Właściielka Froda Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Mam psa border colie .Ma prawie półtorej roku.Zęby mu nie wypadały albo tego nie zauważyłam .Trzonowiec mu się ułamał,ma też lekko czarne tuż przy dziąśle.Myje mu zęby raz w miesiącu chyba że mu śmierdzi z pyska.Wtedy się z nim męczę kilka razy w miesiącu.Co robić?Niestety dopiero potem będę mogła dodać zdjęcie Quote
gryf80 Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 mycie zebów raz w m-cu mija sie z celem.jeśli chcesz zapobiegac kamieniowi nazebnemu to musisz raz dziennie.co do zebów które nie wypadły-pokazac wypadałoby wetowi,bo raczej sama ich nie usuniesz Quote
Właściielka Froda Posted May 13, 2015 Author Posted May 13, 2015 mycie zebów raz w m-cu mija sie z celem.jeśli chcesz zapobiegac kamieniowi nazebnemu to musisz raz dziennie.co do zebów które nie wypadły-pokazac wypadałoby wetowi,bo raczej sama ich nie usuniesz to czrne to nie kamień,zaczeła mu się robić taka papka koło trzonowców Quote
Właściielka Froda Posted May 13, 2015 Author Posted May 13, 2015 mycie zebów raz w m-cu mija sie z celem.jeśli chcesz zapobiegac kamieniowi nazebnemu to musisz raz dziennie.co do zebów które nie wypadły-pokazac wypadałoby wetowi,bo raczej sama ich nie usuniesz mama niechce go wziąść do weta co robić Quote
Brezyl Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Naprawdę masz border collie ? Nie chce mi się wierzyć, że rodzice zapłacili niezłą kasę za psa, a teraz szkoda im paru groszy na weta. Tym bardziej, że to co można było załatwic podczas jednej wizyty, z czasem może sie zmienić w stan przewlekły i dopiero wtedy trzeba będzie sporo kasy wydać. Nie mówić juz o bólu psa, który ma miazgę na wierzchu. Może jak szkoda mamie pieniędzy na weta, warto się zastanowić ogólnie nad potrzebą posiadania psa. Przecież trzeba go karmić, szczepić, a to wszystko kosztuje. 2 Quote
Kocurkotka Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 wszystko kosztuje a nagłe wypadki bardzo często się zdarzają - raz są tanie a raz i kosztują majątek pewnie macie psa z pseudo za 300zł więc rodzice więcej na psa nie wydarzą bo po co Quote
cockermanka Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Tematy weterynaryjne piszemy w dziale WETERYNARIA.... Robi się totalny bałagan... Quote
Właściielka Froda Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Mojemu psu sam wypadł ten ząb .Jest psem bez rodowodu a w dodatku adoptowany.Rodzice niechcieli wziąść do weta ,bo byli przed wypłatą ,a mamy weta który tylko wyciąga forse a nie leczy. Quote
bou Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Wyglada na to,że jesteś bardziej odpowiedzialna niz rodzice,przynajmniej probujesz,pytasz,piszesz..Rozumiem,ze jestes bezradna wobec oporu rodzicow,ale moze pomyśl jak z nimi popgadać,moze pojsc do innego weta,moze zaangazowac kogos z rodziny,kto tez ma psa?Twoj piesek będzie cierpiał,będzie go bolało,będzie mial problem z jedzeniem.Napisałaś o zebach,nie o tym jednym,ktory wypadł,więc problem jest większy.Może karma nie taka jak potrzeba - nie wiem,na pewno jednak uprzyj się na weterynarza,jeśli chcesz pomóc pieskowi,który Ci ufa. Quote
Właściielka Froda Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Rodzice znależli tańszego weta daleko ,ale już tam pojechali Quote
Cockermaniaczka Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 uwielbiam takie posty.... I co z psem? Quote
Recommended Posts