Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='beka']Dziewczyny mam zapytanie o puchatego szczeniaka, ale moje puchate już w domach.
dać wam kontakt???
Czy one sa juz do adopcji??

Szczeniak zostal oceniony na ok. 8 tygodni....
Jeszcze chwile powinien byc z mama, ale jesli zamiast DT poszedlby do dobrego domu stalego - byloby super.
Suni moja corka dala na imie Lejla, maluch to Laki/Lucky.
Obydwoje dzis zaszczepieni, jutro odrobaczanie..
Nie mielismy innego wyjscia, szanse na przezycie w naszym domu prawie zadne..

Suka ma pelne sutki mleka, az za pelne.. I boje sie, ze takie odstawienie maluchow tez jej nie posluzy.
nie znam sie na hodowli szczeniakow, wiec nie wiem co z matka robic w takiej sytuacji.
Ktos wie..?
Maluszek poplakuje, nie ma za duzo przestrzeni dla siebie.
Klatka co prawda otwarta, ale kotlownia mala.

A Lara, sunia, ktora wyladowala u naszej kolezanki Asi (jak dobrze Wilejkaros zgadla :evil_lol:), rozrabia juz jak pijany zajac :-) Ma nieziemski apetyt i ostre zabki.
Pojechala na szczepienie wlasnie.

Posted

beka napisał(a):
Dziewczyny mam zapytanie o puchatego szczeniaka, ale moje puchate już w domach.
dać wam kontakt???
Czy one sa juz do adopcji??

dawać dawać! Psiaki są do adopcji, przynajmniej mój, tylko że jeszcze nie mogą wychodzić na dwór - są za małe. Urosną na raczej większe psiaki.
Z mojego wyszły takie straszne glisty, że zrobiło mi sie nie dobrze. W życiu czegoś takiego nie widziałam, a miała do czynienia z kilkoma szczeniakami...

Posted

A nasz maluch strasznie placze za matka jak sunia wychodzi na trawke.. A my nie mozemy dzieciaka brac do nas do pokoju :(
Na razie nie udalo sie suni namowic do sikania w ogrodku - za to w samochodzie jak najbardziej..

Posted

Jak ja wiedziałam, co się święci. ;)
Pozdrówcie Asię ode mnie koniecznie. Hehehehehe. A ostatnio tak się martwiła, że tylko raz służyła jako transport ;) Bardzo poproszę o jakiś namiar na Asię ;)

A'propos glist, z któregoś szczeniaka w zeszłym roku wychodziły takie jak nitki od makaronu... Mój TZ uciekł jak kicia zrobiła qpkę... bez robali.

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Jak ja wiedziałam, co się święci. ;)
Pozdrówcie Asię ode mnie koniecznie. Hehehehehe. A ostatnio tak się martwiła, że tylko raz służyła jako transport ;) Bardzo poproszę o jakiś namiar na Asię ;)

Cos mi sie widzi, ze mala juz z tymczasu nie wroci :diabloti:

Posted

Wilejkaros napisał(a):

A'propos glist, z któregoś szczeniaka w zeszłym roku wychodziły takie jak nitki od makaronu... Mój TZ uciekł jak kicia zrobiła qpkę... bez robali.

tutaj też był makaron, taki w kolorze makaronu sojowego. :lol: Ale już sie nie ruszał :razz: Myłam dziś podłogę w mieszkaniu domestosem, żeby nie przeszło na nas lub Zulusa.

Posted

To chyba ten sam makaron był. Tamte (było ich duuuuuużo) też już się nie ruszały. Odnotowałam u siebie odruch wymiotny (rzadko się to zdarza) i na wszelki wypadek zapytałam moją mamę: " Mamooooo, szczeniaki chyba nie przyswajają makaronu, bo wychodzi w całości. Ile im tego dałaś???". Mama pokręciła głową ze zrezygnowaniem.

Obstawiam, że jak DT u Asi potrwa tydzień, to już będzie DS... ;) Spryciara Jayo!

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Jest DT od czwartu dla malucha u dogomaniaczki Aleksandra B.

A nie wzielaby mamy razem z maluszkiem???
Tak jakos mi lyso je jeszcze rozdzielac, zabralismy mamie pozostale i zostal jej tylko Laki.
Ale jesli sie nie da - to dobrze bedzie i tak dla niego..

Posted

Wklejam zdjcia slicznotki, ktora juz, mam nadziej, zostanie w DT jako domu stalym.
Bardzo poodbna do braciszka u gdgt :-)

A oto Lara:

Jak widac, animuszu jej nie brakuje :-)

Posted

Psy będą średnio-duże. Matka sięga głową do kolana, lecz jest dość drobnej postury, ja ją oceniam na góra 25 kg. Moim zdaniem chłopcy będą więksi, na pewno będą silnie zbudowani.

Posted

[quote name='Wilejkaros']Jaka czysta biała skarpetka Asi!!! Czy Lara już poznała, co to znaczy spanie w łóżeczku?

Nie poznala :-) Malutka spi na poslaniu obok lozka, Asia nie bierze jej na lozko, bo sie "boi, ze mala spadnie" :lol::lol:
Ale jak widac, szanse sa :-)

A tu zdjecia slicznej mamusi:

Wazy 20kg.

Dla niej tez szukamy domu - nie wiemy czy nasze suki ja przyjma, a mieszkac w kotlowni nie moze.
Od czwartku maluch ma szanse na inny DT, a wlasciwie to juz prowadzimy rozmowy o DS....