SZPiLKA23 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 O kenel moze napisz na transportowym, wiem ze kiedys pare osob oferowało kenele Quote
anetta Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 [quote name='Vectra']a może ktoś by chciał Klementynkę ? malutką !!! zobaczcie jaki cukierek !!! [url]http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14974&postdays=0&postorder=asc&start=0[/url][/QUOTE] Zajefajna :lol::lol: Jaki ma rozkoszny pyszczek :loveu: Co to za DT masz:cool1: Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Jesteśmy wróceni po szole :diabloti: ocena doskonała :evilbat: złoto :diabloti: pies o pięknej harmonijnej budowie , z idealną linią grzbietu , równolegle prowadzone kończyny przednie i tylne , trochę wesoło noszony ogonek , troszkę za smukła kufa , piękna szyja , nożycowy zgryz .... taki opis .... sędzia najbardziej sie zachwycał Frania szyją i prowadzeniem kończyn oraz ruchem ... Zimno jak cholera , Franio i Manio w jenej siedzieli klatce żeby się zwajemnie grzać .. deszcz lał okrutnie , ale na szczęście jak wchodziliśmy na ring to przestał .. gęba mnie boli od gadania :evil_lol: a to dopiero jutro będzie towarzystwo w bardzo licznym składzie ;) Quote
agnethka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 no no Franek na ringach szaleje :diabloti: Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Dopiero się rozkręcamy :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 ja mam duzy transporter ale mi sruby mocujace wcielo, moja labka nie roznosila bez srub bo to dla niej za ciezkie ale dla szatana lepiej srubki zalatwic hihihi wiec jakby cos to moge pozyczyc:) Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 [quote name='sacred PIRANHA']ja mam duzy transporter ale mi sruby mocujace wcielo, moja labka nie roznosila bez srub bo to dla niej za ciezkie ale dla szatana lepiej srubki zalatwic hihihi wiec jakby cos to moge pozyczyc:)[/quote] a wyślesz do Wawy ? ja pokryje koszty transportu ... przez pocztę lub kuriera ? ona będzie tiu na dogo ta suczka :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 aktualnie transporter jest u schroniskowej Tiny - to byl DT ale Tina zostaje u Ewci na stale. transporter jest moj (dostalam go kiedys od super kobiety ktora chciala mi w ten sposob pomoc w pomaganiu psiakom) i moge pozyczyc na jak dlugo bedzie potrzebny wstawiam dwie fotki na ktorych go jakkolwiek widac:) moge sie przejechac nawet jutro i zmierzyc dokladnie ile on tam ma dokladnie:) [IMG]http://img223.imageshack.us/img223/1059/tndsc00328um9.jpg[/IMG] [IMG]http://img223.imageshack.us/img223/8092/tndsc00336uz2.jpg[/IMG] to jest transporter lotniczy firmy skykennel, wiec jest naprawde solidny, moja labka wydziwiala niesamowicie jak zostawala sama i nie udalo sie jej go rozwalic a wiele w swoim krotkim zyciu juz zniszczyla:) Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Pirania :diabloti: wysłałam ci PW ;) Quote
groszek83 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 O gratki dla Frania:multi: zawalczył no no Quote
Tengusia Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 witam cioteczka od Franeczka i prosiaczkow :diabloti: Quote
malawaszka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 :klacz: dla Franciszka z wesołym ogonkiem :lol: nie mogę z tego wesołego ogonka hahahahaa Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 witam cioteczki :diabloti: coś w tym wesołym ogonku jest , bo to drugi taki opis :evil_lol: a byłam pod wrażeniem sędziego !!! starszy mocno człowiek , wygląd brrrrr a tak miły i sympatyczny , że szok .. jednak pozory mylą ;) zobaczymy jutro , jak nam pójdzie :diabloti: ale jak będzie padać i będzie zimno :( no nic jutro mam wolne , przyjeżdza nasza Patka z Rudolfiną , odbieram dziewczyny z Wawy i transportuje do Łodzi .... biore flaszkę .... będzie Michać i dużo fajnych ludków :multi: bez względu na wyniki , wystawa będzie na pewno udana :D Quote
Unbelievable Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 [quote name='Vectra'] a byłam pod wrażeniem sędziego !!! starszy mocno człowiek , wygląd brrrrr a tak miły i sympatyczny , że szok .. jednak pozory mylą ;)[/quote] a kogo mieliście?:razz: Quote
infers Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Pozytwyne myślenie, podziwiam i jeszcze w taką pogode:mdleje: Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Sędziował nas Zbigniew Jakubowski Infris , ja od urodzenia pozytywny optymista ;) Quote
dzasta Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 [quote name='Vectra']Sędziował nas Zbigniew Jakubowski Infris , ja od urodzenia pozytywny optymista ;)[/quote] Jeszcze raz Gratuluję udanego występu na szoł :) Ten Pan sędzia nie napawa optymizmem z wyglądu ale to właśnie on przechrzcił nam Dżezia na Czesia za co jesteśmy mu dozgonnie wdzięczni i też nam pisał o wesołym ogonku :cool3: Quote
malawaszka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 ja też baaardzo lubię Pana Jakubowskiego - fantastyczny człowiek - kilka razy widziałam jak sędziuje i wielki szacun! Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 [quote name='dzasta']Jeszcze raz Gratuluję udanego występu na szoł :) Ten Pan sędzia nie napawa optymizmem z wyglądu ale to właśnie on przechrzcił nam Dżezia na Czesia za co jesteśmy mu dozgonnie wdzięczni i też nam pisał o wesołym ogonku :cool3:[/quote] hha , to pewno temu tak się uśmiechał jak usłyszał jak wołam Franio :evil_lol: [quote name='malawaszka']ja też baaardzo lubię Pana Jakubowskiego - fantastyczny człowiek - kilka razy widziałam jak sędziuje i wielki szacun![/quote] Czyli moja ocena sędziego trafiona :p a ogólnie , to sędzia najbardziej się ucieszył na widok Mani :evil_lol: jak szliśmy do samochodu , a na ringu były jeszcze psy , to oczywiście Marian , bardzo grzecznie chodzący na smyczy :roll: :cool1: :diabloti: odstawił przed ringiem taniec radości , podskoków i pan sędzia olał psy wystawiane ;)) i uśmiechy oraz dyskusje o Marianie :multi: :evil_lol: no bo drodzy moi :evilbat: Marian przeżył , siedzenie w jednej klatce z agresywnym genetycznie Franiem :cool3: a już myślałam , że Franek w końcu zacznie te geny używać :placz: :placz: :diabloti: Quote
Unbelievable Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Tak myslalam ze to ten sedzia, uwielbiam go ; ) nie dosc ze mily i sympatyczny to dokladnie ocenia i sie zna na rasach, jak czegos nie wie dokladnie to pyta, najlepszy sedzia u jakiego bylismy :cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 vectra ja cie blagam pomocyyyyy... mam na tymczasie teriera...yorka... i co? i pies kompletnie nie pracuje na smakolyku, nie interesuja go zadne zabawki, na dzwiek klikera spiernicza z piskiem, jak podniesiesz glos plaszczy sie na ziemi i nie podejdzie przez najblisze 2 godziny...generalnie nie jest wogole problematyczna...nie sika w domu, nie wyje jak zostaje nawet na dlugie godziny, nie ciagnie sie na smyczy, nie gryzie nic w domu...ideal? a jednak nic od niej nie wyegzekwujesz...zachowuje sie albo jak glucha albo jak totalnie przerazona...jak jest na rekach lub np na kanapie to rzuca sie do innych psow...postawiona na podloge spokojnie sie obwacha i odejdzie... terier z charakterkiem, jak do niej dotrzec? jakies rady? Quote
anetta Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Brawo dla Franczesława z ogonkiem :evil_lol: Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Zdecydowanie sędzia który rozmawia o psie ... rozumiał skąd wesoły ogonek :) pewny siebie , prawie dorosły samiec wśród iluś tam samców :diabloti: Kolejny sędzia który był uprzejmy zapytać o wiek i dodał , że Franio to dopiero jak będzie miał ze 3 lata , to będzie w pełni rozwiniętym staffikiem ..... Nie musiałam psa stawiać na stole , bo sędzia uznał , że doskonale prezentuje się na ziemi .. z czego byłam szczęśliwa , bo czułam porażkę .. Franek po za domem nie chce stać na stole :mad: ;) No i zachwycał się trzema rzeczami , nie mógł wyjść z podziwu Franka szyi !! a co w niej takiego ? :hmmmm: ruch i prowadzenie kończyn - że dawno nie widział , żeby staffik tak pięknie łapy stawiał , no i zęby ..... podsumowując nasze dotychczasowe oceny ... sędziowie którzy nas że tak powiem , skrytykowali , było ich 2 jak na razie .. dali 2 różne opisy , zupełnie się nie pokrywające , to co mamy "wygrane" opisy są bardzo podobne czyli te same wady i zalety :) Czyli pokrywające się z oceną prywatną ;) przez Pana Jędrasiaka :) który jest dla mnie w tej dziedzinie autorytetem !!! Jeszcze mogłam polemizować co do kufy Frania , sędzia powiedział , że jest smukła ... ale dodał , bo to młody pies więc się rozwinie .. tylko jedno co ja dopowiem , Franek ma większy łeb niż jego ojciec , do tego jest maleńki , bo kto widział Frania na żywo , to wie , że to wyjątkowo mały staffik ... chyba jedyny w PL mieszczący się we wzorcu angielskim ... nie ma żaden ani takiej wagi ani wzrostu , no i kolor też szokuje :) tak czy inaczej czekam na jutrzejszy dzień , zobaczymy jak będzie ... sędzina hoduje staffiki , białe staffiki :) ale co preferuje , nie wiem .. okaze się jutro :) Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 [quote name='sacred PIRANHA']vectra ja cie blagam pomocyyyyy... mam na tymczasie teriera...yorka... i co? i pies kompletnie nie pracuje na smakolyku, nie interesuja go zadne zabawki, na dzwiek klikera spiernicza z piskiem, jak podniesiesz glos plaszczy sie na ziemi i nie podejdzie przez najblisze 2 godziny...generalnie nie jest wogole problematyczna...nie sika w domu, nie wyje jak zostaje nawet na dlugie godziny, nie ciagnie sie na smyczy, nie gryzie nic w domu...ideal? a jednak nic od niej nie wyegzekwujesz...zachowuje sie albo jak glucha albo jak totalnie przerazona...jak jest na rekach lub np na kanapie to rzuca sie do innych psow...postawiona na podloge spokojnie sie obwacha i odejdzie... terier z charakterkiem, jak do niej dotrzec? jakies rady?[/quote] no i widzisz , masz w końcu psa , który nie reaguje na pozytywne szklenie :cool3: co z nią zrobić ? daj mi ją , Franio miał obiecane za medal , że dostanie jorka do zabawy :evil_lol: a co Ty wymagasz od psa który był wyhodowany aby zastąpić kota :roll: wytresuj kota :diabloti: a serio , to nie wiem , nie widzę , nie znam się na terrierach ozdobnych ... małe , zadziorne z kokardką :evilbat: oddaj to :diabloti: Quote
Vectra Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 [quote name='anetta']Brawo dla Franczesława z ogonkiem :evil_lol:[/quote] i to nie z ble jakim ogonkiem HA a z wesołym :loveu: :loveu: a kite zadzierał dziś wyjątkowo bojowo , bo przed samym wejściem na ring taki wielki koondel , coś akita , malamut :roll: chciało walczyć , a Frania dwa razy nie trzeba namawiać :evilbat: No i wydaje mi się , że wczuł się w role opiekuna Mariana cygana :p Marian u mnie stracił dziś w oczach :shake: cygan z każdym poszedł :mad: nie to co mój Franio , od malutkiego tylko ze mną , obcych to z daleka :loveu: Quote
Recommended Posts