KapustaPusta Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Myślę że jak chęci są to luz, będzie ok:) Bierz i ratuj. Quote
Wilczocha Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Nie wiem czy nie lepiej było by ją już teraz zabrać. Zabrać ją do siebie, otoczyć opieką, być dla niego mamą, odrobaczyć jak należy. Bo nie wydaje mi się by ona miała tam u tamtych państwa dobrze, bo widać, że ich nie chcą, są nie chciane, nie kochane, może są popychadłem. Quote
Erica Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Takie maluchy są do ogarnięcia, tylko trzeba pamiętać, że w tym wieku są już ciekawskie, jeszcze bardzo delikatne i podatne na różngo rodzaju bu-bu. No i rytm dobowy mają inny niż my :) Moje bliźniaczki trafiły do mnie z interwencji kiedy miały niecałe 5 tygodni. Przez pierwszy tydzien budziły się 1-2 razy w nocy na jedzonko i zabawy. KapustaPusta ma rację, takie maluchy duźo bardziej zżyają się z ludźmi. Myślę, że najważniejsze to zorganizowanie dla małej bezpiecznego miejsca, gdzie nie będzie miała możliwości zrobić sobie żadnego kreatywnego bu-bu... Jeśli się zdecydujesz ją zabrać, oczywiście. Quote
denti469 Posted April 1, 2015 Author Posted April 1, 2015 moi drodzy ja bym ja wziela i dzis ale urlop mam dopiero od 12 i do tej pory nawet nic nie mam w domu zrobionego. nic nie zabezpieczone w domu przed psem itd:) no wlasnie i gdzie ja ja umieszcze obecnie to chyba wkuchni w zagrodzie:P:P jakiejs. Quote
denti469 Posted April 1, 2015 Author Posted April 1, 2015 no ale niestety klatki nie mam ogrodzenia w domu brak :( a jeszcze mam 3 dni po 8 godzin pracy co to malenstwo samo bedzie robic; :( Quote
KapustaPusta Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Nie ma opcji żebyś ją zabrała ze sobą do pracy? Ewentualnie jakieś praktyczne miejsce żeby ją zamknąć np łazienka? Quote
denti469 Posted April 1, 2015 Author Posted April 1, 2015 a wiec tak : wizyta odbyta :) psinka wyglada super mala itd:) na pierwszy rzut oka nic jej nie dolega, rodzina tez wydawała sie normalna. I okazuj sie ze mloda sie urodzila 21 lutego <-- ile w tym prawdy nie wiem ale tak mowil wlasciciel. Szczeniak z matka w pokoju byli na poslaniu. Matka zadbana z tego co dalo sie zauwazyc. Bylam tam jakaś godzinę wiadomo ze to nie jest kupa czasu ale nci zlego sienie dzialo. Właściciel mówił ze piesek jest odrobaczony , nie wiel ile w tym prawdy bo zapomniałam zapytać o książeczkę <-- wstyd :P. Ale na 100% zabieram ja do siebie :) Quote
Wilczocha Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Jeżeli w książeczce nie będzie odnotowane, że jest odrobaczona to trzeba zakładać, że nie jest i należy to zrobić jeszcze raz. Bo nie należy słuchać na słowo właściciela. Zdjęcia jakieś zrobiłaś ? Quote
denti469 Posted April 1, 2015 Author Posted April 1, 2015 zdjecie nie ale filmik mam :D moge zamiescic tylko nie wiem jak :P:P:) ok upewnie sie o ta ksiazeczke. Quote
KapustaPusta Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 Wrzuć może na yt? fajnie że postanowione . Quote
denti469 Posted April 1, 2015 Author Posted April 1, 2015 oki filmik mam nadzieje ze cos widac bo jakosc niestety nie najlepsza;) http://youtu.be/qUt9DxDp2AQ skopiować chyba trzeba ten link :) Quote
radoslawforum Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Są jakieś strony gdzie można kupić rasowego szczeniaka? Czy myślicie, że tak jest ok? Dużo czyta się o hodowlach i złym traktowaniu tych zwierząt. ... [url=http://www.przeprowadzki-uk.pl]Przeprowadzki Polska UK[/url] Quote
KapustaPusta Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Rasowego szczeniaka można kupić w hodowli. Nie a stronie internetowej. Złe miejsce wybrałeś na tego typu pytania. Quote
denti469 Posted April 3, 2015 Author Posted April 3, 2015 mi sie wydaje ze to spamer bo nie dosc ze dziwne pytanie jakos nie po polsku zadane to jeszcze link w sygnaturce. Quote
wronka Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Raodslawowiforum w życiu nie chodzi o szczeniaka. Chodzi o wciśnięcie nachalnej reklamy przeprowadzek (patrz link pod podpisem). Nie komentować, tylko zgłaszać adminom raporty (post do usunięcia), bo szkoda czasu na tę żenadę. Quote
denti469 Posted April 3, 2015 Author Posted April 3, 2015 a malenstwo z tego co mowi wlasciciel to dobrze. zobacyzmy co bedzie jak pojade tam 12 kwietnia :) Quote
Natalia 45 Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Sprawdź koniecznie książeczkę czy sa odrobaczenia i szczepienia. Wczoraj byłam u swojego weta. i widziałam tam prawdziwego pseudo, który chyba chciał zaoszczędzić na szczepieniach. Przywiózł pięć 8 tyg szczeniaków shi tzu wszystkie potwornie wymiotowały i były pół żywe.Widok potworny aż mi się ryczeć chciało a tego faceta bym powiesiła za ........Nigdy nie widziałam na oczy jak chorują pieski na parwo bo domyślam się, że to chyba właśnie był ten wirus. Pan jednak twierdził, ze cos zjadły .:( Quote
denti469 Posted April 4, 2015 Author Posted April 4, 2015 masakra. a dzis dostala zdjecie rodzicow to bedzie ciekawa wersja psa :P z tego co widze ojciec terier matka to ta czarna :P http://i.picresize.com/E26w Quote
denti469 Posted April 12, 2015 Author Posted April 12, 2015 A wiec tak : mloda spi wlasnie na moich kolanach :) wstawie potem zdjecie. Obecnie byla odrobaczona 1 kwietnia nastepna czesc tabletki ma na 16 kwietnia. Jutro wybieramy sie do weta na ogolny przeglad. Mloda wyglada dobrze, energi ma za 5 jak to szczeniak :) Quote
KapustaPusta Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Czyli jest fajnie? Sika na podkłady czy gdzie popadnie? Quote
denti469 Posted April 12, 2015 Author Posted April 12, 2015 Dość losowo ale jak widzę ze się kręci biegnie my na podkład. Ale dziwne bo odod.godz 12 do 20 sikala kilkanaście razy. Ja rozumiem ze.szczeniak ale żeby aż tyle. do tego 3.mikro kupki takie śluzowA te . ogólnie dużo śpi. W sumie godzina snu wstaje bawi się i za jakąś godne znów śpi. Quote
motylek1007 Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Dajesz jej jesc to samo? Moze ze stresu robi luzniejsze kupki. Powodzenia i czekam na fotki Quote
Recommended Posts