Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie :)
Długo nie dawałam znać jak minął wyjazd , ale na reszcie znalazłam czas :)
Szczerze mówiąc mam problem z dodawaniem tu zdjęć. Może znacie jakieś stronki przez które można wrzucać zdjęcia na forum?

Tym czasem podsyłam wam mojego bloga o Rufusie gdzie możecie poczytać o wyjeździe :)

www.imbirowypies.blogspot.com

• 3 weeks later...
Posted

Hej :)
Ogólnie się przeprowadzam nareszcie do domku z ogródkiem więc Rufus będzie mógł sobie spokojnie wychodzić przed dom a nie tylko spacerować miedzy blokami, bo wiadomo że nie zawsze mam czas  iść z nim na długi spacer, chociaż przyznaję, że terenu tu mam genialne, aż szkoda będzie je opuszczać. Na szczęście wioska do której się przeprowadzam jest bardzo malownicza: lasy, pagórki, równiny, pola, rzeka. Do rzeki mam zaledwie pół kilometra, a w pola i do lasu z 150 metrów. Przerażają mnie tylko wolno chodzące psy jak to na wsi... Jeden ma straszną łapkę. Musiał wpaść pod jakąś maszynę rolniczą bo jest w połowie urwana i strasznie zdeformowana, bo pewnie weterynarz tej łapki nie widział... Biedaczek... Najciekawsze z tego wszystkiego to w sumie to, że odziedziczyliśmy po poprzednich lokatorach pieska, małego czarnego kundelka, około 8 letniego, który całe życie spędził na łańcuchu przy budzie. Postanowiliśmy go przygarnąć o ile nasz pies go zaakceptuje bo niestety Rufus nie lubi innych samców... To będzie wyzwanie... już się boję szczerze mówiąc, może macie jakieś rady jak je zapoznać itp ?
czeka nas też wizyta u weta bo psiak jest w złym stanie... myślę, że jest chory, dziwnie się zachowuje  i ma wielkiego guza na pleckach... :( szczerze się o niego boję...

Łapcie Rufusa ze spacerku po lesie :)

DSC_1398.JPG

DSC_1438.JPG

DSC_1446.JPG

DSC_1453.JPG

DSC_1455.JPG

DSC_1460.JPG

Posted
20 godzin temu, Mary&Shena napisał:

Witamy się, piekny pies :) Czekamy na zdjęcia nowego pupila :)

Pewnie w sobotę zrobię mu zdjęcia bo niestety dopiero wtedy u niego będę, narazie opiekuje się nim sąsiad niestety.
Ale nie mogę się doczekać aż będę mogła zacząć go oswajać :)

3 godziny temu, jolkablaszczyk napisał:

Haha, no rzeczywiscie w lesie wygląda jak u siebie. widac w tewj scenerii mu do twarzy :)

Bo Rufus to leśny pies ;) W końcu z rodu myśliwskiej ferajny mieszkającej w  lesie.
Ostatnio byłam odwiedzić pana od którego go mam i ma niestety trzy 4ro miesięczne szczeniaczki.
Na szczęście dla dwóch znalazłam już domki.

Posted

Byłam dziś u Maksia i jego dotychczasowy opiekun powiedział, żebym się nie łudziła , że ten pies kiedyś w domu zamieszka bo on jest już stary a "starych drzew się nie przesadza" i on już się innego życia niż łańcuch nie nauczy. Tak mi wjechał na ambicję, że teraz to na głowie stanę żeby go wychować i żeby pokazać mu Maksia leżącego na swoim łóżeczku, czyściutkiego , pachnącego itp :)
A w ogóle jak zobaczyłam czym oni go karmią... chleb ze smalcem... bo "on tylko to lubi" . Nie żeby nie było go stać na inne jedzenie... ale to kundel więc nikt mu karmy nie kupi... :( smutne.
a psiaczek dziś nawet na kolanka mi się wepchał i mogłam go wymiziać do woli :) chyba zaczyna mnie lubić <3 matko już nie mogę się doczekać , jak będzie mieszkał ze mną w domku !!!

bnn.thumb.jpg.c4b1c0e3278692e885c0198075

DSC_1226.thumb.JPG.9bee6aca310543d5ed3f2

DSC_1231.thumb.JPG.22ea8db342ff32c906021

DSC_1336.thumb.JPG.7b892fdace670faf0cd76

DSC_1381.thumb.JPG.3e8adb986ed5fa3a4621c

Posted
O 20.02.2016o11:09, Erykowa napisał:

Hej

Rufus,rzeczywiście idealnie się komponuje z lasem :) ale portreciki też piękne :)

Czekam na zdj.nowego ;)

Wczoraj byłam u nowego ale z tego zamieszania, zapomniałam zrobić mu zdjęcie, a ja sobie przypominałam było całkiem ciemno eh...
Jutro będę u niego cały dzień to mam nadzieję, że nie zapomnę.

• 3 weeks later...
Posted

Co do Maksia to odsyłam tu :
Maksiu

U nas dziś śliczna pogoda, świeciło słoneczko więc wybraliśmy się na spacer :)
Rufi pobawił się z labradorką i nie zjadł terrierka więc sukces.
Poznałam fajną dziewczynę, która na Śląsku szkoli border colie i teraz ubolewam bo nawet nie wiem jak miała na imię, a chętnie wybrałabym się z nią na spacer.. eh

Próbuje nauczyć Rufusa chodzić przy nodze, ale narazie to marnie mi to idzie. Tym bardziej, że Rufus jako, że nie jest jeszcze wykastrowany marzy o suczkach... i kompletnie nie zwraca na mnie uwagi. Oj zaniedbałam psa... mam go już trzy lata, a do tej pory nie jest ułożony... ale pomału staram sie naprawić błędy...
W planach mam też iść do psiej szkoły, a podobno mamy w Sanoku całkiem dobrych szkoleniowców.
Zależy mi najbardziej na tym aby nauczyć się skupić Rufusa na mnie  anie tylko na zabawce czy smakołyku, które na spacerze i tak kompletnie go nei interesują... po za domem atrakcyjne są tylko inne psy, kopanie, węszenie i tyla... dobrze że w ogóle wraca na zawołanie...
Druga sprawa to to , że po pogryzieniu przez innego psa teraz on nie znosi samców... co prawda dziś ignorował terrierka , który chciał się z nim bawić .. ale to chyba tylko dlatego, że na horyzoncie widział sunie labradorkę... eh
Oj dużo błędów popełniłam w wychowaniu mojego psa... a może nawet nie tyle błędów popełniłam co nie przyłożyłam się do wychowania mojego psiaka...

Tak czy siak odkąd mieszkam w Sanoku - miasteczku bardzo psim, mam motywację do pracy z  moim psem czas to wykorzystać ;)
Wszystkie psy tu takie miłe i chcą bawić się z moim a on tylko rzuca się na nie...

Łapcie kilka fotek z Włoch ;)

italy.png.0d66ea726bf2a6dad1ad8104d9df4eitaly2.png.677988817a0e9936923bee90d720citaly3.png.97fc6e886f4662343031091621552italy4.png.d1588d62af004bd339a0f5c5d3fa3italy5.png.f427e266956977b9b4371599fa389italy7.png.4c3f7ff4fd3892fe04449d2266ab6