Szyszka108 Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 Witam! Wiele razy słyszałem, że niezaszczepionego szczeniaka nie wolno wyprowadzać na spacery. Dzisiaj wybieram się na dwudniową wycieczkę w góry. Mój szczeniaczek nie może sam zostać w domu. Moje pytanie brzmi: czy gdy pies będzie niesiony na rękach, również istnieje ryzyko zarażenia np nosówką? Piesek ma 8 tygodni. Quote
gryf80 Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 nie,mozesz go zabrac,na rękach mu nic nie grozi 1 Quote
Nienor Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 No ale bez przesady na wycieczkę w góry 8-tygodniowego szczeniaka na rękach zabierać! Chyba, że pod pojęciem "góry" nie masz na myśli Giewontu tylko pagórek w lesie za domem. Quote
Asiek1622 Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 Wirus moze byc tez mechanicznie przenoszony nie tylko przy bezposrednim kontakcie . A szczeniak powinien juz zostac zaszczepiony , czy to problem do weta podjechac? Quote
gryf80 Posted August 29, 2015 Posted August 29, 2015 Wirus moze byc tez mechanicznie przenoszony nie tylko przy bezposrednim kontakcie . A szczeniak powinien juz zostac zaszczepiony , czy to problem do weta podjechac? już kolega dawno w górach Quote
Recommended Posts