Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elza została znaleziona w Markach pod Warszawą zapchlona do granic, wygłodzona, z ropiejącą raną na łapie... Dobrzy ludzie pomogli, zabrali do lekarza, nakarmili i odpchlili....
Łapa goi się, ale wymaga zmiany opatrunków.
To następne psie dziecko, ofiara wakacji i nieodpowiedzialnych ludzi szuka domu.

Kontakt:
Mail: [email protected]

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj Elza pojechała do DT:multi: , pozostanie tam do zakończenia leczenia tej strasznej rany na lapie....
a rana wygląda lepiej dzięki troskliwej opiece pewnej "pani z pragi o wielkim sercu", suczka jest bardzo słaba i chudziutka - słowem : potrzebuje czasu...
parosku dzięki za pomoc:loveu:

Posted

Elza faktycznie szybko potrzebuje własnego, kochającego domu....

Może to być dom z innym psiakiem, ważne by to on ją zaakceptował - mała uwielbia psie towarzystwo !!!!!!

Elza jest takim "podlotkiem". Jest bardzo żywa, chociaż jeszcze słabiutka i dość szybko się męczy (zwłaszcza na spacerach - chyba również ze względu na łapę).
Ta rana na zdjęciu wygląda lepiej niż w rzeczywistości, faktycznie jest bardzo głęboka, może dawać spore objawy bólowe. Ładnie się jednak goi. Po pięciu dniach była duża różnica.
Leczenie w sumie powinno trwać ok. miesiąca.
Elza nie wie jeszcze zbyt wiele o dobrym wychowaniu, ale szybko się uczy. Czasem z radości (jak szczeniak) posikuje. To minie, ale potencjalny domek powinien być przygotowany na takie ewentualności.
Jak to młodziutki psiak nie do końca rozumie, że chodniczki i ręce człowieka nie są do gryzienia. Jednak skarcona zastanawia się, co było nie tak.
Ładnie chodzi na smyczy. I śliczna jest !!!!!!!!

Posted

wiecie, ona wygląda dokładnie jak siostra mojej Pestki, i zapewniam że wyrośnie na pięknego psa. Czasem jak z moją spaceruję to przechodnie pytają co za rasa i nie chcą wierzyć że taka pięknośc to kundelek. Do tego pestka ma wielkie serce i jest posłuszna więc sądzę że z markową psinką będzie to samo...

aż mi źle że nie mam domu własnego, bo od razu bym ją wzięła :(

Posted

ziuta-23 napisał(a):
O mamo..........ja myślałam, że to nasza Pestka....:evil_lol:
Rzeczywiście są jak dwie krople wody.....

no wiesz co??!!?? Pestki nie oddam!! :diabloti:

Posted

em-chan napisał(a):
no wiesz co??!!?? Pestki nie oddam!! :diabloti:

Wiem...wiem....zakochana jesteś w niej po uszy...:loveu:

Ale przyznasz, że są jak dwie krople wody :crazyeye:

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Wiem...wiem....zakochana jesteś w niej po uszy...:loveu:

Ale przyznasz, że są jak dwie krople wody :crazyeye:

każdy, komu pokazuję Elzę mówi, że im zdjecia Pestki wciskam... a ja tylko domu dla małej chcę szukać...

Posted

em-chan napisał(a):
trzeba by się KWL zapytać czy jeszcze jakiejś znajomej nie ma, on tak gładko mi Pestkę opchnął, że do tej pory w szoku jestem...

Też byłam w szoku.....:diabloti:
W niedziele byliśmy w Azorku a w poniedziałek rano dostałam wiadomość od KWL, że niunia ma nowy domek...:evil_lol:

em-chan napisał(a):
każdy, komu pokazuję Elzę mówi, że im zdjecia Pestki wciskam... a ja tylko domu dla małej chcę szukać...

Wcale im się nie dziwię...........bo to lustrzane odbicie Pestki......a może to jej siostrzyczka...:cool1:

Posted

paros napisał(a):
............... trzymajcie kciuki :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Jolu trzymam mocno z całych sił za Elzunie.....:loveu:
Czyżby jakiś domek się dla małej szykował :cool3: