Medorowa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Zdrówka, no i widziałam ogolony ogon Franciszka;) Quote
Doginka Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='Vectra']Nic z tego , znaczy ze zdrowia .. od nowa mam temperaturę :placz: i ledwo zipie .. od nowa się zaczyna :( kurde o to za diabeł ....... Jutro mam umówioną wizyte u doktora ..... bez antybiotyków się nie obejdzie ... ale co to za cholerstwo , nie tylko mi to wraca .... mnóstwo osób takie coś ma ... niby zanika i powraca ze zdwojoną siłą[/quote] Doskonale wiem o czym mówisz - wczoraj skończyłam antybiotyk, od 3 dni nie miałam temperatury, a dziś kaszel wrócił, temperatura 38.3* i wciąż rośnie:placz:A płóca to mi chyba wyskoczą gardłem:placz: Quote
pauli_lodz Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='agnethka']albo wycinanie skóry przy oczach sharpków zamiast podwiązywania za pomocą nitki :roll:[/quote] przepraszam, że się wtrącę - ale ;) teoretycznie tylko wybitnie zdolny specjalista jest w stanie operację entropium/ektropium zrobić tak, aby nie było śladu widać [a wiemy, że jak widać, to teoretycznie wypad z ringu ;)] więc to raczej ryzykowny zabieg jak się ma co do psa wielkie plany wystawowe. wycinanie skóry jest przymusem, by pies zwyczajnie nie oślepł - włoski zawinięte do wewnątrz drażnią rogówkę i mogą spowodować wrzody. nitka czyli ten tzw. tacking działa li i tylko u rosnących psów, jak nie zadziała - wycinanie i nie ma co jeździć po właścicielu za taki zabieg [bo ja tu piszę o zdrowiu nie o estetyce ;)] btw. mój beagle'ak miał ciętą skórę też i nitką tu nie było co próbować, entropium jak nic i poszedł na stół ;) Quote
pauli_lodz Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Vectra']witaj :) u mojej CAO nie widać , że miała wycinane :) miała oba oka robione ... miała i to i to entropium/ektropium ;) taki popsuty ruski miś mi się trafił ... ale to dla jej zdrowia by nie oślepła ... wiecznie miała zaglucone oczy , czerwone .... no i zabieg nie jest tani ;)[/quote] u mojego psa mija prawie rok od zabiegu i dopiero teraz mogę powiedzieć, że jakby prawie nie widać, bo się szwy wygoiły dopiero tak na niewidzialne ;) ale oczywiście - wprawne oko które wie czego szukać - znajdzie ślady ;) [i w takim kontekście - o sędziach tropiących sharpejki po korekcie - pisałam :)] zabieg konieczny dla zdrowia jak najbardziej - zaglucone załzawione zapuchnięte oczy - i z miłosierdzia dla psa - całe życie z kompletem rzęs pod powieką to mordęga ;) Quote
Vectra Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 witaj :) u mojej CAO nie widać , że miała wycinane :) miała oba oka robione ... miała i to i to entropium/ektropium ;) taki popsuty ruski miś mi się trafił ... ale to dla jej zdrowia by nie oślepła ... wiecznie miała zaglucone oczy , czerwone .... no i zabieg nie jest tani ;) Quote
agnethka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 co innego dla zdrowia, a co innego dla estetyki ;) różnica jest spora ;) ja tego nie potępiam - jeśli ratujemy oczy psa to jestem jak najbardziej za :cool1: Quote
pauli_lodz Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='agnethka']co innego dla zdrowia, a co innego dla estetyki ;) różnica jest spora ;) ja tego nie potępiam - jeśli ratujemy oczy psa to jestem jak najbardziej za :cool1:[/quote] agnethka - ja tam nie widzę innego niż zdrowotny powodu by coś takiego z oczami robić :) święcie wierzę [ale ja jestem jeszcze naiwna :cool3:] że korekty powiek to tylko dla zdrowia u szarpków.. nie dla estetyki.. no bo jak ktoś chce wytrzeszcza z oczami na wierzchu to może sobie zakupić.. hmm, pekińczyka ;) ajm sori, ale ja jestem przewrażliwiona trochę w temacie krytyki tego zabiegu, ot hodowca ojca mojego psa był zniesmaczony faktem operacji [już sama nie wiem, czy nie zrozumiał co to był za zabieg i dlaczego, czy tak się boi, że jego pies to entropium przekazuje bo to wszak genetyczne, że się wypiera takiej możliwości ;)] a tak dodając w temacie poruszanej tu kwestii dopicowywania przed ringiem - u beagli podcina się koniec ogona na zapałkę :) [i zbrodni w tym nie widzę, tak samo jak podcinanie "portek" na odach :) w hameryce idą dalej, bo golą psu brzuch razem z jajkami :roll:] no, i to by było na tyle :) pozdrawiam :D Quote
Vectra Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 eee jajek i brzucha bym nie ogoliła ... to by popsuło Franiowi cały graniturek :evil_lol: jest minus 13 stopni , wypije kawe , wypale fajke .. mimo , że mi nie wchodzą .. znak że prawie umieram .... wyjde z prosiakami .... udało mi się odszukać mundurki zimowe prosiaków :multi: co prawda mam tylko 3 kubraki i 4 prosiaki , ale jeden taki Egon nie lubi ubranek - to narowista i gorąca zachartowana dziołcha .. W końcu widzę jak Lalka schudła ;) bo kubrak luźny , a w zeszłą zime się nie dopinał :evilbat: Franka kubrak pomaszerował na Manie , bo on też jakoś urusł ? :hmmmm: a Franek w nieużywanym EGonowym kubraku ... i potem jadę do doktora , mam wizyte na 16 umówioną :D ja mam tylko dziś 37,9 :diabloti: kaszel , katar , dreszcze , bolą mnie gnacisze ... a dziś jeszcze ogole kite Marianowi , bo jakoś mi nie pasuje do reszty .. czarne to z natury mają takie mało włochate , Franciszek ma elegancki tylko Marian ostał sie zakołtuniony ..... a Egonowi glace ogole :evilbat: Quote
Vectra Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 [quote name='SZPiLKA23']A po co łepetyne? Dobrze ze ja sie nie musze kubraczkami przejmowac;)[/quote] W stosunku do Egona mam taką wizje [IMG]http://www.nwcpnefc.co.uk/assets/images/PNE_GREMLIN.JPG[/IMG] uszy te same , wyraz inteligentny ten sam , oczy te same , jeszcze fryzure trzeba dopicować :evilbat: rozumek też ten sam - zniszczyć ,zdeptać , zrównać z ziemią , noi bawić się bawić identic [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/46/70eb8d959f599441.jpg[/IMG][/URL] Quote
SZPiLKA23 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 A po co łepetyne? Dobrze ze ja sie nie musze kubraczkami przejmowac;) Quote
agnethka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 osobiście w sharpkach nie siedzę, mam znajomą, która mi o tym opowiadała, że spotkała się na wystawie z przypadkiem estetycznego poprawiania oka, a nie dla zdrowia - dlatego podałam to tylko i wyłącznie jako przykład i nic innego nie miałam na myśli ;) wiem, że się przycina kłaczki na ogonie, "portkach" itp. u psów gładkowłosych dla zachowania estetycznej linii ;) osobiście nie odczuwam takiej potrzeby i tego nie robię :) Vectra - odpuść Egonowi :evil_lol: zimno jej będzie, mrozy idą :placz: Quote
an1a Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Wróciłam do świata normalnego internetu i mogę mieć włączoną obsługę obrazków :multi::diabloti: Poka ubrane prosiaki :loveu: Quote
eria Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [URL]http://images24.fotosik.pl/310/26d4e18f1db2ea32.jpg[/URL] jak one NIEWINNIE wyglądają :crazyeye::evil_lol::evil_lol: normalnie jestem w stanie im uwierzyć że co złego to nie one :evil_lol::loveu: Quote
Alicja Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:mad:nie rusz Egona .... rozumek jej zamarznie :razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Doginka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 13*, a Ty chcesz zamrozić Egona?:crazyeye::mad: Nie fryzuj, zrób to jak się ociepli:evil_lol: A to cholerne choróbsko się przypięło i nie chce odejść:angryy:, a na spacery z psami trzeba wychodzić pomimo dreszczy:placz: Biedne my schorowane ciotki:placz: Quote
Asiaczek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Hej, hej, to ja, Asiaczek w ludzkiej postaci. melduję się tutaj w tej SzatańskiejGalerii, wersja ugrzeczniona.:lol: Pzdr. Quote
Unbelievable Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ja Gramowi obcinam końcówkę ogona bo ma takiego frędzla, no i trochę ten jego pióropusz bo jest spory, ale niespecjalnie na wystawy, tylko z moich potrzeb estetycznych :evil_lol: Quote
SZPiLKA23 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Wow to niezle sie załatwiłas, swinki bide beda Quote
Vectra Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 witam wyjątkowo ciepło Asiaczka , szczególnie że sąsiadką moją prawie przez ściane była ;) :diabloti: reszte też witam :multi: Co do Egona , rozumku - odpowiem tak - żeby coś zamarzło , to musi to istnień :evilbat: Byłam u doktora , jestem obłożnie chora ;) mam zapalenie oskrzeli , lub angine ropną - bo dudni mi w płucach , oskrzelach , mam zaropiałe gardłło , 39 stopni temperatury :diabloti: antybiotyk , jakieś syropki , spis innych leków - w aptece mnie zrujnowali ... a i mam nie wychodzić z domu przez 7 dni , szef zrozumiał , TZ zrozumiał , reszta rodziny też .. ciekawe czy świnki zrozumieją , że mam nie przymarzać do podłoża przez 2 godziny , bo one się bawić muszą na dworze ... Quote
agnethka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 uuuu.... to TZ niech gania ze świnkami :diabloti: Quote
Alicja Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Vectra']TZ , to i może by z nimi poszedł , problem w tym że prosiaczki nie widzą sensu z chodzenie z nim na spacer .. owszem wyjdą z nim z domu , ale po chwili wracają po mnie :evilbat:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]bo z Mamunią najlepsiej :loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Vectra Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 TZ , to i może by z nimi poszedł , problem w tym że prosiaczki nie widzą sensu z chodzenie z nim na spacer .. owszem wyjdą z nim z domu , ale po chwili wracają po mnie :evilbat: Quote
BeaC Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [COLOR=DarkRed][B]same niech po podwórzu latają a ty sie kuruj:mad::mad::mad: witaj widziałam Frania ogonecek............. i Manusię przy nim taka drobinka pyszczka:loveu::loveu::loveu:[/B][/COLOR] Quote
Vectra Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Mania ma jeszcze mały łeb ;) albo może inaczej Franio składa się z 2 części , równych :cool3: głowy i ciała :evil_lol: a i ostatnio plus mały szczurzy ogonek :evilbat: Same nie pójdą :p szczególnie Franio i Mania , bo kto by in uatrakcyjniał spacerek :cool3: teraz pije ziołową miksturę rozgrzewającą :p Quote
agnethka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 moim ostatnio odbiło - mróz, zimno, śnieg a one do domu wracać nie chcą :roll: i kiedyś jak ja wracałam to one za mną gęsiego, a teraz...gdzie tam... olewka... ja wracam do domu, a one zostają na dworze i we trzy szaleją z oponką :evil_lol: a potem wracają i śpią...dużo :loveu: Quote
Recommended Posts