rufusowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Witaj Ewa! :loveu: nadrabiam wątek i co widzę??? Franio Championem! :multi::multi::multi: wspaniałe wieści!!! gratuluję z całego serca :multi: nareszcie ktos oprocz nas ;) go docenił :loveu::loveu::loveu: [SIZE=1]ide czytac dalej[/SIZE] Quote
Vectra Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Dzięki :) a nie pisałam jak w cudowny sposób i zupełnie przypadkiem pozbyliśmy się os ? bez przemocy , straży pożarnej i środków owadobójczych :diabloti: Do TZ warsztatu wleciało raz coś wielkiego , ogromnego , w żółto czarne paski ... TZ myślał że to szerszeń , no i to kropnął ... a to nie był szerszeń tylko królowa osa :diabloti: bez której zwykłe osy giną ... No i nie mamy os :multi: na razie :cooldevi: Quote
agnethka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 no bo na wiosnę to cholerstwo trza tłuc..tak samo szerszenie - pierwsze pojawiają się matki :angryy: ja już pierwsze sztuki szerszeni widziałam :mad: Quote
Vectra Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Ajda na stole ...... Będzie miała założony implant elastyczny .... takie jakieś specjalne dla psów idiotów , typu bullowatych :diabloti: Odbierzemy ją dziś wieczorem lub rano , po całkowitym wybudzeniu ... więzadło się naderwało , a raczej obluzowało , po urazie z koparką ... Jeszcze coś ma tam jej wszyć ... coś tam z tętnicy ... Pierwszy tydzień ma tylko chodzić , i w kolejnych coraz więcej do biegania łącznie. Za 6 tygodni , może trenować agility :mdleje: Pan doktor mówił , może się chwalił ? że na kilkaset takich wszczepianych implantów , 2 przypadki były , że implant puścił .. u amstaffów .... Mamy gwarancję pół roku , gdyby coś się zerwało , w tej samej cenie wszyje drugi .. Noga będzie bez opatrunku , będą jakoś założone szwy , że nie będzie ich widać :mdleje: tym samym nie zdejmie ich ... Pan ten doktor specjalizuje się w ciężkich i narowistych psach , które nie kumają , że należy uważać .. stąd ten elastyczny implant ... Brzmi ciekawie i bardzo zadowalająco , oby wsio poszło dobrze ... Quote
rufusowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 no to TZ niechcąco utłukł królową :lol::lol: dobre :lol: co do Ajduni, to kurde trzymam kciuki...lubie tego doktora..nie znam a lubię...takiemu nie strach zaufać :loveu: Quote
malawaszka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [quote name='Vectra']Doktor nazywa się Andrzej Małkowski , on sie uczył pod okiem Janickiego , pracował z nim ... Bardzo rzeczowy , pokazał wszystko , gdzie co i jak ... sami macaliśmy Ajdę by poczuć TO pod palcami .... Z ciekawostek dodam , że ten doktor jest właścicielem lecznicy u mnie na wsi , ta lecznica jest od niedawna .. omijałam ją szerokim łukiem :evil_lol: a świat jest bardzo mały , bo wyszło że to serdeczny kolega doktora do którego jeżdżę z moimi prosiakami .... ta lecznica jest odemnie jakieś 3 km ... [URL="http://www.lecznicamalkowski.pl/"]Przychodnie Weterynaryjne Andrzej Małkowski - O nas[/URL][/quote] szczęściara - u mnie na wsi weta nie uświadczysz :placz: trzymam :kciuki: za Ajdulindę!!! Quote
rufusowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 no proszę...ciekawe czy za wizyte bierze mniej niz Janicki :lol: pewnie tak, bo to nie centrum :) dziekuje za kolejną dobrą lecznicę i cieszę się, ze z Ajdą macie tam blisko jakby co zakryj nosek :loveu: Quote
Vectra Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Doktor nazywa się Andrzej Małkowski , on sie uczył pod okiem Janickiego , pracował z nim ... Bardzo rzeczowy , pokazał wszystko , gdzie co i jak ... sami macaliśmy Ajdę by poczuć TO pod palcami .... Z ciekawostek dodam , że ten doktor jest właścicielem lecznicy u mnie na wsi , ta lecznica jest od niedawna .. omijałam ją szerokim łukiem :evil_lol: a świat jest bardzo mały , bo wyszło że to serdeczny kolega doktora do którego jeżdżę z moimi prosiakami .... ta lecznica jest odemnie jakieś 3 km ... [url=http://www.lecznicamalkowski.pl/]Przychodnie Weterynaryjne Andrzej Małkowski - O nas[/url] Quote
Vectra Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 [quote name='rufusowa']no to TZ niechcąco utłukł królową :lol::lol: dobre :lol: [/quote] on nie wiedział , że to królowa :evil_lol: z wypiekami na twarzy , opowiadał mi pewnego dnia , jak do warsztatu wpadł mega szerszeń i jak z teściem na niego polowali :roll: i faktycznie po tym czasie , os było coraz mniej .... myśleliśmy , że to przez wiatry , kiepską pogodę .. dopiero znajomy nas uświadomił :lol: że to pewno była królowa , bo one wylatują z gniazda celem zakładania kolejnego ..... no to idę się opalać :diabloti: Quote
Vectra Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 [quote name='malawaszka']szczęściara - u mnie na wsi weta nie uświadczysz :placz: trzymam :kciuki: za Ajdulindę!!![/quote] Wasiu , u mnie jest z 5 lecznic :cool3: jedną mam 7 domów dalej :p [quote name='rufusowa']no proszę...ciekawe czy za wizyte bierze mniej niz Janicki :lol: pewnie tak, bo to nie centrum :smile: [/QUOTE] Pewno jeszcze to , że ten doktor nie ma , że tak powiem NAZWISKA ;) cena , no .... za 1 wizytę konsultacyjną - nie wziął grosza .. bo powiedział , że nic nie zrobił , to za co kasa ? :loveu: Koszt implantu , operacji , zastrzyków po , to będzie jakieś 1200zł wiec połowę tego , co biorą sławy :cool1: Tylko mi też nie chodziło o kasę , a ludzkie podejście do pacjenta .. nie jak do kolejnego przypadku .... TZ zbije lekarza , który popsuje mu psa :evilbat: Jeśli się okaże taki super , ekstra ... mam nadzieję że się nie rozczaruję :roll: to będzie można polecać ... Robią wsio .. sprzęt mają ... nawet wysyłają krew do Anglii na badania staffikom :cool3: Ten pan jest chirurgiem , specjalizacja ortopedia ... zajmują się też adopcjami , współpracują z fundacją Viva no pięknie wszystko ...... pochwalę jak odbiorę Ajdę ... ;) Jeśli będzie idylla ... to będę mieć fajną klinikę blisko ..... dzwoniłam do tych z nazwiskiem , to takie terminy mają , że strach ... cena .. 250 zł za 1 wizytę by ocenić co i jak .... prawie 2 tysiące za implant , bez gwarancji :lol: Bo to duży ciężki pies :p tu mam połowę taniej , blisko no i jakaś gwarancja :roll: Ajda nie nawiedzi jeździć samochodem , bo ma chorobę .. więc wożenie ją przez pół warszawy w korkach , też mnie mroziło Quote
malawaszka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [quote name='Vectra']Wasiu , u mnie jest z 5 lecznic :cool3: jedną mam 7 domów dalej :p [/quote] wiesz - nie liczy się ilość tylko jakość - tej fajnej zazdroszcze bo ze świecą szukać takich na prowincji :lol: Quote
rufusowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 dobra, to poki co go nie chwale :eviltong: z podrózowaniem to moj Rufus tez tak ma...i raz jak jechalismy na kastracje na Ksiażecą właśnie...w korkach to sie okazało ze dwa pilne przypadki i kastracje trza przełożyc :grab: teraz to tylko na Bemowo jezdze...gorzej, że się we wrześniu wyprowadzamy na Saskie Kiępe a tam poza wieloma plusami, kliniki całodobowej niet ciągle mam wyrzuty sumienia, że trzymam Twój transporter :oops: Ostatnio mamy jakies wyjazdy weekendowe (komunie, szkolenia....za tydzień Kraków, Tarnów).. przepraszam Cie ze to tyle czasu trwa ale jesli powiesz, ze Ci potrzebny to staję na rzęsach zeby go dowieźć :cool1: Quote
Vectra Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 [quote name='malawaszka']wiesz - nie liczy się ilość tylko jakość - tej fajnej zazdroszcze bo ze świecą szukać takich na prowincji :lol:[/quote] Dlatego jeździłam 20 km do weta , naszego sprawdzonego ... bo nie miałam zaufania jakoś ... do tych prowincjonalnych .... Dobry wet , to teraz gatunek prawie na wymarciu ... lecznic jest od diabła .. tylko jakość usług pozostawia wiele do życzenia :roll: pacjentów im nie zabraknie , bo moja wiocha duza i mega zapsiona ... :evil_lol: no i jak ja mam się strzaskać na mahoń , jak co chwila słońce zachodzi :placz: :placz: :evil_lol: z weselszych info to moja rodzona siostra po 15 latach małżeństwa , bierze ślub :evil_lol: :evil_lol: musi wziąć kościelny ,bo im ksiądz powiedział , że dziecka do komunii nie dopuści :niewiem: impreza jest za tydzień :p ups ... mnie nie będzie na niej , bo mam dwie wystawy :diabloti: wystarczy , że komunią pokrzyżowała mi plany z Radomiem :mad: Quote
Vectra Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 [quote name='rufusowa']dobra, to poki co go nie chwale :eviltong: z podrózowaniem to moj Rufus tez tak ma...i raz jak jechalismy na kastracje na Ksiażecą właśnie...w korkach to sie okazało ze dwa pilne przypadki i kastracje trza przełożyc :grab: teraz to tylko na Bemowo jezdze...gorzej, że się we wrześniu wyprowadzamy na Saskie Kiępe a tam poza wieloma plusami, kliniki całodobowej niet ciągle mam wyrzuty sumienia, że trzymam Twój transporter :oops: Ostatnio mamy jakies wyjazdy weekendowe (komunie, szkolenia....za tydzień Kraków, Tarnów).. przepraszam Cie ze to tyle czasu trwa ale jesli powiesz, ze Ci potrzebny to staję na rzęsach zeby go dowieźć :cool1:[/quote] Na Powstańców Śląskich ? tam to moja noga nie stanie :lol: :lol: fabryk nie lubię .... mi ten transporter nie jest potrzebny .... psy mam za duże , a nie planuje małych .. półki co ;) Quote
malawaszka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [quote name='Vectra']:evil_lol: z weselszych info to moja rodzona siostra po 15 latach małżeństwa , bierze ślub :evil_lol: :evil_lol: musi wziąć kościelny ,bo im ksiądz powiedział , że dziecka do komunii nie dopuści :niewiem: impreza jest za tydzień :p ups ... mnie nie będzie na niej , bo mam dwie wystawy :diabloti: wystarczy , że komunią pokrzyżowała mi plany z Radomiem :mad:[/quote] ja pier***e takie info wzbudzają we mnie agresję normalnie :angryy::angryy::angryy: Quote
Vectra Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 dzieci się pozbyli :) jedno jedzie do Hiszpanii , młodsze na zieloną szkołę w góry zastanawia mnie coś , od kiedy moja siostra taka bogobojna :evil_lol: Quote
rufusowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 :crazyeye: ja rozumiem, ze mógł nie dać rozgrzeszenia ale zeby przymusowo slub??? no coz.... przynajmniej dzieci nie będą się bawić na weselichu rodziców :lol: Quote
rufusowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [quote name='Vectra']Na Powstańców Śląskich ? tam to moja noga nie stanie :lol: :lol: fabryk nie lubię .... [/quote] yyy głównie na Lencewicza (prawie na przeciwko tej kliniki o ktorej myslisz...w sensie po drugiej stronie Powstańców), najchętniej u dr Agnieszki Kańskiej...choc jest jeszcze jeden mega przystojny wet ortopeda - Niedziela ale jakos cholera nie było okazji do niego isc :lol: Do tej fabryki chodzimy tylko w szególnych przypadkach no i trzeba isć do dr Milewskiej na testy alergiczne :cool1: [quote name='Vectra']mi ten transporter nie jest potrzebny .... psy mam za duże , a nie planuje małych .. półki co ;)[/quote] to mnie trochę pociesza choć źle się z tym czuję i chciałabym zebyś wiedziała, ze nie zapomniałam o tym i nie zapomnę (tym bardziej ze nie mam go gdzie trzymać :evil_lol:) Quote
evel Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 dlatego właśnie moje hipotetyczne i ewentualne przyszłe dzieci raczej nie będą chrzczone :eviltong: jak chcą, to niech się użerają z tymi bałwanami, ale ja nie muszę :diabloti: zwłaszcza, że ja do kościoła nie chadzam... Quote
rufusowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [quote name='an1a']Dla mnie to już podchodzi pod jawne chamstwo :evil_lol::evil_lol:[/quote] eeee skoro się zgodzili, to widać podświadomie czekali aż ktoś/cos ich do tego zmusi :evil_lol: Quote
an1a Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [quote name='rufusowa']:crazyeye: ja rozumiem, ze mógł nie dać rozgrzeszenia ale zeby przymusowo slub??? [/quote] Dla mnie to już podchodzi pod jawne chamstwo :evil_lol::evil_lol: Quote
agnethka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [quote name='Vectra'] :evil_lol: z weselszych info to moja rodzona siostra po 15 latach małżeństwa , bierze ślub :evil_lol: :evil_lol: musi wziąć kościelny ,bo im ksiądz powiedział , że dziecka do komunii nie dopuści :niewiem: impreza jest za tydzień :p ups ... mnie nie będzie na niej , bo mam dwie wystawy :diabloti: wystarczy , że komunią pokrzyżowała mi plany z Radomiem :mad:[/quote] a ja się dziwiłam czemu jeszcze na Radom się nie zgłosiłaś...to teraz wiem :roll: Quote
Alicja Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:p ha ha ha .....a ja nie mam z TZtem ślubu kościelnego ani nie mamy bierzmowania ..OBOJE :p , a nasz pierwo i jedynorodny syn jest ochrzczony i po komunii :p pleban nie miał nic do gadki ...bo sie dowiedział że nie ma prawa odmówić :p jako rzekli jego przełożeni :diabloti:..... a na dopełnienie wszytkiego synuś tysz nie ma bierzmowania :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...a żeby było jeszcze śmieszniej to ......TZ ma chrześniaka :roflt: [/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] Pytałaś siostry czy będzie miała wianek , oczepiny i noc poślubną :roll::razz::evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [quote name='Darianna']wianka to już chyba nie ma skoro dziecko ma :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: :megagrin::megagrin::megagrin:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]dziecka będą na wyjeździe to nie będą wiedzieć , ze ma :diabloti:.... a dla kościoła to ona nadal jest PANIENKĄ :grins: a zresztą mogła mieć niepokalane poczęcie :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]zapomniałam napisać , że zaciskam :grins:....... kciuki :kciuki: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Recommended Posts