Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vitka']Ojej... biedna Małpka... :(
Ale super! Kafelki! :D A jaki kolor? ;D[/QUOTE]

Muszę przyznać, że ja nie mam pamięci do takich rzeczy- ale jakoś tak beżowe z brązowym- jasny brąż z różem? jakoś tak. Bardzo ładnie w każdym razie. Dziś wykladali ściany tylnych wybiegów w psiarni. Podłoga oczywiście też będzie kafelkowana. Cały czas o tym mówili, ale dziś dopiero zobaczyłam jak to wspaniale wygląda, a dopiero kilka kafelek połozyli. Normalnie hotelik nie schronisko. Super:)

ps. Mysle, że sobie urządze biuro w jednym z boksów:)

nowe dogo jest straszne. miau dla mnie było straszne. ale miau teraz to super w porównaniu z tym. kiedyś dogo było ładne, inne niz inne fora. a teraz. ech:(
nie wspomnę, że brakuje paru fajnych rzeczy.

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jest tyle ładnych skórek na fora, a tu wybrali takie coś...

Nie mogę się doczekać aż zobaczę psiarnię! Na razie ze mnie taka choroVitka :)
Mam nadzieję, że do soboty wyzdrowieję :)

Posted

[quote name='Vitka']Jest tyle ładnych skórek na fora, a tu wybrali takie coś...

Nie mogę się doczekać aż zobaczę psiarnię! Na razie ze mnie taka choroVitka :)
Mam nadzieję, że do soboty wyzdrowieję :)[/QUOTE]

kafelki? :D łuuuuuuu ja też muszę to zobaczyć!
daaawno mnie nie było :( ale t przez szkołę :(

Posted

Co z tymi ludźmi od Działki? Dziewczyny, nie zmarnujmy takiej okazji, litości- ona, oceniana jako bez szans, a tu nagle coś- czy ktoś się tym zajął? Czy ktoś jest w stanie udzielić na jej temat informacji pewnych i sprawdzonych?
Poza tym, mała jest dzisiaj w METRO- dzięki hop!

Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie, dlaczego pogotowie dla posokowców nie dostaje informacji o Rudej Stopie?
Oni chcą nam i mu pomóc, więc chyba warto z tego skorzystać, tym bardziej, że Ruda Stopa jest mocno podciągnięty pod rasę, a pogotowie oferuje naprawdę dużą pomoc, mimo tego, że jest to właśnie tylko pies w typie.

Posted

[quote name='Rybc!a']Co z tymi ludźmi od Działki? Dziewczyny, nie zmarnujmy takiej okazji, litości- ona, oceniana jako bez szans, a tu nagle coś- czy ktoś się tym zajął? Czy ktoś jest w stanie udzielić na jej temat informacji pewnych i sprawdzonych?
Poza tym, mała jest dzisiaj w METRO- dzięki hop!

Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie, dlaczego pogotowie dla posokowców nie dostaje informacji o Rudej Stopie?
Oni chcą nam i mu pomóc, więc chyba warto z tego skorzystać, tym bardziej, że Ruda Stopa jest mocno podciągnięty pod rasę, a pogotowie oferuje naprawdę dużą pomoc, mimo tego, że jest to właśnie tylko pies w typie.[/QUOTE]

Rybcia ogarnij się trochę. To, że tutaj nie piszę i nie informuje akurat Ciebie o każdym kroku nie znaczy, że nie skontaktowałam się z osobą, która napisala do Kany.

Co do Rudej Stopy- jestem w kontakcie z Pogotowiem. Czekamy na wyniki badan. To że Ty nie jestes poinformowana, nie z znaczy , ze nie sie nie dzieje.

Posted

(edycja nie działa więc nowy post)

odpowiedzi od ludzi zainteresowanych Działką jak na razie nie ma. Większość tych zainteresowanych nie cierpiących zwłoki rezygnuje po otrzymaniu ankiety przez adopcyjnej. Zbyt duże wyzwanie dla wielu ludzi.

Propozycje Pogotowia w sprawie Rudej Stopy są konstultowane z p. weterynarz i kierowniczką. Myślę, że to wystarczy.

Posted

W związku z wieloma sprzecznymi ze stanem faktycznym informacjami na temat psów, podawanymi w zamieszczanych przez Was ogłoszeniach, bardzo proszę byście podawali tylko numery do Oli (785132983) lub Gosi (509514118); mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] oraz adres strony: [URL="http://www.schronisko.elblag.pl"]www.schronisko.elblag.pl[/URL]
Za kilka dni podamy schroniskowy komórkowy nr do adopcji.

O wielu rzeczach dziejących się w schronisku nie wiecie. Pora roku jest taka a nie inna, Wasze wizyty rzadsze, więc kontakt w sprawie adopcji musi być do osób wiedzących na bieżąco co z danym psem/kotem się dzieje.

Wprowadzone są też pewne zasady co do wydawania psów poza Elbląg, oraz co do pewnych ras i nie chciałabym byście obiecali ludziom coś co jest niemożliwe.

Bardzo proszę o skopiowanie tego na inne elbląskie wątki.

Pomagajmy z głową. Duża buźka!

Posted

[quote name='Charly']Rybcia ogarnij się trochę. To, że tutaj nie piszę i nie informuje akurat Ciebie o każdym kroku nie znaczy, że nie skontaktowałam się z osobą, która napisala do Kany.

Co do Rudej Stopy- jestem w kontakcie z Pogotowiem. Czekamy na wyniki badan. To że Ty nie jestes poinformowana, nie z znaczy , ze nie sie nie dzieje.[/QUOTE]

Charly, z całym szacunkiem, ale od tego, żebym się ogarnęła nie jesteś Ty, chociaż dziękuję za troskę i udzielenie informacji na temat Działki.
Dziewczyny z pogotowia piszą do mnie i pytają, więc chyba nie dostają bieżących informacji, których ja udzielić im nie mogę.

Dzisiaj w metrze jest BRUS - kolejny raz dziękuję, hop!

Jutro chyba będzie nas sporo. Wierzę, że uda nam się wyprowadzić sporo psów.
Oby tylko nie padało.

Posted

Aha- na stronie schroniska jest kilka psów, których już nie ma, albo znalazły domy. Między innymi Milusia, Poczta, Zula. Właściwie, chyba tylko one, bo w kotach nie mam orientacji. Może w to miejsce udałoby się wstawić inne psy?

Posted

Myślę, że uda się wstawić na stronę nowe psy, dziękuję za celne uwagi.

Co do ogłoszeń Brusa, to nie wiem kto redagował ten tekst, ale nie ma zielonego pojęcia o tym psie!!!
Tego właśnie chcę uniknąć!!!

Nie nadymaj się Aniu, bo jesteśmy tu nie dla swojej aprobaty, a dla dobra psów.

Posted

Małpa dostała propozycję. Ma miejsce w hotelu, w Krakowie. Tamb ogłaszałaby ją na miejscu, sprawdziłaby ewentualny dom. W naszym interesie byłoby tylko dostarczenie tam suni. Co o tym myślicie? Czy to możliwe?

Posted

[quote name='Rybc!a']Małpa dostała propozycję. Ma miejsce w hotelu, w Krakowie. Tamb ogłaszałaby ją na miejscu, sprawdziłaby ewentualny dom. W naszym interesie byłoby tylko dostarczenie tam suni. Co o tym myślicie? Czy to możliwe?[/QUOTE]
Jeżeli będzie zgoda na takie rozwiązanie i transport do Krakowa, to resztą zajmie się Tamara. Proszę o odpowiedź na wątku Małpki - [url]http://www.dogomania.pl/threads/134436-A-liczna-MaA-pka-po-raz-drugi-szuka-nowego-wspaniaA-ego-domu[/url].

Posted

[quote name='AgaiTheta']W jakim hotelu i kto by wziął na siebie pełną odpowiedzialność finansową?[/QUOTE]
Odpowiedzialność finansową weźmie na siebie tamb. Strona hotelu - [url]http://www.hotel-dla-psow.pl/glowna_pl.htm[/url]

Posted

[quote name='Charly']jejku tak. ale kasa kasa na hotel i ta niepewność. Krakow to dobre miejsce. stamtąd jest dużo telefonów w sprawie psów.[/QUOTE]

No i mają fajne możliwości- współpraca z gazetami, z telewizją. Co tydzień jest jakiś program, w którym są prezentowane zwierzęta do adopcji. Telefonów stamtąd rzeczywiście sporo.

Posted

Charly to jest kotka, która jest u Basi. :)
Kicia została znaleziona w lesie przez panią, która zajmowała się w naszym schronisku beaglem Bostonem. :)
Była na spacerze w lesie ze swoim psem. Idąc usłyszała straszny koci krzyk, przypięła psa do drzewa i poszła na poszukiwania koteczka. Weszła na polane, a tam po drugiej stronie siedziała mała, czarna kuleczka krzycząca wniebogłosy! Gdy tylko kot zobaczył człowieka przybiegł w kilka sekund i zaczął się tulić. Pani od razu zadzwoniła do mnie, a ja do Basi i tak oto kicia nie trafiła bezpośrednio do schroniska. ;)
Jest zadbana i oswojona, więc pewnie ktoś ją wyrzucił, bo w pobliżu nie ma nawet domów.
Kicia jest cudna.
[IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5397/dsc03428640x480.jpg[/IMG]
[img]http://img175.imageshack.us/img175/8836/dsc03429640x480.jpg[/img]
[img]http://img260.imageshack.us/img260/8295/dsc03433640x480.jpg[/img]
[img]http://img403.imageshack.us/img403/9045/dsc03444640x480.jpg[/img]
[img]http://img175.imageshack.us/img175/6906/dsc03445640x480.jpg[/img]

Posted

Do domu poszedł Ksawery . :)
Na spacerze było mnóstwo psów no i pogoda nam dopisywała!
Wszystkich nie wymienię, bo nawet nie pamiętam, ale powiem chociaż te, których jestem pewna.
Więc : CAŁA 18a ! :multi: czyli : Kiribati, Dragon, Mareczka, Melektra, Johnny Walker, Otylia, Plamka. Cały boks numer 5, Bolek, Gera, Działka, Saya, Diana, Cegła, Iskra, Żurka, Jeleń, staruszek z pierwszej budy, Ruda Stopa, Pachyder, sunia z biura, Chuck, dwa owczarkowate- imion nie znam, Kelly, jakieś szczeniaki z izolatki były też na dworze, no i ..
chyba więcej nie pamiętam . :D

Posted

wow. suuuuuuper. tak sie cieszę. Szczególnie teraz, kiedy zwolnić musielismy całe lewe skrzydło i psy się tłoczą niemiłosiernie spacer jest tak bardzo ważny. No i piątka tak dlugo czekała. super dziewczyny:)

A pani Xawerego fajna jakas?