Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie dzisiaj dostałam pocztą list, który jakby reklamował reproduktora + zdjęcie pieska, troche mnie to zdziwiło nie spodziewałam sie takiego czegoś :lol:
Czyy wy także dostajecie takie 'reklamowki' ??
Ogółem miłe to nawet ale napewno nie pokryje mojej suni takim psem z listu, ponieważ nie chce kryć jej w polsce.

Posted

Dla mnie to trochę dziwne i niesmaczne :roll:. Słyszę czasem o podobnych sytuacjach od znajomych i zawsze mnie zastanawia jakiej tak naprawdę klasy jest dany pies, skoro "wciskają" go w taki sposób. O naprawdę dobrym psie jest z reguły i tak głośno - i łatwo trafić na informacje o nim.

Posted

[quote name='Toller-Fox']Dla mnie to trochę dziwne i niesmaczne :roll:. .[/quote]
Znam ludzi, do których dochodziły takie informacje. Widziałam też rozdawane na wystawie ulotki, laminowne, z fottami. Pełna profeska! Jako człowiek od reklamy nie widzę w tym nic złego. A jako, że "szewc bez butów chodzi", ja tego nie czynię :evil_lol:.
[quote name='Toller-Fox']O naprawdę dobrym psie jest z reguły i tak głośno - i łatwo trafić [/quote]
Dodam jeszcze - panują sezonowe mody na krycia określonym reproduktorem ...:eviltong:

Posted

[quote name='Wiza']to samo ogłooszenie trafiło do Osiem i Goldek, ludziom sie nudzi :lol:[/quote]

Mogę tylko potwierdzić, to samo przyszło do mnie. Dziwne, ja bym czegoś takiego raczej nie zrobiła.

Posted

i wiecej :) Goran jest ojcem moich szczeniąt, p.Basia zrobiła sobie niedawno str i w ten sposób próbuje zapewnić Goranowi upojne chwile hihi ona jest fajną kobitą i poprostu chce zeby sobie psiak pociupciał:eviltong: ja nie chciałam kryć na śląsku i szukałam gdzieś indziej i tak trafiłam na Gorana

Posted

[quote name='Gola'] poprostu chce zeby sobie psiak pociupciał[/quote]

:roll: Jak można kryć psem, żeby sobie pies "pociupciał"?
Odkrywamy więc, .że nie kryje się po to, żeby coś do rasy wnieść, dlatego, że pies jest, zdrowy, piękny i ma dobry rodowód... tylko po to, żeby miał pies "przyjemność"..?

Posted

[quote name='Gazuś']:roll: Jak można kryć psem, żeby sobie pies "pociupciał"?
Odkrywamy więc, .że nie kryje się po to, żeby coś do rasy wnieść, dlatego, że pies jest, zdrowy, piękny i ma dobry rodowód... tylko po to, żeby miał pies "przyjemność"..?[/quote]

:lol::lol: Pies też człowiek! Przyjemność mieć powinien :evil_lol:! A nie tylko wykonywać te śmieszne ruchy, niegodne gentelmana, i do tego dla kasy :eviltong:! No .... Zawsze można mu zrobić wazektomię i wtedy .....!!!! Sama przyjemność bez konsekwencji :eviltong::evil_lol:.

Posted

[quote name='Tolutkowa']:lol::lol: Pies też człowiek! Przyjemność mieć powinien :evil_lol:! A nie tylko wykonywać te śmieszne ruchy, niegodne gentelmana, i do tego dla kasy :eviltong:! No .... Zawsze można mu zrobić wazektomię i wtedy .....!!!! Sama przyjemność bez konsekwencji :eviltong::evil_lol:.[/quote]

Rozumiem, że Tolkowi zapewniłaś i wyżywać się może :-) Mój pies ma skłonności pedofilskie (i nie tylko :-)) więc ja go raczej musze wyciszać :-) Chce gwałcić wszystko co młode i/albo wykastrowane a/albo jest cavalierem :-) Ot, taki mały zboczeniec.

Ale rozumiesz, Wiolu, że krycie psem "żeby krył" troche mnie przeraża...

Posted

[quote name='Gazuś']
Ale rozumiesz, Wiolu, że krycie psem "żeby krył" troche mnie przeraża...[/quote]
Wiem, wiem :lol:! Pożartowałam sobie trochę :evil_lol:! Tolek małych nie gwałci, raczej unika bo w kostki skubańce kąsają, ale jak się z braciszkami spotka ... Cenzem i Colombo Bajtem zwanym, to dopiero mamy bal samców :diabloti:!
A wracając do tematu to Gorana poznałam na jakimś spotkniu sekcji kiedy jeszcze mieszkałam w Łodzi. Bardzo miły pies i mnie się nawet podobał. Co prawda najbardziej rzuciło mi się w oczy jego ułożenie, które wręcz odbijało na tle małolatów, którym głupoty były tylko w główkach :evil_lol:. Nie sądzę aby właścicielka mówiła poważnie o "ciupcianiu dla przyjemności". Zapamiętałam ją i męża jako zrównoważonych, miłych ludzi ...

Posted

zwrot ciupcianie dla przyjemności był zartobliwy;) chodziło mi o to ,że właśnie nie robią roboty typu krycie dla krycia nas przyjęli pod swój dach na trzy dni i ugościli całym sercem a pieski miały przez trzy dni raj ;) ogródek, wspolne spacerki, czas na amorki kiedy przyszła im ochta, czas na zabawę i relaks. nic na siłę na zasadzie jak to nieraz bywa - tu i teraz. Goran jest pięknym, dużym, o ciemnym umaszczeniu samcem i jak zostało powiedzianie pięknie ułożonym dzieci po nim są git. Na miejscu mieliśmy wgląd do wszystkich dokumentów.

Posted

I tak mi sie ten pies nie podoba, i na pewno bym takim psem nie pokryła.
Gdyby był dobrym psem do krycia raczej nie trzebabyło by sie o nim dowiadywać pocztą.

Posted

[quote name='Gola']umaszczeniu samcem i jak zostało powiedzianie pięknie ułożonym dzieci po nim są git. Na miejscu mieliśmy wgląd do wszystkich dokumentów.[/quote]

Szkoda w takim razie, że ani w ofertach ai na stronie nic nie zostało wspomniane np o wynikach badań :(

Posted

Szkoda... ale obowiązek badań na dysplazję obowiązuje psy urodzone od 2006 r. Nie można zakazać krycia psem bez badań bo decydują o tym sami własciciele suczek i to do nich należy wybór reproduktora. Nie ma też żadnej gwarancji że psy zdrowe urodzą również zdrowe szczenięta - jest tylko większe prawdopodobieństwo.
Świadomość przyszłych właścicieli jest już duża, więc maja prawo wyboru szczenięcia - po rodzicach przebadanych lub nie :lol:.

[quote name='Gazuś']Szkoda w takim razie, że ani w ofertach ai na stronie nic nie zostało wspomniane np o wynikach badań :([/quote]

Posted

[quote]Nie ma też żadnej gwarancji że psy zdrowe urodzą również zdrowe szczenięta - jest tylko większe prawdopodobieństwo.
[/quote]
Czyli idąc tym tokiem myślenia, badać nie trzeba, bo i tak nie ma 100% pewności, że szczenięta się urodzą zdrowe?
Gdyby każdy hodowca tak myślał, to co drugi golden byłby dysplatykiem podejrzewam...

Co do tematu głównego - reklama jak reklama, niech ludzie robią co chcą, mnie zastanawia jedynie czy mają pojęcie co i czy w ogóle ich pies wnosi do hodowli GR w Polsce.

Posted

Prawdopodobnie masz rację :lol:, ale jednak krycie psem bez badań nie jest zakazane.

[quote name='Wiza']Wątpie że szanujący sie hodowca pokryje sukę bez badań, lub wypożyczy reproduktora bez badań...[/quote]

Posted

Oczywiście, że nie jest zakazane (gwoli ścisłości to psy urodzone po 2007 roku muszą być badane :)), ale wg mnie wykorzystywanie braku nakazu i rozmnażanie psów "niesprawdzonych", że tak powiem, świadczy jedynie o braku odpowiedzialności hodowcy.
Ale cóż, to Polska, nie Francja - Elegancja. :diabloti: Oby tak dalej, a zajdziemy dokładnie do nikąd! :p