Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='McDzik']U ras z faflami często specjalnie się przechyla pysk w stronę sędziego, tak mi mówili hodowcy beagli, jest to jak najbardziej poprawne.

Dessinek cudnie się wystawia :loveu: mój faworyt w rudych :evil_lol:[/quote]

Wszystko się zgadza głowa jest specjalnie nieco odchylona:)
To jak najbardziej poprawny sposob prezentacji ale trzeba uwazac czy glowa w takim ukladzie nie traci.
A co do Dessa to chlopak sie rozwija i mam nadzieje ze juz niebawem stanie sie nasza wizytowka:)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tecia']Wszystko się zgadza głowa jest specjalnie nieco odchylona:)
To jak najbardziej poprawny sposob prezentacji ale trzeba uwazac czy glowa w takim ukladzie nie traci.
A co do Dessa to chlopak sie rozwija i mam nadzieje ze juz niebawem stanie sie nasza wizytowka:)[/quote]

Młody się super prezentuje. Gratuluję takiego dzieciaczka!

• 5 weeks later...
Posted

[quote name='Shetanka']
hm? :evil_lol:[/QUOTE]

chodzi ci o twoją postawę?
stojąc tak zgarbionym można się nawabić choroby kręgosłupa, a nie pokazywać psa, którego na tymże zdjęciu ledwo widać ;)

Posted

[quote name='Tinka:)']chodzi ci o twoją postawę?
stojąc tak zgarbionym można się nawabić choroby kręgosłupa, a nie pokazywać psa, którego na tymże zdjęciu ledwo widać ;)[/quote]

Ledwo widać bo jest z boku, takie zdjęcie bo bardzo dużo ludzi było...
Od przodu było go dobrze widać

Posted

[quote name='Shetanka']Ledwo widać bo jest z boku, takie zdjęcie bo bardzo dużo ludzi było...
Od przodu było go dobrze widać[/QUOTE]

ale zdjęcie jest jakie jest i nic nie widać ;) a pokazanie psa- w sposób prawidłowy

Posted

Ahetanka, a możesz określić się na co patrzeć? do czego porównać? :roll: Z tego co się orientuje Chrupek jest kundelkiem i nie wiem co mamy oceniać, czy to jak ty stoisz czy jak pies?
Ale Manta pięknie stoi :loveu:

Posted

[quote name='Kaya']Ahetanka, a możesz określić się na co patrzeć? do czego porównać? :roll: Z tego co się orientuje Chrupek jest kundelkiem i nie wiem co mamy oceniać, czy to jak ty stoisz czy jak pies?[/quote]

Nie zauważyłam, żeby gdzieś w pisało, że w tym temacie wstawiamy tylko zdjęcia psów rasowych. Poza tym zdarzyły się kilka razy psy 'w typie', które też są kundelkami - a to że bardziej przypominają daną rasę wcale nie czyni je lepszymi od mojego.

Chodziło mi o ocenę ogólnej prezentacji, oczywiście przedewszystkim tego, jak wygląda pies. Bo co - bo kundel, to już nie może ładnie wyglądać? :mad:

Posted

[quote name='Shetanka']Nie zauważyłam, żeby gdzieś w pisało, że w tym temacie wstawiamy tylko zdjęcia psów rasowych. Poza tym zdarzyły się kilka razy psy 'w typie', które też są kundelkami - a to że bardziej przypominają daną rasę wcale nie czyni je lepszymi od mojego.

Chodziło mi o ocenę ogólnej prezentacji, oczywiście przedewszystkim tego, jak wygląda pies. Bo co - bo kundel, to już nie może ładnie wyglądać? :mad:[/QUOTE]

Nie denerwuj sie :) Kaya miała na myśli fakt, że nie wiemy jak ocenić postawe psa. Ma równo łapy i niestety wiecej nie wiem rowniez co powiedziec. Kazda rasa ma jakis wzorzec tego jak powinna byc prezentowana, wiec jak ja powiem, ze zle trzymasz ogon a ktos powie, ze rewelacyjnie... Nie mozemy za duzo powiedziec :) Powiedz na jaka rase wzorujesz to ustawianie

Posted

Chrupek pies w typie asta , czy boksera a ty wystaiwasz go jak szpica .. To nijak mozna to ocenić .
[QUOTE]Ale Manta pięknie stoi :loveu:
__________________[/QUOTE]

Dziękowac, też mi sie podoba :loveu: :evil_lol:

Posted

Talagia czytasz mi w myslach :cool3:

Shetanka nie bulwersuj, się, poprostu nie wiem co mam ocenić, czy to jak ty się prezentujesz (tzn. sposób trzymania smyczy itp.), czy poprostu czy łapy gdzies nie odstają, powiedz może jeszcze na czm wzorujesz postawe Chrupka, na jaką rase? Poza tym wcale nie sądze że kundelki są gorsze i nie wolno tu wstawiać ich zdjęć poprostu nie określiłaś się co mamy ocenić, i nie zrozumiałaś mnie zbytnio, zdarza się. :lol:

Posted

Może faktycznie macie racje... ja nie wzorowałam się na żadnej rasie - po prostu chciałam żeby było ładnie, kombinowałam i coś takiego wymyśliłam, bo ogon mu się tak zakręca tylko do połowy i to wygląda bardzo nie ładnie...

Posted

[quote name='sheltia12']Luźnej głowy? Co masz na myśli? ;)[/quote]

Podejrzewam, że jakbyś na ringówce psiaczka ustawiła, było by lepiej, ale i tak jest super :loveu:

Posted

[quote name='sheltia12']Dziękujemy.

Luźnej głowy? Co masz na myśli? ;)[/quote]

Miłam na myśli , że jak normalnie ją wystawiasz to zapewne głowa jest w którąś stron 'ukierunkowana' ringówką , albo smaczkiem . Tutaj stoi tak 'luźno' ;)

Posted

Akurat ja stałam tam gdzie sucza sie patrzy i machałam jej smakolem ;) i preferuje sposób wystawiania z ręki bez zadnego trzymania psa jeśli jest to możliwe :cool3: