paros Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Elza została znaleziona w Markach pod Warszawą zapchlona do granic, wygłodzona, z ropiejącą raną na łapie... Dobrzy ludzie pomogli, zabrali do lekarza, nakarmili i odpchlili.... Łapa goi się, ale wymaga zmiany opatrunków. To następne psie dziecko, ofiara wakacji i nieodpowiedzialnych ludzi szuka domu. Kontakt: Mail: [email protected] Quote
paros Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 I nikt tu nawet nie zajrzał :shake: :-( [SIZE="3"]Domek, chociaż tymczas potrzebny na CITO!!! :roll: Quote
iczing Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 dzisiaj Elza pojechała do DT:multi: , pozostanie tam do zakończenia leczenia tej strasznej rany na lapie.... a rana wygląda lepiej dzięki troskliwej opiece pewnej "pani z pragi o wielkim sercu", suczka jest bardzo słaba i chudziutka - słowem : potrzebuje czasu... parosku dzięki za pomoc:loveu: Quote
przyjaciel_koni Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Elza faktycznie szybko potrzebuje własnego, kochającego domu.... Może to być dom z innym psiakiem, ważne by to on ją zaakceptował - mała uwielbia psie towarzystwo !!!!!! Elza jest takim "podlotkiem". Jest bardzo żywa, chociaż jeszcze słabiutka i dość szybko się męczy (zwłaszcza na spacerach - chyba również ze względu na łapę). Ta rana na zdjęciu wygląda lepiej niż w rzeczywistości, faktycznie jest bardzo głęboka, może dawać spore objawy bólowe. Ładnie się jednak goi. Po pięciu dniach była duża różnica. Leczenie w sumie powinno trwać ok. miesiąca. Elza nie wie jeszcze zbyt wiele o dobrym wychowaniu, ale szybko się uczy. Czasem z radości (jak szczeniak) posikuje. To minie, ale potencjalny domek powinien być przygotowany na takie ewentualności. Jak to młodziutki psiak nie do końca rozumie, że chodniczki i ręce człowieka nie są do gryzienia. Jednak skarcona zastanawia się, co było nie tak. Ładnie chodzi na smyczy. I śliczna jest !!!!!!!! Quote
KWL Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Wysyp lekko i bardziej amstaffowatych piesów - Elza, Dzidzia Pestunia. Dwie ostatnie mają już dom, pora na Elzę. Quote
em-chan Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 wiecie, ona wygląda dokładnie jak siostra mojej Pestki, i zapewniam że wyrośnie na pięknego psa. Czasem jak z moją spaceruję to przechodnie pytają co za rasa i nie chcą wierzyć że taka pięknośc to kundelek. Do tego pestka ma wielkie serce i jest posłuszna więc sądzę że z markową psinką będzie to samo... aż mi źle że nie mam domu własnego, bo od razu bym ją wzięła :( Quote
przyjaciel_koni Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Bardzo prosimy - pomóżcie szukać domu dla małej !!!!!!!!!! Taka jest spragniona kontaktu z ludźmi !!!!!! I młodziutka - można po swojemu wychować, zanim się ustalą jej zachowania...... Quote
em-chan Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Robię właśnie podpis dla małej, taki żeby można wkleić, jak skończe to zaprezentuję.mała biedna piesia domku szuka... Quote
przyjaciel_koni Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Elzunia bardzo Was prosi o pomoc w szukaniu domu !!!!! Oby ślicznej dziewczynce szybko Ktoś zechciał pomóc !!!!!! Elza lubi piłeczki, piszczące latexowe zabawki, ale i papier zwinięty w kulę jest niezły...... Quote
KWL Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Tymczasem prosimy o przypięcie sobie niniejszego banerka. Quote
Ziutka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 O mamo..........ja myślałam, że to nasza Pestka....:evil_lol: Rzeczywiście są jak dwie krople wody..... Quote
em-chan Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 ziuta-23 napisał(a):O mamo..........ja myślałam, że to nasza Pestka....:evil_lol: Rzeczywiście są jak dwie krople wody..... no wiesz co??!!?? Pestki nie oddam!! :diabloti: Quote
przyjaciel_koni Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Elzunia dziecinko - pokaż się Wszystkim na Dogo i proś o pomoc !!!!!!! Im szybciej domek się znajdzie, tym lepiej dla psychiki psinki..... Jeszcze jest pełna wiary..... Quote
Ziutka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 em-chan napisał(a):no wiesz co??!!?? Pestki nie oddam!! :diabloti: Wiem...wiem....zakochana jesteś w niej po uszy...:loveu: Ale przyznasz, że są jak dwie krople wody :crazyeye: Quote
przyjaciel_koni Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Może jest gdzieś druga Em-chan dla Elzuni........ Prosimy, by szybko się pojawiła !!!!!! Quote
em-chan Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 trzeba by się KWL zapytać czy jeszcze jakiejś znajomej nie ma, on tak gładko mi Pestkę opchnął, że do tej pory w szoku jestem... Quote
em-chan Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 ziuta-23 napisał(a):Wiem...wiem....zakochana jesteś w niej po uszy...:loveu: Ale przyznasz, że są jak dwie krople wody :crazyeye: każdy, komu pokazuję Elzę mówi, że im zdjecia Pestki wciskam... a ja tylko domu dla małej chcę szukać... Quote
Ziutka Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 em-chan napisał(a):trzeba by się KWL zapytać czy jeszcze jakiejś znajomej nie ma, on tak gładko mi Pestkę opchnął, że do tej pory w szoku jestem... Też byłam w szoku.....:diabloti: W niedziele byliśmy w Azorku a w poniedziałek rano dostałam wiadomość od KWL, że niunia ma nowy domek...:evil_lol: em-chan napisał(a):każdy, komu pokazuję Elzę mówi, że im zdjecia Pestki wciskam... a ja tylko domu dla małej chcę szukać... Wcale im się nie dziwię...........bo to lustrzane odbicie Pestki......a może to jej siostrzyczka...:cool1: Quote
przyjaciel_koni Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Będę jednostajna..... Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu domu !!!!! To pilne !!!!! Quote
Ziutka Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Piękna Elza psie dzieciątko....PILNIE szuka domu.....:modla::modla::modla: Quote
paros Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 ............... trzymajcie kciuki :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
przyjaciel_koni Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Parosku - trzymamy i trzymamy..... A Elzunia czeka.... Już jestem dostępna tel...W końcu nie dojechałam, bo nas zawrócono.... Quote
Ziutka Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 paros napisał(a):............... trzymajcie kciuki :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: Jolu trzymam mocno z całych sił za Elzunie.....:loveu: Czyżby jakiś domek się dla małej szykował :cool3: Quote
Recommended Posts