Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kisses_xox']leśne manewry skojarzyły mi się z porankiem w malinach xD
'Gwiezdny Pył' - Do Siberianków albo Alaskanów :loveu:[/quote]

cos kojarze, ze juz jest taka hodowla:eviltong: nie wiem czy przypadkiem nie jamniki ...

Posted

Witam Wszystkich twórczych i nietylko;)Jak większość w tym temacie tak i ja zwracam się o pomoc w wymyśleniu przydomka :placz:A więc tak nazwa niekoniecznie po polsku za to dla większych :lol:narazie labladorka ,może później szwajcar. Jeśli coś to pomoże to mieszkamy na zachodzie kraju prawie w lesie:multi:Wymyślajcie ,twórzcie i piszcie ;)

Posted

[quote name='figa1']Witam Wszystkich twórczych i nietylko;)Jak większość w tym temacie tak i ja zwracam się o pomoc w wymyśleniu przydomka :placz:A więc tak nazwa niekoniecznie po polsku za to dla większych :lol:narazie labladorka ,może później szwajcar. Jeśli coś to pomoże to mieszkamy na zachodzie kraju prawie w lesie:multi:Wymyślajcie ,twórzcie i piszcie ;)[/quote]
Hmmm, może "Leśny Stwór" <=> "Crature form Forest", "Forestdog"? :cool3:

Posted

[quote name='aniaDark']Hmmm, może "Leśny Stwór" <=> "Crature form Forest", "Forestdog"? :cool3:[/QUOTE]
No na początek mogło by być ;)dzięki serdeczne jeśli jeszcze ktoś miałby jakieś pomysły to piszcie z góry dziękuje;)

Guest ajsonowa
Posted

jak wszyscy to i ja... :razz:
rowniez zaliczam sie do grona ludzi bez jakichkolwiek pomyslow, tyle ze ja juz sobie tak mysle od wakacji i nic konkretnego mi nie wpadlo do glowy :oops:

rasa: owczarek belgijski maliniak
nazwa moze byc polska (jesli bedzie fajna i zrozumiala:eviltong:) jednak jak wiekszosc preferuje angielski lub ew. inny jezyk, myslalam o nazwie z czyms jak "jump" (jako ze trenujemy frisbee i agility :lol:) rowniez myslalam o nazwie "Funhouse" (tak jak najnowsza plyta Pink :cool1:) ale niestety.... zajete.
moze sie kojarzyc z czyms szybkim, temperamentym, frywolnym, cwanym, przebieglym... kazda propozycje przemysle lub ew. przerobie idac tym kierunkiem ;)

przydomek "prosto z lasu" uwazam za trafny, brzmi troche jak jakies elfy ale super ;)

Posted

Ajsonowa - może Yamakasi ?? Od Le Parkour ? (film taki był ) :razz:
[B][SIZE=2]hwesta sindarinwa lub po prostu hwesta - cień wiatru po elficku :cool1:[/SIZE][/B]

[B][SIZE=2]silme nuquerna - światlo gwiazd
[/SIZE][/B]

[FONT=arial][SIZE=2][COLOR=white][FONT=arial][COLOR=white][FONT=arial][COLOR=black][B]giliath - hufiec gwiazd :)
[/B][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Guest ajsonowa
Posted

Piasia, Yamakasi kojarzy mi sie z azjatami, nawet nie mam chinskiej rasy:eviltong:
fajne propozycje, tylko chcialabym zeby mozna bylo je latwo wymowic, a nie przy okazji polamac jezyk :lol:

Posted

[quote name='Piasia']a może po prostu ' Prosto z lasu' i później będzie np. Ada prosto z lasu :razz:[/quote]

[B]W trawie puszczy [/B]może? :evil_lol:

[QUOTE]cos kojarze, ze juz jest taka hodowla:eviltong: nie wiem czy przypadkiem nie jamniki ...[/QUOTE]

To może StarDust czy coś ^^ Tak po angielsku :lol:

Posted

[FONT="Arial Black"]Piasia Kisses xox[/FONT] dzięki śliczne Wam za pomysły jednak to kropla w morzu ,znając złośliwość rzeczy martwych to już zajęte ale jeszcze nie sprawdzałam :lol:Czekam na jeszcze inne propozycje :roll:Piszcie

• 2 weeks later...
Posted

Przejzalam caly watek, wybralam ok 30 z wypisanych, ok 20 mam ze swoich:evil_lol:. Mam nadzieje, ze mi cos przyjma bo moj mozg juz sie zlasowal i watpie w jakakolwiek tworczosc. Co prawda wiem, ze jak juz bede miala przydomek to przypeta mi sie caly szereg fajnych nazw:evil_lol:.

Dziekuje wszystkim tu piszacym za tak wspaniale propozycje. Wszystkim zagladajacym proponuje przejzec szcegolnie dokladnie pierwsza polowe watku bo tam mozna znalezc prawdziwe skarby;).

Posted

[quote name='puzzle'] jak juz bede miala przydomek to przypeta mi sie caly szereg fajnych nazw:evil_lol:.[/quote]

Skąd ja to znam? :lol: Podobnie jest potem z imionami dla maluchów: wysilasz się, już masz a potem Ci przyjdzie rodzinka dla maluchów i powie, że nie chce takiego imienia dla psa, tylko takie a śmakie; albo jak już jest wpisane w metrykę, to doznajesz olśnienia na genialne imię dla szczeniorka, ale jest już po fakcie :evil_lol:

Posted

Nie mam weny :roll: Mam zamiar w przyszlości hodować spanielki tybetańskie, ale nigdy nie wiadomo, czy nie wymyślę sobie jak to ja jeszcze jakiejś rasy, więc nie chcę by nazwa kojarzyła się z tybetem, wolę bardziej uniwersalną. I marzy mi się jednoczłonowa, ewentualnie jakieś "z" "od" "from" czy inne przedrostki wchodzą w grę, ale wolałabym jednoczłonową.... Zaraz przejrze cały wątek, co polecacie? Moja poprzednia sunia nazywała się Molly
[*], myślałam nad jakimś mixem słów, by użyc jej imienia i w ten sposób uhonorować pamięć o niej... za miesiąc bym chciała złozyć wniosek, bo wypadają moje 18-naste urodziny.

Posted

Taak sobie przeglądam wątekk i mi przyszło do głowy
"Nocna Bryza"
"Nocne Igraszki" ;d

Dla buldożków , które lubią puuszczać bąki :evil_lol::evil_lol:
"złocisty półmrok"
Dla goooldków ,albo spanielków;d
"plamisty deszcz" doobra to jest bezsensu <lol2>;d
"znikające plamki" dla dalmatyyńczyków ;d
"Miękki puch"
"Made in China" dla chińskich grzywaczy ;d
;d
"nieustająca miłość"
"milość ponad życie"

Posted

WYstarczy 16 lat;).

Made in china zajete:razz:

Ja wogole nie mam teraz weny, wypisalam prawie 200 przydomkow i nie potrafie myslec, do sierpnia mam zamiar dotrzec do ZK, ale co wybior, nie mam pojecia, z czasem wszystko przestaje mi sie podobac:diabloti:

Posted

Made in China świetne:lol:

dla złotych piesków:

Bonanza- żyła złota ;) (angielski)
Au poids de l'or- na wagę złota (francuski) to długie i za bardzo nie wpada w ucho... ale po polsku też fajnie "... Na Wagę Złota" :loveu:
Gold-rush- gorączka złota

;)

edit: puzzle a twoja rasa to sznaucer średni pieprz i sól? :)

Posted

Moja rasa to [B]sznuacer[/B] jestem na 99% pewna, ze w przyszlosci tez tylko sznuacer;). Gdyby to byly same pieprzaki to juz mialabym 101 dobrych pomyslow, a tak juz mi sie nic nie podoba, chociaz mam kilka typow, ale jeszcze musze to dobrze przemyslec;). Oczywiscie jestem otwarta na wszystkie propozycje:razz:

Bonanza genialne:loveu:, niestety zajete:roll:

Posted

wymyśliłam jeszcze kilka przydomków może komuś się spodobają :)

[U][SIZE=2]Makota[/SIZE][/U] (w głowie):eviltong:
[U]Spółka Zło[/U] :loveu::loveu:
[U]Fatalne Zauroczenie[/U]:loveu:
[U]Mały Puchacz[/U] (głupie trochę. dla jakichś małych puchatych psinek:lol:)
[U]Kłapouszek [/U] (bassety itp.:cool3:)
[U]Popieprzony uśmiech [/U]:evil_lol: (to pierwsze co mi przyszło do głowy związane z pieprznymi sznaucerami:diabloti:)
[U]Kaskader[/U] (pewnie jest zajęte ale pasuje do psich sportowców;))

[U]Sfera Eteru[/U] (dziwne takie ale poetyckie:razz: z gry internetowej [URL="http://wiki.nightwood.net/index.php?title=Sfera_eteru"]Sfera Eteru - Nightwood[/URL] według mnie pasuje do jakiejś dostojnej rasy. setery angielskie itp. :) ) i jeszcze notatka z wikipedii żeby wyjaśnić troche co to za dziwny pomysł z tym eterem
"W filozofii starożytnej eter był rozważany przez Arystotelesa jako dodatkowa piąta substancja (element, żywioł), oprócz czterech żywiołów czyli wody, ognia, ziemi i powietrza, z których składa się wszechświat. Przez to słowo "eter" wiąże się z "kwintesencją" po łacinie [I]quinta essentia [/I] piąta esencja, eteryczny piąty element, jednoczący cztery podstawowe."
ale głupie:eviltong::evil_lol:

[U]Płoszy Mrok[/U]
[U]Niedźwiedzia Przysługa[/U] ( kaukaz lub jakieś inne kudłate wielkopsy:lol:)
[U]Maszkaronek [/U](to ze smerfów:eviltong:)

większość takie śmieszne ale ja takie lubię:evil_lol:

Posted

Niezłe :evil_lol: A ja bym chciała jednoczłonową nazwę kojarzącą się z takim pięknem, dostojeństwem, championem... Bo podobno nazwa przydomka hodowlanego w pewnym stopniu wpływa na psa :lol: Coś w tym jest jak o tym pomyślałam :lol: Moja poprzednia sunia miała przydomek "Złota Wolność" no i taka dama z niej była, nawet z ziemi nie jadła czy z ręki, tylko z miseczki i tylko najlepsze frykasy, nie żadne resztki :loveu: A teraz mam psiaka z przydomkiem "Gang Cziki" i taki gangster - rozrabiaka z niego :lol: Mimo, że ta sama rasa :lol: ... no to ja szukam czegoś.,.. nawet jak ma to być to jeden z tych przydomków, które nic nie znaczą, to niech jakoś tak dostojnie brzmi :lol: Ma ktoś jakieś pomysły? :lol:

Posted

z komnaty piękna
zza kurtyny
od damy
z aksamitnej poduszeczki
z aksamitu
ze złotej mgły
ze złotego sadu
od księcia
z kropli rosy
ze złotego dworku
zjawa miłości
znad ognia
z ognia miłości
z siły miłości
tylko z miłości
od serca
z najwytworniejszych (nie o wymowienia przez obcokrajowcow)
z najładniejszych
prosto z nieba
zesłany dla Ciebie
od bogini
z apokalipsy

W 2 minuty wymyslane:cool3:, moze Cie cos zainspiruje, bo ja tez patrzac na cudze pomysly, wpadalam na swoje;), oczywiscie bede zaszczycona jezeli cos przypadnie do gustu;).

Posted

Dziekuje :loveu: o to mi chodziło :multi: Jeszcze patrząc na twoje "prosto z nieba " i "od serca" wpadło mi "prosto od serca" , albo tam było "zeslany dla Ciebie" to "prosto dla Ciebie" :lol: różne kombinacje mogą być i fajnie to brzmi, lubie taki "styl" przydomków :lol: ogółem chyba Zesłany Dla Ciebie mi się z tych najbardziej podoba :loveu: np. LEO Zesłany dla Ciebie, IKAR Zesłany Dla Ciebie, ..... o.... i robi się problem przy imionach damskich :-o :placz: no to sobie pozsyłałam... :placz:

Posted

To moze "tylko dla Ciebie" tylko, ze to juz nie to brzmienie... "z zeslanych dla Ciebie", mam ten sam problem bo najfajniejsze przydomki odwoluha sie do jednej plci:roll:.... Nastepne:

Power of love (potega milosci)
z wyjatkowych
omen piekna
z pantofelka (kojarzy mi sie z bakteriami:evil_lol:)
od fortepianu
zrodzony z piękna
z piękna
ponad wszystko (imiona: najladniejszy, najmadzrzejszy, piekny, kochany itp.)
od Calineczki
z kuferka
małe jest piękne
małe piękno
lwie serce
dar niebios
zew piękna
zew wygody
na szpilkach :evil_lol:
z brylantami
jak brylant
kusząca propozycja (imiona: czekolada, alkohol, tequila, itp...)
całe ze złota
stężenie piękna :evil_lol:
z oddali
zza brylantowej tafli

nie wiem nie mam juz pomyslow, ostatnie slowa jakie mi chodza po glowie to geografia, procenty i sezamki :evil_lol:, wiec na dzisiaj moj mozg odmawia:evil_lol: