Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,mój dwu letni pies przestał jeść w tydzień temu w środę zaczęły się wymioty resztkami jedzenia,później zjadal trawę i nią zwracał i piana,również zwracał zolcia byliśmy już u wielu lekarzy nikt nic nie widzi,pierwszy wet podawał przez dwa dnI antybiotyk w zastrzyku i dał do domu loxicom 1,5mg pies przestał wymiotowac, zaczęłam podawać po odrobinie kurczaka zjada i nie zwraca,dziś pięć dni po ostatniej dawce antybiotyku pies pokazuje ze brzuch zaczyna bolec (przy ataku kładzie przednie łapy a tyłek unosi do góry tak jaby zapraszał do zabawy) . we wtorek mamy kontrolę z powrotem u tego co dał antybiotyk,czy ktos może podpowiedzieć co moze dolegac psu?

Posted

Nie,po badaniu palpacyjnym nie widZieli takiej potrzeby,stwierdził że jeśli wymioty do wtorku (do kontroli) powrócą to zrobi :(

Posted

Sam podawał tylko przez dwa dni antybiotyk w zastrzyku tak wrazie "w" i dodatkowo dwa razy loxicom ale większej dawce a teraz od trzech dni w domu podaję loxicom w syropie 1,5mg.

Posted

Zmień koniecznie lekarzy bo Ci to ....nie skomentuję , jelsi jeszcze nie jest za późno  Pies od tygodnia nie je ,a nikt o kroplówkach nie pomyśłał , o antybiotyku o zmierzeniu temperatury , podaniu leków rozkurczowych a przede wszystkim o badaniach krwi , Usg brzucha i najwaznieszym Rtg brzucha .Również tak jak ktoś wcześniej napisał nalezy iść w kierunku ciała obcego .Nie patrz ,że jest dlugi weekend tylko działaj .

Posted

Pies wcześniej miał podawany antybiotyk i leki oraz mierzyli temp. Wczoraj byłam na wizycie u weterynarza pies dostawał bóli, dostał znowu antybiotyk i dwa zastrzyki była poprawa nie okazywał że boli.w domu mam podawać metronidazole 400mg i zitac vet 200mg i kontrola we wtorek.

Posted

Na litość boską nie czekaj z nim do wtorku , nie widzisz ,ze od ponad tygodnia po ich leczeniu nie ma poprawy a pies bólowo cierpi ?To normalne że na trochę po antybiotyku i leku p/bolowym pies czuje się lepiej . Palpacyjnie to nie badanie , chyba ze wet to wróżka :) psu nalezy zrobić konkretne badanie USG i RTG brzucha a nie dgybać i poić go syropkami i antybiotykami . Im dłużej będziesz zwlekać z konkretną diagnostyką tym brdziej zmniejszasz szansę dla psa , nie wspomnę już o jego cierpieniu .