Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rozwiesiłam dziś rano trochę ogłoszeń :lol:

proszę , rozglądajcie się po mieście , może ktoś jej szuka ?może gdzieś są ogłoszenia ?

lalunia w nowym domku juz się czuje dość pewnie , jest jej tam naprawdę dobrze :lol:

Posted

parę ogłoszeń porozwieszają moje koleżanki z firmy w różnych miejscach Krakowa , może ktoś się odezwie ?
chciałabym , żeby maleńka wróciła do domu , ale ... ten brak obróżki ....

Posted

Toska wiesz że to tak dla formalności. Gdyby jednak komuś zginęła. Wydaje mi się, że większość osób dzwoni w takich wypadkach do schronu i jesli tam zostawiłaś wyczerpujący opis o suczce to gdyby ktoś szukał znajdzie.

Posted

zgłosiłam w schronie :lol: i co dzień dzwonię i pytam , czy nikt nie zgłosił zaginięcia .
niestety narazie nie :shake: - nikt jej tam nie szuka !

Posted

weszka napisał(a):
Toska wiesz że to tak dla formalności. Gdyby jednak komuś zginęła. Wydaje mi się, że większość osób dzwoni w takich wypadkach do schronu i jesli tam zostawiłaś wyczerpujący opis o suczce to gdyby ktoś szukał znajdzie.

powiem Ci, ze nie zdawałam sobie sprawy, jak wiele osób nie ma pojęcia o tym że takowe schronisko nawet istnieje!!!!
A jesli to psiak jakiejś starszej osoby, to tymbardziej... najlepsze były by ogłoszenia w okolicy galerii.....

Posted

Toska powiesiła ogłoszenia więc jeśli ktoś szuka to powinien mieć szansę na znalezienie.
Wiesz Asior z tym schronem masz rację. Nawet podpytałam niedawno kilku psiarzy - takich że tak powiem oświeconych - i spora część z nich nie dzwoniłaby pytać do schronu :-o Raczej by poszukiwali na własną rękę, wieszali ogłoszenia... trochę mnie to zdziwiło... Dopiero jak podsunęłam pomysł, że przecież trzeba zapytać w schronie, jechać popatrzeć to stwierdzali "no rzeczywiście, no pewnie!". Więc to chyba niestety nie takie oczywiste :shake: jak mi się wydawało kiedyś. Może gdyby była większa świadomość to część tych bid by się odnalazła i wróciła do domu :roll:

Posted

dokładnie!!!!
Tak ostatnio było z beaglem.. u nas na krakowskiej stronie było ogłoszenie ze szukają beagla a ostatnio w schronie taki był właśnie, ale nie zdążyłam dac tu znac bo właśnie go adoptowali prosto po kwarantannie.... a psiak zgibnął rzut beretem od schronu.....

• 2 weeks later...
Posted

Lalunia maleńka :loveu: już szczęśliwa w nowym domku -ma kochającą pańcię i wszystko , czego psiakowi do szczęścia potrzeba :lol:
co jakiś czas mam "dostawę " nowych wieści :lol: - jest dobrze , nie lubi tylko na długo zostawać sama i wtedy sioora w domu !

Posted

Toska napisał(a):
nie lubi tylko na długo zostawać sama i wtedy sioora w domu !

pewnie ja to stresuje, boi sie, ze jej ludzie juz nie wroca...
z czasem, jak poczuje sie pewniej, powinno przejsc.
fajnie, ze choc jeden psiak tak szybko trafil na dobrych ludzi!