Jump to content
Dogomania

Dzika świnia i tam tamy, czyli Bono a na dodatek Andrzej ^^

Recommended Posts

Posted

[quote name='deer_1987']xaloz sobie galerie to bede pisac ja u ciebie :D[/quote]
[COLOR=Blue]haha i bydziesz se Marta własne zdjęcie wklejać:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/COLOR]

Posted

[quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue]No w sumie tyz racja.
A przyjeżdżosz czasem czy ni?
[/COLOR][/quote]
Niestety nie mam kiedy i jak. bo jak wolne od szkoly to muze pracowac zeby sie utzymac, no i nie mam z kim zostawic zwierzynca a jechac z nimi? 3h na prom, 7-9h na promie i potm ze swinoujscia pociagiem do wawy z 2 psami i krolikiem? nie ma sensu ich i siebie meczyc :(

Posted

[quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue]haha i bydziesz se Marta własne zdjęcie wklejać:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/QUOTE]

No właśnie, tak jak mi na zlocie wymyśliłyście :diabloti:

Posted

[quote name='Martunia']No właśnie, tak jak mi na zlocie wymyśliłyście :diabloti:[/quote]
[COLOR=Blue]no a co:evil_lol::evil_lol:

[/COLOR][quote name='deer_1987']Niestety nie mam kiedy i jak. bo jak wolne od szkoly to muze pracowac zeby sie utzymac, no i nie mam z kim zostawic zwierzynca a jechac z nimi? 3h na prom, 7-9h na promie i potm ze swinoujscia pociagiem do wawy z 2 psami i krolikiem? nie ma sensu ich i siebie meczyc :([/quote]
[COLOR=Blue]aha no bo Ty jeszcze ta szkoła, noo to bez sensu by jechać ze zwierzami ino by sie umęczyły[/COLOR]

Posted

[quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue][/COLOR][COLOR=Blue]aha no bo Ty jeszcze ta szkoła, noo to bez sensu by jechać ze zwierzami ino by sie umęczyły[/COLOR][/quote]
no ja zalicznam tzw. szwedzkie liceum zeby moc dalej isc na jakies studia, znaczy teraz od pon do 18/12 robie kurs zawodowy na taka pomoc dla luzi nie medyczna ale jakby byc ich reka i noga - pogadac pomoc z zakupami itp. i to ma dac mi prace pd razu

Posted

[quote name='deer_1987']no ja zalicznam tzw. szwedzkie liceum zeby moc dalej isc na jakies studia, znaczy teraz od pon do 18/12 robie kurs zawodowy na taka pomoc dla luzi nie medyczna ale jakby byc ich reka i noga - pogadac pomoc z zakupami itp. i to ma dac mi prace pd razu[/quote]
[COLOR=Blue]a ile jeszce te lic bydzie trwało??
aha takie coś no
[/COLOR]

Posted

[quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue]a ile jeszce te lic bydzie trwało??
aha takie coś no
[/COLOR][/quote]
nie wiem ile bo ja sama wybieram kursy i zbieram punkty i jeszce duzo mi brakuje.. ale jak skoncze ten kurs i dostane prace to nie bede musiala juz uzupelniac punktow ale wtedy tez nie bede miec wolnego czasu zeby do pl pojechac zreszta co ja bym bez psow i krolika tak robila w pl? nie mam ani z kim zostawic ani bym nie chciala zostawic.

Posted

[quote name='deer_1987']nie wiem ile bo ja sama wybieram kursy i zbieram punkty i jeszce duzo mi brakuje.. ale jak skoncze ten kurs i dostane prace to nie bede musiala juz uzupelniac punktow ale wtedy tez nie bede miec wolnego czasu zeby do pl pojechac zreszta co ja bym bez psow i krolika tak robila w pl? nie mam ani z kim zostawic ani bym nie chciala zostawic.[/quote]
[COLOR=Blue]aha
no ty tyż ciężko sie rozstać ze zwierzami
[/COLOR]

Posted

[quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue]aha
no ty tyż ciężko sie rozstać ze zwierzami
[/COLOR][/quote]
Niom juz wole gdzies z psiakami pojechac na pare dni tutaj w szwecji a krolisia dac do sasiadki (nie jest szczepiony i nie jest tutaj w Eslöv nauczony wychodzic na trawe bo kazda trawa to obsikana przez psy - nawet moje wlasne). ale i tez nasz krolis jest taki pieszczoch straszny, siedzial taki smutnyu ostatnio ale jadl pil itd wiec zdrowy tylko smutny bo go nie bralismy i nie glaskalismy dlugo tylko tak chwile wieczorem. dzis na lozko przyszedl do nas i od razu weselszy :loveu::loveu::loveu:

Posted

oo joj tak to wszytsko czytam co pisze Deer i nie wiem czy zdobylabym sie na odwage opuscic PL ;] juz sie do niej przyzwyczailam jest jaka jest nie zawsze kolorowo ale da sie zyc jeszcze jka narazie :p pozatym do kad ja bym miala jechac z moim kiepskim angole i jeszcze kiepsciejszym niemcolemm ....

Posted

[quote name='deer_1987']Niom juz wole gdzies z psiakami pojechac na pare dni tutaj w szwecji a krolisia dac do sasiadki (nie jest szczepiony i nie jest tutaj w Eslöv nauczony wychodzic na trawe bo kazda trawa to obsikana przez psy - nawet moje wlasne). ale i tez nasz krolis jest taki pieszczoch straszny, siedzial taki smutnyu ostatnio ale jadl pil itd wiec zdrowy tylko smutny bo go nie bralismy i nie glaskalismy dlugo tylko tak chwile wieczorem. dzis na lozko przyszedl do nas i od razu weselszy :loveu::loveu::loveu:[/quote]
[COLOR=Blue]no bo brakuje mu miłosci :evil_lol:
no ale trzeba poświęcać czas kazdemu zwierzaczkowi;)

[/COLOR][quote name='łapeczek']oo joj tak to wszytsko czytam co pisze Deer i nie wiem czy zdobylabym sie na odwage opuscic PL ;] juz sie do niej przyzwyczailam jest jaka jest nie zawsze kolorowo ale da sie zyc jeszcze jka narazie :p pozatym do kad ja bym miala jechac z moim kiepskim angole i jeszcze kiepsciejszym niemcolemm ....[/quote]
[COLOR=Blue]no wiesz co jo tyż poważnie nie wiem czy bych sie odważyła wyjechac..[/COLOR]

Posted

[quote name='łapeczek']oo joj tak to wszytsko czytam co pisze Deer i nie wiem czy zdobylabym sie na odwage opuscic PL ;] juz sie do niej przyzwyczailam jest jaka jest nie zawsze kolorowo ale da sie zyc jeszcze jka narazie :p pozatym do kad ja bym miala jechac z moim kiepskim angole i jeszcze kiepsciejszym niemcolemm ....[/quote]
Ja nie umialam ani troche szwedzkiego jak tu przyjechalam. wiesz czasami po prostu sie ryzykuje i bierze szanse i mozna miec calkiem fajne zycie - wlasne mieszkanie, prace, szkole, zwierzaki ale wiaomo wszystko kosztuje :( i trzeba potem pracowac ile sie da w kazde wolne zeby miec na rachunki.. tak wiec doroslosc nie jest latwa :P

Posted

[quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue]no bo brakuje mu miłosci :evil_lol:
no ale trzeba poświęcać czas kazdemu zwierzaczkowi;)

[/COLOR]
[COLOR=Blue]no wiesz co jo tyż poważnie nie wiem czy bych sie odważyła wyjechac..[/COLOR][/quote]
Dokladnie, kazdy potrzebuje :D on czesto przcodzi na prety zagrodki wieczorem jak ssie klade i musze go w nosek stuknac i dopiero sie kladzie spac :D

Haha no mysle ze jakbyscie mialy szanse i warto byloby to byscie pojechaly :D

Posted

[quote name='łapeczek']a no nie jest nie jest ...a mnie za chwile ten pierwszy prob doroslosci dopadnie :( i juz teraz nie wiem czy chcem to 18 czy nie ale czasu nie zatrzymam ;/[/quote]
jaka proba doroslosci?

Wiesz chodziszdo szkoly to szkola ale kazda wolna chwila to praca bo trzeba zarobic na utrzymanie i rachuki..

Posted

[quote name='deer_1987']Ja nie umialam ani troche szwedzkiego jak tu przyjechalam. wiesz czasami po prostu sie ryzykuje i bierze szanse i mozna miec calkiem fajne zycie - wlasne mieszkanie, prace, szkole, zwierzaki ale wiaomo wszystko kosztuje :( i trzeba potem pracowac ile sie da w kazde wolne zeby miec na rachunki.. tak wiec doroslosc nie jest latwa :P[/quote]
[COLOR=Blue]ja nie chcę dolosnać mamusiu:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[/COLOR][quote name='deer_1987']Dokladnie, kazdy potrzebuje :D on czesto przcodzi na prety zagrodki wieczorem jak ssie klade i musze go w nosek stuknac i dopiero sie kladzie spac :D

Haha no mysle ze jakbyscie mialy szanse i warto byloby to byscie pojechaly :D[/quote]
[COLOR=Blue]wiesz co nie wiema le poważnie nie wiem na chwila obecno jakby mi ktoś zaproponowoł wyjechać chyba nie...nie dałabych rady

[/COLOR][quote name='łapeczek']a no nie jest nie jest ...a mnie za chwile ten pierwszy prob doroslosci dopadnie :( i juz teraz nie wiem czy chcem to 18 czy nie ale czasu nie zatrzymam ;/[/quote]
[COLOR=Blue]no niestety czasu sie nie do zatrzymać[/COLOR]

Posted

[quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue]ja nie chcę dolosnać mamusiu:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[/COLOR]
[COLOR=Blue]wiesz co nie wiema le poważnie nie wiem na chwila obecno jakby mi ktoś zaproponowoł wyjechać chyba nie...nie dałabych rady

[/COLOR]
[COLOR=Blue]no niestety czasu sie nie do zatrzymać[/COLOR][/quote]
jak to bywa doroslosc ma plusy i minusy...

No bo to nie jest decyzja na jedna sekunde. mi tz powiedzial ze nie ma sensu matury zdawac w pl bo i tak nie liczy sie tutaj w ogole od nowa musszi te przedmioty zaliczac...

No nie da sie ale da se nauczyc zyc zeby dac sobie rade.

Posted

[quote name='deer_1987']jak to bywa doroslosc ma plusy i minusy...

No bo to nie jest decyzja na jedna sekunde. mi tz powiedzial ze nie ma sensu matury zdawac w pl bo i tak nie liczy sie tutaj w ogole od nowa musszi te przedmioty zaliczac...

No nie da sie ale da se nauczyc zyc zeby dac sobie rade.[/quote]
[COLOR=Blue]No bo ty tyż nie idzie taki decyzji podjąć tak szybko to trzeba wsystko dobrze przemyśleć i wgl jo chyba zgina na tym świecie:evil_lol:[/COLOR]

Posted

[quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue]No bo ty tyż nie idzie taki decyzji podjąć tak szybko to trzeba wsystko dobrze przemyśleć i wgl jo chyba zgina na tym świecie:evil_lol:[/COLOR][/quote]
E tam zaraz zginac :D przyjechalan tu i nic a nic nie umialam szwedzkiego. psozlam do szwedzkiej szkoly i po szwedzku uczyli mnie szwedzkiego i umiem :D a jeszcze nie znajdac szwedzkiego musialam zakupy robic do domu i wiedziec co kupic a nie chce make a kupie bulke tarta:cool3::cool3:

Posted

[quote name='deer_1987']jaka proba doroslosci?

Wiesz chodziszdo szkoly to szkola ale kazda wolna chwila to praca bo trzeba zarobic na utrzymanie i rachuki..[/quote]

ja juz nie mysle :;/
chodzilo mi o próg doroslosci :cool3:

mmmm no nie wiem ....ja generalnie jestem osobka ktora ciezko sie klimatyzuje gdzie kolwiek :( przez lata szkoly bylo w sumie ok bo podstawowka to lajt 6 lat jeden budynek i ciagle te same twarze gim tez OK bo sie tylko przeszlo na inny poziom tego samego budynku i znow te same twarze ci smai nauczyciele....a LO porazka przez pierwsze 3 tygodnie nie potrafilam sie znalesc :(:( az nie poznalam Hani a teraz jej juz nie bedzie ze mna ;(;(;(;(

Posted

[quote name='deer_1987']E tam zaraz zginac :D przyjechalan tu i nic a nic nie umialam szwedzkiego. psozlam do szwedzkiej szkoly i po szwedzku uczyli mnie szwedzkiego i umiem :D a jeszcze nie znajdac szwedzkiego musialam zakupy robic do domu i wiedziec co kupic a nie chce make a kupie bulke tarta:cool3::cool3:[/quote]
[COLOR=Blue]ok ida na łatwizna zginąć to nie ma tak szybko:evil_lol:
no ale widzisz Ty se poradziłaś a jo pesymistka i wgl to już wiem że bych rady nie dała
[/COLOR]

Posted

[quote name='łapeczek']ja juz nie mysle :;/
chodzilo mi o próg doroslosci :cool3:

mmmm no nie wiem ....ja generalnie jestem osobka ktora ciezko sie klimatyzuje gdzie kolwiek :( przez lata szkoly bylo w sumie ok bo podstawowka to lajt 6 lat jeden budynek i ciagle te same twarze gim tez OK bo sie tylko przeszlo na inny poziom tego samego budynku i znow te same twarze ci smai nauczyciele....a LO porazka przez pierwsze 3 tygodnie nie potrafilam sie znalesc :(:( az nie poznalam Hani a teraz jej juz nie bedzie ze mna ;(;(;(;([/quote]
Aha :D

No wiesz kazdu potrzebuje czasu na aklimatyzacje :D

Posted

[COLOR=Blue]Ann jo miałach tak samo...przejscie do gim a póxni do lic...same nowe twarze...to była masakra...mi jest ogólnie ciężko zaaklimatyzować sie w nowym środowisku bo jo jest strasznie nieśmiało...jakby nie kilka tych znanych twarzy to jo nie wiem co bych zrobiła[/COLOR]

Posted

[quote name='Anula & Bono'][COLOR=Blue]ok ida na łatwizna zginąć to nie ma tak szybko:evil_lol:
no ale widzisz Ty se poradziłaś a jo pesymistka i wgl to już wiem że bych rady nie dała
[/COLOR][/quote]
E tam trzeba myslec pozytwynie :D to sie uda wszystko. w maju stracilismy jedno miejsce pracy ktore zawsze tam pracoalismt kazde swieto jak boze narodzenie itp, kazde lato. bylo ciezko myslec co dalej jak sobie poradzic calkiem bez pracy a sie znalazla praca na wakacje zamiast jednego to 5 miejsc ale wazne ze cos bylo. trzeba umiec znalesc cos pozytywnego.

tak samo jak kazdy mily gest duzo robi jak sie ciagle pracuje ja i tz i kazdy zmeczony to tylko czlowiek wkurzony wchodzi i latwo o klotnie a tak np, herbate zrobic drugiemu i od razu inaczej :loveu::loveu:

[B]ide na spacer i spac a jutro nie bede mogla spamowac tutaj :( bo w pracy dlugo bede..[/B]