Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AgaiTheta']Nooo Vitka, bo mnie już zimne poty oblewają, że coś nie wyjdzie :)[/QUOTE]
Wszystko wyjdzie! :D
Głowa do góry. :)

Posted

Malawaszko,

Wzięłam wczoraj Kaspara na spacer. Bez żadnych kłopotów pozwolił sobie założyć smycz i obrożę. Dał się głaskać (mi i trzem innym paniom), brać na ręce (mi i innej osobie), nie reagował, gdy pociągnęłyśmy go (lekko!) za ogon. Nie interesował się również kotem przebywającym z nim w jednym pokoju. Nie wykazał żadnych oznak agresji, czy strachu, czy zniecierpliwienia. Możesz napisać w ogłoszeniu coś w tym stylu (ja nie lubię łzawych ogłoszeń, więc mój tekst jest zwięzły i rzeczowy), lub coś innego :):

Kaspar to młody (około trzyletni) pies w typie sznaucera miniaturki, który od 25 grudnia 2009 przebywa w elbląskim schronisku dla zwierząt. Kaspar jest zwierzęciem dość powściągliwym w pierwszym kontakcie z człowiekiem, ale wierzę, że doświadczywszy troskliwości i miłości ze strony odpowiedzialnego właściciela, może się stać doskonałym towarzyszem zarówno dla samotnej osoby jak i dla całej rodziny. Jest przyjazny w kontaktach z kotami oraz suczkami,ale nie dogaduje się z psami tej samej płci.
Kaspar jest zaszczepiony przeciwko chorobom wirusowym i wściekliźnie, zaczipowany oraz wykastrowany.

Posted

[quote name='malkawil']Malawaszko,

Wzięłam wczoraj Kaspara na spacer. Bez żadnych kłopotów pozwolił sobie założyć smycz i obrożę. Dał się głaskać (mi i trzem innym paniom), brać na ręce (mi i innej osobie), nie reagował, gdy pociągnęłyśmy go (lekko!) za ogon. Nie interesował się również kotem przebywającym z nim w jednym pokoju. Nie wykazał żadnych oznak agresji, czy strachu, czy zniecierpliwienia. Możesz napisać w ogłoszeniu coś w tym stylu (ja nie lubię łzawych ogłoszeń, więc mój tekst jest zwięzły i rzeczowy), lub coś innego :)

:loveu::loveu::D trzeba było ciągać mocno:evil_lol: hihihihi. Bardzo mi się podoba ten test na psa:loveu::mdrmed:

Kaspar przeżył swoje w schronisku i przeszedł wielką metamorfozę. Znerwicowany, skołtuniony, przerażony, maksymalnie zagrzybiony pies zmienił się w ładnego, wesołego,zdrowego, zrównoważonego psiaka:multi:

edit: Kaspar przekazał coś niecoś w prezencie mojej Tośce, ale to już prawie tylko wspomnienia. przebieg choroby w schronisku, a w domu to zupełnie inna bajka.

Posted

Robiłyśmy, co mogłyśmy, żeby go przetestować na różne bodźce :evil_lol: Tylko nie miałyśmy, żadnych dzieci pod ręką, by rzucić mu na pożarcie :diabloti:

Posted

[quote name='malkawil']Malawaszko,

Wzięłam wczoraj Kaspara na spacer. Bez żadnych kłopotów pozwolił sobie założyć smycz i obrożę. Dał się głaskać (mi i trzem innym paniom), brać na ręce (mi i innej osobie), nie reagował, gdy pociągnęłyśmy go (lekko!) za ogon. Nie interesował się również kotem przebywającym z nim w jednym pokoju. Nie wykazał żadnych oznak agresji, czy strachu, czy zniecierpliwienia. Możesz napisać w ogłoszeniu coś w tym stylu (ja nie lubię łzawych ogłoszeń, więc mój tekst jest zwięzły i rzeczowy), lub coś innego :):

Kaspar to młody (około trzyletni) pies w typie sznaucera miniaturki, który od 25 grudnia 2009 przebywa w elbląskim schronisku dla zwierząt. Kaspar jest zwierzęciem dość powściągliwym w pierwszym kontakcie z człowiekiem, ale wierzę, że doświadczywszy troskliwości i miłości ze strony odpowiedzialnego właściciela, może się stać doskonałym towarzyszem zarówno dla samotnej osoby jak i dla całej rodziny. Jest przyjazny w kontaktach z kotami oraz suczkami,ale nie dogaduje się z psami tej samej płci.
Kaspar jest zaszczepiony przeciwko chorobom wirusowym i wściekliźnie, zaczipowany oraz wykastrowany.

I jeszcze kilka zdjęć:

Posted

Ja dodam jeszcze to co móiła pani Fryzjerka - Nutka to mieszaniec Pudla mini i shih tzu - można ją tak ogłaszać - na pewno bardziej zwróci uwagę ludzi. Jest na prawdę kochaną sunią!! Czemu taka malutka bida u nas siedzi ? :(