oath Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Poszukuję karmy dla małego pieska, 4kg, wybrednego, który miał lekkie zapalenie wątroby. Aktualnie je jeszcze Hepatic'a RC, ale po zjedzeniu do końca mamy przestawić się na karmę "nieleczniczą". Czy ktoś może coś polecic? Myślałam o Bozicie Original Mini - mała ilość miedzi i stosunkowo dobry poziom białka i tłuszczu jak dla psa z tendencjami do wątrobowych rewolucji. Będę wdzięczna za pomoc Quote
Erica Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Ja mam suczkę po ciężkim ( toksycznym) zapaleniu wątroby i psa z przewlekłą niewydolnością. Oboje jedzą joserę lamb&rice. Ta karma ma obniżoną zawartość tłuszczu i mało białka, ale przede wszystkim nie zawiera drobiu ( co w przypadku moich wątrobowców ma duże znaczenie). Josera balanca ma jeszcze mniej białka i trłuszczu, ale opiera się na drobiu i zbożach; i prowadzi do rewolucji wątrobowych. Wcześniej próbowaliśmy też Brita i Ariona, ale obie karmy wywołały reakcje alergiczne. Quote
oath Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 Dziękuję bardzo! Szukam próbeczek Josery w takim razie :) Quote
martazobeniak Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Może coś lekkiego z Husse albo Planet Pet Society? Quote
oath Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 niestety za duże stężenie miedzi jak dla nas :( Zamówiłam Bozitę Robur Salmon&Rice. Zobaczymy jak się sprawdzi Quote
martazobeniak Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Powodzenia i daj znać, żeby było wiadomo, co brać pod uwagę na przyszłość! Quote
Ares_biz_pl Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Szczerze to nie spotykam wiele opini na temat tej karmy,ale i przypadłość na jaką cierpi Twoja sunia też nie jest czymś powszechnym,więc koniecznie daj znać jak wypadla ta karma oraz czy sie sprawdziła,czy warto. Czekamy na Twoją odpowiedź:) Quote
oath Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Mix bozity i Trovetu Hepatic sprawdzil sie u nas idealnie :) Bozita Original Mini. Quote
Koliberek-karmy Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 U naszych klientów najlepsze opinie zbiera Trovet Hepatic... pozdrawiam Quote
Recommended Posts