Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiekszosc bid ze schronisk wymaga podkurowania...nie znam psa ze schroniska, ktory bylby w 100% zdrowy...no, chyba, ze bylby szczepiony na wszystkie choroby przed przyjeciem do schroniska i przebywalby w nim kilka dni maksymalnie.

Dobrze, ze Kacperek lepiej sie czuje :multi: za kilka tygodni pewnie bedzie jeszcze lepiej :p

Posted

Kasia kacperka - jesteście wspaniali - podziwiam was, jak walczycie o waszego maluszka - jestem pełna podziwu dla waszej determinacji i miłości dla niego - gdyby każdy psiak trafiał do takiego domku jak wasz - na świecie byłyby same uśmiechnięte psiaki!!!!! jesteście wyjątkowi :loveu:

Posted

[quote name='caroolcia']Kasia kacperka - jesteście wspaniali - podziwiam was, jak walczycie o waszego maluszka - jestem pełna podziwu dla waszej determinacji i miłości dla niego - gdyby każdy psiak trafiał do takiego domku jak wasz - na świecie byłyby same uśmiechnięte psiaki!!!!! jesteście wyjątkowi :loveu:
Dziękujemy za ciepłe słowa. Zwracamy się z prośbą o radę. Mamy mały problem z Kacperkiem, mianowicie nie chce nam jeść. Swego czasu kupilismy mu kilka rodzajów karmy aby wiedzieć która mu będzie najbardziej pasowała, wybralismy tą właściwą a teraz..... nie chce jeść zamiast zchudnąć to on przytył. W misce ma zawsze suchą karmę, jeszcze jakiś czas temu ją jadł teraz nawet nie zbliża się do niej, mokra karma tez mu jakos nie pasuje, na mięsko z makaronem też dziwnie się patrzy.... Może go rozpiescilismy za bardzo. Tabletki zawijamy w kawałki wędlin i może przez to marudzi..... Nasz Pieszczoch poprostu sie rozpaskudził ...

Posted

Kasiu,
moje suczki (w tym jedna ze schroniska) tez by grymasily, gdyby mogly.
Ale u mnie miski stoja puste, a psy maja 'wydawane' posilki 2 razy dziennie, ok. 9 rano ser bialy z oliwa, ok. 16.30 sucha karme z gotowanym mieskiem, polana rosolkiem. Suczki dobrze wiedza co oznacza deska do krojenia :evil_lol:

Moim zdaniem powinnas oproznic wszystkie miski, zostawic tylko wode i wprowadzic stale pory karmienia.

Posted

Zgadzam sie z "Ulką", psiaki, jak mogą sobie pozwolić, kapryszą, dobrze wiedząc, że wysępią...
Tak, stale w misce powinna być tylko woda, a posiłki o oznaczonej porze.
Rudasek szybko załapie o co Wam chodzi...;)
Powodzenia!:lol:

Posted

ja na zachęte do chrupek dolewam oliwy albo dodaje surowe jajo i wtedy pożerają aż się uszy trzęsą!!!!! Burbon też ma czasami dni że nie chętnie je, ale potem mu apetyt wraca, a czy czasem nie ma w poblizu suczki z cieczką w której się chłopak zakochał??? Bo kiedy Burbon taką pannicę wyczuje to wtedy nie innego nie istnieje :evil_lol:

Posted

Najpierw była głodówka, czekałam cierpliwie aż zgłodnieje i zdecyduje się zjeść pokarm z miski. Przekonał się do niego. Pomyślałam, że skoro zjada z miski suchą karmę to zacznę go karmić rano o 8 i do końa dnia sucha karma. Przez pierwsze dwa dni było dobrze. Rano makaronik z mięskiem a później niech je suche. Plan super, aż dzisiaj się zcwanił, najpierw zjadł mięsko a po godzinie przyłapałam cwaniaka na grzebaniu w koszu:( Wczoraj siedział w czasie obiadu pod stólem w kuchni, jak próbowałam go zabrać to mnie ugryzl w brodę.... Dostał klapa i udawał skruszonego. Zastanawiam się co my robimy nie tak? Dlaczego on nam się tak odwdzięcza?

Posted

To nie o wdziecznosc psa chodzi, tylko o to, zeby psa nauczyc jak sie ma zachowywac. Pies nie ma tego we krwi, ktos go musi nauczyc jakie zachowania sa dozwolone, jakie nie. A sama wdziecznosc za zabranie z getta pt. schronisko to za malo. Taki psiak, ktory wiele przeszedl, byl glodzony, zaniedbywany, itp. bedzie cale zycie walczyl o swoje. Wiec trzeba mu ta walke wybic z glowy lagodnymi metodami, pokazac, ze swiat jest bezpieczny i ze sa obowiazujace zasady np. posilki 8 i 16, spacer rano o 7, wieczorem o 22. Pies tak jak dziecko lepiej sie czuje gdy ma okreslone granice, ale to nie znaczy, ze nie bedzie probowal ich przekraczac np. grzebaniem w smietniku (co jest dla niego dobra zabawa :evil_lol:)

• 2 weeks later...
Posted

Powymienialismy Kacprowi miski i legowisko, poszperałam w szafach i znalazło się troche niepotrzebnych rzeczy: garnki, stare ręczniki, wykładzina. Dokupilismy troche karmy i dzisiaj wybieramy się do biedaczków schroniskowych. Mam nadzieję, że nasze , rzeczy przydadzą się innym zwierzakom.

Posted

Dzisiaj Kacperek odwiedził schroniskowych znajomych. Warczał na dawnego opiekuna z schroniska. Pani w biurze go poznała i stwierdziła że przytył:) Niestety nie udało nam się go odchudzić. Ciężko mu odmówic smakołyków:)

Posted

W dniu jutrzejszym przeprowadzamy się z Kacperkiem nad morze, do Sopotu. Przez minimum rok Kacperek będzie dreptał po plażach naszego Bałtyku. Przesyłamy pozdrowionka i szczęśliwe merdania ogonkiem dla wszystkich Dogomaniaczek:)

Posted

Kasia Kacperka napisał(a):
W dniu jutrzejszym przeprowadzamy się z Kacperkiem nad morze, do Sopotu. Przez minimum rok Kacperek będzie dreptał po plażach naszego Bałtyku. Przesyłamy pozdrowionka i szczęśliwe merdania ogonkiem dla wszystkich Dogomaniaczek:)

Wszystkiego najlepszego w nowym mieście, Panstwu spełnienia oczekiwań:lol:!
Czekamy, jak zawsze, na wieści o ślicznym Rudasku.
Wierzę, że piesio zaaklimatyzuje się, a morskie powietrze go odmłodzi. ;)