Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobra teraz opowiem :)
Mamuśka sorki że takie smętne sms , ale wspólnik co chwila mi wisiał na tel i Patki mąż ;)

Sędzina brrr na pierwszy rzut oka , ale takie sędziowanie TO JEST TO !!!
Straszliwie długo to wszystko trwało , ale sędzina obmacywała każdego psa centymetr po centymetrze , oglądała w statyce w z każdej strony , w ruchu to samo ...
ale pani bardzo miła :)
Franek jej się straszliwie podobał , powiedziała że piękny , idealny , typowy dla rasy i na 6 ras wystawiania to jest SUPER , mamy ćwiczyć pilnie ;)
Wygraliśmy z Dragonem , który dostał bdb ..
W porównaniu najlepszy pies , było z Carbo , interchampion ;) sędzina powiedziała , że najtrudniejszy wybór jaki musiała dokonać , bo tylko minimalnie lepszy był Carbo .. ale dodam że na porwnaniu Franio przestał współpracować ...
Wszyscy byli w szoku z wygranej Frania :evil_lol: ja też

Opis ... długi ;)
22 miesiące , bardzo ładna budowa , bardzo dobrze rozwinięta głowa , prawidłowo osadzone i noszone uszy , mocny pysk , mocna szyja , prawidłowe przedpiersie , moocne kości , prawidłowe oczy mogły by być trochę ciemniejsze , katowania dobre , bardzo ładne żebra , dobra górna i dolna linia , bardzo dobre mięśnie , dobrze osadzony ogon , mocny i prawidłowy w ruchu , kątowania tyllne bdobre , typowy dla rasy wygląd ..

ale żadne sędzia jeszcze tak nie obmacał Franka , normalnie palcem naciskała , łapy podnosiła , ogon wywijała ;) mierzyła palcami głowę , kufę .. sprawdzała kark , zad ..
Jeden pies oceniany był z 10 minut !!

Posted

[quote name='Vectra']No i co najważniejsze :evilbat: Franio ma 3 krajówki i klubówkę z doskonałą , więc trze do ZK doope ruszyć by repa wbić :diabloti:[/quote]

tak, tak to NAJWAŻNIEJSZE :evil_lol:

Posted

Nasza Rudolfina , była 4/4 z oceną bdb , ale dobrym opisem ....
w końcu się z Patką nagadałam :multi:

Ojciec Frania w klasie championów był 3/3 , ale sędzina powiedziała , że już jest w zaawansowanym wieku , że za późno na dobre lokaty w tej klasie ....
Pennio zatem będzie odwiedzał zasłużoną klasę weteranów ......

Ale mimo , to nadal nie lubię wystaw :evil_lol: tylko jako gorsza część hodowli Penn-Staff , marketing ... będę teraz JA wystawiać wszystkie psy , bo szanowny Michaś :mad: się leni :mad:

Posted

[quote name='Vectra']Ktoś musi być od czarnej roboty :evil_lol:
jedni są od bawienia szczeniaczków , drudzy od robienia z siebie idioty na ringu :evilbat:[/quote]

a jeszcze inni są wielofunkcyjni i sami odkręcają sobie słoiki :diabloti:

Posted

:loveu:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:loveu::loveu:Moje wyrodne dziecko bedzie landserkę uprawiać :evil_lol: tak trzymać .... czekam na rozdziobią nas kruki wrony :diabloti:bo echa czkawką zapewne się odbiją :razz:;) ale niech im ślina lekką będzie :eviltong::eviltong::eviltong:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

a pewno , że lanserke :diabloti:
ja nie dam się rozdziabać , nie ten charakter , ja jestem jak pitbull :evil_lol:

Ja sobie nie muszę udowadniać , że Franio jest najdoskonalszy i najpiękniejszy , dla mnie jest od dnia narodzin ...
cała rodzina dziś się dogłębnie wzruszyła sukcesem Frania :diabloti:
telefon mi wyładowali :mad:

ale ja mówiłam , że Franek zaszaleje ... o tak za te wątrobiane i geny :evilbat: i za zadość uczynienie że Franek do bani :diabloti:
Może nie zawsze będziemy spijać śmietankę , ale nikt mi nie powie , że mój Franio jest brzydki :mad:

Marian dziś spotkał brata :multi: tak aporopo genów agresywnych :evil_lol:
Mania siedziała z Franiem w jednym transporterze .... czyli z agresywnymi genami
a w drugiej klatce siedział kolejny roznosiciel aggresywnych genów czyli tata Frania z bratem Mani .... oba szczeniaki żyją :multi: geny zaspały :evilbat:

Posted

Gratulacje oceny! i pochwala dla Frania ze taki grzeczny i cierpliwy przy ocenianiu :)

[URL]http://www.staffjoys.nl/garbage/68/681983/5699143.jpg[/URL] ten pies mi sie podoba :)

jakies foty beda? :>

Posted

Mam nadzieje , że foty będą - dzięki uprzejmości innych uczestników ;)
wiem że mam sesje foto z sędziną , sędzina była w różowej marynarce :)
Ja nie wzięłam aparatu , zresztą ja nie umiem robić fot na wystawie , bo ja nie mam czasu :evil_lol: i tak zawsze się zagadam , że potem pędzę na ring :evilbat:

Posted

[quote name='zaba14']Gratulacje oceny! i pochwala dla Frania ze taki grzeczny i cierpliwy przy ocenianiu :)

[URL]http://www.staffjoys.nl/garbage/68/681983/5699143.jpg[/URL] ten pies mi sie podoba :)

jakies foty beda? :>[/quote]

mamy ten sam gust :loveu::loveu::loveu:

Posted

teraz się trzymajcie :diabloti:

Tak to jest Franio :multi:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/13/33512486c25ae8c7.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/371/24a3d06d10493e26.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/277/bf0755055a46fd2e.jpg[/IMG][/URL]

hahahaha jak nie Franio , taki poważny :mdleje: