Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='amikat']Wiem już która prokuratura prowadzić będzie sprawę.

"Właściciele" psa - ręce precz od niego. Dość już krzywdy!!!!!!!

Organizujemy pomoc prawną. Mam nadzieje że to pomoże.[/quote]

[B]To właśnie jest koniecznie potrzebne !!!! Pomoc prawna !!!!!
Bardzo będziemy wdzięczni !!!!! Bez prawnika nie da rady !!!!![/B]

Sprawa mocno się skomplikowała. Właściciel (jak ja nie znoszę tego słowa...) złożył zażalenia i skargi, na kogo się tylko dało i gdzie się tylko dało....
Nie będę w tej chwili wyjaśniała na forum, bo wygląda to zbyt poważnie, by roztrząsać szczegóły.
Nie wiemy jakie będą kolejne posunięcia....
A Fundacja Maja nie posiada prawnika, ani wystarczającej wiedzy w zakresie prawa... Tu już moje podpowiedzi nie wystarczą...

ANETTTO - Emir wie o sprawie od rana - chyba nie może włączyć się do pomocy.... Tak zrozumiałam wypowiedź Pani Joanny.

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Należy pisać w pierwszej kolejności o ustanowienie opiekunami prawnymi.

Ja rano będę dzwoniła na komisariat i do prokuratury niezależnie od Was.

Proponuje powiadomić media. Wiem z doświadczenia ze to pomaga sprawie. Trudniej powiedzieć że to czyn nieszkodliwy społecznie

Posted

[quote name='czarok']EMIR włączyła się do sprawy. Prosi o pilny kontakt telefoniczny Fundację Maja ( nikt nie odbiera telefonu). Tel: 601 300 726.[/quote]

dzwońcie prosze plissssssssssssssssssssssssssssss

Posted

[quote name='amikat']Należy pisać w pierwszej kolejności o ustanowienie opiekunami prawnymi.

Ja rano będę dzwoniła na komisariat i do prokuratury niezależnie od Was.

Proponuje powiadomić media. Wiem z doświadczenia ze to pomaga sprawie. Trudniej powiedzieć że to czyn nieszkodliwy społecznie[/quote]

dziewczyny zbierzcie tez dowody moze niech lecznica w jakiej psiak byl poddany zabiegowi wystawi stosowny dokument cos w rodzaju obdukcji, mysle ,ze policja tez powinna miec taki protokul i oczywiscie zdjecia jakie zostaly wykonane..facet sie na bank nie wywinie on steaszy bo wiadomo ,ze zdaje sobie sprawe ze kara go nie minie wiec postanowil atakowac bo nic mu juz nie pozostalo

Posted

[quote name='Aaliyah1981']dziewczyny zbierzcie tez dowody moze niech lecznica w jakiej psiak byl poddany zabiegowi wystawi stosowny dokument cos w rodzaju obdukcji, mysle ,ze policja tez powinna miec taki protokul i oczywiscie zdjecia jakie zostaly wykonane..facet sie na bank nie wywinie on steaszy bo wiadomo ,ze zdaje sobie sprawe ze kara go nie minie wiec postanowil atakowac bo nic mu juz nie pozostalo[/quote]

Dokładnie tak!!!
Obdukcja konieczna - to jest dowód bezpośredni na to co ten pies przezywał.

Co za ludzie - pełno domów dookoła a reaguje 1 osoba . Dobrze ze miała odwagę!!!

Posted

takiego meila pv dostałam
ZDECHłA MAI KOMóRKA - prosze niech EMIR dzwoni na ich drugi numer 0 XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

ale to wy macie dzwonic do EMir

Posted

była we wrześniu akcja - "zerwijmy łańcuchy" - kto to organizował.????
Może by ta organizacje prosić o pomoc? Ta rana wygląda jak od łańcuch , obroży, drutu...
Mój Boże...

Posted

[quote name='ANETTTA']takiego meila pv dostałam
ZDECHłA MAI KOMóRKA - prosze niech EMIR dzwoni na ich drugi numer XXXXXX

ale to wy macie dzwonic do EMir[/quote]

Krystyna już dzwoniła na wszystkie dostępne numery telefonów ( pod ten wyżej też) i nikt nie odbiera :shake:

Posted

[quote name='czarok']Krystyna już dzwoniła na wszystkie dostępne numery telefonów ( pod ten wyżej też) i nikt nie odbiera :shake:[/quote]

kurcze niedorze :-(
dziewczyny namiary na straz dla zwierzat w Wawie i okolicach z tego co wiem bo sama kiedys chodzilam na spotkania w lodzi oni maja do dyzpozyzji swoich prawnikow i dosc duze doswiadczenie w podobnych sprawach
mysle ,ze im wiecej organizacji sie powiadomo tym lepiej razem mozna zdzialac wiecej
[URL="http://www.strazdlazwierzat.com.pl/index.php?pliki=hotele"][B][COLOR=teal]http://www.strazdlazwierzat.com.pl/index.php?pliki=hotele[/COLOR][/B][/URL]

Posted

tutaj sa niekotre ich interwencje i opis dzialnia moze sie cos przyda (tylko uwaga iekotre zdjecia sa drastyczne)
[URL]http://www.strazdlazwierzat.com.pl/index.php?pliki=interwencje[/URL]

Posted

[B][COLOR="Purple"][SIZE="4"]Dla dobra sprawy prosimy wszelkie szczegóły w tej sprawie uzgadniać na PW, ponieważ są przecieki..... :mad:[/SIZE][/COLOR][/B]

Posted

Fundacja jest już w kontakcie z Emir.

I prośba - jak zwykle w takich przypadkach, bardzo proszę aby nie pisać o szczegółach akcji na forum, a jedynie na pw lub kontaktować się bezpośrednio z Fundacją.

Posted

Maja jest małą i mało znaną fundacją. Ale w takich sprawach, jak ta sprawca musi się liczyć z tym, że Maję wesprze wiele znanych już z takich interwencji Fundacji.

Posted

[size=6]emir I Maja [/size]jestescie Wielkie

Sorki Za Podany Nr Tel Na Forum Ale Ja Zle Odczytałam I Zle Zrozumiała Meila Sorki

Wszystko Usuniete

Zrdówka Beniowi Zycze

Posted

piszcie chociaz czy jest dobrze czy zle bo mi pewnie nikt na PW nic nie napisze :(

a zmartil mnie bardzo los Raula :( nie moge sobie wyobrazic, ze ktos moze tak skrzywdzic psa !!!!

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Emir - rozmawiałam przed chwilą z Joanną - naprawdę jestem pełna podziwu i bardzo wdzięczna !!!
To ogromna pomoc !!!![/quote]

bardzo sie ciesze trzymam kciuki wierze ,ze sprawa jest w dobrych rekach

Posted

Rambo - Raul już bezpieczny :lol:. Leczenie jest kontynuowane. Prośba od Emir - jak najmniej słów, jak najwięcej działań na rzecz tych najbardziej pokrzywdzonych ( od siebie dodam, że jest to motto przyświecające działaniom Krystyny).

Wieści o Rambo będą się ukazywały na stronie Fundacji Emir: [URL]http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-akt.htm[/URL]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...