eria Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Wszystkie gady i płazy są pod ochroną w Polsce;) Ale chyba zbyt dosłownie odebrałaś pytanie Kokosek ? Sądzę że jaszczurka mieszka sobie w ogródku . Quote
Doginka Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Qrna olek:angryy: tyle się napisałam, na wszystkie posty ładnie odpisałam i co? I wyskoczył mi error:angryy: Dlatego teraz napiszę ogólnie;-) Jaszczurka żyje sobie w naszym ogródku, przy wejściu do domku. Wyjęłam jej kleszcze, a trzymały się tak mocno, że jak przekręcałam aby je wykręcić, to cholery uniosły do góry całą zwinkę!:mad: Zwinka nie była wściekła, bo nie toczyła piany z ust:roflt: Sama weszła mi na rękę;-) A teraz aktualności: Właśnie wróciłam do domu w Wawce. Musieliśmy jechać na około, bo zamknęli Grochowską od ul. Lubelskiej w kierunku Marsa. Zapadła się studzienka i Grochowską zalewa:shock: Wody od groma:crazyeye: Podobno ma to związek z wczorajszą wyrwą w okolicy wału czerniakowskiego. Policji jak mrówków:crazyeye: Dobrze, że mieszkam na 7 piętrze:lol::multi: Quote
niunka04 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 a przejeżdzalam kolo waszego domu u sobote jeszcze wał był czynny;) Dobrze że nic wam nie jest... Szkoły dalej zamknięte??? Quote
despera Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Bry:) Piękny jaszczur! Masakra z tą powodzią, na szczęście na Wilanowie spokój... Pozdrawiam:) Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 niunka04 napisał(a):a przejeżdzalam kolo waszego domu u sobote jeszcze wał był czynny;) Dobrze że nic wam nie jest... Szkoły dalej zamknięte??? Szkoła dziś też zamknięta, a grochowską opanowali jeszcze wczoraj;-) Wały trzymają jak na razie:multi: despera napisał(a):Bry:) Piękny jaszczur! Masakra z tą powodzią, na szczęście na Wilanowie spokój... Pozdrawiam:) Oj masakra. Szkoda mi zwierząt potopionych:-( Quote
niunka04 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Zwierząt szkoda mi najbardziej... ja bym nie wiem co zrobiłajakby mi Nika popłynęła.... moze foteczki jakieś??? Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 [quote name='niunka04']Zwierząt szkoda mi najbardziej... ja bym nie wiem co zrobiła jakby mi Nika popłynęła.... moze foteczki jakieś??? Wedle życzenia wstawiam foteczki bichonki, którą dziś robiłam;-) Shila miała jeden wielki filc zamiast sierści, aż pod tym filcem miała odparzenia, co będzie widać na niektórych fotkach. Ale jak już ją ostrzygłam - wszystko ręcznie, nożyczkami bez użycia maszynki, bo nie mogłam się dostać maszynką do sierści (aż 4 godziny:crazyeye:), to Shila baaaardzo mnie pokochała:loveu: Była u mnie od 10 rano do 20 z minutami;-) Chodziła za mną jak cień:lol: A była taka jak do mnie przyszła:lol: Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Z pozoru wyglądała na łatwą do rozczesania, ale pod spodem nie było co rozczesywać - jeden wielki filc czesany tylko po wierzchu:-( Ale ciocia się postarała i w 4 godzinki udało się małą odfilcować, wykąpać i uformować jako tako;-) Quote
Korenia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Doginka napisał(a): Shila miała jeden wielki filc zamiast sierści Grey by się ucieszył :evil_lol: Dziewuszka bardzo ładna! Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Teraz czekamy na odrośnięcie włosków i dopiero zrobimy z niej bichona:lol: Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 [quote name='Korenia']Grey by się ucieszył :evil_lol: Dziewuszka bardzo ładna! Oj tak, jak wkleje wszystkie foty, to wybiorę ze 3 na wiadomy wątek - specjalnie dla Greya:roflt: Tu odpoczynek i zaraz skróciłam jej uszka;-) Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Tu już chyba ma uszka skrócone;-) Dodam, że nie używałam filcaka, tylko grzebienia o szerokich zębach i pudlówki:lol: Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Niestety nie jest to szczyt marzeń, ale uratowałam co mogłam;-) Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Niestety sunia nie chciała stanąć i pozować do fot:lol: Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Tu baaardzo widać odparzenia od kołtunów:-( - takie czerwone placki:-( Teraz można krytykować;-):lol: Quote
zuzolandia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 http://i50.tinypic.com/4incxy.jpg ooo jaka bidulinka zakołtuniona......... ale po obcieciu slicznotka wyszla;-) az dziw ze taka biała a zacieków nie miała ...z czym ja walcze bezskutecznie ..... witaj sis ...u mnie w koncu wyszło słoneczkoooooooo!!! Quote
Doginka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 [quote name='zuzolandia']http://i50.tinypic.com/4incxy.jpg ooo jaka bidulinka zakołtuniona......... ale po obcieciu slicznotka wyszla;-) az dziw ze taka biała a zacieków nie miała ...z czym ja walcze bezskutecznie ..... witaj sis ...u mnie w koncu wyszło słoneczkoooooooo!!! U nas cały dzień świeci słoneczko od kilku dni;-) A zacieków nie ma - kąpałam ją w szamponie dla białasków - "OSTER";-) Edit: Była przelotna burza, ale wczoraj wieczorkiem;-) Quote
kaho Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 http://i47.tinypic.com/28jxzdz.jpg pieknosci:loveu:. Teraz chudzinka przynajmniej odsapnie ;). Quote
Doginka Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='kaho']http://i47.tinypic.com/28jxzdz.jpg pieknosci:loveu:. Teraz chudzinka przynajmniej odsapnie ;). Oj chuda to ona jest strasznie:crazyeye: Kręgi można jej liczyć w kręgosłupie - nie to co u Twojej Hollci:cool3::evil_lol: Quote
kaho Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Doginka napisał(a):Oj chuda to ona jest strasznie:crazyeye: Kręgi można jej liczyć w kręgosłupie - nie to co u Twojej Hollci:cool3::evil_lol: Pracujemy nad tym:cool3:, jej wlasciciele chyba tez powinni;). Quote
Doginka Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 kaho napisał(a):Pracujemy nad tym:cool3:, jej wlasciciele chyba tez powinni;). Oj tak, Shila właśnie do Nich trafiła - zmieniła niedawno właścicieli i teraz dopiero zacznie jakoś normalnie żyć:multi: Quote
niunka04 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 http://i47.tinypic.com/290pste.jpg jaka chudzina... ale super ją zrobiłaś... Zdecydowanie powinni ja przytuczyć Quote
kaho Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Doginka napisał(a):Oj tak, Shila właśnie do Nich trafiła - zmieniła niedawno właścicieli i teraz dopiero zacznie jakoś normalnie żyć:multi: Trzymam kciuki, aby teraz miala tylko 'raj' i ze zobaczymy ja jeszcze nie raz (zdaje sie, ze slonko polepszylo mi humor:evil_lol: i oczywiscie mysl o dzisiejszym, wspolnym spacerze :Cool!:). Quote
Doginka Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='niunka04']http://i47.tinypic.com/290pste.jpg jaka chudzina... ale super ją zrobiłaś... Zdecydowanie powinni ja przytuczyć Oj przytuczą. Jak ją nowy pan zobaczył, to się za głowę złapał - jaka chudzina:crazyeye: Cytuję Jego słowa" a myślałem, że ona jest za gruba", a to były po prostu kołtuny pod futrem:-( Quote
Recommended Posts