Jump to content
Dogomania

8-letnia husky z błękitnymi oczami. Miała być uśpiona. Ma dom u Hali w Poznaniu :)))

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Czekam na moje suczątko. Bardzo jestem ciekawa kiedy do mnie przyjedzie? A przy okazji reklamuję bazarek Bianki.[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7325501#post7325501[/url]

Posted

Sonia dała się poznać, jako niezła histeryczka :evil_lol: Nie dała sobie wyjąć venflonu i pan Franciszek musiał iść z nią do weterynarza. Tam też nie było łatwo :evil_lol:

Poza tym jest bardzo grzecznym psem, 82-letni pan Franciszek nie ma żadnych problemów na spacerach (mówi, że chodzi się z nią lepiej, niż z jego goldenką), no i oczywiście Sonia wie do czego służą meble, a szczególnie łóżko i kanapa :loveu:

Jedyne problemy są z zakładaniem kagańca, ale chyba nawet wiem czemu.

Gosia "goslaczek" obiecała jutro zrobić haszczy zdjęcia.

Posted

No ja tu mam problem z organizacją transportu. A na pewno nie mam ani złotówki na ten cel. Napisz w tytule, że szukamy transportu albo kasy na transport. Może jak będę mieć kasę, to TZ sieda ubłagać, ale to wiesz...trudno stwierdzić. A jak Soni rana? Jaka jest długa? Jak wygląda?

Posted

Hala, mieliście z TZ wyliczyć, ile Wasze polo spali na tej trasie.
To było ze dwa tygodnie temu... jeszcze liczycie? :razz: ;)

Zaraz zmienię temat wątku i dam do transportowego.

Rana goi się bardzo dobrze. Ma kilka cm. długości.
Sonia bez problemu od pierwszego dnia chodzi po schodach, wskakuje na kanapę i łóżko. Widać, że nic ją nie boli, nie uwiera. Nie mamy powodów do niepokoju ;)

Posted

Jeżeli tylko dam rade czasowo to obiecuje jutro zrobić zdjęcia Soni.
Jeżeli chodzi o rane to naprawde nie ma żadnch problemów, Sońka jest wesoła, uwielbia jak sie z nią bawi i chodzi na spacery. Co do jedzenia to ... no cóż, woli mięsko niż suchą karme:lol: I przekonała już do swoich upodobań mojego dziadka ( pan Franciszek), i ten grzecznie jej gotuje. Z tego co widziałam to obecnie przebwa większość czasu na kanapie!!! Nie jestem pewna czy to najlepsza matoda wychowawcza, ale wygląda fantastycznie:p Z tego co wiem to rewelacyjnie chodzi na smyczy, reaguje na najdelikatniejszy sygnał przy zmianie kierunku czy tempa.

Posted

Poproszę szacunkową kwotę za paliwo w te i zpowrotem (prawie, jak z Tolkiena ;) )... muszę wiedzieć na czym stoimy. Sonia nie może już długo zostać u pana Franciszka.

P.S. Jeśli polo pali 7, to zmieńcie na coś ekonomicznego :evil_lol:

Posted

Na szybko licząc wyjdzie 250 zł w obie strony (Szczecin - Poznań).
Gdyby nie to, że moje auto sukcesywnie się złomuje, przywiozłabym Sonię.

Mój pali 8. Ale diesla :razz:

Posted

[quote name='Hala']Ksenka mi coś tam liczyła że 120...[/quote]
W jedną stronę. Razy dwa to 240, a ja zaokrągliłam do 250.
Zresztą sama policz: 2 x 400 przy spalaniu 7 l./100 km.

Posted

Z moich obliczeń (a kiedyś miałam główke mat.)wyszło z MORYNIA do Poznania 210 km. Czyli trasa razy 2 to jest 420 km.
Przy spalaniu 7l/ 100 to wychodzi 29,4 litra paliwa.
Paliwo (benzyna chyba) 4,3 x 29,4 = 126,42 :)

Nie wiem skad jedzie sunka. Szczecin czy Moryn. Jeśli szczecin to należy jeszcze doliczyć chyba 80 km x 2

Posted

dokłądnie mówiłam 6 i pół. Ale jak powiedziałam to TZtowi to mnie wyśmiał. Ja nic na to nie mogę że auto pali paliwo. A zarobić na tym nie zarobię. Mam 10letnie Plolo i nic nie zmienię.

Posted

Dopiszcie do tytułu , że potrzebna kasa na transport do DT , Może jeszcze ktoś coś dorzuci . Ja już spakowałam fanty na bazarek , to Ci z rana wyślę .
Też w tytule bazarka wpisz , że na transport .
Zawsze coś kapnie . Zaraz jeszcze powysyłam kilka pw , może coś dołożą .:loveu:

Posted

dlaczego 2 x 400?przecież z Poznania do Szczecina nie ma 400 km,może z 250.Czyli 2x 250 = 500:100=5 x 7 = ok 35 litrów x 5 zł w zaokrągleniu = 190 zł.Zawsze 60 zł mniej.

Posted

[quote name='Hala']dokłądnie mówiłam 6 i pół.[/quote]

Dokładnie to mówiłas 5,5 - 6,5 więc wzięłam średnią :evil_lol:
Ale ju.ż nie na co się rozdrabniać. Auto pali i tu nic nie poradzimy.
Jeszcze to paliwo ciągle w górę idzie:roll: