Tengusia Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 jutro pojade do schronu jak tylko zwleke sie z wyrka czyli kolo 14 ;) postaram sie czegos dowiedziec tyle ze panie ze schronu mnie nie znaja i sadze ze nic mi nie powiedza ... jak mi pozwola psa wziasc na spacer to juz bedzie sukces ... jak cos postaram sie porozmawiac z Amikat moze jej uda sie czegos dowiedziec :roll: Quote
maciaszek Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Piszę w imieniu Tengusi, której padł net. Tengusia dzwoniła do schronu. Pani kierownik nie było, p.Ula powiedziała, że dziś ze spaceru nici i że nawet wet jeszcze psiaka nie oglądał :roll:. Powiedziała również, że postara się wszystkiego na jutro dowiedzieć, Tengusia będzie więc jutro dzwonić do schronu, a z dzisiejszego spaceru nici. Quote
Tengusia Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 jakos tak ciezko jest jak czlowiek na dogo sie dostac nie moze :diabloti: tak jak napisala Maciaszek dzisiaj nic nie wyszlo ze spaceru, jutro bede dzwonic do schronu z nadzieja ze zgodza sie na spacer zobaczymy ... narazie nic nie mowilam ze psiak u nich byl bo to nie temat na telefon, jedno czego nauczylam sie od Maciaszek to ze trzeba bardzo delikatnie z paniami ze schronu postepowac :evil_lol: wiec jesli jutro zgodza sie to postaram sie po pracy podjechac i co nieco sie dowiedziec na temat naszego biedaka ;) Quote
Tengusia Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 dzwonilam do schroniska, dostalam pozwolenie na wyprowadzanie go na spacery, jutro bede jechac zaraz po pracy do schroniska i postaram sie cos podpytac wiecej o nim i o jego historii, powiem tez pania ze on juz byl w schronie bo moze kobietki wogole go nie kojarza :roll: nie wiem jak czesto dam rade tam jezdzic ale postaram sie chociaz raz na jakis czas, trzeba tez jakos sprawdzic jego reakcje na inne psy zeby zadecydowac czy moze isc do Ani na DT :roll: ale to wszystko wkrotce, co do nowych fotek to nie wiem czy wezme jutro aparat chyba ze pozycze jakis bo mojego to w pracy mogliby ukrasc a tego bym chyba nie przezyla ... Quote
Tengusia Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 widze ze skoro pojawila sie szansa na DT to jakos nikt juz tu nie zaglada a szkoda :( psiak poki co dalej w schronie, siedzi juz na pawilonie a nie na kwarantannie. poki co Ania jest na niego zdecydowana ale to wymaga czasu no i wszystko zalezy od tego czy psiaki beda sie tolerowac nawzajem. dzisiaj bylam z nim na spacerku, okiem amatora moge powiedziec ze psiak naprawde uroczy, ciagnie na smyczy ale upomniany daje na luz i idzie prawie przy nodze, do czlowieka slaby kontakt, jak go zawolalam kilka razy to reagowal ale bez wiekszego entuzjazmu, poprostu wiedzial ze idze ze mna i juz, zadnych mizianek i przytulanek, kaganca nie lubi jak wiekszosc psow. kupilam mu paroweczki ale nie chcial jej zjesc moze dlatego ze okazalo sie ze ma biegunke, a moze poprostu nie mial apetytu w ten upal. brak strachu przy poruszaniu po miescie, przy ruchliwej drodze. mysle ze jego kontakt z otoczeniem a szczegolnie z czlowiekiem zmieni sie, poki co byl caly szczesliwy ze wyszedl z klatki i ze moze po krzakach niuchac. z pewnoscia umie zalatwiac swoje potrzeby poza mieszkaniem bo przez pierwsze 10 minut sikal non stop wiec sadze ze stara nie zalatwiac sie w kojcu. probowal nawet obsikac korytarz ktorym wychodzilismy na spacer. co wiecej :roll: jak dla mnie to slodki mlody psiak ktory potrzebuje odrobiny milosci i nauki zeby byc wspanialym psem. agresji nie zaobserwowalam zadnej, aczkolwiek tez staralam sie mu nie narzucac za bardzo wkoncu to byl nasz pierwszy spacer. pani w schronisku (nie rozrozniam ktora to kierowniczka tak do konca ale to chyba byla wlasnie kierowniczka) nie wiele mi powiedziala na jego temat, twierdzi ze oni nic nie wiedza i ze trafil z interwencji przywieziony przez policje czy jakos tak. wspomnialam jej ze psiak byl juz adoptowany z ich schronu ale nie chcialam poglebiac poki co tego tematu bo nie chcialabym aby zabronilli mi wizyt u niego. porozmawiam z Amikat moze jej uda sie cos dowiedziec. w sobote jade na kolejny spacer, sprobuje zabawy z patyczkiem badz pilka zobaczymy czy go to kreci :diabloti: Quote
Tengusia Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images29.fotosik.pl/240/72a6575a7c0c6b95.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/240/354c783b8c9a404f.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/239/76c593c75f175e81.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/306/eb7076a410f08549.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/239/07d1154d04db0539.jpg[/IMG][/URL] Quote
Tengusia Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/239/43428e1dc6802fd3.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/306/045c6c418d95fa4a.jpg[/IMG][/URL] Quote
maciaszek Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Ale ładne fotki :). I jaki on jest fajny... szkoda, że trafił na takiego debila i teraz musi przez niego cierpieć :(. Wielkie dzięki za to, że pilotujesz tą sprawę i jeździsz do chłopaka! :loveu: :loveu: Quote
Tengusia Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 cala przyjemnosc po mojej stronie, oby udalo sie wszystko tak zalatwic zeby pies juz nie wrocil do tego czlowieka ... Maciaszku szczerze ci powiem ze troche mnie zdziwilo (pozytywnie) pozwolenie na spacery z nim, ale to dobrze wrozy na przyszlosc prawda ;) [I]ps do moderatora co zlego jest w slowie p s i a k ze zostalo wygwiazdkowane ???[/I] Quote
Alicja Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]o ja cie ...jaki słodziak :loveu:...żeby można było facetowi go skasować :cool1: w Jastrzębiu mamy ASTa :-( cudeńko [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Tepes Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [COLOR=Blue]Jaki śliczny!!:loveu: I teraz biedny psiak musi cierpieć przez takiego "właściciela"... Trzymamy kciuki żaby tym razem znalazł dobry domek!!:) [/COLOR] Quote
maciaszek Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='Tengusia']Maciaszku szczerze ci powiem ze troche mnie zdziwilo (pozytywnie) pozwolenie na spacery z nim, ale to dobrze wrozy na przyszlosc prawda ;)[/quote]Bo tam naprawdę wiele się zmienia :). [quote name='Tengusia'][I]ps do moderatora co zlego jest w slowie p s i a k ze zostalo wygwiazdkowane ???[/I][/quote]Na wątku o zmianie regulaminu bazarku pojawiły się zdania, że trzeba przenieść się na inne forum i pewnie modom przypomniało się, że istnieje takie forum p s i a k o ś ć założone, gdy dogomania szwankowała, przez byłych modów. No i takim oto dziecinnym sposobem próbują zablokować myśli o tamtym forum :evil_lol:. A może się mylę... Quote
doddy Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Tengusiu, oczywiście nikt o psie nie zapomina ;) Ale ja jak nie mam nic mądrego do napisania to nie piszę. :lol: Które schroniska na południu PL wymagają aby lepiej zabierać od nich bullowate? Wy się pewnie bardziej orientujecie. Takie schroniska w których coś grozi bullowatym - wydawania w byle jakie ręce, usypianie, brak kastracji. I najlepiej podawajcie mi miejscowość i wolontariusza który udzieli sprawdzonych informacji a nie histeryka, który mi będzie chciał wcisnąć pieska. Quote
Tengusia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='maciaszek']Bo tam naprawdę wiele się zmienia :). [/quote] to dobrze bardzo dobrze ;) [quote name='doddy'] Które schroniska na południu PL wymagają aby lepiej zabierać od nich bullowate? Wy się pewnie bardziej orientujecie. Takie schroniska w których coś grozi bullowatym - wydawania w byle jakie ręce, usypianie, brak kastracji. I najlepiej podawajcie mi miejscowość i wolontariusza który udzieli sprawdzonych informacji a nie histeryka, który mi będzie chciał wcisnąć pieska.[/quote] ja tam malo sie znam, ten psiak byl wydany pierwszej lepszej osobie i bez kastracji :( chcialabym go wykastrowac ale poki co nic z tego trzeba czekac na wyrok. co do reszty schronisk nie wiem ale to warto popytac na watkach kazdego ze schronisk bo tu nie wszyscy zagladaja ;) moge porozsylac pw jesli chcesz do dziewczyn :cool3: Quote
clockwork Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='doddy']Tengusiu, oczywiście nikt o psie nie zapomina ;) Ale ja jak nie mam nic mądrego do napisania to nie piszę. :lol: Które schroniska na południu PL wymagają aby lepiej zabierać od nich bullowate? Wy się pewnie bardziej orientujecie. Takie schroniska w których coś grozi bullowatym - [B][U]wydawania w byle jakie ręce,[/U][/B] usypianie,[B][U] brak kastracji.[/U][/B] I najlepiej podawajcie mi miejscowość i wolontariusza który udzieli sprawdzonych informacji a nie histeryka, który mi będzie chciał wcisnąć pieska.[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]w Jastrzębiu... zaczęłam tam prace od poniedziałku....:angryy: psy idą byle gdzie... dziś MUSIAŁAM wydać suczke mix ONka, bo chętny miał zamówienia na szczeniaki:angryy: zaproponowałam sterylke na mój koszt - kategorycznie odmówił.... nie mogłam odmówić wydania bo schroniskowa umowa nawet nie wspomina o sterylkach/kastracach. ważne żeby zwolniło sie miejsce w boxie :placz: boje sie o naszego amstaffka i boxera. chcą wydać NA JUŻ! póki skończą kwarantanne zeby odpadł koszt szczepienia!!!!!!! większość naszych psów idzie na łańcuch albo do rozmnażalni- po odmowie w innych schronach pojawiają sie u nas i biorą co chcą z pocałowaniem ręki :placz: [/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]NEFER jest w totalnej depresji- od poniedziałku nie wyszedł ani raz ... nawet nosa nie wystawił :placz:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B] wczoraj dzwonił jakiś gość że potrzebuje suki asta- gdyby NEFER był suką- już by był u niego... :placz:[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Blue][B] przy okazji podnosze miśka i trzymam kciuki [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='doddy']Tengusiu, oczywiście nikt o psie nie zapomina ;) Ale ja jak nie mam nic mądrego do napisania to nie piszę. :lol: Które schroniska na południu PL wymagają aby lepiej zabierać od nich bullowate? Wy się pewnie bardziej orientujecie. Takie schroniska w których coś grozi bullowatym - wydawania w byle jakie ręce, usypianie, brak kastracji. I najlepiej podawajcie mi miejscowość i wolontariusza który udzieli sprawdzonych informacji a nie histeryka, który mi będzie chciał wcisnąć pieska.[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]doddy ... w Jastrzębiu ...nikt nie przejmuje się komu dają bullowatego ....tam pies jest rzeczą ...oddać byle zniknął i zrobił miejsce innemu ... Bywało tak że te psy znikały na 2gi dzień po przywiezieniu ... Sama byłam świadkiem kiedy pracownik nie pozwolił nam zrobić fot ASTki i jej ogłaszać bo za krótko jest i może szukać jej własciciel... słuch po nie jzaginął :shake:...teraz mamy znów ASTa i też nie wiemy czy zastaniemy go nastepnego dnia [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114252#post10426306[/url][/B][/COLOR][/FONT] Quote
doddy Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Ok. Będę pamiętać o Jastrzębiu. Piszcie mi o każdym amstaffie bo ja nie śledzę dogomanii. Nefera nie mogę wziąć bo to samiec. Mogę przyjąć na dziś sunię amstaffkę do 2-3 lat na chwilę obecną bo tylko na taką mam miejsce w DT. Wakacje są i muszę dać odetchnąć naszym DT i dać im jechać na wakacje. Po wakacjach myślę, że przyjmiemy ze 4-5 nowych psów bo miejsca są. Quote
Tengusia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 jutro pojdziemy na spacerek oby tylko nie padalo :roll: w poniedzialek bede dzwonic do Amikat z prosba o pomoc w uzyskaniu informacji na jego temat, no i trzeba trzymac reke na pulsie co by psiak czasem nie trafil spowrotem do swojego wlasciciela badz w inne rownie nieopowiedzialne rece ... :( Quote
maciaszek Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Doddy, a nie masz może jakiegoś wolnego tymczasu dla tego psiaka? Quote
Tengusia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Maciaszku ja bym poczekala, poki co jest Ania tyle ze to wymaga czasu, raz ze trzeba psa sprawdzic a dwa ze schronisko musi dojrzec do pewnych decyzji, ja naprawde nie chce pani kierownik naciskac, chce aby to wszystko szlo z jej dobrej woli. jutro wspomne znowu o DT u Ani i jak oni sie na to zapatruja, faktem jest ze jak na moje oko z psiakiem trzeba troszke popracowac, i poswiecic mu wiecej czasu zeby znow zaufal czlowiekowi bo poki co jest bardzo maly kontakt z nim, a moze poprostu ma taki charakter indywidualisty a nie miziaka :roll: nie wiem to wszystko pewnie sie okaze .... no chyba ze Doddy mialaby jakies DT bez innych zwierzakow to byloby latwiej ;) Quote
doddy Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Ja czekam na Anie to po raz, a po dwa mam już jednen depozyt od ponad roku... Wystarczy mi czekania aż szanowny sąd zaprosi nas do Katowic... Quote
Tengusia Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 wlasnie wrocilam do domciu ze spacerku z Dragonem (tak wabi sie nasz laciatek). wrazenia jak najbardziej pozytywne, o wiele lepszy kontakt ze mna, patrzenie w oczy i wogole tyle ze dalej targa na smyczy jak szalony co meczy niesamowicie. Dragon mial ostatnio goraczke dostal leki, na biegunke tez, dzisiaj zrobil kupe luzna bardzo ale tylko jedna wiec nie jest zle, potem w jednej sie wytarzal ale tego liczyc nie bedziemy ;) [B]podobno byl w DT :crazyeye: przez jeden dzien i wrocil bo kobieta nie dawala sobie z nim rady :crazyeye: wiec dalej psy wydawane sa pierwszej lepszej osobce :mad:[/B] z psami moze byc ciezko, dzisiaj obserwowalam go pilnie i do konca nie jestem w stanie wyczuc jego intencji co do psow. napewno bardzo sie napina jak widzi psa, pozycja wyprostowana (ale on tak prawie caly czas), nie warczy i nie szczeka ale jak dzis mijalismy huskiego ktory szedl do adopcji to myslalam ze obroza mu leb utnie tak sie ciagnal :shake: postanowilam ze w tyg podjade tam z moja Faza i moim TZtem bo sama nie dam rady i sprawdzimy chlopaka, pozostaje tylko mocno trzymac kciuki bo inaczej z DT u Ani klapa. Pies ogolnie bardzo kochany, sliczny, zamiast patyka chwycil moja reke ale naszczescie zaraz puscil, skakac nie umie ale robi takie smieszne rzeczy wijac sie na smyczy :diabloti: zaluje ze nie mam juz swojej smyczy treningowej bo bardzo by nam sie teraz przydala ... a na koniec naszego spotkania probowal zgwalcic jednego z pracownikow :evil_lol::evil_lol::evil_lol: i w nagrode dostal od cioteczki wedzone uszko co by mial mile wspomnienia :eviltong: zdjecia sa ale wstawie wieczorkiem teraz ide troche odpoczac bo mnie Dragon przegonil troszku :eviltong: Quote
Alicja Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 [quote name='doddy']Ok. Będę pamiętać o Jastrzębiu. Piszcie mi o każdym amstaffie bo ja nie śledzę dogomanii. Nefera nie mogę wziąć bo to samiec. Mogę przyjąć na dziś sunię amstaffkę do 2-3 lat na chwilę obecną bo tylko na taką mam miejsce w DT. Wakacje są i muszę dać odetchnąć naszym DT i dać im jechać na wakacje. Po wakacjach myślę, że przyjmiemy ze 4-5 nowych psów bo miejsca są.[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]dzięki Doddy ....na dziś udało nam się przy udziale wetki załatwić zakaz wydania tego ASTa osobom postronnym bez wiedzy Magdy ... na ile się to sprawdzi ...musimy czekać ...biedne te wszystkie bullowate , z nimi naprawde chyba najgorzej idzie :shake:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Tengusia Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/240/62a6a73d31806ffd.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/242/b03677d6dcf55ba5.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/309/76794719332a1e2e.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/242/a2f6f9d94885e15c.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/309/91b9b5159526a83c.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts