Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

musze sie pochwalic i wyrzucic z siebie emocje :lol:
wczoraj przybyl do naszego domu dwumiesieczny podenco ibicenco :loveu:
musze powiedziec, ze jest absolutnie [B]niesamowity[/B] i zupelnie inny od wszystkich psow, jakie mialam. bardzo grzeczny i spokojny, jak na takiego malego szczeniaka, i strasznie "myslacy" - tzn. czujny, wszystko obserwuje, na wszystko zwraca uwage - bo wszystko jest dla niego nowe. zafascynowany domem, meblami itp., bo chyba po raz pierwszy jest w takim miejscu. usilnie probuje wskoczyc do zlewu, bo fascynuje go lejaca sie woda :evil_lol:

Posted

[quote name='Ca Eivissenc']musze sie pochwalic i wyrzucic z siebie emocje :lol:
wczoraj przybyl do naszego domu dwumiesieczny podenco ibicenco :loveu:
musze powiedziec, ze jest absolutnie [B]niesamowity[/B] i zupelnie inny od wszystkich psow, jakie mialam. bardzo grzeczny i spokojny, jak na takiego malego szczeniaka, i strasznie "myslacy" - tzn. czujny, wszystko obserwuje, na wszystko zwraca uwage - bo wszystko jest dla niego nowe. zafascynowany domem, meblami itp., bo chyba po raz pierwszy jest w takim miejscu. usilnie probuje wskoczyc do zlewu, bo fascynuje go lejaca sie woda :evil_lol:[/quote]

Gratulacje i więcej info, zdjątką... Buziaki dla uszatego kuzyna :) przesyłaja moje rudziaki..

Posted

bardzo prosze:

[IMG]http://farm2.static.flickr.com/1270/826814518_b2c7a07477.jpg?v=0[/IMG]

nie jest latwo zrobic mu dobre zdjecie, bo fascynuje go aparat fotograficzny i probuje go obejrzec zamiast grzecznie pozowac :eviltong:

Posted

[quote name='Ca Eivissenc']bardzo prosze:

[IMG]http://farm2.static.flickr.com/1270/826814518_b2c7a07477.jpg?v=0[/IMG]

nie jest latwo zrobic mu dobre zdjecie, bo fascynuje go aparat fotograficzny i probuje go obejrzec zamiast grzecznie pozowac :eviltong:[/quote]

Szorsciak :loveu: skad jest ?

Posted

Super, mało tych psiaków w Polsce, a co za tym idzie ich właścicieli na forum. A tak może się uda jej bardziej rozpropagować! :) Dawaj więcej informacji o zachowaniu w domu i zdjęć przede wszystkim :)

Posted

niestety, musze was zmartwic - na razie nie bedzie kolejnego podenka w Polsce, bo mieszkamy w Hiszpanii. ale moze kiedys wrocimy :evil_lol: albo moja rodzina w Polsce tez zdecyduje sie na podobnego siersciucha, bo sa nim zachwyceni :loveu:.
troche formalnosci: maluch pochodzi z la Sierra de Avila, ma na imie Corcho (czyli Korek :cool3:), nadal jest bardzo grzeczny i pomimo mlodego wieku bez problemu zostaje sam w domu, zalatwia sie na zewnatrz, ladnie chodzi na smyczy, i w ogole nie moge wyjsc z podziwu, jaki jest grzeczny :loveu:.
ma juz troche typowo "podenkowych" zachowan, np. stawanie na tylnych lapkach kiedy cos go zainteresuje :multi: i w ogole najszczesliwszy jest na rekach, kiedy moze oprzec sie na moich ramionach i ogladac wszystko z gory. poza tym - co tez jest bardzo podenkowe - jest niezalezny, zawsze na wlasne zdanie i trudno z nim negocjowac jesli sie na cos uprze - jesli cos idzie nie po jego mysli, potrafi odwrocic sie plecami i kompletnie mnie zignorowac. czuje, ze nie bedzie latwo szkolic takiego indywidualiste :crazyeye:.
jedyne, co mnie w tej chwili martwi, to ze malo je - chyba dlatego, ze juz nie musi walczyc o jedzenie z bracmi (w hodowli byl strasznym zarlokiem, a teraz wybrzydza). poczytalam tu na dogo watek o niejadkach i sprobuje zastosowac sie do porad, zobaczymy...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Morris']Prosimy o więcej zdjęć ;) ![/quote]

a prosze bardzo ;) korek zasnal na spacerze:

[IMG]http://farm2.static.flickr.com/1207/948954419_4f12a7b182.jpg?v=0[/IMG]

wiecej zdjec i informacji bedzie na [url]http://podenco.wordpress.com[/url], ale na razie jest malo, bo wciaz brakuje mi czasu. mam nadzieje jednak, ze jest to sytuacja przejsciowa :lol: (no i wciaz przyjemniej jest spedzac wolny czas z podenkiem niz klepiac w klawiature, nawet jesli sie klepie o podenku).

• 7 years later...