Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doginka napisał(a):
Źle czas ustawiony do warunków, no i mróz też swoje zrobił i przestało ostrzyć:razz:

Nic nie rozumiem :)

Ale jesli miało mi to zepsuć to Ci się nie udało i nadal bardzo mi się podoba;)

Posted

[quote name='Saththa']Nic nie rozumiem :)

Ale jesli miało mi to zepsuć to Ci się nie udało i nadal bardzo mi się podoba;)
Nie, ja tylko wstydam się, że ta fota takiej słabej jakości jest:oops: I zwalam to na złe ustawienia aparatu i na mróz panujący na dworze:lol:

[quote name='wilczy zew']masz super ptasich gości!!

szukałam tego czarnego bażanta i nie znalazłam :shake:

to jest grubodziób zwyczajny
https://lh6.googleusercontent.com/-FH4bWZ-G4Hc/UPQOR7hS4QI/AAAAAAAAb18/X0dIN6ISTcc/s640/obraz (21).JPG

świetne te dzięcioły
Tak myślałam, że to grubodziób:lol:
A czarny bażant jest w cudzysłowiu czarny, bo on jest inny od tych brązowych z otoczką na szyi i niebieskim odcieniem piór przy tej otoczce. On jest bardzo ciemny i ma czerwone policzki. Niestety słabej jakości foty są i dlatego tak tej różnicy nie widać:razz:

[quote name='Korenia']Ale różnorodność ptaszorów :)!
Zielony dzięcioł też był, ale późną jesienią i mam baaaardzo słabą fotkę, bo w momencie robienia jej, Lotinko zapolować chciał na ptaszka i ... fotki czar prysł:mad:

[quote name='Tekla64']grubodzioba podziwialas juz u mnie co prawda na duzo gorszych zdjeciach ale juz go widzialas hihihi
Niech żyje moja doskonała pamięć:roflt:

Posted

a ten twoj zielony byl z czerownym lebkiem czy jak ten moj piatkowy z czarna czapeczka?
bo razem z grubodziobem u mnie byl zielony z czerwona , dziwilam sie wtedy bardzo ze az tak kolorowe patki mamy a niewiiele wiemy

Posted

[quote name='Tekla64']a ten twoj zielony byl z czerownym lebkiem czy jak ten moj piatkowy z czarna czapeczka?
bo razem z grubodziobem u mnie byl zielony z czerwona , dziwilam sie wtedy bardzo ze az tak kolorowe patki mamy a niewiiele wiemy
Kochana, był taki;-)Słaba jakość, ale niestety Lotinek nie pozwolił mi ustawić aparatu i foty cykałam na chybił trafił:mad:

Posted

alez cudne foteczki i jak duzo nie tak jak u mnie wtedy na stodole
ale taki wlasnie byl ten pierwszy z duza czerwona ostra czapeczka a ten piatkowy byl bez czerwonej czapeczki i nie tak intensywnie zielony jak ten pierwszy dlatego myslalam ze to zielonosiwy ale mnie sprostowali fachowcy

fajnie ci sie mimo Lotosa udalo ulapic dzieciola zielonego i sama powiedz ze cudny jest no nie?

Posted

Tekla64 napisał(a):
alez cudne foteczki i jak duzo nie tak jak u mnie wtedy na stodole
ale taki wlasnie byl ten pierwszy z duza czerwona ostra czapeczka a ten piatkowy byl bez czerwonej czapeczki i nie tak intensywnie zielony jak ten pierwszy dlatego myslalam ze to zielonosiwy ale mnie sprostowali fachowcy

fajnie ci sie mimo Lotosa udalo ulapic dzieciola zielonego i sama powiedz ze cudny jest no nie?

Śliczny jest:loveu:

Kiedyś polowałam na dzięcioła czarnego - największy i najrzadziej można go spotkać. Widziałam go, ale nie miałam aparatu, a jak już zeszłam na dół z aparatem, to dzięcioła już nie było:sad:

Posted

Doginka napisał(a):
Może i tak, ale mnie zazdrość bierze, jak widzę foty Ariss czy Erii albo Vectry:lol:;-)

Ha! Rozumiem Cię aż nadto, bo zdarza mi się zazdrościć i Tobie. Ale to tylko jest doping w dążeniu do doskonalości. ;)

Posted

ulana napisał(a):
Ha! Rozumiem Cię aż nadto, bo zdarza mi się zazdrościć i Tobie. Ale to tylko jest doping w dążeniu do doskonalości. ;)

Ja im bardziej się staram, tym bardziej psuję foty:lol:

Posted

[quote name='WATACHA']Ale upasłaś ptasich gości, okrąglutkie takie ;). Niedługo będziesz musiała sypać karmę light :).
Fajne ujęcie
https://lh5.googleusercontent.com/-GEtHknGaeLg/UPQOOQBXnTI/AAAAAAAAb1k/o-GzbWGJSQA/s640/obraz%20%2818%29.JPG
Właśnie przyjechałam do mamci, więc ptasiory mają przymusową dietkę:lol:;-)

[quote name='Fides79']jaka różnorodność ptasich gości, bażanty, sikorki, dzięcioły itp, itd:lol:
fajnie mieszkać w takim miejscu i móc obserwować pierzastych przybyszów :p
A ja wciąż narzekam na małą różnorodność tych ptic:razz: Bo w kółko te same osobniki przychodzą:lol:

[quote name='Tekla64']wiesz juz co Lotosowi jest?
Taak, właśnie niedawno od mojej ulubionej Pani Ewy wróciliśmy. Zrobiła Lotinkowi cytologię tego siajstwa i wyszło, że nie ma żadnego grzyba, żadnej bakterii, ani żadnego wirusa:multi: Jest to ropny stan zapalny po jakimś urazie typu skaleczenie, bądź otarcie. Pani Vet dała nam maść i jak do piątku nie zacznie się goić i opuchlizna nie zejdzie, to wtedy będziemy szukać dalej.
Najważniejsze, że NIE JEST TO HERPESWIROZA:multi: - czyli wirus opryszczki, który jest groźny szczególnie dla szczeniąt:razz:

Tu można o tym poczytać:
http://www.forum.**********/showthread.php?t=5715

Na szczęście Lotinko jest zupełnie czysty:multi: