Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj Ewa! :loveu:

nadrabiam wątek i co widzę???

Franio Championem! :multi::multi::multi:

wspaniałe wieści!!!

gratuluję z całego serca :multi:

nareszcie ktos oprocz nas ;) go docenił :loveu::loveu::loveu:

[SIZE=1]ide czytac dalej[/SIZE]

Posted

Dzięki :)

a nie pisałam jak w cudowny sposób i zupełnie przypadkiem pozbyliśmy się os ?
bez przemocy , straży pożarnej i środków owadobójczych :diabloti:

Do TZ warsztatu wleciało raz coś wielkiego , ogromnego , w żółto czarne paski ...
TZ myślał że to szerszeń , no i to kropnął ...
a to nie był szerszeń tylko królowa osa :diabloti: bez której zwykłe osy giną ...
No i nie mamy os :multi: na razie :cooldevi:

Posted

Ajda na stole ......

Będzie miała założony implant elastyczny .... takie jakieś specjalne dla psów idiotów , typu bullowatych :diabloti: Odbierzemy ją dziś wieczorem lub rano , po całkowitym wybudzeniu ... więzadło się naderwało , a raczej obluzowało , po urazie z koparką ... Jeszcze coś ma tam jej wszyć ... coś tam z tętnicy ...
Pierwszy tydzień ma tylko chodzić , i w kolejnych coraz więcej do biegania łącznie.
Za 6 tygodni , może trenować agility :mdleje:
Pan doktor mówił , może się chwalił ? że na kilkaset takich wszczepianych implantów , 2 przypadki były , że implant puścił .. u amstaffów ....
Mamy gwarancję pół roku , gdyby coś się zerwało , w tej samej cenie wszyje drugi ..

Noga będzie bez opatrunku , będą jakoś założone szwy , że nie będzie ich widać :mdleje: tym samym nie zdejmie ich ...

Pan ten doktor specjalizuje się w ciężkich i narowistych psach , które nie kumają , że należy uważać .. stąd ten elastyczny implant ...

Brzmi ciekawie i bardzo zadowalająco , oby wsio poszło dobrze ...

Posted

no to TZ niechcąco utłukł królową :lol::lol: dobre :lol:

co do Ajduni, to kurde trzymam kciuki...lubie tego doktora..nie znam a lubię...takiemu nie strach zaufać :loveu:

Posted

[quote name='Vectra']Doktor nazywa się Andrzej Małkowski , on sie uczył pod okiem Janickiego , pracował z nim ... Bardzo rzeczowy , pokazał wszystko , gdzie co i jak ... sami macaliśmy Ajdę by poczuć TO pod palcami ....

Z ciekawostek dodam , że ten doktor jest właścicielem lecznicy u mnie na wsi , ta lecznica jest od niedawna .. omijałam ją szerokim łukiem :evil_lol:
a świat jest bardzo mały , bo wyszło że to serdeczny kolega doktora do którego jeżdżę z moimi prosiakami ....

ta lecznica jest odemnie jakieś 3 km ...

[URL="http://www.lecznicamalkowski.pl/"]Przychodnie Weterynaryjne Andrzej Małkowski - O nas[/URL][/quote]

szczęściara - u mnie na wsi weta nie uświadczysz :placz:

trzymam :kciuki: za Ajdulindę!!!

Posted

no proszę...ciekawe czy za wizyte bierze mniej niz Janicki :lol: pewnie tak, bo to nie centrum :)

dziekuje za kolejną dobrą lecznicę i cieszę się, ze z Ajdą macie tam blisko jakby co

zakryj nosek :loveu:

Posted

Doktor nazywa się Andrzej Małkowski , on sie uczył pod okiem Janickiego , pracował z nim ... Bardzo rzeczowy , pokazał wszystko , gdzie co i jak ... sami macaliśmy Ajdę by poczuć TO pod palcami ....

Z ciekawostek dodam , że ten doktor jest właścicielem lecznicy u mnie na wsi , ta lecznica jest od niedawna .. omijałam ją szerokim łukiem :evil_lol:
a świat jest bardzo mały , bo wyszło że to serdeczny kolega doktora do którego jeżdżę z moimi prosiakami ....

ta lecznica jest odemnie jakieś 3 km ...

[url=http://www.lecznicamalkowski.pl/]Przychodnie Weterynaryjne Andrzej Małkowski - O nas[/url]

Posted

[quote name='rufusowa']no to TZ niechcąco utłukł królową :lol::lol: dobre :lol:

[/quote]
on nie wiedział , że to królowa :evil_lol: z wypiekami na twarzy , opowiadał mi pewnego dnia , jak do warsztatu wpadł mega szerszeń i jak z teściem na niego polowali :roll: i faktycznie po tym czasie , os było coraz mniej .... myśleliśmy , że to przez wiatry , kiepską pogodę .. dopiero znajomy nas uświadomił :lol:
że to pewno była królowa , bo one wylatują z gniazda celem zakładania kolejnego .....

no to idę się opalać :diabloti:

Posted

[quote name='malawaszka']szczęściara - u mnie na wsi weta nie uświadczysz :placz:

trzymam :kciuki: za Ajdulindę!!![/quote]
Wasiu , u mnie jest z 5 lecznic :cool3: jedną mam 7 domów dalej :p

[quote name='rufusowa']no proszę...ciekawe czy za wizyte bierze mniej niz Janicki :lol: pewnie tak, bo to nie centrum :smile:
[/QUOTE]

Pewno jeszcze to , że ten doktor nie ma , że tak powiem NAZWISKA ;)
cena , no .... za 1 wizytę konsultacyjną - nie wziął grosza .. bo powiedział , że nic nie zrobił , to za co kasa ? :loveu:
Koszt implantu , operacji , zastrzyków po , to będzie jakieś 1200zł

wiec połowę tego , co biorą sławy :cool1:

Tylko mi też nie chodziło o kasę , a ludzkie podejście do pacjenta .. nie jak do kolejnego przypadku .... TZ zbije lekarza , który popsuje mu psa :evilbat:

Jeśli się okaże taki super , ekstra ... mam nadzieję że się nie rozczaruję :roll:
to będzie można polecać ...

Robią wsio .. sprzęt mają ... nawet wysyłają krew do Anglii na badania staffikom :cool3:

Ten pan jest chirurgiem , specjalizacja ortopedia ...

zajmują się też adopcjami , współpracują z fundacją Viva

no pięknie wszystko ...... pochwalę jak odbiorę Ajdę ... ;)

Jeśli będzie idylla ... to będę mieć fajną klinikę blisko .....

dzwoniłam do tych z nazwiskiem , to takie terminy mają , że strach ...
cena .. 250 zł za 1 wizytę by ocenić co i jak .... prawie 2 tysiące za implant , bez gwarancji :lol:
Bo to duży ciężki pies :p
tu mam połowę taniej , blisko no i jakaś gwarancja :roll:

Ajda nie nawiedzi jeździć samochodem , bo ma chorobę .. więc wożenie ją przez pół warszawy w korkach , też mnie mroziło

Posted

[quote name='Vectra']Wasiu , u mnie jest z 5 lecznic :cool3: jedną mam 7 domów dalej :p
[/quote]

wiesz - nie liczy się ilość tylko jakość - tej fajnej zazdroszcze bo ze świecą szukać takich na prowincji :lol:

Posted

dobra, to poki co go nie chwale :eviltong:

z podrózowaniem to moj Rufus tez tak ma...i raz jak jechalismy na kastracje na Ksiażecą właśnie...w korkach to sie okazało ze dwa pilne przypadki i kastracje trza przełożyc :grab:
teraz to tylko na Bemowo jezdze...gorzej, że się we wrześniu wyprowadzamy na Saskie Kiępe a tam poza wieloma plusami, kliniki całodobowej niet

ciągle mam wyrzuty sumienia, że trzymam Twój transporter :oops:
Ostatnio mamy jakies wyjazdy weekendowe (komunie, szkolenia....za tydzień Kraków, Tarnów).. przepraszam Cie ze to tyle czasu trwa ale jesli powiesz, ze Ci potrzebny to staję na rzęsach zeby go dowieźć :cool1:

Posted

[quote name='malawaszka']wiesz - nie liczy się ilość tylko jakość - tej fajnej zazdroszcze bo ze świecą szukać takich na prowincji :lol:[/quote]

Dlatego jeździłam 20 km do weta , naszego sprawdzonego ... bo nie miałam zaufania jakoś ... do tych prowincjonalnych ....

Dobry wet , to teraz gatunek prawie na wymarciu ... lecznic jest od diabła .. tylko jakość usług pozostawia wiele do życzenia :roll:

pacjentów im nie zabraknie , bo moja wiocha duza i mega zapsiona ... :evil_lol:

no i jak ja mam się strzaskać na mahoń , jak co chwila słońce zachodzi :placz: :placz:

:evil_lol: z weselszych info
to moja rodzona siostra po 15 latach małżeństwa , bierze ślub :evil_lol: :evil_lol:
musi wziąć kościelny ,bo im ksiądz powiedział , że dziecka do komunii nie dopuści :niewiem:
impreza jest za tydzień :p ups ... mnie nie będzie na niej , bo mam dwie wystawy :diabloti: wystarczy , że komunią pokrzyżowała mi plany z Radomiem :mad:

Posted

[quote name='rufusowa']dobra, to poki co go nie chwale :eviltong:

z podrózowaniem to moj Rufus tez tak ma...i raz jak jechalismy na kastracje na Ksiażecą właśnie...w korkach to sie okazało ze dwa pilne przypadki i kastracje trza przełożyc :grab:
teraz to tylko na Bemowo jezdze...gorzej, że się we wrześniu wyprowadzamy na Saskie Kiępe a tam poza wieloma plusami, kliniki całodobowej niet

ciągle mam wyrzuty sumienia, że trzymam Twój transporter :oops:
Ostatnio mamy jakies wyjazdy weekendowe (komunie, szkolenia....za tydzień Kraków, Tarnów).. przepraszam Cie ze to tyle czasu trwa ale jesli powiesz, ze Ci potrzebny to staję na rzęsach zeby go dowieźć :cool1:[/quote]

Na Powstańców Śląskich ? tam to moja noga nie stanie :lol: :lol: fabryk nie lubię ....

mi ten transporter nie jest potrzebny .... psy mam za duże , a nie planuje małych .. półki co ;)

Posted

[quote name='Vectra']:evil_lol: z weselszych info
to moja rodzona siostra po 15 latach małżeństwa , bierze ślub :evil_lol: :evil_lol:
musi wziąć kościelny ,bo im ksiądz powiedział , że dziecka do komunii nie dopuści :niewiem:
impreza jest za tydzień :p ups ... mnie nie będzie na niej , bo mam dwie wystawy :diabloti: wystarczy , że komunią pokrzyżowała mi plany z Radomiem :mad:[/quote]

ja pier***e takie info wzbudzają we mnie agresję normalnie :angryy::angryy::angryy:

Posted

dzieci się pozbyli :)
jedno jedzie do Hiszpanii , młodsze na zieloną szkołę w góry

zastanawia mnie coś , od kiedy moja siostra taka bogobojna :evil_lol:

Posted

:crazyeye:

ja rozumiem, ze mógł nie dać rozgrzeszenia ale zeby przymusowo slub???

no coz.... przynajmniej dzieci nie będą się bawić na weselichu rodziców :lol:

Posted

[quote name='Vectra']Na Powstańców Śląskich ? tam to moja noga nie stanie :lol: :lol: fabryk nie lubię .... [/quote]

yyy głównie na Lencewicza (prawie na przeciwko tej kliniki o ktorej myslisz...w sensie po drugiej stronie Powstańców), najchętniej u dr Agnieszki Kańskiej...choc jest jeszcze jeden mega przystojny wet ortopeda - Niedziela ale jakos cholera nie było okazji do niego isc :lol:

Do tej fabryki chodzimy tylko w szególnych przypadkach no i trzeba isć do dr Milewskiej na testy alergiczne :cool1:

[quote name='Vectra']mi ten transporter nie jest potrzebny .... psy mam za duże , a nie planuje małych .. półki co ;)[/quote]

to mnie trochę pociesza choć źle się z tym czuję i chciałabym zebyś wiedziała, ze nie zapomniałam o tym i nie zapomnę (tym bardziej ze nie mam go gdzie trzymać :evil_lol:)

Posted

dlatego właśnie moje hipotetyczne i ewentualne przyszłe dzieci raczej nie będą chrzczone :eviltong: jak chcą, to niech się użerają z tymi bałwanami, ale ja nie muszę :diabloti: zwłaszcza, że ja do kościoła nie chadzam...

Posted

[quote name='an1a']Dla mnie to już podchodzi pod jawne chamstwo :evil_lol::evil_lol:[/quote]

eeee skoro się zgodzili, to widać podświadomie czekali aż ktoś/cos ich do tego zmusi :evil_lol:

Posted

[quote name='rufusowa']:crazyeye:

ja rozumiem, ze mógł nie dać rozgrzeszenia ale zeby przymusowo slub???
[/quote]
Dla mnie to już podchodzi pod jawne chamstwo :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']

:evil_lol: z weselszych info
impreza jest za tydzień :p ups ... mnie nie będzie na niej , bo mam dwie wystawy :diabloti: wystarczy , że komunią pokrzyżowała mi plany z Radomiem :mad:[/quote]

a ja się dziwiłam czemu jeszcze na Radom się nie zgłosiłaś...to teraz wiem :roll:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:p ha ha ha .....a ja nie mam z TZtem ślubu kościelnego ani nie mamy bierzmowania ..OBOJE :p , a nasz pierwo i jedynorodny syn jest ochrzczony i po komunii :p pleban nie miał nic do gadki ...bo sie dowiedział że nie ma prawa odmówić :p jako rzekli jego przełożeni :diabloti:..... a na dopełnienie wszytkiego synuś tysz nie ma bierzmowania :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...a żeby było jeszcze śmieszniej to ......TZ ma chrześniaka :roflt: [/B][/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]

Pytałaś siostry czy będzie miała wianek , oczepiny i noc poślubną :roll::razz::evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Darianna']wianka to już chyba nie ma skoro dziecko ma :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

:megagrin::megagrin::megagrin:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]dziecka będą na wyjeździe to nie będą wiedzieć , ze ma :diabloti:.... a dla kościoła to ona nadal jest PANIENKĄ :grins: a zresztą mogła mieć niepokalane poczęcie :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]