domu, jak mama kupiła ci kolorowe szelki i zielona obrożę przeciw pchłą... Jak jadłaś swój pierwszy w życiu prawdziwy smakolyk! I te slowa jak echo w mojej głowie:[/B] [B][COLOR=red]"To nie był pies, to była Hapica!"[/COLOR] [/B][/I]
[I][B]A teraz tylko pustka... pustka pełna bólu...[/B][/I]

[B][I]Twoja Ola...[/I][/B]

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olu ty bardzo proś Hapi o to by pomogła ci mieć jamnisia, wierz mi na pewno tego by chciała. Wiem jak Edi na kilka godzin przed śmiercią podszedł do malutkich jamniczków i bardzo się nimi interesował i patrzył co chwila na mnie i ciągnął mnie do nich. Jak już mówiłam on wiedział, że odejdzie i nie chciał abym została sama. Proś Hapiczkę aby usunęła przeszkody które nie pozwalają ci mieć kolejnego jamnisia.

Posted

Isadora jak czytałam co napisałaś o Edim to klawiatura pływała...:-(:-(....jaki to był dzielny i mądry Chłopczyk.

Oleńko-wiem jak Ci ciężko-bądź dzielna dla Hap-Ona na pewno bardzo sie martwi o Ciebie. Tak to prawda-proś Ją o jamnika...jestem pewna ,że Ci pomoże....

Posted

[B][I]Boże![/I][/B]
[B][I]Nic mi nie pomoże![/I][/B]
[B][I]Tylko dotyk miękkiego futra,[/I][/B]
[B][I]Zimnego noska,[/I][/B]
[B][I]Jej spojrzenia...[/I][/B]
[B][I]Proszę wysłuchaj mnie,[/I][/B]
[B][I]I mej prośby[/I][/B]
[B][I]Nie sponiewieraj.[/I][/B]

[B][I]Chciałabym[/I][/B]
[B][I]Aby Hap żyła.[/I][/B]
[B][I]Może wtedy[/I][/B]
[B][I]Radość życia[/I][/B]
[B][I]By we mnie tchnęła...[/I][/B]

[B][I]Choć zdarzyć się to nie może,[/I][/B]
[B][I]Ja to wiem, Boże[/I][/B]
[B][I]Smutki me zamień w radośc[/I][/B]
[B][I]I pozostaw tylko dobre wspomnienia.[/I][/B]
[B][I]I ostrzegam[/I][/B]
[B][I]Mej prośby nie sponiewieraj.[/I][/B]

[B][I]Dzięki ci Boże![/I][/B]
[B][I]Że mnie wysłuchałeś.[/I][/B]
[B][I]Smutki radość zaćmiła,[/I][/B]
[B][I]Zakwitł uśmiech na mej twarzy.[/I][/B]
[B][I]O czym więcej tu marzyć?[/I][/B]

[B][I]A i te wspomnienia![/I][/B]
[B][I]Jaka ty byłaś malutka![/I][/B]
[B][I]Mam przed sobą obraz ciebie[/I][/B]
[B][I]Jak biegałaś,[/I][/B]
[B][I]Bawiłaś się...[/I][/B]
[B][I]My na wspólnych spacerach,[/I][/B]
[B][I]Z udziałem w wielkich aferach.[/I][/B]

[B][I]Lecz nagle wszystko się zmieniło,[/I][/B]
[B][I]W rękach twarz ukryłam,[/I][/B]
[B][I]Radość w smutek przemieniłam,[/I][/B]
[B][I]Dlatego[/I][/B]
[B][I]Że chociaż najwspanialsze wspomnienia[/I][/B]
[B][I]Niczego nie odmienią,[/I][/B]
[B][I]Bo ciebie już nie ma...[/I][/B]

Posted

[B][I]Patrzę na zdjęcie,[/I][/B]
[B][I]to jakby robione wczoraj...[/I][/B]
[B][I]Jakby ten czas się wcale nie płynął,[/I][/B]
[B][I]jakby stanął nagle w miejscu...[/I][/B]
[B][I]Spoglądam na kalendarz...[/I][/B]
[B][I]Po koleji sumuje: Miesiace i dni...[/I][/B]
[B][I]Minęlo pół roku, 184 dni...[/I][/B]
[B][I]Przecież w moim sercu jestes taka sama jak na fotografi![/I][/B]
[B][I]Ale tylko w moim sercu...[/I][/B]

Posted

Olu nie masz na razie jamolka, ale robisz dla jamolków bardzo dużo. Adminujesz na forum dla jamników w potrzebie. Jesteś inicjatorką tego forum. Na tym forum bardzo śledzisz jamnicze i jamniczopodobne losy. I pomagasz, robisz banerki, reklamujesz. Hapiczka jest z ciebie dumna. A ja gdzieś w głębi duszy wierzę, że jednak będziesz miała jamola.

[COLOR=Red]Ciekawa jestem kto mi uciął banerka, mieściło sie w wymiarach w razie wątpliwości służe screenami z photoshopa[/COLOR]

Posted

Ja też wierzę że będziesz miała pieska.
Czy rodzice zrobili jakiś krok do przodu z decyzją?
Może znajdziesz jakąś jamniczą przybłędę i ją przygarniesz bo chyba rodzice nie mają aż takich lodowatych serc żeby nie wziąć przybłędy?

Posted

Jakby była jakaś przybłęda to może by się dali przekonać... W moim domu były juz 3 jamnicze znajdy tzn. Hapiczka, Sara (mieszaniec jamnika długowłosego która po 2 dniach odebrali właściciele) i Azorek (który pewnego dnia zniknoął a potem okazało się że znalazl nowy dom)
Isadora - staram się robić jak najwięcej dla jamoli, moje bannerki są jakie sa bo raczej używam painta :/ A forum - mam nadzieję- sie rozkręci....
A wszystko przez to że ponad życie pokaochałam jamniki!

[B][I]Hapisiu, dziś znów byłam u Kacperka... on mówi że zawiozłam Cie w chmury i ty tam placzesz! Czasem nie mogę tego sluchać... Powiedz mi że Ci tam dobrze.. ;([/I][/B]

Posted

[quote name='Ola164']Jakby była jakaś przybłęda to może by się dali przekonać... W moim domu były juz 3 jamnicze znajdy tzn. Hapiczka, Sara (mieszaniec jamnika długowłosego która po 2 dniach odebrali właściciele) i Azorek (który pewnego dnia zniknoął a potem okazało się że znalazl nowy dom)
Isadora - staram się robić jak najwięcej dla jamoli, moje bannerki są jakie sa bo raczej używam painta :/ A forum - mam nadzieję- sie rozkręci....
A wszystko przez to że ponad życie pokaochałam jamniki!

[B][I]Hapisiu, dziś znów byłam u Kacperka... on mówi że zawiozłam Cie w chmury i ty tam placzesz! Czasem nie mogę tego sluchać... Powiedz mi że Ci tam dobrze.. ;([/I][/B][/quote]

Olu i całkiem nieźle ci to wychodzi. Zajmuję się na co dzień przygotowaniem do druku, obróbką komputerową, DTP to coś tam o tym mogę powiedzieć. Ważne, może nawet najważniejsze w tym banerkowaniu, że robisz to natychmiast. Potem jak wątek "grubieje" nikomu nieraz nie chce się szukać banerka. Powinien mieć możliwość na początku.

Ważne jest też to ze masz zapał i jesteś konsekwentna. I fakt, że ukierunkowałaś się na jamniki. I to nie dlatego, że ja jestem tez wielbicielką tej rasy. Bo jestem psiara po całości. Ale w "ogromie" psich nieszczęść jakie są na dogo, trzeba wybrać jakiś kierunek, aby pomóc. Bo rozdrabnianie się nic nie da. Ja tez oparłam się na jamniczych kierunkach. Aczkolwiek bywa, że zerknę w inną stronę. Chociażby po to by pomóc dziewczynie wstawić zdjęcia. Jednak obrałam jamniczą drogę, bo znam bardzo dobrze psychikę, jako że jestem szczęśliwą posiadaczką od niepamiętnych czasów. I wiem, ze jamolowi mogę pomóc. Tak trzymaj Olu i bądź sobą.

Poleciłabym też abyś sobie ściągnęła jako wspomaganie do painta całkowicie darmowy [B][B]PhotoFiltre [/B][/B]polecam z tej strony: [URL]http://www.programosy.pl/program,photofiltre.html[/URL]
dokładnie ta wersję do której dałam link. Jest free, czyli całkowicie darmowa. Nowsze są trialami. Będzisz mogła obrabiać np w paincie a w w photofiltre zrobić ramki (są tam gotowe tylko dobrać parametry). Ewentualnie wszystko w photofiltre. Poszerzy to Twoje możliwość bo pomysły i wenę masz. Programik jest prosty (po polsku) lekki i nie obciąża komputera. Czyta nawet pliki photoshopa.

Widzę też że całkiem ładnie robisz userbary (te paseczki). Trzymaj się tylko w tym że najbardziej profesjonalny userbar ma wysokość 19, długość 350. Ale długość już mniej istotna, wysokość jest tu najważniejsza. Fajnie że zaczęłaś robić takie kombinacje. No i to ze robisz banerki na wysokość 80 (dają możliwość dopchania userbarem) i takie na 100. Masz rewelacyjne pomysły i dobrze myślisz.

A Kacprowi powiedz, ze nie ma racji. Mam informacje z pierwszej ręk... ups łapki. Rozmawiałam z moim Eduniem. Widuje się z Hapiczką i bawią sie razem na słonecznej łące, pełnej kwiatów. I cały czas myślą o nas i jest im dobrze, bez bólu, cierpienia. Jedynie serce czasami z tęsknoty zapika, ale i tak są w lepszej sytuacji bo nas widzą.

Olu przepraszam, że tak się rozpisałam, ale ujęłaś mnie bardzo tym co robisz, tym co zrobiłaś dotychczas i swoją konsekwencją w działaniu.

Posted

Dziękuję za rade ;) Nie ma problemu że sie rozpisałaś bo czytac to co piszesz to sama przyjemność! Mam nadzieję że photofiltre u mnie zadziala (bo mój laptop nie jest nowy :/ i np. photoshop nie działa wiec uzywam tylko u brata) Juz się biore do roboty!

Posted

[quote name='Ola164']Z programem się obeznalam ;) Pierwsze bannerki juz zrobione!

[B][I]Witaj Hapiczko![/I][/B][/quote]

Witaj Olu i Hapiczko
Anie przez moment nie wątpiłam, ze sobie szybko poradzisz. W końcu Hapiczka wiedziała kogo wybrać:loveu:

Posted

[B][I]Oj Hapisiu.. ponad 12 godzin temu byłam na twoim watku...[/I][/B]
[B][I]Popatrz tylko jak tu Cię Cioteczki odwiedzają![/I][/B]
[B][I]Dobranoc... Słoneczko idzie juz spać...[/I][/B]