Wiza Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Właśnie dzisiaj dostałam pocztą list, który jakby reklamował reproduktora + zdjęcie pieska, troche mnie to zdziwiło nie spodziewałam sie takiego czegoś :lol: Czyy wy także dostajecie takie 'reklamowki' ?? Ogółem miłe to nawet ale napewno nie pokryje mojej suni takim psem z listu, ponieważ nie chce kryć jej w polsce. Quote
Toller Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Dla mnie to trochę dziwne i niesmaczne :roll:. Słyszę czasem o podobnych sytuacjach od znajomych i zawsze mnie zastanawia jakiej tak naprawdę klasy jest dany pies, skoro "wciskają" go w taki sposób. O naprawdę dobrym psie jest z reguły i tak głośno - i łatwo trafić na informacje o nim. Quote
Tolutkowa Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='Toller-Fox']Dla mnie to trochę dziwne i niesmaczne :roll:. .[/quote] Znam ludzi, do których dochodziły takie informacje. Widziałam też rozdawane na wystawie ulotki, laminowne, z fottami. Pełna profeska! Jako człowiek od reklamy nie widzę w tym nic złego. A jako, że "szewc bez butów chodzi", ja tego nie czynię :evil_lol:. [quote name='Toller-Fox']O naprawdę dobrym psie jest z reguły i tak głośno - i łatwo trafić [/quote] Dodam jeszcze - panują sezonowe mody na krycia określonym reproduktorem ...:eviltong: Quote
Wiza Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 to samo ogłooszenie trafiło do Osiem i Goldek, ludziom sie nudzi :lol: Quote
Goldek Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 [quote name='Wiza']to samo ogłooszenie trafiło do Osiem i Goldek, ludziom sie nudzi :lol:[/quote] Mogę tylko potwierdzić, to samo przyszło do mnie. Dziwne, ja bym czegoś takiego raczej nie zrobiła. Quote
Wiza Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 Tak. a co może ty też dostałaś?! :lol: Quote
Gola Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 i wiecej :) Goran jest ojcem moich szczeniąt, p.Basia zrobiła sobie niedawno str i w ten sposób próbuje zapewnić Goranowi upojne chwile hihi ona jest fajną kobitą i poprostu chce zeby sobie psiak pociupciał:eviltong: ja nie chciałam kryć na śląsku i szukałam gdzieś indziej i tak trafiłam na Gorana Quote
Wiza Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 ja bym nim nie kryła...Nie jest to dobry pies.A na stonie nie ma rodowodu przydomku...(Na śląsku są duuużoooo lepsze psy.) Quote
Gazuś Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Gola'] poprostu chce zeby sobie psiak pociupciał[/quote] :roll: Jak można kryć psem, żeby sobie pies "pociupciał"? Odkrywamy więc, .że nie kryje się po to, żeby coś do rasy wnieść, dlatego, że pies jest, zdrowy, piękny i ma dobry rodowód... tylko po to, żeby miał pies "przyjemność"..? Quote
Tolutkowa Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Gazuś']:roll: Jak można kryć psem, żeby sobie pies "pociupciał"? Odkrywamy więc, .że nie kryje się po to, żeby coś do rasy wnieść, dlatego, że pies jest, zdrowy, piękny i ma dobry rodowód... tylko po to, żeby miał pies "przyjemność"..?[/quote] :lol::lol: Pies też człowiek! Przyjemność mieć powinien :evil_lol:! A nie tylko wykonywać te śmieszne ruchy, niegodne gentelmana, i do tego dla kasy :eviltong:! No .... Zawsze można mu zrobić wazektomię i wtedy .....!!!! Sama przyjemność bez konsekwencji :eviltong::evil_lol:. Quote
Gazuś Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Tolutkowa']:lol::lol: Pies też człowiek! Przyjemność mieć powinien :evil_lol:! A nie tylko wykonywać te śmieszne ruchy, niegodne gentelmana, i do tego dla kasy :eviltong:! No .... Zawsze można mu zrobić wazektomię i wtedy .....!!!! Sama przyjemność bez konsekwencji :eviltong::evil_lol:.[/quote] Rozumiem, że Tolkowi zapewniłaś i wyżywać się może :-) Mój pies ma skłonności pedofilskie (i nie tylko :-)) więc ja go raczej musze wyciszać :-) Chce gwałcić wszystko co młode i/albo wykastrowane a/albo jest cavalierem :-) Ot, taki mały zboczeniec. Ale rozumiesz, Wiolu, że krycie psem "żeby krył" troche mnie przeraża... Quote
Tolutkowa Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Gazuś'] Ale rozumiesz, Wiolu, że krycie psem "żeby krył" troche mnie przeraża...[/quote] Wiem, wiem :lol:! Pożartowałam sobie trochę :evil_lol:! Tolek małych nie gwałci, raczej unika bo w kostki skubańce kąsają, ale jak się z braciszkami spotka ... Cenzem i Colombo Bajtem zwanym, to dopiero mamy bal samców :diabloti:! A wracając do tematu to Gorana poznałam na jakimś spotkniu sekcji kiedy jeszcze mieszkałam w Łodzi. Bardzo miły pies i mnie się nawet podobał. Co prawda najbardziej rzuciło mi się w oczy jego ułożenie, które wręcz odbijało na tle małolatów, którym głupoty były tylko w główkach :evil_lol:. Nie sądzę aby właścicielka mówiła poważnie o "ciupcianiu dla przyjemności". Zapamiętałam ją i męża jako zrównoważonych, miłych ludzi ... Quote
Gazuś Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 U Doca małe nie tyle oznacza małe co młode :-) Jest napalony na wszystko poniżej 6-miesięcy. Dobrze, ze u psów nie podlega to pod kuratora :-) Quote
Gola Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 zwrot ciupcianie dla przyjemności był zartobliwy;) chodziło mi o to ,że właśnie nie robią roboty typu krycie dla krycia nas przyjęli pod swój dach na trzy dni i ugościli całym sercem a pieski miały przez trzy dni raj ;) ogródek, wspolne spacerki, czas na amorki kiedy przyszła im ochta, czas na zabawę i relaks. nic na siłę na zasadzie jak to nieraz bywa - tu i teraz. Goran jest pięknym, dużym, o ciemnym umaszczeniu samcem i jak zostało powiedzianie pięknie ułożonym dzieci po nim są git. Na miejscu mieliśmy wgląd do wszystkich dokumentów. Quote
Wiza Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 I tak mi sie ten pies nie podoba, i na pewno bym takim psem nie pokryła. Gdyby był dobrym psem do krycia raczej nie trzebabyło by sie o nim dowiadywać pocztą. Quote
Gazuś Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Gola']umaszczeniu samcem i jak zostało powiedzianie pięknie ułożonym dzieci po nim są git. Na miejscu mieliśmy wgląd do wszystkich dokumentów.[/quote] Szkoda w takim razie, że ani w ofertach ai na stronie nic nie zostało wspomniane np o wynikach badań :( Quote
apade Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Szkoda... ale obowiązek badań na dysplazję obowiązuje psy urodzone od 2006 r. Nie można zakazać krycia psem bez badań bo decydują o tym sami własciciele suczek i to do nich należy wybór reproduktora. Nie ma też żadnej gwarancji że psy zdrowe urodzą również zdrowe szczenięta - jest tylko większe prawdopodobieństwo. Świadomość przyszłych właścicieli jest już duża, więc maja prawo wyboru szczenięcia - po rodzicach przebadanych lub nie :lol:. [quote name='Gazuś']Szkoda w takim razie, że ani w ofertach ai na stronie nic nie zostało wspomniane np o wynikach badań :([/quote] Quote
Wiza Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Wątpie że szanujący sie hodowca pokryje sukę bez badań, lub wypożyczy reproduktora bez badań... Quote
s.bourignon Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote]Nie ma też żadnej gwarancji że psy zdrowe urodzą również zdrowe szczenięta - jest tylko większe prawdopodobieństwo. [/quote] Czyli idąc tym tokiem myślenia, badać nie trzeba, bo i tak nie ma 100% pewności, że szczenięta się urodzą zdrowe? Gdyby każdy hodowca tak myślał, to co drugi golden byłby dysplatykiem podejrzewam... Co do tematu głównego - reklama jak reklama, niech ludzie robią co chcą, mnie zastanawia jedynie czy mają pojęcie co i czy w ogóle ich pies wnosi do hodowli GR w Polsce. Quote
apade Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Prawdopodobnie masz rację :lol:, ale jednak krycie psem bez badań nie jest zakazane. [quote name='Wiza']Wątpie że szanujący sie hodowca pokryje sukę bez badań, lub wypożyczy reproduktora bez badań...[/quote] Quote
s.bourignon Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Oczywiście, że nie jest zakazane (gwoli ścisłości to psy urodzone po 2007 roku muszą być badane :)), ale wg mnie wykorzystywanie braku nakazu i rozmnażanie psów "niesprawdzonych", że tak powiem, świadczy jedynie o braku odpowiedzialności hodowcy. Ale cóż, to Polska, nie Francja - Elegancja. :diabloti: Oby tak dalej, a zajdziemy dokładnie do nikąd! :p Quote
WiolaW Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='s.bourignon']Oczywiście, że nie jest zakazane (gwoli ścisłości to psy urodzone po 2007 roku muszą być badane :)) Raczej po 2006r. Quote
s.bourignon Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Ups, faktycznie, przyznaję się do błędu. Choć wydawało mi się, że po 2007, ale komunikat rozwiał wszelkie wątpliwości. Quote
Recommended Posts