Jump to content
Dogomania

Agatka z Bielska stareńka i obolała, mała i szara wygląda jak zniszczony pluszowy miś, na dodatek jest poważnie chora na zespół końskiego ogona

Recommended Posts

Posted
teresaa118 przelała na Agatkę 25zł. Bardzo dziekujemy. Był minus 86,57zł. Aktualnie Agatka jest na minusie 61,57zł.
Posted

Próbowałam, wypluwa. 

Całe szczęście, że po tych puszkach, gotowanym itd. nie ma biegunek. U moich staruszków niestety jest a raczej było z tym coraz gorzej. Po prostu już nie trawią białka w postaci "naturalnej" tylko takiej jaka jest w karmach specjalistycznych. Majunia też nie znosiła suchej karmy, długo szukałam takiej, która jej będzie smakować i pomagać, i ostatnio jest to gastro intestinal. Kuleczki ma małe, Mogą psy nawet o bardzo kiepskich ząbkach ją jeść. No ale musiałabyś skłonić Agatkę, by zechciała rozgryźć taką kuleczkę, przełamać się. Moje karmienie to najpierw tak wygladało, że Maję prosiłam, dawałam z ręki. Teraz sama biegnie do tej karmy i bardzo dobrze wygląda :) 

Posted

Chyba Dolina Noteci jest dla wszystkich bez względu na wiek. Teraz Agatka je też inne puszki. Jedna dziennie na dwa razy z ryżem jej wystarcza. W międzyczasie smaczki, marchewka i jest zadowolona.

Posted

Biedna psinka. Starość jest okropna. Dobrze, że tamb zaopiekowała się.

Starość psów nie jest okropna, jak mają prawdziwy dom, kochających ludzi, opiekę :) Agatka odmłodniała nawet i będzie dłuugo żyła, jestem tego pewna:)

Posted

Ona zjada ładnie teraz. Nie lubi tylko suchej karmy. Traktuje jak coś niejadalnego. Kocia jej smakuje ale jest bardzo droga (muszą mieć bez zbóż, niestety) i nie dam rady taką karmić psów.

Posted

Ona zjada ładnie teraz. Nie lubi tylko suchej karmy. Traktuje jak coś niejadalnego. Kocia jej smakuje ale jest bardzo droga (muszą mieć bez zbóż, niestety) i nie dam rady taką karmić psów.

Kocia karma to chyba Acana którą jadł też kot Kubuś?

Następnym razem kupię Dolinę Noteci :cool1:

Posted

Koty jedzą karmy: Acana, Applaws,Taste, Choice wymiennie. Kilka kotów nie może mieć karmy zbożowej bo mają biegunkę. Dlatego wszystkie koty są na w/w karmach i mięsie. Nie da się inaczej. 

Dziękuję za pomoc przy Agatce. Kiedy ją brałam jako 13 psa powiedziałam, że dam jej opiekę ale kosztów nie udźwignę. Dzięki Wam na dogo mam wielką pomoc. Dziękuję.

Posted

Jak już wcześniej pisałam umarła w zeszłą niedzielę kotka Sindy. Była stara, chora i załatwiała się wszędzie. Wcześniej kilka razy przyłapałam Miję i Tolę jak sikały psom na posłania ale myślałam, że powielają zachowanie Sindy. Wszystkie posłania wyprałam i jakie było moje zdziwienie i zasmucenie jak wczoraj wieczorem poczułam, ze niektóre śmierdzą kocim moczem. Nie są mokre, zsikane tylko spryskane nawet nie mam pewności przez kogo. Stawiam na Miję i Tolę. Czy nigdy nie będę miała czysto i bez zapachu moczu? Czy dalej ma pralka hulać na okrągło? Załamuje mnie to. 

Posted

tamb nie znam się na kotach za bardzo. Ale słyszałam, że koty są bardzo terytorialne i że jesli np.nie są kotami wychodzącymi a jest ich sporo na jednej przestrzeni, to wtedy tak się zachowują, Nie wiem, czy to prawda. Mój ostatni kot mimo że był bardzo chory na nerki nigdy nie zrobił siku gdzie indziej jak do kuwety, no ale nie miał w domu innych kotów.

Posted

tamb, a ile spośród kotów, które są u Ciebie, mogłoby pójść do adopcji?

Posted

Tylko Agatka jest jeszcze ogłaszana, jest 10 miesięcy u mnie.

Kot Dziecko wykarmiony butelką jest 3,5 roku, Ula i Zula 4 lata to już nie potrafię oddać. Pozostałe są ponad 8, 9 lat.  Może jakbym miała dom zaprzyjaźniony, z kręgu osób którym ufam i warunki o niebo lepsze niż u mnie to bym zmieniła zdanie. Może ....

Posted

Agatka zrobiła dzisiaj pierwszy krok w kierunku suchej karmy zakończony sukcesem. Wymieszałam jej połowę puszki z suchą karmą i zjadła bez grymaszenia. Teraz po południu też. Cieszę się, to duże ułatwienie.

• Upvote 1
Posted

Agatka zrobiła dzisiaj pierwszy krok w kierunku suchej karmy zakończony sukcesem. Wymieszałam jej połowę puszki z suchą karmą i zjadła bez grymaszenia. Teraz po południu też. Cieszę się, to duże ułatwienie.

No i tak próbujcie dalej :) Już pomijając wszystko inne, to w takie upały, jakie są teraz, karmienie suchym jedzonkiem
może się okazać bezpieczniejsze, bo takie jedzonko może stać w miseczkach i się nie psuje w cieple od razu.
  • 2 weeks later...
Posted

Od grudnia Agatka jest u mnie a dalej nie pozwala nic przy sobie zrobić. Robię podchody, żeby zakropić oczy (a jest to konieczne) i wyczesać. A tak to czuje się dobrze, podskakuje, nie ma postępów choroby kręgosłupa.

Posted

Od grudnia Agatka jest u mnie a dalej nie pozwala nic przy sobie zrobić. Robię podchody, żeby zakropić oczy (a jest to konieczne) i wyczesać. A tak to czuje się dobrze, podskakuje, nie ma postępów choroby kręgosłupa.

No to znaczy, że odrobinkę Cię zdominowała spryciula. Oj Agatko nieładnie, trzeba pozwolić na kropienie oczek i czesanie. Najważniejsze, że bólu ze strony kręgosłupa nie ma. :)Ciesze się, ze rahabiltacja tak pomogła