Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gratki! Wydaje mi się, że mogło to mieć związek z tym, że pies długo robił na podkłady - york mojej mamy trzymany był ściśle kwarantanny i robił na gazety i potem dość długo (ok. 8mc życia) był problem z podsikiwaniem, bo pies znał tylko podkłady/gazety i do tego doszedł mały pęcherz. Ja przy mojej Pestce zużyłam tylko jeden komplet podkładów i po prostu wychodziłam często - do tej pory, jak pies mnie w nocy drapie łapa to wiem, że idziemy na szybkie siku (ma obecnie pół roku) - obecnie trzyma ładnie pod moją nieobecność siku chyba, że się opije jak świnia to się w nocy czasami zdarzy, że jest nasikane, ale generalnie ideę sikania na dworze zna.

Posted

Nie wie u mojego w sumie nic nie zmienilam oprocz smaczkow ktore zamienilam na suszone mieso i jakos sam chyba w koncu zalapal...podkladow w dmu jau dlugo nie bylo a i tak robil tam gdzie wczesniej byly, mimo ze miejsce bylo myte i odkazane, czasem (raz na 4 dni ) zdazy mu sie zrobic plame na tarasie zamiast w ogrodzie ale nie nazekam :) trzyma teraz dopoki z nim nie wyjde :D 

• 3 weeks later...
Posted

A czy robiłaś to badanie moczu?

Ja mojego przywiozłam jak miał 11 tygodni, nie miałam żadnych mat, wynosiłam na początku co dwie godziny, chyba przez miesiąc, głaskałam i chwaliłam, jak zrobił (mieszkam na 4 piętrze), nie miał kwarantanny po szczepieniach, po prostu wynosiłam tam, gdzie nie było psów, w domu chyba siknął ze dwa razy:)

Posted

Dobrze trafiłam :)
U nas sytuacja wygląda tak.
Suka 5m załatwia sie ładnie n dworze, nagroda i wolne bieganie.
Tylko że podczas zwykłego siedzenia przed Tv ona potrafi przy nas zrobic siku. Nie zejdzie, zero reakcji po prostu siedzi i leje.
Druga sprawa że zostaje oddzoelona od drugiego psa, podczas naszą nieobecność, gdyż szcza gdzie popadnie tak jakby zaznaczała teren. Nowa pościel- zaznaczona wielką plamą.
Potrafi w środku nocy zacząć sie sama bawić. A ostatni spqcer mamy o 22.

Posted

Badania moczu sa OK ! gadalam z kilkoma wlascicielami mopsow i wyglada na to ze dosc sporo czasu im zajmuje nauka czystosc :/ nie wiem moze to ze sie znow zesikal ma zwiazek z tym ze polozylam po 2.5 mies dywan z powrotem???