ginger14 Posted January 23, 2016 Author Posted January 23, 2016 Witajcie :) Długo nie dawałam znać jak minął wyjazd , ale na reszcie znalazłam czas :) Szczerze mówiąc mam problem z dodawaniem tu zdjęć. Może znacie jakieś stronki przez które można wrzucać zdjęcia na forum? Tym czasem podsyłam wam mojego bloga o Rufusie gdzie możecie poczytać o wyjeździe :) www.imbirowypies.blogspot.com Quote
Erykowa Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Hej Teraz mozna prosto z komputera zdjęcia wrzucać Quote
ginger14 Posted February 13, 2016 Author Posted February 13, 2016 Hej :) Ogólnie się przeprowadzam nareszcie do domku z ogródkiem więc Rufus będzie mógł sobie spokojnie wychodzić przed dom a nie tylko spacerować miedzy blokami, bo wiadomo że nie zawsze mam czas iść z nim na długi spacer, chociaż przyznaję, że terenu tu mam genialne, aż szkoda będzie je opuszczać. Na szczęście wioska do której się przeprowadzam jest bardzo malownicza: lasy, pagórki, równiny, pola, rzeka. Do rzeki mam zaledwie pół kilometra, a w pola i do lasu z 150 metrów. Przerażają mnie tylko wolno chodzące psy jak to na wsi... Jeden ma straszną łapkę. Musiał wpaść pod jakąś maszynę rolniczą bo jest w połowie urwana i strasznie zdeformowana, bo pewnie weterynarz tej łapki nie widział... Biedaczek... Najciekawsze z tego wszystkiego to w sumie to, że odziedziczyliśmy po poprzednich lokatorach pieska, małego czarnego kundelka, około 8 letniego, który całe życie spędził na łańcuchu przy budzie. Postanowiliśmy go przygarnąć o ile nasz pies go zaakceptuje bo niestety Rufus nie lubi innych samców... To będzie wyzwanie... już się boję szczerze mówiąc, może macie jakieś rady jak je zapoznać itp ? czeka nas też wizyta u weta bo psiak jest w złym stanie... myślę, że jest chory, dziwnie się zachowuje i ma wielkiego guza na pleckach... :( szczerze się o niego boję... Łapcie Rufusa ze spacerku po lesie :) Quote
ginger14 Posted February 13, 2016 Author Posted February 13, 2016 O 23.01.2016o16:32, Erykowa napisał: Hej Teraz mozna prosto z komputera zdjęcia wrzucać Dziękuje za pomoc :) Quote
ginger14 Posted February 14, 2016 Author Posted February 14, 2016 W sobotę pokaże wam naszego nowego rezydenta :) Rufus w naturalnym środowisku - las <3 Quote
Mary&Shena Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Witamy się, piekny pies :) Czekamy na zdjęcia nowego pupila :) Quote
jolkablaszczyk Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Haha, no rzeczywiscie w lesie wygląda jak u siebie. widac w tewj scenerii mu do twarzy :) Quote
ginger14 Posted February 15, 2016 Author Posted February 15, 2016 20 godzin temu, Mary&Shena napisał: Witamy się, piekny pies :) Czekamy na zdjęcia nowego pupila :) Pewnie w sobotę zrobię mu zdjęcia bo niestety dopiero wtedy u niego będę, narazie opiekuje się nim sąsiad niestety. Ale nie mogę się doczekać aż będę mogła zacząć go oswajać :) 3 godziny temu, jolkablaszczyk napisał: Haha, no rzeczywiscie w lesie wygląda jak u siebie. widac w tewj scenerii mu do twarzy :) Bo Rufus to leśny pies ;) W końcu z rodu myśliwskiej ferajny mieszkającej w lesie. Ostatnio byłam odwiedzić pana od którego go mam i ma niestety trzy 4ro miesięczne szczeniaczki. Na szczęście dla dwóch znalazłam już domki. Quote
ginger14 Posted February 19, 2016 Author Posted February 19, 2016 Byłam dziś u Maksia i jego dotychczasowy opiekun powiedział, żebym się nie łudziła , że ten pies kiedyś w domu zamieszka bo on jest już stary a "starych drzew się nie przesadza" i on już się innego życia niż łańcuch nie nauczy. Tak mi wjechał na ambicję, że teraz to na głowie stanę żeby go wychować i żeby pokazać mu Maksia leżącego na swoim łóżeczku, czyściutkiego , pachnącego itp :) A w ogóle jak zobaczyłam czym oni go karmią... chleb ze smalcem... bo "on tylko to lubi" . Nie żeby nie było go stać na inne jedzenie... ale to kundel więc nikt mu karmy nie kupi... :( smutne. a psiaczek dziś nawet na kolanka mi się wepchał i mogłam go wymiziać do woli :) chyba zaczyna mnie lubić <3 matko już nie mogę się doczekać , jak będzie mieszkał ze mną w domku !!! Quote
Erykowa Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Hej Rufus,rzeczywiście idealnie się komponuje z lasem :) ale portreciki też piękne :) Czekam na zdj.nowego ;) Quote
ginger14 Posted February 21, 2016 Author Posted February 21, 2016 O 20.02.2016o11:09, Erykowa napisał: Hej Rufus,rzeczywiście idealnie się komponuje z lasem :) ale portreciki też piękne :) Czekam na zdj.nowego ;) Wczoraj byłam u nowego ale z tego zamieszania, zapomniałam zrobić mu zdjęcie, a ja sobie przypominałam było całkiem ciemno eh... Jutro będę u niego cały dzień to mam nadzieję, że nie zapomnę. Quote
ginger14 Posted February 22, 2016 Author Posted February 22, 2016 Nareszcie zrobiłam zdjęcia Maksiowi :) Biedaczek żyje w nie fajnych warunkach :( czas to zmienić... Quote
ginger14 Posted March 14, 2016 Author Posted March 14, 2016 Co do Maksia to odsyłam tu :Maksiu U nas dziś śliczna pogoda, świeciło słoneczko więc wybraliśmy się na spacer :) Rufi pobawił się z labradorką i nie zjadł terrierka więc sukces. Poznałam fajną dziewczynę, która na Śląsku szkoli border colie i teraz ubolewam bo nawet nie wiem jak miała na imię, a chętnie wybrałabym się z nią na spacer.. eh Próbuje nauczyć Rufusa chodzić przy nodze, ale narazie to marnie mi to idzie. Tym bardziej, że Rufus jako, że nie jest jeszcze wykastrowany marzy o suczkach... i kompletnie nie zwraca na mnie uwagi. Oj zaniedbałam psa... mam go już trzy lata, a do tej pory nie jest ułożony... ale pomału staram sie naprawić błędy... W planach mam też iść do psiej szkoły, a podobno mamy w Sanoku całkiem dobrych szkoleniowców. Zależy mi najbardziej na tym aby nauczyć się skupić Rufusa na mnie anie tylko na zabawce czy smakołyku, które na spacerze i tak kompletnie go nei interesują... po za domem atrakcyjne są tylko inne psy, kopanie, węszenie i tyla... dobrze że w ogóle wraca na zawołanie... Druga sprawa to to , że po pogryzieniu przez innego psa teraz on nie znosi samców... co prawda dziś ignorował terrierka , który chciał się z nim bawić .. ale to chyba tylko dlatego, że na horyzoncie widział sunie labradorkę... eh Oj dużo błędów popełniłam w wychowaniu mojego psa... a może nawet nie tyle błędów popełniłam co nie przyłożyłam się do wychowania mojego psiaka... Tak czy siak odkąd mieszkam w Sanoku - miasteczku bardzo psim, mam motywację do pracy z moim psem czas to wykorzystać ;) Wszystkie psy tu takie miłe i chcą bawić się z moim a on tylko rzuca się na nie... Łapcie kilka fotek z Włoch ;) Quote
Recommended Posts