Paulinkaa1 Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 Orientujecie się czy mozna ugotowac siemie lniane(glut) na zapas 2 dniowy, i trzymać go w lodowce? Quote
ZłoiNiedobro Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 Na dwa dni, myślę, że spokojnie możesz. Quote
wronka Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 W jakim celu stosujesz to siemię? Osłonowo / łagodząco na jelita? Jeśli tak to przygotowanie "na zapas" jest kompletnie pozbawione sensu, bo zamiast konsystencji lejącego kisielu dostaniesz beton. I jeszcze jedno - siemienia się nie gotuje, bo wskutek tego traci wartości odżywcze. Zalewa się je mocno ciepłą wodą (nie wrzątkiem) i czeka kilkanaście minut. Quote
bou Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 W jakim celu stosujesz to siemię? Osłonowo / łagodząco na jelita? Jeśli tak to przygotowanie "na zapas" jest kompletnie pozbawione sensu, bo zamiast konsystencji lejącego kisielu dostaniesz beton. I jeszcze jedno - siemienia się nie gotuje, bo wskutek tego traci wartości odżywcze. Zalewa się je mocno ciepłą wodą (nie wrzątkiem) i czeka kilkanaście minut. Otóż to.Siemienia się NIE GOTUJE.To najczęściej popełniany błąd. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.