Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkie gady i płazy są pod ochroną w Polsce;)
Ale chyba zbyt dosłownie odebrałaś pytanie Kokosek ?
Sądzę że jaszczurka mieszka sobie w ogródku .

Posted

Qrna olek:angryy: tyle się napisałam, na wszystkie posty ładnie odpisałam i co? I wyskoczył mi error:angryy:

Dlatego teraz napiszę ogólnie;-)
Jaszczurka żyje sobie w naszym ogródku, przy wejściu do domku. Wyjęłam jej kleszcze, a trzymały się tak mocno, że jak przekręcałam aby je wykręcić, to cholery uniosły do góry całą zwinkę!:mad:
Zwinka nie była wściekła, bo nie toczyła piany z ust:roflt: Sama weszła mi na rękę;-)

A teraz aktualności: Właśnie wróciłam do domu w Wawce. Musieliśmy jechać na około, bo zamknęli Grochowską od ul. Lubelskiej w kierunku Marsa. Zapadła się studzienka i Grochowską zalewa:shock: Wody od groma:crazyeye: Podobno ma to związek z wczorajszą wyrwą w okolicy wału czerniakowskiego. Policji jak mrówków:crazyeye: Dobrze, że mieszkam na 7 piętrze:lol::multi:

Posted

niunka04 napisał(a):
a przejeżdzalam kolo waszego domu u sobote jeszcze wał był czynny;) Dobrze że nic wam nie jest... Szkoły dalej zamknięte???

Szkoła dziś też zamknięta, a grochowską opanowali jeszcze wczoraj;-) Wały trzymają jak na razie:multi:
despera napisał(a):
Bry:) Piękny jaszczur!
Masakra z tą powodzią, na szczęście na Wilanowie spokój... Pozdrawiam:)

Oj masakra. Szkoda mi zwierząt potopionych:-(

Posted

[quote name='niunka04']Zwierząt szkoda mi najbardziej... ja bym nie wiem co zrobiła jakby mi Nika popłynęła.... moze foteczki jakieś???
Wedle życzenia wstawiam foteczki bichonki, którą dziś robiłam;-)
Shila miała jeden wielki filc zamiast sierści, aż pod tym filcem miała odparzenia, co będzie widać na niektórych fotkach. Ale jak już ją ostrzygłam - wszystko ręcznie, nożyczkami bez użycia maszynki, bo nie mogłam się dostać maszynką do sierści (aż 4 godziny:crazyeye:), to Shila baaaardzo mnie pokochała:loveu: Była u mnie od 10 rano do 20 z minutami;-) Chodziła za mną jak cień:lol:
A była taka jak do mnie przyszła:lol:

Posted

Z pozoru wyglądała na łatwą do rozczesania, ale pod spodem nie było co rozczesywać - jeden wielki filc czesany tylko po wierzchu:-(
Ale ciocia się postarała i w 4 godzinki udało się małą odfilcować, wykąpać i uformować jako tako;-)

Posted

[quote name='Korenia']Grey by się ucieszył :evil_lol:
Dziewuszka bardzo ładna!
Oj tak, jak wkleje wszystkie foty, to wybiorę ze 3 na wiadomy wątek - specjalnie dla Greya:roflt:

Tu odpoczynek i zaraz skróciłam jej uszka;-)

Posted

[quote name='zuzolandia']http://i50.tinypic.com/4incxy.jpg

ooo jaka bidulinka zakołtuniona.........
ale po obcieciu slicznotka wyszla;-)

az dziw ze taka biała a zacieków nie miała ...z czym ja walcze bezskutecznie .....

witaj sis ...u mnie w koncu wyszło słoneczkoooooooo!!!

U nas cały dzień świeci słoneczko od kilku dni;-)
A zacieków nie ma - kąpałam ją w szamponie dla białasków - "OSTER";-)
Edit: Była przelotna burza, ale wczoraj wieczorkiem;-)

Posted

Doginka napisał(a):
Oj chuda to ona jest strasznie:crazyeye: Kręgi można jej liczyć w kręgosłupie - nie to co u Twojej Hollci:cool3::evil_lol:

Pracujemy nad tym:cool3:, jej wlasciciele chyba tez powinni;).

Posted

kaho napisał(a):
Pracujemy nad tym:cool3:, jej wlasciciele chyba tez powinni;).

Oj tak, Shila właśnie do Nich trafiła - zmieniła niedawno właścicieli i teraz dopiero zacznie jakoś normalnie żyć:multi:

Posted

Doginka napisał(a):
Oj tak, Shila właśnie do Nich trafiła - zmieniła niedawno właścicieli i teraz dopiero zacznie jakoś normalnie żyć:multi:

Trzymam kciuki, aby teraz miala tylko 'raj' i ze zobaczymy ja jeszcze nie raz (zdaje sie, ze slonko polepszylo mi humor:evil_lol: i oczywiscie mysl o dzisiejszym, wspolnym spacerze :Cool!:).

Posted

[quote name='niunka04']http://i47.tinypic.com/290pste.jpg jaka chudzina... ale super ją zrobiłaś... Zdecydowanie powinni ja przytuczyć
Oj przytuczą. Jak ją nowy pan zobaczył, to się za głowę złapał - jaka chudzina:crazyeye:
Cytuję Jego słowa" a myślałem, że ona jest za gruba", a to były po prostu kołtuny pod futrem:-(