Agnie Koty Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 mamy na jakieś 10 kotów, ale pewna lecznica ma jeszcze fundusze i tam się ewentualnie udamy. Dowiedziałam się też dziś wieczorem, że może uda się odzyskać kasę od pewnego pana o którym Ci mówiłam, khe, khe. Quote
Agnie Koty Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 nie, jutro jednak po południu nie dam rady łapać. Musze z córką coś załatwić... Wypuszczę je tylko jeśli Diaboł będzie w formie. Quote
Lemoniada Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 [quote name='Agnie Koty']mamy na jakieś 10 kotów, ale pewna lecznica ma jeszcze fundusze i tam się ewentualnie udamy. Dowiedziałam się też dziś wieczorem, że może uda się odzyskać kasę od pewnego pana o którym Ci mówiłam, khe, khe.[/quote] Khe, khe... Dobrze nam tak:evil_lol: W weekend poszlajam się po miejscowych marketach i zobaczę gdzie tuńczyk najtanszy. A za jutrzejsze ranne łowy - trzymam kciuki! Mam nadzieję że ostatni diabełek zostanie pozbawiony atrybutów. O której się zasadzasz? Quote
Agnie Koty Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 postaram się tam być 0 6.30. Nie wiem jeszcze jak to zrobię....:-( Mam niedosyt snu. Kciuki i pozytywne myśli jak najbardziej wskazane. Wyjeżdżam z soboty na niedzielę i dlatego tam mi pilno. Nie chcę rodzinie zostawiać na głowie krwiożerczego dzikusa .... Quote
Figa Bez Maku Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Ojej dziweczyny to już jakiś taśmowy proces sie zrobił...jestem pełna podziwu....i uznania...a co z tymi ewentualnymi budkami dla kotów na zimę? jakieś deski może skombinowałabym? Quote
Lemoniada Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Agniecha złapała kolejnego z tych czarnych kociaków, spotkałam ją rano jak szłam do pracy:evil_lol: Żeby tak teraz tą czarną ciążatkę uddało się schwytać... Quote
Puchatek Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 To znaczy że już trzy sztuki. Problem w tym że łapiemy na razie samą smarkaterię a dorosłe są coś dla nas za sprytne a to one stanowią "zagrożenie". Quote
Agnie Koty Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 nie, to nie tak Puchatku. Mogłam się dziś zasadzić na szylkrecię ale wybrałam diabełka....Za duży ruch był, dotarłam tam na 7 rano , już często jeździły samochody, ludzie się kręcili.... Jutro zasadzam się na grubego zwierza czyli albo szylkrecię albo czarną ciężarną. Też dziś była.To jest przy zarządzie. Diabełki sztuk trzy, zrobione.Dzisiaj wysterylizowana została pannica, w sobotę pewnie zostanie wypuszczona, jej bracia dzisiaj. Quote
Agnie Koty Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 poza tym, to był mój dziś pierwszy raz z klatką łapką sam na sam.. Nie wymagajcie cudów, :oops:. Kocicę można złapać chyba tylko bladym świtem, buuuuu. Quote
Lemoniada Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Agnieszka, Dominika twierdzi, że te trzy diabełki to były całe czarne od stóp do głów. A złapany wczoraj diaboł miał białe dodatki, więc chyba został się jeszcze jeden diabełek do złapania. Widziałam dziś tego maluszka czarnego z białym i z drugiej strony tą zaciążoną czarnulkę. Faktycznie trzeba się brać ostro za te dorosłe koty, ale początek, uważam, zrobiliśmy świetny:) Tak nawiasem mówiąc - czy pozbawienie atrybutów w tak młodym wieku wpływa jakoś później na rozwój kotów? Ciekawa jestem. Quote
Agnie Koty Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Lemo,to są diabełki ktore widywałam! Wszystkie trzy mają białe znaczenia, Sylwek miał najwięcej! Przyznam Ci się, ze one też wydawały mi się całe czarne ale to chyba te! Kiedy je wypuściłam to były bardzo zadowolone, Sylwester szczególnie, khe, khe. Myślę, że one świetnie dadzą sobie radę, nie ma co dramatyzować. Quote
Agnie Koty Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 [quote name='Lemoniada']Agnieszka, Dominika twierdzi, że te trzy diabełki to były całe czarne od stóp do głów. A złapany wczoraj diaboł miał białe dodatki, więc chyba został się jeszcze jeden diaboł[/quote] pani Helena mówiła, ze były cztery diabełki, jeden został zabity na drodze. Te dwa diabełki mają tylko niewielkie gwiazdki na piersi, Sylwester strzałkę na pysiu. To są te kotki! Nie ma innych diabłów! Dominice się ciemno robiło od nich przed oczami po prostu, :evil_lol: Quote
Agnie Koty Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 A teraz wiadomość dnia. Kto rano wstaje temu pan Bóg daje... Uprzejmie informuję, ze czarna ciężarna kocica został złapana dziś o godz. 6.25. Quote
Figa Bez Maku Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Kto rano się złapać pozwoli nie będzie rodzić do woli i dobrze... bo nasza Agnieszka z 4 (?) kotami już mieszka Quote
Puchatek Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 No to sukces! Przechodziłem tamtędy z Bunią ok. 8:00 i ani śladu kota. Quote
Agnie Koty Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 zaraz idziemy do wetki. chyba nie ma co czekać z zabiegiem bo ona jest wygłodzona jak diabli. w zasadzie to był łut szczęścia. Kiedy zajęta byłam odciąganiem "kotka spod choinki" od łapki /strasznie chciał tam wejść,:evil_lol:/, czarna kocica weszła i zatrzasnęła się miło. A teraz wiadomość mniej miła żeby nam się z radości w głowach nie poprzewracało. Trikolorka wyprowadziła dzisiaj kociaki, białego i czarnego bodajże. Biały też mi wchodził do klatki. Mają po 2.5 miesiące najmarniej. Nie wiem co z nimi, cholera..... Quote
Puchatek Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 No jak to co. To samo. Tyle że wyjeżdżasz. Na długo? Quote
Agnie Koty Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 wyjeżdzam w sobotę i wracam w niedzielę, żubry tylko zobaczę,:oops:. Maluszki są za małe na zabieg. one są raczej do oswojenia.... Quote
Puchatek Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Zależy kiedy złapiemy. Za chwilę będą już za duże do oswojenia. Nie wiadomo zresztą czy są tylko te dwa co widziałaś. Mogła nie wyprowadzić wszystkich. Quote
Agnie Koty Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 w poniedziałek rano zaczynam znowu, musze teraz tricolorkę złapać. maluszki też złapię. to wszystko dzieje się bladymn świtem , one wtedy wychodzą. Czarna kocica wymsknęła mi się i nieco zdemolowała gabinet. idę po nią o 12 tej. Kurcze, szkoda że w gabinecie nie ma klatki ściskowej..... Ale mnie nie ugryzła na szczęście.... Quote
Agnie Koty Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 kocica już wybudziła się całkowicie. Nie jest zadowolona, oj nie jest. Obok siedzi w klatce kicia/diabełek, też wkurzona. Musze jakiś fotoreportaż przygotować bo jeszcze pomyślicie, ze to wszystko dzieje się w mojej chorej wyobraźni,:evil_lol: Quote
Lemoniada Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Aga, brawo!:klacz: Spędzała mi sen z powiek ta czarnulka. Ja dziś widziałam tą trikolorkę i jakiegoś kotka, białego w pręgowanym kubraczku. Właściwie to widziałam samą pupę, bo przód tkwił pod tą imitacją budki (tj. blachą opartą o bramę) i konsumował to, co było tam pozostawione:evil_lol: Stałam tuż nad nim i kiciałam - albo głuchy, albo oswojony, nie wiem bo nie chciałam ryzykować i go dotykać. Kociąt nie widziałam, ale myślę, że skoro są malutkie warto je złapać. Tylko skąd wziać dobre domki?:oops: Quote
Agnie Koty Posted September 14, 2007 Author Posted September 14, 2007 kocice obrażone, nadęte siedzą w klatkach. To rzeczywiście prawda, dzikie koty nie interesują się szwami. Nie zauważyłam cienia zainteresowania. A jak wspomnę domowe kocice, które przewinęły sie przez ten dom po sterylkach.... Nie wiem czy dziś się jeszcze pojawię. Jeżeli nie to... do przeczytania w poniedziałek!:evil_lol: Quote
Puchatek Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Bądź ostrożna, żeby cię żubry nie zjadły ;-) Quote
Lemoniada Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 A to Aga sobie jakieś wakacje w Białowieży zrobiła?:) Liczę, że żubry, w imię ograniczenia populacji bezdomnych kotów, poskromią jakoś swe apetyty i nie schrupią nam naszej Siostry Kastratorki:evil_lol: Quote
Recommended Posts