_dingo_ Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Piękne te zdjęcia wklejacie... Widać, że hodowcy zrobili w SBT kawał dobrej roboty, skoro jest tak wiele pięknych, wyrównanych psów i suk. Jest też trochę tych mniej pięknych, co nie znaczy że przez to mniej kochanych... :cool3::evil_lol: Szkoda, że to tylko zdjęcia... Gdyby rzeczywistość mogła być aż taka piękna jak na zdjęciach, ale by było... :p Dobry fotograf... ech, cuda, cuda potrafi uczynić... A kiepski - heh, zepsuć na zdjęciu najlepszego psa... Poza tym to jak pies wypada to też nie tylko budowa, ale i charakter... Jak pies lubi się pokazywać to będzie wypadał lepiej niż taki który raczej nie lubi zgiełku, wystaw itd. No i to jak pies jest ustawiony... A może psy lepiej wypadają bo mają we krwi imponowanie przed innymi samcami ? Zobaczy taki drugiego samca i pfff... jak indyk... dwa razy większy od razu... :lol::lol::lol: No cóż, chłopaki tak już mają... :evil_lol: BTW - ten Jonajane Heza Solo, to z eksterieru tak bardziej linia wyrefare ? Quote
porterin Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Więc po wstawieniu zdjęcia doznałam oświecenia dlaczego ten pies mi się podoba jak żaden od dawna, to link do jego rodowodu: [URL]http://www.bullhawk.co.uk/cgi-bin/pp_pedigree_ext.pl?db=pedigree&name=Jonajane%20Heza%20Solo&gens=5[/URL] wiadomo, że to tylko zdjęcie, ale coś zostało zatrzymane na nim w czasie Quote
porterin Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Co do suk to mam zboczenie, podobają mi się moje :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (żart) a jest to też ciekawy temat ze względu na cechy płci, które musza być zachowane Quote
sortis Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Hallo... nie mogę się powstrzymać... no nie mogę.... oto mój IDEAŁ [IMG]http://pullera.webpark.pl/p12.jpg[/IMG] Wszyscy znają? :lol: :cool3: Quote
AMFI Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='sortis']Hallo... nie mogę się powstrzymać... no nie mogę.... oto mój IDEAŁ .... Wszyscy znają? :lol: :cool3:[/quote] Nasza babcia???? Jaki temacik ciekawy :p tylko kiedy ja to wszystko przeczytam....:roll: Quote
porterin Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Vanilla Fields Pullera dla młodzieży i tu jest clue sprawy - jak się zna psa, który jest na zdjęciu, widziało się go na żywo, to on się nam sam odidealizowuje. A jak patrzymy na psa, którego nie widzieliśmy na żywo, patrzymy na niego "jak w obrazek" Quote
sortis Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [B]porterin[/B], wyszło cokolwiek dwuznacznie... jeszcze młodzież gotowa pomyśleć, że Ci się Vanilka wcale nie podoba ... :cool3: Quote
porterin Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Wręcz przeciwnie (głupio by było), ale jak każdy żywy pies nie jest idealna :lol: Quote
porterin Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Przy okazji Giovani ma odpowiedź na zagadkę dlaczego nie prezentuję postawy patriotycznej :evil_lol: :evil_lol: Jeżeli jest zdjęcie psa, którego widziałam i widziałm też jego niedociągnięcia, jak mówi staff-ka, to traci w moich oczach miano ideału Quote
sortis Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 No ale jak się zachwycać psem, którego tak naprawdę się nie widziało ? Właśnie dlatego, że każdy pies [B]ma[/B] jakieś wady czy niedociągnięcia, jak tam kto chce to nazywać, moim zdaniem najważniejsze jest wrażenie jakie robi... musi mieć w sobie to coś .... a to zobaczyć można tylko w realu, no na dobrym filmie ... fajnie też zobaczyć takiego pieska w jakiejś stawce... ... mi się podoba Vanilka :biggrina: Quote
porterin Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 To nie jest zachwycanie się psem, ktorego się nie widziało, tylko zachwycanie się tym co się widzi na zdjęciu po prostu, czymś co akurat aparat utrwalił. Quote
staff-ka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A ja Wam powiem..( kurcze ,ze nie mam czasu ostatnio w ogóle ) ,ale tak powaznie..to własnie wg.mnie to jest NAJPIEKNIEJSZE i najbardziej IDEALNE w tym wszystkim,że ( każdy z nas ilu by nas nie było ).. ,ze najpiekniejsze jest to,ze KAŻDY MA JAKIŚ TAM SWÓJ IDEAŁ ;);) ..do niego dązy .. o nim marzy etc.etc. ... i to jest FAJNE ..!!!!! Każdy z nas może pokazac swoje "ideały" ..jak i popodglądać :razz: gusta i guściki innych :multi: Buziczyska .. :eviltong: Quote
porterin Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 No temat jak dla mnie rewelacyjny, tylko żeby więcej osób brało udział, bo na końcu się okaże , że trzy osoby mają monopol na mądrość :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Śmiało staffomaniacy, do dzieła, wstawiać i pisać co wam się podoba :multi: :multi: Quote
AMFI Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 No to ja: jedna z moich pierwszych miłości miłości staffikowych. Jak to już ktoś napisał, staffiki to rasa psów - suczki są mniej typwe, ale akurat ta dziewczynka bardzo mi sie podoba: [IMG]http://sbt.republika.pl/images/indianstaff.jpg[/IMG] Quote
porterin Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Trzy dni poszukiwań i w końcu znalazłam sukę, która mi się podoba :p [IMG]http://i202.photobucket.com/albums/aa179/port-erin/nv2.jpg[/IMG] To znaczy precyzyjniej będzie, jesli napiszę, że podoba mi się obraz zwierzęcia uwiecznionego na fotce. Quote
porterin Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 ale głowę wolę taką [IMG]http://i202.photobucket.com/albums/aa179/port-erin/nv.jpg[/IMG] na tej fotce wolę głowę, bo zwierzę jest to samo:) Quote
Sebastian Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 ... mnie również podobają się, nie przesadnie umięśnione[U]/ panny, panowie/ [/U]zresztą też... Quote
Lambi Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 A mnie się podobają czarne i przesadnie umięśnione:diabloti: :loveu: (w naturalny sposób oczywiście - ruch+geny+odpowiednie żywienie) panny i panowie. Szukam jakiegoś fajnego zdjęcia po necie i nie mogę znaleźć :shake: Jak znajdę coś fajnego to wrzucę. Quote
porterin Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 hihih i teraz nie wiadomo, co dla kogo znaczy przesadnie umięśnione :eviltong: Według mnie Never Forgotten jest właśnie umięśniona, zadałam sobie trud ;) , poszukałam jej opisów z wystaw i wszyscy sędziowie zgodnie twierdzą, że to "przyjemność ją dotykać", ale nie trzeba się wysilać żeby zobaczyć, że to suka. Tylko ta szyja psuje wygląd :roll: Ja wolę "smuklejszą" budowę psa/suki, bo lubię eleganckie staffiki Quote
strumyk Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Hmm, co do umiesnienia to porownuja do ludzi lubie tzw "dziewczyny fitness" (raczej smukle, ale umiesnione) a nie "kulturystki" (na ogol tylko rozpakowane). Podoba mi sie jak sa miesnie, jak widac rzezbe, ale miesnie ktore widac musza wygladac tak, ze pomagaja w ruchu (gibkosc), a nie go ograniczaja (slabe rozciagniecie z powodu duzej masy). Wiecie np ze mocno rozpakowani faceci na ogol nie zetkna dloni trzymajac je za plecami na wysokosci lopatek? To jest ograniczenie przez mase miesniowa :) I dla mnie Aldwych Chilli Peper jest wlasnie takim przykladem umiesnienia, ktory mi sie podoba :eviltong: Quote
_dingo_ Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Ja jeszcze dodam do wypowiedzi o zdjęciach, że wszak można je obrobić w programie graficznym i poza najodpowiedniejszym wykontrastowaniem i doborem poziomu kolorów, są jeszcze różne narzędzia typu dodge/burn, liquify itd... :) Jeśli retusze nie są zbyt drastyczne to mogą wyjść jedynie przy dokładnej obserwacji, albo przy doskonałej znajomości "na żywo" danego psa... A wg. mnie te zdjęcia mają również wartość stricte handlową (o ile można tak mówić)... Nie każdemu chce się łazić po wystawach, niektórzy (szczególnie ci najmniej zaangażowani) wybierają hodowlę na podstawie zdjęć... Na zasadzie: "ja cię kręce, tata, zobacz jakiego oni mają ładnego psa / sukę"... :p Quote
porterin Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Wśród staffików panuje moda na pozowane portreciki, na których, sorry, ale dla mnie pies wygląda bardzo często jak kukła, no, ale cóż, nawet Raymondowi lub Halifaxowi nie zawsze wychodzi :lol: Bardzo lubię oglądać fotki z wystaw, wiadomo, że ja patrzę na takie fotki trochę pod innym kątem niż przeciętny "oglądacz". Bardzo też cierpię z powodu braku zdjęć bokiem, na których zdecydowanie więcej widać, niż na zdjęciu od frontu :razz: i czasami można znaleźć takie kwiatki :shake: [IMG]http://i202.photobucket.com/albums/aa179/port-erin/nv5.jpg[/IMG] A nawet mnie zdarzało się maskowanie różnych niedociągnięć urody w photoshopie :eviltong: Jeszcze kilka zdjęć suczki o znamiennym imieniu Never Forgotten :lol: [IMG]http://i202.photobucket.com/albums/aa179/port-erin/nv4.jpg[/IMG] [IMG]http://i202.photobucket.com/albums/aa179/port-erin/nv3.jpg[/IMG] Quote
_dingo_ Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 [quote name='porterin'] i czasami można znaleźć takie kwiatki :shake: [/quote] ... ale może po prostu qpę robi ? Bądź się przymierza... ;) Quote
Lambi Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Mi się podoba sylwetka staffika z widoczną muskulaturą oraz wyraźnym wcięciem w tali (co zazwyczaj idzie w parze). Widoczna muskulatura=jak pies jest w ruchu na sylwetce pięknie widać jak pracują poszczególne mięśnie im więcej ich widać tym lepiej (oczywiście dla mnie:p ). Tak jak napisała Strumyk sylwetka nie może stracić na gibkości, ale jestem zdania że przy naturalnym prowadzeniu psa (bez dodatkowych specyfików) gibkość zostanie zachowana ponieważ nie doprowadzimy do małego "koksika". Never Forgotten jest ładnie zbudowana:loveu: na zdjęciach z boku lepiej to widać, ma ładne wcięcie ale ja bym jeszcze kilka mięsni na tych udach dopracowała :diabloti: :diabloti: a co tam :evil_lol: :evil_lol: Jeżeli chodzi o polskie staffiki bardzo podoba mi się umięśnienie psa Wizard Diabelski Uśmiech. Poprostu jak patrzę na jego fotki to mi się gęba śmieje :evil_lol: :evil_lol: . Wprawdzie nie widziałam go na żywo ale na fotkach mi się baaardzo podoba. Quote
_dingo_ Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 [quote name='Lambi']jestem zdania że przy naturalnym prowadzeniu psa (bez dodatkowych specyfików) gibkość zostanie zachowana ponieważ nie doprowadzimy do małego "koksika".[/quote] Ło matko złota ! Mam nadzieję, że mówiąc "dodatkowe specyfiki" masz na myśli co najwyżej HMB... Quote
Recommended Posts