Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bambo przez całe swoje 3 letnie życie nie doznał niczego dobrego ze strony ludzi. Został kupiony jako prezent dla babci, która nigdy nie chciała psa. Pies został u niej tylko dlatego, że rozpieszczona wnusia chciała mieć pieska. Babcie na każdym kroku dawała psu do zrozumienia, że nie jest mile widziany w jej domu. Bambo bardzo często spędzał całe dnie sam na podwórku zarówno latem jak i zimą. Często nie dostawał nic do jedzenie i picia. Weterynarza nie widział nigdy. Nikt Go nie szczepił, nie odrobaczał. Czesany był tylko wtedy, gdy babcie odwiedzała wnuczka i chciała się pobawić. Rok temu Bambo został skopany przez kogoś komy przeszkadzał błąkający się pies. Po tym zdarzeniu pozostała mu blizna pod okiem. Jego oczko jest lekko uszkodzone, ale w ogóle mu to nie przeszkadza.
Tydzień temu babcie stwierdziła, że ona już dłużej nie wytrzyma z kundlem, który w dodatku zaczął łysieć z powody alergii na pchły i postanowiła pozbyć się problemu. Zaproponowała okolicznym pijaczką żeby wywieźli Bambusia do lasu.:angryy::angryy::angryy: Nad psiakiem zlitowała się córka kobiety, która wczoraj przywiozła Go do schroniska.
Bambo jest w kiepskim stanie, ma wyliniały cały tył z powodu alergii na pchły, których miał mnóstwo. Jest wychudzony, jego sierść jest strasznie tłusta i matowa.
Początkowo Bambuś nas obszczekał, ale po chwili zaczął się przymilać i domagać głaskania. To zadziwiające, że ten psiak pomimo krzywdy jakiej doznał ze strony ludzi nadal im ufa i domaga się kontaktu z nimi. Ten mały psiak zasłużył sobie na prawdziwy dom jakiego nigdy nie miał. Bambuś ma 3 lata. Do adopcji zostanie oddany po kwarantannie, wyleczeniu i kastracji.

A oto Bambuś ( na zdjęciach wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości)

[IMG]http://img529.imageshack.us/img529/1853/img2363mwm0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img529.imageshack.us/img529/3832/img2364mwx8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img529.imageshack.us/img529/953/img2366mxz6.jpg[/IMG]

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

co za wstrętna kobieta :angryy: :angryy: nie okażę jej szacunku ze względu na wiek bo postąpiła podle...
jak nie chciała psiaka to nie trzeba było się godzić... by zamieszkał u niej..:angryy:

Bambo jest skrzywdzony przez nie odpowiedzialne os...
kochaniutki życzę ci byś znalazł ten drugi domek gdzie będziesz kochany naprawdę a nie z przymusu... (że jesteś)..

Posted

No nie mogę no....:angryy: :angryy: :mad:
Bambusiu trzymaj się kochany :-(....na pewno dziewczyny znajdą Ci najlepszy domek pod słońcem :lol:

Posted

bity i skopany-nigdy nie szczepiony i odrobaczony, głodzony:angryy: dośc-:chainsaw: :2gunfire: :2gunfire: :snipersm: .
Możesz napisac w jakim schronisku dokłądnie przebywa?

[CENTER][B]Prosze-by tymczas się dla niego znalazł!!![/B]
Potrzeba mu wizyty lekarskiej-oraz by nie dublowac wszyzstkiego czego mu jego oprawca nie zapewnił przez całe życie!!!

Wstawię aukcje na bazerek jeśli ktoś zapewni mu tymczas:-(
ja we środę biorę malutką kruszkę na DT i mam swoje 3 w tym sunię ślepą...Bambusiu:placz: :placz: :-( -nie powinno cie tu byc:placz: [/CENTER]

Posted

Ania I Kropka-założyłam i skopiowałam link do wątku Bambusia:placz: w grupie 9-tej - jego grupie Psy Ozdobne i Do Towarzystwa:
[CENTER][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75595[/URL]

[/CENTER]

Posted

[quote name='oktawia6']bity i skopany-nigdy nie szczepiony i odrobaczony, głodzony:angryy: dośc-:chainsaw: :2gunfire: :2gunfire: :snipersm: .
Możesz napisac w jakim schronisku dokłądnie przebywa?

[CENTER][B]Prosze-by tymczas się dla niego znalazł!!![/B]
Potrzeba mu wizyty lekarskiej-oraz by nie dublowac wszyzstkiego czego mu jego oprawca nie zapewnił przez całe życie!!!

Wstawię aukcje na bazerek jeśli ktoś zapewni mu tymczas:-(
ja we środę biorę malutką kruszkę na DT i mam swoje 3 w tym sunię ślepą...Bambusiu:placz: :placz: :-( -nie powinno cie tu byc:placz: [/CENTER]
[/quote]

Bambo jest w Schronisku w Olsztynie
Bambuś ma dobrą opiekę weterynaryjną w schronisku więc o to nie trzeba się martwić. Domek natomiast jest mu bardzo potrzebny. On musi znów poczuć się kochany.

Posted

jeżeli babsztyl zneca si e nad psem wielkości pekinczyka?...Zeby to podłe monstrum zebrało za swoje w zyciu doczensnym .To wstyd i hańba miec takiego potwora jako babcię.W jakim my świecie żyjemy???????.....

Posted

[quote name='muka1']jeżeli babsztyl zneca si e nad psem wielkości pekinczyka?...Zeby to podłe monstrum zebrało za swoje w zyciu doczensnym .To wstyd i hańba miec takiego potwora jako babcię.W jakim my świecie żyjemy???????.....[/quote]

Dobitne slowa jak i sluszne!!:angryy::angryy:

Posted

Mam nadzieje, że Bambuś szybko znajdzie wspaniały domek......należy mu się po tym co przeszedł u kochanej :angryy: :angryy: :mad: babci :angryy: :angryy:

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']Dzisiaj byliśmy z Bambusiem na spacerku. Gdy podeszłam do jego klatki psiak wstał i zaczął merdać ogonkiem i podskakiwać z radości.[/quote]

To świetnie, to znaczy, że kocha ludzi, mimo koszmaru, jaki przeszedł.

Posted

[quote name='AgusiaTerierka']To świetnie, to znaczy, że kocha ludzi, mimo koszmaru, jaki przeszedł.[/quote]

na to by wskazywało..
zawsze mnie to fascynowało, że pomimo krzywd jakie zwierzęta zaznają..
potrafią być ufne...
i kochane..
Bambo należy do takich psiaków..
w górę maleńki...