Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='shadow9'][COLOR=black][FONT=Verdana]Cieszę się, że Neo się podoba :oops:. Jak widać po mnie trening czyni mistrza (chociaż mistrzem nie jestem, ale dążę do perfekcji ;)).[/FONT][/COLOR][/quote]

Idzie Wam super. Oglądam Wasze fotki z różnych wystaw, także te w ruchu. Nie ma się do czego przyczepić.

Posted

[quote name='Russelka']Łap nie widzę w momencie ustawiania- macie na to sposób? Suka ustawia się też sama, ale przy indywidualnej ocenie bezpieczniej jest ją ustawić "ręcznie". [/quote]

Po prostu 'cofnij głowę' maksymalnie do tyłu i będziesz widzieć, albo np. wychyl się z lewej/prawej strony wtedy widać dobrze czy przednie/tylne łapki są dobrze ustawione.

[b]Klaudia[/b], jedziecie do Opola? :cool3:

Posted

Russelka, a moze nie klękaj tuż za psem tylko w jakimś odstępie od niego lub, bardziej z jego tyłu. Jak znajde zdjęcie to ci pokaże ;)

Posted

A my tym razem coś angielskiego ;)

Ponad miesiac na ciezkich antybiotykach, 5kg w dół w ciagu 1,5 tygodnia :roll: Ale Lilek sie nie poddaje nigdy i po kilku tygodniach twierdzi, ze wrócił juz do formy :diabloti:

[IMG]http://img523.imageshack.us/img523/3435/lilianekkwiecien09.jpg[/IMG]

Posted

Ogon to fakt, ale on ma typowy szablasty ogon i naciagniety wyglada troche dziwnie :) Bo wlos jakby nie pasuje to takiego ulozenia ogona :P Ale zgadzam, sie, ze ogon mi nie pasuje ;)

Posted

No to ja tez dołoże dwa kolejne brytyjczyki :) tym razem rude:)[IMG]http://img511.imageshack.us/img511/9066/img7757.jpg[/IMG]

Lucky - 2 lata

[IMG]http://img509.imageshack.us/img509/6910/img7798r.jpg[/IMG]

Dessi - 13 miesięcy

Posted

Tecia - oby dwa mi się podobają, ale Dessi przekrzywił głowę i chyba mu się tylnie łapki trochę rozjechały.

Agniecha93 - nie znam się na ONkach, ale po co ta ręka na zadzie i na szyi? :eviltong: I ogólem chyba ONki wystawia się tak, że jedna osoba trzyma psa, a druga stoi przed psam (poza ringiem) i pokazuje zabawkę, ale tego psa się nie trzyma - no jedynie za ringówkę.

Posted

[quote name='Shetanka']ONki wystawia się tak, że jedna osoba trzyma psa, a druga stoi przed psam (poza ringiem) i pokazuje zabawkę, ale tego psa się nie trzyma - no jedynie za ringówkę.[/QUOTE]

Bzdura :P Ostatnio w Wilnie mialam okazje ogladac pięknie prezentowane ONki bez podwójnego handlingu, ktory badz co badz jest zabroniony :)

Tecia... slicznie :loveu:

Posted

[quote name='Talagia']Bzdura :P Ostatnio w Wilnie mialam okazje ogladac pięknie prezentowane ONki bez podwójnego handlingu, ktory badz co badz jest zabroniony :)
[/QUOTE]
ale polska to nie wilno, w polsce można wszystko...:roll:

Posted

[quote name='Talagia']Bzdura :P Ostatnio w Wilnie mialam okazje ogladac pięknie prezentowane ONki bez podwójnego handlingu, ktory badz co badz jest zabroniony :)[/quote]

No ja niestety bywam tylko na polskich wystawach, gdzie jest jak jest...

Posted

[quote name='Tinka:)']ale polska to nie wilno, w polsce można wszystko...:roll:[/QUOTE]

Co nie znaczy, ze trzeba wystawiac w ten sposób ;) Prezentacja onka bez krzyków itp, wyglada duzo lepiej :)

Posted

Jak byłam w wakacje na wystawie międzynarodowej to o mało co nie zostałam stratowana :roll: Krzyczą, biegają... a psy zdezorientowane.

Czyli poprawić przednie łapy i ćwiczyć to co jest? ;)

Posted

[quote name='Shetanka']Tecia - oby dwa mi się podobają, ale Dessi przekrzywił głowę i chyba mu się tylnie łapki trochę rozjechały.
[/quote]
U ras z faflami często specjalnie się przechyla pysk w stronę sędziego, tak mi mówili hodowcy beagli, jest to jak najbardziej poprawne.

Dessinek cudnie się wystawia :loveu: mój faworyt w rudych :evil_lol:

Posted

[quote name='Agniecha93']Jak byłam w wakacje na wystawie międzynarodowej to o mało co nie zostałam stratowana :roll: Krzyczą, biegają... a psy zdezorientowane.[/quote]

Dokładnie :roll: Jeszcze na ringu ONków mogę to przeżyć, ale na finałach :shake: Z resztą widziałam to także u bokserów i dobermanów...