Paulina87 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Śmieję się, że Rabuś to mieszaniec husky, dalmatyńczyka i jamnika. Husky bo ma niebieskie oko, stojące uszy i trochę puszysty ogon; dalmatyńczyka bo jest biały i ma czarne kropki (mało widoczne); no i jamnika bo jest mniej więcej tej wielkości. :cool3: Czyli pies idealny :loveu: Rabuś wspaniale sprawdzi się w roli obrońcy podwórka bo obszczekuje obcych, jednak po zapoznaniu się staje się milutkim pieskiem. Jego głuchota wcale w niczym nie przeszkadza bo on świetnie orientuje się w sytuacji. Ładnie chodzi na smyczy. Ma dopiero 3 lata. Quote
Paulina87 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Rabuś się reklamuje. On jest w schronisku już dwa lata :shake: Quote
Paulina87 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Tak cudowny z niego pies :loveu: jedyny i niepowtarzalny. W schronisku był jeszcze kiedyś chyba jego brat (bo był bardzo podobny), ale znalazł dom a Rabuś ciągle czeka. Quote
ania_u Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 jestem z zielonej góry rozważam wzięcie Rabusia ,napiszcie o nim coś jeszcze Quote
Paulina87 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Aniu to świetnie. On w schronisku jest już ponad 2 lata czyli prawie całe swoje dotychczasowe życie :( Rabuś lubi sobie poszczekać na obcych ludzi, ale za chwile robi się bardzo przyjazny. Zgadza się z innymi psami, ale bywa wobez nich dominujący. Ładnie chodzi na smyczy. Jest niewielkiego wzrostu tak +/- standardowego jamnika może z 3-4 cm wyższy. Nie wiem czy macie możliwość odebrania go osobiście bo kierowniczka taki rodzaj adopcji preferuje, ale mogę porozmawiać o ewentualnej możliwości odebrania go np przeze mnie i szukaniu transportu. Quote
ania_u Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 piesek ma być dla mojej pracownicy ,bardzo jej się podoba , troche mamy problem z dojazdem ,tylko musimy pomyśleć jak go zabrać,a nikt od was nie jezdzi w naszą stronę ? my jesteśmy pewni że go chcemy i będzie miał wspaniały domek . a w jakich godzinach czynne jest schronisko? Quote
Paulina87 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Schronisko jest czynne od 8 do 19 a w weekendy od 9 do 13. Jeśli już udałoby mi się dogadać z kierowniczką to mogłabym go dowieść w przyszłą sobotę do Kościana bo będe tam przez kilka godzin. Quote
ania_u Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 oj to super ,a w tą co będzie teraz czy w następną 15.09 i w jakich godzinach bo my pracujemy ? a my jesteśmy pewne .mam jeszcze pytanko czy on nic nie słyszy ,i czy wiadomo dlaczego? Quote
Paulina87 Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Odruchowo napisałam w przyszłą a chodziło mi o najbliższą sobotę. A będziemy tam od rana tak 10 i pewnie z 2-3 godziny będziemy (ale to wszystko można uzgodnić). A co do jego głuchoty, to nie wiem na jakiej podstawie to stwierdzono, czy były wykonywane jakieś badania czy poprostu weterynarz powiedział "nie słyszy". A powodem jest pewnie to, że jest "biały" i w dodatku urodził się z niebieskim okiem. U białych psów np dalmatyńczyków, bokserów czy amstaffów często zdarza się, że szczenięta rodzą się głuche. Quote
ania_u Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 to fajnie my mamy blisko z zielonki do kościana ,będziemy na pewno po niego tylko jeszcze umowimy się na godzinę.będzie miał naprawdę dobry domek,ja też wzięłam taką małą bidotke ze schroniska tylko że po wypadku ze sztywną łapką,jest cudowna jej wątek jest też na dogomani rzeszow"bibi osmy cud świata",i właśnie Kasia czyli przyszła pańcia rabusia jest obeznana jak takie pieski się zachowują. Quote
Paulina87 Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Aniu przepraszam, że cały dzień nie pisałam, ale dopiero wróciłam z pielgrzymki. Cieszę się bardzo, nawet nie wiesz jaka to radość dla naszego schroniska, że Rabuś, który spędził całe swoje życie w schronisku ma szanse na dom :loveu: Napisz w jakich godzinach pasuje Wam najlepiej odbiór Rabusia (najlepiej tak między 11 a 14 chociaż jak będzie o 15 to też możemy poczekać). Mój nr telefonu to 693-545-982 w razie byście nie mogli trafić, chociaż Kościan mały a moje stydenckie mieszkanko jest zaraz przy jedynym skrzyżowaniu posiadającym sygnalizacjęświetlną :lol: w dodatku przy kafejce internetowej Joker (Mogę narysować mapkę w paincie żeby było łatwiej). Quote
ania_u Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 wystarczy adres ,jakoś trafimy myślę że będziemy ok.12 już nie możemy się doczekać do soboty . pozdrowienia Ania Quote
ania_u Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 trafimy na pewno , będziemy w sobote tak po 10, jego nowa pani nie może się już doczekać,zresztą ja też już bym chciała go zobaczyć i jaki będzie miał charakterek , ze zdjęcia widać że jest nietypowy ciekawe czy też będzie miał taki ciekawy charakterek.pozdrowionka do soboty Quote
Paulina87 Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Rabuś jest początkowo nieufny i ostrożny, ale łatwo idzie go przekupić smakołykami i szybko się przyzwyczaja i zmienia nastawienie. Aha i mam prośbę, czy mogę prosić na PW o dane przyszłej właścicielki Rabusia? Bo muszę przy zabieraniu go podać w schronisku. Quote
ania_u Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 wysłałam wszystkie dane Kasi ,a Rabuś niech się żegna z koleżkami i opiekunami,pakuje walizeczkę bo jedzie do swojego domku w Zielonej gorze tam już na niego czekają z niecierpliwością .:multi::loveu::lol: Quote
Paulina87 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Wszyscy w schroniksku cieszą się, że Rabuś się wyprowadza, ale myślę, że każdy kto bywa w schronisku będzie za nim tęsknił, bo w końcu tyle czasu już tam jest, że każdy przyzwyczaił się do tego, że obszczekuje wszystkich i patrzy groźnie tym swoim niebieskim okiem. Wczoraj byłam z nim na spacerze, i ciagle nie mogę się przyzwyczaić, że on jest głuchy więc cmokałam na niego, wołałam. Za to on reaguje bardzo na gesty rąk. Przekupowałam go smakołykami, strasznie łapczywie je jadł, prawie palce mi poodgryzał. Ale za to przez moment się we mnie wtulił :loveu: więc jest bardzo przekupny. Quote
Paulina87 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Jutro wieczorem Rabuś już będzie u mnie, bo w soboty schronisko jest czynne od 9 a tak wyjedziemy sobie wcześniej. Aniu jeślibym mogła prosić to zabierzcie ze sobą jakaś obróżkę i smycz, bo ja na czas podróży odstapię moich sprzęt moich psów, ale muszę je zabrać. Quote
ania_u Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 tak Kasia już mu kupiła ubranko ,mamy też adresówkę na wszelki wypadek ,ale on i tak na razie będzie chodził tylko na smyczy ,bo jak by uciekł to jak go zawołać jak nie słyszy.strasznie jestem ciekawa jak będzie się sprawował :lol: a na spacerkach był spuszczany ze smyczki? moja sunia na początek mi uciekała ,i martwię się trochę o niego:cool3: Quote
Paulina87 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Nie wiem czy był spuszczany przez innych wolontariuszy, ale ja go nie puszczałam, bo bałam się, że ucieknie, a ja nie będę mogła go złapać. Wstawię jeszcze jedno zdjęcie, jest naprawde piękny Quote
Paulina87 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Dzisiaj około godziny 18. Rabuś będzie u mnie a jutro rano wyruszamy do Kościana. Quote
Paulina87 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Rabuś jest już u mnie, tęskni za schroniskiem i poszczekuje, ale ogólnie kochane z niego psisko, pierwszy raz widziałam jak się uśmiecha :loveu: Quote
Paulina87 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Ostatni schroniskowy spacer I tu już jedziemy do mnie Quote
Recommended Posts