Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to piękna grafitowa Luna, która tak bardzo zapadła mi w pamięć i jej szczeniaki. Zdjęcia sprzed 2 tygodni. Cudowna sunia, przytulaśna.

Luna
suka
wiek - ok 2 lat
wzrost- duża ( głową do uda)
sierść - jedwabista , dłuższa , miękka
maść - srebrna - beżowe nakrapianie na łapach
opis- miła, spokojna , lubi piesczoty , kontaktowa
Przypomina mi jakąś rasę ....

JUŻ W DOMKU!

Luna

A oto jej 3 -3 miesięczne szczeniaki

Czarno- brązowy ( podpalany )- przewaga czarnego z baiałą plamką na palcu na lewej tylniej łapie :loveu:
to chyba sunia ??

Czarno- brązowy- ma wiecej brązowego :loveu: - beżowe skarpetki (sunia)

i trzeci maluch - czarno- brązowy z białą krawatką :loveu:
JUŻ ZAADOPTOWANY!

jakie ma smieczne - beżowe paluszki na tylnich łapkach :razz:

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wilejka ,
Bera - z tych ostatnich zdjęć na samym dole to nie jest szczeniak Luny :eviltong:
ona byla zupełnie z innej bajki i starsza od tych Lunowych dzieciaków.

Do domu poszedl piesek - ten z biała krawatką

Zostaly dwie siostry te z pierwszych zdjęć ;)

Luna ma przyjechac do Warszawy na sterylkę i trzeba jej jak najszybciej jakies lokum znaleźć :placz:

Posted

Ja mam dziennie jakieś 2-3 telefony w sprawie szczeniaków, cieszę się, że nareszcie szczeniaki są na jednym wątku i nie muszę długo szukać.
Kto ostatnio widział te szczeniaki w schronie? Owieczko, one tam jeszcze są? Mogłabyś zadzwonić w tej sprawie do schronu? Bo zanim zacznę je rozsyłać po świecie, chciałabym wiedzieć, czy zdjęcia sprzed prawie miesiąca są aktualne. Mam dwa domki w miarę zdecydowane i robiące dobre wrażenie.

Posted

[quote name='gdgt']Ja mam dziennie jakieś 2-3 telefony w sprawie szczeniaków, cieszę się, że nareszcie szczeniaki są na jednym wątku i nie muszę długo szukać.
Kto ostatnio widział te szczeniaki w schronie? Owieczko, one tam jeszcze są? Mogłabyś zadzwonić w tej sprawie do schronu? Bo zanim zacznę je rozsyłać po świecie, chciałabym wiedzieć, czy zdjęcia sprzed prawie miesiąca są aktualne. Mam dwa domki w miarę zdecydowane i robiące dobre wrażenie.
Wszystkie szczeniory sa u Klaudyny , tel ci podałam .
Jest gdzies ich watek oddzielny i tam wszystkie aktualne foty.

Posted

[quote name='Wilejkaros']Berę specjalnie podrzuciłam! A Lunka nie miała mieć jakiegoś DT zapewnionego? ta pani miała wrócić chyba i ją zabrać?

Ta pani wyjechała za granice i teraz nie wiadomo kiedy wróci ( problemy rodzinne) . Bardzo prosiła o sterylke dla Luny bo za to zapłaciła. :roll: I w sumie bardzo przejęła sie losem Luny.

Luna szuka domu docelowego lub tymczasowego !!!!!!!!!!
Bo inaczej wraca do schronu !!!!
Nieodwołalnie :placz:

Niestety ustaliłysmy z Felą , że jeśli nie znajdzie się dla niej przynajmniej dom tymczasowy , to wraca do schronu.
Nie mamy wyjścia :shake: Za dużo psiaków na tymczasach siedzi a kasy z nikąd ...

Wilejka blagam zlituj sie i popraw dane i zdjęcia w pierwszym poście. :mad: Przecież Bera ma już dom .

Posted

[quote name='Owieczka']

Niestety ustaliłysmy z Felą , że jeśli nie znajdzie się dla niej przynajmniej dom tymczasowy , to wraca do schronu.
Nie mamy wyjścia :shake: Za dużo psiaków na tymczasach siedzi a kasy z nikąd ...

a kto ja tam zawiezie?

Posted

Z tego co się dowiedziałam to chyba była domowa sunia. Ładnie chodzi na smyczy , nie ciągnie . Jest łagodna do ludzi i innych psiaków. To naprawdę przemiła i grzeczna sunia. :loveu:

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do lecznicy. Państwo chcieliby żeby Lunę już zabrać, poza tym to lecznica, nie hotel, przebywa w zamkniętym pomieszczeniu. Nie to, żeby jej było tam źle, ale dla psa, nawet kiedy dobrze o niego dbają, nie jest to atrakcja. Suńka powinna już iść do domku. Właściciele lecznicy są nią zachwyceni. Spokojna, towarzyska, posłuszna i łagodna. Potwierdzam. Sama przewoziłam do lecznicy. Ładnie jeździ samochodem (nie była zdenerwowana, sama wsiadła, chwilę się pokręciła i grzecznie położyła na siedzeniu z tyłu, potem oglądaliśmy się czy jeszce tam jest-taka grzeczniocha). Ładnie poszła na smyczy z samochodu do lecznicy. No cóż, mój TZ chętnie by wymienił ją zamiast Fafika, tyle, że ja nie pozwolę. Przyznać muszę że jest piękna, a kąpiel i dobre papku zrobi z niej cudo.
Generalnie sunia do kochania, wydaje mi się, że miała dom. No i trzeba jej czegoś szukać szybko, żeby nie wróciła do schroniska:placz:

Posted

Luna i jej szczeniaki się przypomina !! :placz:

A oto nowe foteczki dwoch suczynek :-( czy mają im tyłki zmarznąć , czy znajdą domy w końcu ??

Donia

ta sunia ma jasne brewki i więcej beżowych znaczeń( tym rożni się od siostry )

Tonia
to ta ciemniejsza ( chyba widać jakąś różnicę ...?)

Tonia i Donia :loveu:
Tonia to ta z przodu a Donia ta z tyłu

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Hmmm, różnica porażająca! Czy dobrze kojarzę, że Lunka ma trochę pieniędzy od sponsorki na miesiąc hoteliku?

Tak , sunia dostała trochę grosza , jest także zobowiązanie do regularnych wpłat na sunie ...ale nie wiem czy słowo będzie dotrzymane... :shake:
Ja i Fela jesteśmy w kontakcie z ta panią ... zobaczymy.
Ta pani pomaga nam w szukaniu domu dla LUNY

Posted

Piękna jest z niej dziewczyna i niesamowicie radosna. Tak mi przyszło do głowy, że z charakteru najbardziej typowego labka przypomina z tą swoją miłością do wszystkiego co się rusza.