koduchaben Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 W Pińczowie, przy ul. Grodziskowej błąka się starszy owczarkowaty psiak. Karmiłam go przez dwa tygodnie, ale wczoraj musiałam wrócić do Kielc. Śpi najczęściej pod posesją o nr 43 (bo tam suka miała ruję). Robi się coraz zimniej, a widać że psiak nie ma domu. Boi się ludzi, ale jak się spokojnie go zawoła i przyniesie mu coś do jedzenia to da się go pogłaskać. Jest łagodny, naprawdę to bardzo poczciwe psisko. Jeśli ktoś mieszka w okolicach Pińczowa to bardzo proszę, aby przyniósł mu coś do jedzenia. Może znajdzie się ktoś kto ma możliwość przygarnąć biedaka. Proszę pomóżcie. PSIAK JEST JUŻ W PRZYTULISKU, TERAZ TRZEBA ZAPEWNIC MU NOWY DOM Quote
koduchaben Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 Dziś mój mąż tam pojedzie i zawiezie mu jedzenie, tylko co dalej... w nocy był przymrozek:shake: Quote
koduchaben Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 Do góry, przecież ktoś musi mieszkać koło Pińczowa Quote
koduchaben Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Potter zgodziła się umieścić go w przytulisku, na razie nie ma innej opcji. Quote
koduchaben Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Zawiozłam Go Do Przytuliska, Teraz Ma Jedzenie I Ciepłą Budę. Ale Bardzo Prosze O Pomoc W Znalezieniu Mu Domku. Wieczorem Zamieszczę Zdjęcia Quote
koduchaben Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Nikt Cię nie widzi????:shake: Quote
koduchaben Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 http://static.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33042 Psiak otrzymał imie Leon i jest o nim informacja na powyższym wątku Quote
koduchaben Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Do Potter przywiozłam w poniedziałek Leona (owczarkowaty ok 5 letni pies), psiak pochodzi z Pińczowa. Akurat pilnowałam suki teścia, bo on wyjechał na dwa tygodnie do Krakowa. Leon spał pod bramą, był strasznie chudy, bał się ludzi - uciekał przed nimi. Na poczatku nie wiedziałam czy kręci się koło domu bo teścia suka miała cieczkę, czy po prostu jest bezdomny. Widziałam jak kiedyś sąsiad wynosił coś w garnku (do samochodu) Leon podczołgiwał się do garnka, a ten go przeganiał, był już po prostu strasznie głodny. Karmiliśmy go przez dwa tygodnie, potem musieliśmy wrócić do Kielc, więc przyjeżdżaliśmy aby dac mu coś do jedzenia. Jakiekolwiek posłanie do spania które mu dawalismy było zaraz wywalane przez sąsiadów, więc Leon spał na ziemi. Leon okazał się bardzo mądrym, spokojnym psem i niesamowicie łagodnym. Jak wyciągałam do niego rękę to wtulał się we mnie cały, aż serce bolało. Nie mogłam mu zapewnić miejsca gdzie by mógł odpocząć - ciężko jest w świętokrzyskim. Nie mogłam go również zabrac do schronu w Opolu, gdzie jest dość dobra opieka, ani zabrać do siebie, bo już nie mam jak, tymbardziej że jestem w poczatkowym okresie ciąży. Wspaniała Potter zgodziła się go umieścić w swoim przytulisku, za co bardzo dziękuję. Mam nadzieje że Lon znajdzie szybko dobry dom. Jeszcze wczoraj zastanawialismy się czy jakimś cudem nie dalibysmy rady zabrać go do nas - BO TO NAPRAWDĘ MĄDRY, DOBRY PIES - ale to chyba było by ponad nasze siły. Quote
koduchaben Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 23 października w anonsach będzie ogłoszenie o Leonie, będzie ono publikowane w interecie na stronie gazety Mój Pies od 21 października przez miesiąc, a w grudniu będzie opublikowane na łamach gazety (nie dało się wcześniej). Pozamieszczałam o nim także info na kilku stronach internetowych. może ktoś mógłby pomóc? Quote
koduchaben Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Jeśli mogę to przypominam o Leonie, który obecnie jest u Potter. Leon długo był bezdomny, widywałam go jak spał na ziemi.... Ogłosiłam informacje o nim na portalach internetowych oraz w anonsach, ale jeśli ktoś z Was mógłby pomóc przy jego adopcji, to byłoby super (wiem, że na nią czeka dużo psiaków). Leon to spokojny, zrównoważony i bardzo mądry pies. Quote
manforte Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Leonek chciałby mieć już swój ciepły domek i kochającego pana. Quote
koduchaben Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 do góry, przecież musi się udać Quote
koduchaben Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Oto zdjęcia zrobione przez Potter Quote
manforte Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Leonio niech cię wypatrzy dobry domek. Quote
koduchaben Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 w piątek będzie kolejne ogłoszenie, no i we wtorek już ze zdjęciem, na razie dzwoniła tylko jedna osoba, no i raczej nic z tego :-( Quote
manforte Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Przyjdzie dzień, że Leonek znajdzie domek. Quote
manforte Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Kto przygarnie Leonka.Teraz ma takie smutne pysio. Quote
Recommended Posts