Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki, Lemoniadko! Lemuś pojechał do Twojego szefa. Rzeczywiście miły człowiek i wygląda na odpowiedzialnego. Umowa podpisana, instrukcje dane.
Mam nadzieję, ze wszystko się dobrze ułoży w nowym domu! :lol:

Posted

Agnie Koty napisał(a):
Dzięki, Lemoniadko! Lemuś pojechał do Twojego szefa. Rzeczywiście miły człowiek i wygląda na odpowiedzialnego. Umowa podpisana, instrukcje dane.
Mam nadzieję, ze wszystko się dobrze ułoży w nowym domu! :lol:

On wygląda, ale na patyczaka:lol: Takiej chudziny jak mój szef to ja chyba w życiu nie widziałam.
W piątek jestem w pracy więc dowiem się jak się miewa Lemuś w nowym domu.
Aga, jesteś boska:loveu: Wesołych Świąt kochana dla Ciebie, Twojej rodziny i wszystkich czterołapków!

• 3 weeks later...
Posted

Gratuluję udanego połowu;) Widziałam któregoś razu biało-szare i zastanawiałam się co to za jedno i skąd sie tam, u licha wzięło. To chyba kocur, co?
Lemuś pozdrawia, czuje się świetnie, teraz ma na imię Józek:lol:

Posted

Tak, to chyba kocur, w sumie wygląda na zadbanego. Jak go targałam to się zdyszałam. Mam tylko nadzieję, że mnie jutro nie użre....:evil_lol:
Józio, to fajnie. Udało się chłopakowi!:lol:

Posted

Kocur już jest bezjajeczny, obyło się bez rozlewu mojej krwi. Zaczęłam go dociskać w klatce drewnianą częścią domku po szczurze, vetka zrobiła zastrzyk przez kratkę i było naprawdę sprawnie. V nacięte, wkrótce wróci na swój teren.
Lemoniadko, podobno troche kotów poznikało z terenu Polfy, miedzy innymi czarne kocice z białymi gwiazdkami /ale nie diabełki/. Ponoć i z terenu straży pożarnej zniknęła część kotów..... Nie wiem co o tym myśleć, jak zwykle myślę o najgorszym czyli o otruciu....:-(

Posted

Sama zauważyłam, że jakoś mniej jest kotów... Casanova dawno mi się w oczy nie rzucił. A pani Heleny to już parę miesięcy nie widziałam! A zawsze rano się mijałyśmy gdy szłam do pracy. Wszystko w porządku, nie wiesz? Może kotuszki się gdzieś zabunkrowały bo zimno i dlatego niechętnie wychodzą... Wolę nie myśleć o innych opcjach bo aż mi się słabo robi:(
Aha, Aguś, rzuć tutaj okiem: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=70684&highlight=

Posted

Kocur zjadł u mnie solidne śniadanie a potem został wypuszczony. Pomknął jak strzała, :evil_lol:. Przy zarządzie widział dwa czarne z białymi znaczeniami., jeden to na pewno kocur.
Lemo, pani Helena to już przed piątą jest przy Polfie.Nie może spać to raz, a dwa, to z tego domu na przeciwko /zakiciaj to przybiegną cztery ciemne podrostki i dwa czarno białe maluchy/ przychodzą te wygłodniałe kociaki. Po piątej jest tam duży ruch i Helenka się boi że powpadają pod samochody bo lecą do niej na oślep. Jacyś debile tam mieszkają a one się mnożą....Nie przychodzi też na karmienie wielki żółty pies....

Posted

Straż dla Zwierząt przywiozła mi kociczkę z Milanówka, ci ze Straży Miejskiej mieli propozycję żeby ją zawieźć do ...Krzyczek. Jest boska! Ma ok.roku, czarną lśniąca sierść, lekko puchatą. Miała biała obrożę przeciwpchelną.
Szukamy właścicieli. A może nowych opiekunów.

Posted

ogłoszenia w Milanówku już wiszą tj. dziewczyny miały rozwiesić je wczoraj. Też się zdziwiłam dlaczego mają tę kotkę... Otóż ona przyplątała się do jakiegos faceta...Facet zgłosił się do Straży Miejskiej w Milanówku, Straż Miejskla wezwała grodziską Straż dla Zwierząt. Ci z Milanówka pewnie w dobrej wierze chcieli umieścić ją w Krzyczkach. Ale skoro miała obróżkę to dziewczyny zadzwoniły do mnie żebym ja przetrzymała /khe, khe/ aż do momentu znalezienia właściciela.

Posted

Żeby się to przetrzymanie nie zakończyło piątym kotem w domu/ khe, khe / ;) Czarnulka rzeczywiście piękna jak grzech. Szkoda, że nie znam nikogo z Milanówka, ale może warto zapytać na miau? Aga, Ty to jesteś... no brak mi słów:lol:

Posted

Lemo, w początkowej fazie myślano że Gretchen ma obrożę z numerem telefonu ale był to numer firmy produkującej obroże.Notabene niemieckiej, stąd jej wymyślne imię.... Dzwoniłam do lecznic w Milanówku, wsadziłam ją w net ale wątpię żeby się znalazł.

Posted

A ta firma to dobra jakaś? Jeśli tak, to właściciel pewnie o kicię dbał, a skoro dbał, to i pewnie szuka. Mam nadzieję, że się nie mylę:oops: I nie wątp w potęgę informacji. Internet cuda może zdziałać, sama się niedawno przekonałam:lol:

Posted

Mnie już po prostu porąbało. Mam tez na przetrzymaniu osiedlową kocicę z forum Miau. Poznałam kociarkę z miau, okazało się, ze mieszka niedaleko mnie.:evil_lol:. Kocica jest po sterylce, czeka na transport do domu tymczasowego, też jej porobiłam ogłoszenia. Gretchen siedzi w klatce, pożyczyłam od vetki, to był mój bunt.
Napisałam na Miau do ludzi z Milanówka żeby się rozglądali za ogłoszeniami.

Posted

Agnie Koty napisał(a):
Mnie już po prostu porąbało. Mam tez na przetrzymaniu osiedlową kocicę z forum Miau. Poznałam kociarkę z miau, okazało się, ze mieszka niedaleko mnie.:evil_lol:. Kocica jest po sterylce, czeka na transport do domu tymczasowego, też jej porobiłam ogłoszenia. Gretchen siedzi w klatce, pożyczyłam od vetki, to był mój bunt.
Napisałam na Miau do ludzi z Milanówka żeby się rozglądali za ogłoszeniami.

Co Ty powiesz? A jak ją poznałaś?:evil_lol:
Aga, wiem, że Pruszków to nie Milanówek, ale kto tam te koty wie...

Znalezione przez google:
"zagineła kotka Data zaginięcia: 27.12.2007
Miejsce zaginięcia: Pruszków
27.12 w Pruszkowie - Żbików zaginęła kilkumiesięczna kotka, czarna, ładna, zadbana. Znalazcę lub osobę, która mogła ją widzieć w ty, dniu lub później prosze o kontakt,
Małgosia, adres mailowy: [email protected]
Kontakt: [email protected]
Data ogłoszenia: 01.01.2008"

Posted

Ale nic nie wspominają o obroży! Ale wyślę im Gretchen...
Jowita Poznań podesłała mi tu link z miau, okazało się że dziewczyna dokarmia koty na osiedlu obok. No i japę musiałam otworzyć, :evil_lol:.Bardzo sympatyczna i wartościowa osóbka. Swiat jest mały....

Posted

Agnie Koty napisał(a):
Ale nic nie wspominają o obroży! Ale wyślę im Gretchen...
Jowita Poznań podesłała mi tu link z miau, okazało się że dziewczyna dokarmia koty na osiedlu obok. No i japę musiałam otworzyć, :evil_lol:.Bardzo sympatyczna i wartościowa osóbka. Swiat jest mały....

To nie Jowita tylko ja! Zasługi mi tu odbierać!:mad: Nie pojęłaś subtelnej aluzji w moich pytaniach:lol:
Dobra, to ja przetrząsam dalej net w poszukiwaniu zaginionych czarnych kotek.

Posted

Na koci ogon, właśnie, właśnie, ta Twoja subtelna aluzja, coś mi nie grało ale nie mogłam tego dopasować. Wczoraj miałam paskudny migrenowy ból głowy i padło mi na mózg. Oczywiście, to dzięki Tobie Lemoniadko poznałam Anię Rylską. Jowita podesłała mi inny link, :oops:.
Zaraz wkleję fotę mojej drugiej tymczasowiczki, Szylkreci. Ona jest zagubiona, nieśmiała ale będą z niej koty. Też domu szuka! Niedługo ja zacznę szukać domu....