Paulina87 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Dwa piękne, potężne bernardyny - to smaczny kąsek dla pseudohodowców bo psy nie są wykastrowane. Boluś : w schronisku od kilku dni. Mimo swoich ogromnych rozmiarów jest bardzo spokojnym psem. Uwielbia gdy się go czesze. znosi ze spokojem wszystkie zabiegi kosmetyczne. Jest powolnym misiem , którego z pewnością każdy by polubił. Wspaniały pies rodzinny. Ben : duży bernardyn. Nie wykazuje agresji ale czasami może skubnąć (doświadczyłam na własnej ręce, miałam sińca) z radości na widok ludzi . ok. 2 lat. Pies raczej nie dla małych dzieci. Quote
Paulina87 Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Nikt nie szuka bernardyna do adopcji? Boję się, że ktoś je adoptouje na gospodarstwo i resztę życia spędzą w kojcu albo na łańcuchu, albo weźmie je jakiś rozmnazacz i skończą jeszcze gozej :shake: Quote
xxxx52 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 dlaczego schronisko nie kastruje? dlaczego zostaly oddane? Quote
Paulina87 Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Psy zostały znalezione/złapane na ulicy. Schronisko nie przyjmuje psów od właścicieli więc nie można psa tam oddać. A dlaczego nie kastruje to tego nie wiem, ale zapewne ze względów finansowych :shake: Quote
xxxx52 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 rozmawialam dzisiaj ze szefowa org.bernardiner in not,jest ona weterynarka.Oznajmila mnie ,ze jest w Obornikach hodowca ,ktory ratuje bernardyny:crazyeye: podala nazwisko.Moze warto ta informacje sprawdzic naocznie .pozniej pieski koniecznie wykastrowac ,i moze zwrocic sie do tego pana ,ktory wspolpracuje z niem.org.Ale kontrola jest koniecznoscia!!! Quote
Paulina87 Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Możesz podać mi na PW nazwisko tego pana i jeśli masz to adres albo jakiegoś maila? Quote
Tengusia Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 moj kuzyn szuka bernardyna (mlodego i lagodnego bo ma dwojke dzieci). Mieszka kolo Lodzi w domku jednorodzinnym, ma duzy ogrod i las za plotem ... oczywiscie nie musze wspominac ze zpewnoscia bym go kontrolowala :eviltong: Quote
ewajanka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Wspaniałe są. Aż trudno uwierzyć że ktoś pozbywa się takich pięknych psów. Czy one były znalezione razem? Quote
Ulaa Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 czy Ben nie ma przypadkiem tatoo? wygląda jak rodowodowy Quote
Paulina87 Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Boluś został już adoptowany. A co do Bena to nie wiem czy ma tatuaż i pewnie nikt tego nie sprawdzał, bo on strasznie lubi łapać zębami. Ale podpowiem to wolontariuszką ze schroniska. Quote
Paulina87 Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Ben nadal czeka w schronisku. Znalazła się jego prawdziwa właścicielka. Dzwoniła do schroniska i powiedziała, że przyjedzie za tydzień, nie przyjechała, zadzwoniła, że jednak jej coś wypadnie i że przyjedzie znowu za tydzień... ale do dzisiaj jej nie widzieliśmy. Byli nim też zainteresowani jedni państwo, ale z racji, że jego właścicielka powiedziała, że przyjedzie to kazali im się wstrzymać, no i nie wiadomo czy oni go w końcu wezmą czy nie. Ben jest trudnym psem. Ciągnie na smyczy, i trzeba uważać żeby nie chwycił zębami. On nie robi tego z agresji ale dla zabawy :crazyeye:widocznie tak został nauczony, że gryzienie to fajna zabawa. No i strasznie ślini :lol: Quote
ANETTTA Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 slina to jeszcze nie targedia ....a jak gryzie dla zabawy to mozna mu znaleśc inna zabawe jakąs piłke itd itd berni szoruj do domku a ta włascicielka to npaewno pewniak nie jakas tam pseudo.... Quote
Ulaa Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Sorry ale to jakaś idiotka!!!!! Nie dość, że nie chce jej się przyjkechać po własnego psa i skazuje go na cierpienie z własnej glupoty i lenistwa, to jeszcze zamyka mu drogę do nowego domu!! Ta baba nie powinna mieć już żadnych praw do tego psa!!! Quote
Paulina87 Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 No i właśnie o to chodzi. Przyjechali państwo, byli 100% zdecydowani na Benia, ale z racji, że to babsko powiedziało, że przyjedzie to go nie zabrali. Zapisali się do zeszytu i mieli poczekać tydzień. Ale wydaje mi się, że tydzień już minął :shake:, może zdążyli już kupić szczeniaka na giełdzie :-(. A co do samego Benia, to to jego kłapanie nie jest jakieś straszne, radzą sobie z nim nastoletnie wolontariuszki, które często go czeszą. Jednak musza to robić w 2 - 3 osoby bo Benio jest silny. Na spacer jak z nim szły to też w 2 na dwóch smyczach ;) żeby ich nie porwał. Quote
ANETTTA Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 to uroki benia mam ten sam problem sama na spacer ....odpada ....nie daje rady ...a tak pozatym chodzimy z nim o 22 jak ludzie wdomach siedza bo jest agresywny na placu to nie przeszkadza ........ale jest taki kochany :multi: Quote
ANETTTA Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Paulinka18 napisał(a):No i właśnie o to chodzi. Przyjechali państwo, byli 100% zdecydowani na Benia, ale z racji, że to babsko powiedziało, że przyjedzie to go nie zabrali. Zapisali się do zeszytu i mieli poczekać tydzień. Ale wydaje mi się, że tydzień już minął :shake:, może zdążyli już kupić szczeniaka na giełdzie :-(. A co do samego Benia, to to jego kłapanie nie jest jakieś straszne, radzą sobie z nim nastoletnie wolontariuszki, które często go czeszą. Jednak musza to robić w 2 - 3 osoby bo Benio jest silny. Na spacer jak z nim szły to też w 2 na dwóch smyczach ;) żeby ich nie porwał. i co ztym beniem ...jesli dalej aktualny bez domku proponuje zamknac ten watek i załozyc nowy beniowi jego historie + foty podac namiary do MARKA na strone adopcyjna berni moZna mu wystawic allegro licze na wiecej informacji moge sie tym zajć ..tzn allegro Quote
Paulina87 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Ben już dawno jest zgłoszony do adopcji bernardynów. Ja mam tez konto na allegro więc aukcję też mogę wystawić. Quote
ANETTTA Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Jesli Mozesz To Wystaw Tylko Napisz Ze Kastrowany .......zmiejszy To Szanse Na Dom U Pseudohodowcy ... Quote
Paulina87 Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Wiem wiem, często wystawiam aukcje dla schroniskowców. Quote
Paulina87 Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=251894157 Na razie tylko taka ale pozmieniam później. Quote
ANETTTA Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 on jest piekny cudowny miejmy nadzieje ze szybko znajdzie domek dzieki za allegro Quote
ANETTTA Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 ANETTTA napisał(a):on jest piekny cudowny miejmy nadzieje ze szybko znajdzie domek dzieki za allegro i o u niedzwiadka beniego Quote
ruda76 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Tengusia napisał(a):moj kuzyn szuka bernardyna (mlodego i lagodnego bo ma dwojke dzieci). Mieszka kolo Lodzi w domku jednorodzinnym, ma duzy ogrod i las za plotem ... oczywiscie nie musze wspominac ze zpewnoscia bym go kontrolowala :eviltong: Tengusia w łodzkim schronie jest piękny, młody benek:cool3: Quote
Recommended Posts