darunia-puma Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 witam was serdecznie prosze napiszcie gdzie mozna pojechac na weekend z psami (mam 2 duze) chcialabym troszke odpoczac z moimi psiakami od tego brudnego wałbrzycha...najlepiej jakby to byl jakis dom z ogrodem...zeby psy sie wybiegaly... Quote
Viris Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Ojeju, jak ja bym chciała mieszkać blisko Wałbrzycha. Polecam Rudawy Janowickie, jest kilka gospodarstw agroturystycznych i na pewno znajdziesz coś dla siebie, niskie górki do pospacerowania. Ja jestem zakochana w tamtych okolicach i jak tylko mam kasę i czas ( niestety prawie 400 km od nas..) to jadę bez zastanowienia. Quote
darunia-puma Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 pierwszy raz spotkałam sie z tak pozytywna i mila opinia na temat wałbrzycha? ja szczerze mam go dosc i czesto mysle czy nie kupic mieszkania gdzies poza nim moze wolsztyn i jego piekne jeziora po prostu bajka Quote
darunia-puma Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 aha jeszcze jedno czy mozna tam pojechac z dwoma duzymi psami?pozdrawiam Quote
Viris Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 No ja nie mówię o samym Wałbrzychu też bym nie chciała mieszkać w samym mieście. Ale bliskie okolice są po prostu przefantastyczne, Zamek Bolczów, Kolorowe jeziorka, przepięknę szlaki w Rudawach Janowickich. Ah ah szkoda że w te wakacje się nie udało, byłam w maju ostatnio:placz: A co do noclegu - musisz niestety sama poszperać, ja zawsze jadę tam w ciemno i śpię w namiocie w górach:evil_lol: Ale gospodarstw agroturystycznych i miejsc noclegowych jest sporo. Quote
Viris Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 http://www.urlop.info.pl/gory/janowice_wielkie/ Tu możesz podzwonić. Mała mieścinka, od razu jak wyjdziesz w stronę gór zielonym szlakiem jest super. Z miejscowości idzie się koło 30 -40 minut do ruin zamku Bolczów. Można z psami chodzić, ruiny są niestrzeżone więc też wejdziecie. Na dole jest informacja gdzie zakupicie mapkę. Dla zmotoryzowanych polecam Kolorowe Jeziorka i jeszcze kilka innych rzeczy mogę opisać. Quote
anika_82 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Viris, napisz co jeszcze można tam robić - i jak jest z przejściem granicznym. Nie znam tych terenów,ale rzuciłam okiem na Kolorowe Jeziorka i jestem zachwycona:cool1: Myślę,że mój Kędzior też będzie :razz: Quote
Recommended Posts