mariee Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 No i cisza sie zrobila, a Tojfel nadal szuka domku! Quote
Kar0la Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Pamiętamy o słodziaku, pamiętamy. :loveu::loveu: Quote
qarina_77 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Dzisiaj Tojfel był trochę sam w domu. Sąsiad mówił że szczekał trochę jak ktoś szedł po schodach a tak poza tym to był cicho. W domu też nie nabroił, nic nie zepsuł, grzeczny był:loveu: Quote
Celina12 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Dzielny Maluch...tylko z tym warczeniem musi przestać. Quote
qarina_77 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Musi przestać i myśle że przestanie, były kilka takich chwil które mnie zaniepokoiły ale coraz bardziej się nawzajem poznajemy, Tojfel przyzwyczaja się do nas. Na początku było mu na pewno ciężko, nie wiedział co się dokładnie dzieje, tęsknił za starym domkiem i za swoją Panią. Dziś już jest lepiej z jedzeniem i piciem, byliśmy na spacerkach, lubi sobie pobiegać, jak tak się zmęczy to później śpi jak dziecko:loveu: Garnie się coraz częściej na kolana, cieszy się jak przychodzimy do domu:multi: Jest naprawdę kochany:loveu: Quote
Matusz Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='qarina_77']Musi przestać i myśle że przestanie, były kilka takich chwil które mnie zaniepokoiły ale coraz bardziej się nawzajem poznajemy, Tojfel przyzwyczaja się do nas. Na początku było mu na pewno ciężko, nie wiedział co się dokładnie dzieje, tęsknił za starym domkiem i za swoją Panią. Dziś już jest lepiej z jedzeniem i piciem, byliśmy na spacerkach, lubi sobie pobiegać, jak tak się zmęczy to później śpi jak dziecko:loveu: Garnie się coraz częściej na kolana, cieszy się jak przychodzimy do domu:multi: Jest naprawdę kochany:loveu:[/quote] [COLOR=Navy][B] to się chyba nazywa miłość od pierwszego wejrzenia co ?:loveu::loveu: oj chyba ciężko będzie się rozstać gdy domek docelowy się znajdzie co?;)[/B][/COLOR] Quote
Kar0la Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Nie ma to jak parówa. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ich nie można nie kochać. Quote
Matusz Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='Kar0la']Nie ma to jak parówa. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ich nie można nie kochać.[/quote] [COLOR=Navy][B] no tak, przegubowce są najlepsze !! :loveu::loveu:[/B][/COLOR] Quote
qarina_77 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='matusz5'] [B][COLOR=navy]to się chyba nazywa miłość od pierwszego wejrzenia co ?:loveu::loveu:[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]oj chyba ciężko będzie się rozstać gdy domek docelowy się znajdzie co?;)[/COLOR][/B][/quote] Matusz5 masz rację, będzie ciężko. Pomijając te powarkiwania na początku to jest super pies!!! Coraz bardziej się przyzwyczajam do niego. Poznaję go, indywidualista jest i przez to wyjątkowy. Fajny jest, słysząc hejnał w radiu w południe zaczął wyć, 'śpiewać':lol: Quote
Matusz Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='qarina_77']Matusz5 masz rację, będzie ciężko. Pomijając te powarkiwania na początku to jest super pies!!! Coraz bardziej się przyzwyczajam do niego. Poznaję go, indywidualista jest i przez to wyjątkowy. Fajny jest, słysząc hejnał w radiu w południe zaczął wyć, 'śpiewać':lol:[/quote] ' [COLOR=Navy][B]znam te śpiewanie, Tobiasz potrafi na zawołanie, tzn, na moje piszczenie, on wtedy ładnie śpiewa, a raczej wyje, dosłownie jak wilk na wzgórzu :diabloti::diabloti:[/B][/COLOR] [IMG]http://hermanita.blox.pl/resource/wilk.jpg[/IMG] Quote
tanitka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 bo sa psy i sa jamniki! :loveu: posiadacze parówkowych przegubowców znają te charakterki kochane:razz: Quote
mariee Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 [quote name='tanitka']bo sa psy i sa jamniki! :loveu: posiadacze parówkowych przegubowców znają te charakterki kochane:razz:[/quote] On jest normalnym jamnikiem :loveu: Quote
qarina_77 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Czytam w necie o jamnikach i opisy charakteru tych gagatków zgadzają się w większości z charakterkiem Tojfela:evil_lol: Mamy do czynienia z typowym przegubowcem:evil_lol::loveu: A tak poza tym to Mały robi postępy (my też - wychowawcze). Już go lepiej znamy i mamy sposoby na niego. Dzisiaj rano gdy Paweł leżał z nim w łóżku a ja podchodziłam (z kawałkiem mięska) nawet na mnie nie burknął:lol:. Drugą noc spał w swoim pokoju na swoim łóżku pod swoja kołderką, nie wyrażał strasznego sprzeciwu, troszeczkę ale szybko poszedł spać. Mamy sposób na to żeby w domu był spokojny i się nie nudził, często wychodzimy na spacerki, lubi biegać (a ja z nim:painting:), wyszaleje się, poogląda trochę świata i jak przyjdziemy do domu to słodko spi (często na plecach z łapkami w górze:lol:) Wczoraj wypił miskę mleka i pojadł sporo jak na niego:lol: Quote
eurydyka Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 uwazajcie z mlekiem bo ono straszliwie moczopedne i moze zaczac podsikiwac w domu, mleko w ogole dla starszych zwierzakow niewskazane chociaz lubia, lepiej dac bialy serek Quote
taks Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 [quote name='eurydyka']uwazajcie z mlekiem bo ono straszliwie moczopedne i moze zaczac podsikiwac w domu, mleko w ogole dla starszych zwierzakow niewskazane chociaz lubia, lepiej dac bialy serek[/quote] święte słowa;) Quote
qarina_77 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 [quote name='eurydyka']uwazajcie z mlekiem bo ono straszliwie moczopedne i moze zaczac podsikiwac w domu, mleko w ogole dla starszych zwierzakow niewskazane chociaz lubia, lepiej dac bialy serek[/quote] Jego poprzednia Pani mówiła że dawała mu mleko i jest do tego przyzwyczajony. Ma zawsze wodę w miseczce a mleko do tej pory wypił tylko raz, wczoraj. Masz rację że dorosłe psy niekoniecznie powinny pić mleko, podobno ludzie w pewnym wieku też już nie. Popróbujemy też z serkiem, bo Tojfelek narazie troche wybredny, byle czego nie ruszy:evil_lol: Quote
Kar0la Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Jeśli śpi na plecach, łapkami do góry tzn., że już poczuł się u Was bezpiecznie. :lol::lol: Quote
qarina_77 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Jak się maleństwo ucieszyło jak wróciliśmy z pracy:loveu::loveu::loveu: skacze, liże, jaki on słodki:loveu: Quote
Celina12 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Tak jamniki są The Best!!!! Mój Hektorek też śpiewa-nauczył już tego Dumcię..Atosiątko też próbuje . Atosik się uśmiechać umie :loveu::loveu:. Widzę Karinko ,że coraz bardziej zakochana jesteś-nie dzwię się-to specyficzna rasa - kochane, pocieszne, mądre i bardzo subtelne :loveu: Moja jamniki potrafią też pokazać jak bardzo cieszą się z powrotu nas do domu-to taka eksplozja ogromnej radości...popiskiwanie, przynoszenie kapci, smakołyków, szaleńczy bieg przez pokoje... Quote
Radek70 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 kochani, bo psy dzielimy na: -psy -jamniki wiemy coś na ten temat i bardzo cieszymy się że Tojfelek znalazł domek który Go pokocha......:lol::lol: Quote
Martinee Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Super że Tojfel znalazł domek Jamiki są super !! Quote
qarina_77 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 [quote name='evanescence']Super że Tojfel znalazł domek Jamiki są super !![/quote] Niestety Kochani, źle zrozumieliście, Tojfelek jest u mnie tylko tymczasowo i [B]nadal szuka domku[/B]. Quote
Martinee Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 [quote name='qarina_77']Niestety Kochani, źle zrozumieliście, Tojfelek jest u mnie tylko tymczasowo i [B]nadal szuka domku[/B].[/QUOTE] Dobrze chociaż,że jest bezpieczny biedny psiak jest taki śliczny a widzieliście tą stronke świat jamnika ?? musze zobaczyć może można tam dać ogłoszenia Quote
qarina_77 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Właśnie wróciliśmy ze spotkania z kandydatami na przyszłych właścicieli Tojfelka. Niestety okazało sie że Państwo mają niewysterylizowaną suczkę jamniczkę. Chcieli go już teraz bez sterylki, powiedziałyśmy że mogą go wziąć po kastracji, powiedzieli że w takim przypadku jeszcze zadzwonią... Quote
Recommended Posts