Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W takie upały to Żywiec i człowiek się nie rozstają ani na krok,smycz niepotrzebna.

A ja myślalam że mój tź oszalał jak założył psu torbę na szyję i poukładał na głowie chusteczki :p

Posted

Szelkowe łapanie much :P Mamy ładne zdjęcie z dzisiaj!

90115771874141508542.jpg

26889754420452646068.jpg

22350007459516967524.jpg

i Szczurrojki dorobiły się dzisiaj (wreszcie) nowej klatuni

54867776022451179752.jpg

ps. haha -> https://www.youtube.com/watch?v=K9jRMXtkLqA&feature=share

Posted

http://www.iv.pl/images/22350007459516967524.jpg- wygląda jak by wyła do księżyca ahha :D 
http://www.iv.pl/images/54867776022451179752.jpg- klateczka świetna :) Ile ma wysokości? Bo wydaje się bardzo wysoka
Ja kurcze muszę dokupić nowe pięterka bo te nasze coś się zaczynają sypać a kompletnie nie wiem gdzie można takie zakupić O.o 
No i chyba musze zainwestować w hamaki nowe bo te które ja uszyję są wciągu tygodnia zjadane. Kupne chyba się moim dziewczynom bardziej podobały i tak nie niszczyły :D

ahahha filmik mega :D Baton twoja Joj też tak potrafi? 3:) ? 

Posted

Baton twoja Joj też tak potrafi? 3:) ? 

Challenge_Accepted.jpg

Do zlotu będzie umiała :cool1: Chociaż może być problem z rozróżnieniem naszego bezwładnego trupa od tego sztywnego trupa xD 

Posted

Hejo. Dzięki dzięki, przekażę miłe słowa tym mendom :)

Lars jest zakochany... ale on w sumie ortodoksyjnie kocha wszystko, co jest mniejsze od niego... Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że gdy biegają luzem to łapie je po to, żeby... gwałcić xd Pedofil, zoofil itp... Szelka z daleka szczeka, a jak szczur jest obok niej to zwiewa jak głupia. Czasem kładę białą na Szelce to szelka robi oczy w stylu O.O i kłusem niczym kłusak francuski biega od ściany do ściany, szczur trzyma się jej sierści i potem wyrywa całe kłębki a Lars ich gania. :P

Ps. Dziewczyny, wiecie może jak domowym sposobem rozjaśnić włosy, ściągnąć farbę? Bo nie chcę ich niszczyć rozjaśniaczem, a za ciemny czerwony mi wyszedł :/

Posted

ahahah chciała bym to zobaczyć :D To dobrze że zwierzyniec zgodny :) 

A co do włosów to pierwsze co mi przyszło do głowy to woda utleniona :D ;) 
Czerwony powiadasz 8| To teraz Ci nie odpuszczę dopóki nie wstawisz fotki włosów ahaha :D Kurcze jaram się czerwonym jak nie wiem ... ale jakoś jeszcze się nie odważyłam. I wolę siebie w ciemnym. Teraz mam kasztanowe i jak dla mnie są mega jasne :O Blondu bym na swojej głowie wgl nie zniosła. A najbardziej mi przypasował kolorek z odcieniem "fioletu" <3 Marzyło mi się też niebieskie pasemko ale włosy za ciemne... ale dosyć gadania pokazuj włosy :D 

Posted

a proszę bardzo. To jakoś z zimy. Ten kolor mi się najbardziej podobał

00059212098514887080.jpg

27186693118967575088.jpg

Wcześniej miałam czerwone + jasnorude pasemka. Zastanawiam się czy wrócić do tego. (ale tyle pieprzenia przy odrostach :CC)

24315587305595701137.jpg

Potem mi się sprał i był rudo brązowy *___* Mogłabym mieć taki cały czas, ale te odrostyyy. :(

11185866_1585149438434353_1811423558_n.j

Na zdjęciach w sumie nei widać O.o kazde takie same xd marzą mi się hmmmmmmm

tumblr_nn9wxzS4jQ1qbmwyro1_500.jpg

A tak w ogóle... Merida! <3

tumblr_nnrovb2KTN1utqx1so1_1280.jpg

kiedyś po nocce w koku... heh

84055596421955184284.jpg

Ale niestety nie mam mordy do bycia rudą :C

I żeby nie było że w tym poście tylko mój pysk... Tak mnie budzą moje potworki.

91602521629259775215.jpg

"Mama. Sikać. Mama"

A woda utl. strasznie niszczy :C

Posted

Odrosty to przekleństwo :( Rude pasemka mi się nigdy nie marzyły ale całe rude kłaczki to już owszem :D Ale też kurcze to nie kolor dla mnie stwierdzam.
http://www.iv.pl/images/00059212098514887080.jpg- ten kolorek mega <3 Kurcze... wakacje przede mną więc może.. może :D 
https://40.media.tumblr.com/c99b44e6c76a456bcec02197b0785453/tumblr_nnrovb2KTN1utqx1so1_1280.jpga za taki kolorek i loki to dała bym wszystkie pieniądze chyba <3 _ <3 Miałam fajne włosy pod loki to durna ścięłam i teraz jak zakręcę to mi się szopa robi na głowie :( 
Co do wody utlenionej to wiem tylko tyle że skuteczna :D Na sobie nigdy nie próbowałam :) 

Posted

Oj skuteczna :p ja głupia spróbowałam trochę z tubki przeznaczonej do farby i fakt, rozjaśniły mi się ale potem jak farbowałam to tej wody było mnie i takie cieemneee czerwone mi wyszły że szok O.o A jakiej długości masz teraz?

Posted

Teraz mam podobnej długości do twoich :) Tak za ramiona ;) 
A pamiętam jak jeszcze kilka lat temu miałam  włosy prawie do tyłka i nie raz mama musiała mi pomagać w rozczesywaniu ich :D 

Guest TyŚka
Posted

Ja też kiedyś miałam dłuuugie włosy, teraz trochę krótsze, ale mi podobno szybko rosną :p

Za to nigdy, ale to nigdy ich nie farbowałam, podoba mi się ich kolor i to, że ciągle się on zmienia. Zwłaszcza latem widać moje naturalne, blond pasemka spod zrudziało-kasztanowych włosów :D

Posted

Dzisiaj obkupiłam się (ją) w posłanko. Wyczaiłam na facebookowym bazarku i jest!

08744612581112719846.jpg

97380208372709121955.jpg

Chyba w poprzednim domku spała w podobnym, bo od razu się wpakowała. Niuch niuch też było :P

• 3 weeks later...
Posted

Ale do dupy te hostingi, po miesiącu już nie można oglądać zdjęć -.-'

68109462660827876552.jpg

Szelka się czegoś nażarła i 3 dni srakę miała mocarną :p Ale już jest okej. Pewnie ktoś jej dał kaszankę...

Jeśli ktoś zapatruje się na zakup szczurka, to przedstawię bilans strat z tego roku ;p

- zjedzone 2 klatki

- całkowicie zjedzona półka paździerzowa

- pies wpadł w nocy na klatkę stojącą w łazience i przesunął ją pod wieszak z bluzami. Dostałam na uro zajebistą bluzę do kolan rozpinaną i zeżarły ja do połowy, sięga mi teraz do nerek. ;p

- zjedzona poduszka i prześcieradło (taka sama sytuacja jak wyżej)

- zjedzony beniamin z pourywanymi gałęźmi

- przekopana ziemia w doniczkach

- pogryzione wszystkie gumki do ścierania jakie tylko miałam pewnego dnia na biurku

- poplute ściany przy biurku i przy półce

I tak mama kocha swoje dzieci <3

Guest TyŚka
Posted

Całkiem ładnie, ale i tak nie dorasta do ogonka mojej szynszyli :D

Posted

Hejka

Ja miałam szczurki swego czasu, aż takiej bidy nie było. raz mi sie dorwały do zasłony bo ktoś klatkę do niej dosunął wiec szczur zrobił origami. No i jak biegał po półkach z książkami to mi ksiażki zasikał. A tak to jakis większych zniszczeń nie odnotowałam :) 

Posted

W piątek wraz z moim chłopem dorobiliśmy się córki! (definitywnie, papiery adopcyjne dziś podpisane) Znajoma znalazła ponad tydzień temu sunię w parku, zabidzona, masakrycznie odwodniona. Mimo ogłoszeń i spacerów w miejscu znalezienia (dod. brak chipa) nikt się nie zgłaszał. Ostatecznie (mnóstwo osób było chętnych na sunię, wszyscy się wykruszyli a z pozostałych osób kumpela wybrała mnie i mojego faceta) sunia od piątku mieszkała u mnie w domu, a dziś pojechała pociągiem do Poznania. Ma 9 tygodni, bullterierek. Wspaniały charakter - usłuchana i szybko się uczy. Nie mamy pomysłu na imię :/

69046513394949603808.jpg

08917597873046827668.jpg

Posted

U mnie szczury na szczęście nie sieją zniszczeń po za tymi w klatce :D Bo hamaki "żyją" u nas max tydzień :D A teraz po ostatnim sprzątaniu hamaków nie ma wgl za karę 3:) Ja zła :D 
Ahh no i jeszcze na wybiegu kiedyś zjadły mi kabel od ładowarki do laptopa i pościel ... żeby nie było, że mam świętoszki :D 

Bullcia urocza <3 Kocham bulle, uwielbiam bulle ... !!! Dużo zdjęć tej kruszyny będę prosiła i szczegółowych relacji co tam u młodej ;)
Oj imion psich już wiele mi się przewinęło przez głowę bo jestem matką chrzestną prawie wszystkich bezdomniaków z naszego przytuliska :D Ale czy coś godnego dla tej ślicznoty...
Osobiście bardzo podoba mi się imię Chelsi :) Scarlet, Azira, Sheri, Diva, Tabitha, Vanessa, Zoe itd :D
A najlepiej jak po kilku dniach z młodą imię nagle samo wpadnie do głowy :) 

Guest TyŚka
Posted

A najlepiej jak po kilku dniach z młodą imię nagle samo wpadnie do głowy :)

O to to... ja zawsze w ten sposób wybieram imię :p