Paulinas8 Posted October 27, 2012 Share Posted October 27, 2012 no po pierwzym wieczorze już to widzę;)))). Jest świetny, nie bardzo tylko mam pomysł jak przekonać go, że podkłady są do siusiania a nie tarmoszenia;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinas8 Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 pepe ma 10 tygodni, czasem jak siedzi, trzęsie mu się przednia łapka, tak jakby nie wytrzymywala obciążenia. Macie może pojęcie co to może być?:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANGEA Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 nie przejmuj sie, a jak Ci to przeszkadza, to poprostu namawiaj go do zmiany pozycji. To kwestia wieku i sily miesni. Ty jak napniesz miesnie z calej sily i w takim napieciu potrzymasz to tez sie zaczna trząść Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinas8 Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Bardzo Ci dziękuje za odpowiedz;). Martwilam się tylko, ze być może coś jest nie tak. Strasznie fajnie widać jak taki maluch meznieje z dnia na dzień :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANGEA Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 na kieleckiej wystawie Rozalce - ROSALINE Pangea udało się skończyc młodzieżowy championat [IMG]http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.zkolumbowejsfory.pl%2FDSC_6979.jpg&h=4AQEpA3ol[/IMG][IMG]http://www.zkolumbowejsfory.pl/DSC_6979.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinas8 Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Gratulacje :). Ja też pochwale się swoim (co prawda jeszcze nie championem) przystojniakiem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinas8 Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 no i guzik jak narazie, bo nie mogę wgrać zdjęć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krawat Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Witam Wszystkich Posiadaczy Petitów! Ponieważ za tydzień nasza Rodzina poszerzy się o szczeniaka pbgv (chłopak) z hodowli Beta Plus, proszę Was o wszelkie uwagi i doświadczenia dotyczące przygotowania się na jego przyjęcie :) Szczególnie proszę PANGEĘ o sugestie dotyczące weterynarzy w okolicach na północ od Krakowa (mieszkamy niedaleko - Smardzowice k. Skały. Pozdrawiamy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinas8 Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Witaj! Ja również mam pieska z tej hodowli. Jest z nami od 27 października, 24 grudnia skończy 4 miesiące. Gratuluję wyboru i oczywiście życzę duzo radości. P.S. to długa droga Was czeka po piesia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinas8 Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 I zapomniałam o nurtującym mnie pytaniu, czy spotkaliście się ze zjawiskiem (bo inaczej tego się nie da nazwać;)) koprofagii. Szczeniak zjada własne odchody :(. weterynarz polecił nam dawanie suszonych żwaczy wołowych, dostaje też tabletki ruben tabs, ale powiedziałabym,że spektakularnej poprawy raczej nie ma. Zdarza mu się to tylko gdzy zostaje sam (przy nas nie ma takiej szansy). Jeśli ktoś ma pomysł, radę-będę baaaardzo wdzięczna za wskazówki co robić. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinas8 Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 [attachment=2061:9337.attach] Petity to telemaniaki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolero Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Witam! Od pewnego czasu zastanawiam się na d zakupem psa tej rasy. Śledząc ten wątek znalazłem odpowiedzi na wiele pytań, ale mam jeszcze jeden problem. Jak u tych psów z zostawaniem samemu. Większość z was pisze, że psy cały czas przebywają z członkami stada (czy to ludźmi, czy innymi psami), a czy któryś z waszych petitków jest zmuszony do zostawania zupełnie samemu w tygodniu w godzinach pracy? Jak to znoszą? Wycie, niszczenie mieszkania, czy raczej spokój? Czy ewentualne przyuczanie do pozostawania samemu od małego dałoby pożądane efekty w przypadku tej rasy (dodam, że myślę o suczce)? To dość istotna kwestia, po pies musiałby w tygodniu spędzić te 6-8 godzin sam, a nie chciałbym żeby wiązało się to z nieprzyjemnościami dla niego, sąsiadów i mieszkania ;) Będę wdzięczny za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANGEA Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 [quote name='Bolero']Witam! Od pewnego czasu zastanawiam się na d zakupem psa tej rasy. Śledząc ten wątek znalazłem odpowiedzi na wiele pytań, ale mam jeszcze jeden problem. Jak u tych psów z zostawaniem samemu. Większość z was pisze, że psy cały czas przebywają z członkami stada (czy to ludźmi, czy innymi psami), a czy któryś z waszych petitków jest zmuszony do zostawania zupełnie samemu w tygodniu w godzinach pracy? Jak to znoszą? Wycie, niszczenie mieszkania, czy raczej spokój? Czy ewentualne przyuczanie do pozostawania samemu od małego dałoby pożądane efekty w przypadku tej rasy (dodam, że myślę o suczce)? To dość istotna kwestia, po pies musiałby w tygodniu spędzić te 6-8 godzin sam, a nie chciałbym żeby wiązało się to z nieprzyjemnościami dla niego, sąsiadów i mieszkania ;) Będę wdzięczny za pomoc.[/QUOTE] jest roznie Chyba zalezy to i od psa i od wlascicieli. Jesli nie pozwolisz psu, zeby nauczyl sie, ze niszczenie Twoich zabawek jest fajne, to bedzie sie zajmowal swoimi, a nie wyposazeniem domu. Jesli odkryje radosc z gryzienia krzesel, stolu czy darcia kanapy - przepadles. Ratunkiem jest fakt, ze Petity lubia "budy" i takiego niszczyciela mozna zostawiac w odpowiednio duzej i przestronnej klatce. (oczywiscie z miska z woda i po należytym spacerze) Raczej nie wyja gdy nie ma wlasciciela tylko sa glosne przy powitaniach. Taki powrot właścicieli z imprezy o 3 nad ranem moze byc obwieszczony wszystkim sasiadom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolero Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Dziękuję, za odpowiedź :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asiunia Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 A ja chciałam zapytać,jak u petitków z linieniem?mocno się sypią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinas8 Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Jesli chodzi o zostawanie, moj 5 miesieczniak zostaje przez 5 dni w tyg od 3-6 godzin i jak narazie (odpukac;)) jest ok. Zostaje z fura zabawek gryzakow i kula smakula i jak do tej pory nic nie zniszczyl i chyba nie krzyczy. Powitania rzeczywiscie sa baaaardzo entuzjastyczne i glosne;)))). Co do siersci niestety jak narazie gubi wlos, mam wrazenie jednak, ze teraz zmienia siersc z tej szczeniecej na dorosla i z tego to wynika. Zaopatrzylam sie w sprytne urzadzenie, ktore usuwa martwy wlos i jest troche lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANGEA Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 [quote name='asiunia']A ja chciałam zapytać,jak u petitków z linieniem?mocno się sypią?[/QUOTE] jesli sie go prawidlowo i na czas pielegnuje - trymuje, to nie linieje wogole. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinas8 Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 Wrzucajcie fotki swoich pociech, szczegolnnie jestem ciekawa maluchow z beta plus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anulka84 Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Hej....ja też jestem posiadaczką petita:)Przekochana i urocza morda....tylko proszę o opisanie jak wygląda ogólnie pielęgnacja takiego psa...kiedy pierwsze trymowanie, jak często czesać i jaką szczotką i czym Wy dokładnie karmicie:) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANGEA Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=3][COLOR=#2d2d2d]Piękny piesek poszukuje domku. Ma 11 tyg [/COLOR][/SIZE][/FONT][IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/1461457_10201566991990432_418522337_n.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANGEA Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 moja stronka przeszła rewitalizację Serdecznie zapraszam [url]http://www.pangeakennel.pl/pbgv_pl/home.html[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilkChocolate Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Witam, Czy ktoś słyszał coś o hodowli Śląska Gwara? Planuję kupić Petitka z tej hodowli a nic o nich nie wiem. Będę wdzięczna za informację! Pozdrawiam serdecznie!:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts