Ania_i_Kropka Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Bambo przez całe swoje 3 letnie życie nie doznał niczego dobrego ze strony ludzi. Został kupiony jako prezent dla babci, która nigdy nie chciała psa. Pies został u niej tylko dlatego, że rozpieszczona wnusia chciała mieć pieska. Babcie na każdym kroku dawała psu do zrozumienia, że nie jest mile widziany w jej domu. Bambo bardzo często spędzał całe dnie sam na podwórku zarówno latem jak i zimą. Często nie dostawał nic do jedzenie i picia. Weterynarza nie widział nigdy. Nikt Go nie szczepił, nie odrobaczał. Czesany był tylko wtedy, gdy babcie odwiedzała wnuczka i chciała się pobawić. Rok temu Bambo został skopany przez kogoś komy przeszkadzał błąkający się pies. Po tym zdarzeniu pozostała mu blizna pod okiem. Jego oczko jest lekko uszkodzone, ale w ogóle mu to nie przeszkadza. Tydzień temu babcie stwierdziła, że ona już dłużej nie wytrzyma z kundlem, który w dodatku zaczął łysieć z powody alergii na pchły i postanowiła pozbyć się problemu. Zaproponowała okolicznym pijaczką żeby wywieźli Bambusia do lasu.:angryy::angryy::angryy: Nad psiakiem zlitowała się córka kobiety, która wczoraj przywiozła Go do schroniska. Bambo jest w kiepskim stanie, ma wyliniały cały tył z powodu alergii na pchły, których miał mnóstwo. Jest wychudzony, jego sierść jest strasznie tłusta i matowa. Początkowo Bambuś nas obszczekał, ale po chwili zaczął się przymilać i domagać głaskania. To zadziwiające, że ten psiak pomimo krzywdy jakiej doznał ze strony ludzi nadal im ufa i domaga się kontaktu z nimi. Ten mały psiak zasłużył sobie na prawdziwy dom jakiego nigdy nie miał. Bambuś ma 3 lata. Do adopcji zostanie oddany po kwarantannie, wyleczeniu i kastracji. A oto Bambuś ( na zdjęciach wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości) [IMG]http://img529.imageshack.us/img529/1853/img2363mwm0.jpg[/IMG] [IMG]http://img529.imageshack.us/img529/3832/img2364mwx8.jpg[/IMG] [IMG]http://img529.imageshack.us/img529/953/img2366mxz6.jpg[/IMG] Quote
Jagoda1 Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Bambusiu, paradoks, ale w schronisku będzie ci lepiej niz u "Pani", zadbają o ciebie, odmłodniejesz, poszukają ci prawdziwy domek. Zrobimy ogłoszenia... Quote
Ania_i_Kropka Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 Bambuś to taki kochany psiak. On nadal ufa ludziom i chce być ich przyjacielem. Sam wskakuje na ręce. Bez żadnych protestów znosił dzisiaj wszystkie zabiegi weterynaryjne. Quote
Ania_i_Kropka Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 Bambo jest taki kochany. [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/815/img2463mpo9.jpg[/IMG] A tak wygląda jego skóra [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/2003/img2462mbl8.jpg[/IMG] Quote
Ania_i_Kropka Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 Nie tylko śliczny, ale i kochany:loveu: Quote
Diana S Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 co za wstrętna kobieta :angryy: :angryy: nie okażę jej szacunku ze względu na wiek bo postąpiła podle... jak nie chciała psiaka to nie trzeba było się godzić... by zamieszkał u niej..:angryy: Bambo jest skrzywdzony przez nie odpowiedzialne os... kochaniutki życzę ci byś znalazł ten drugi domek gdzie będziesz kochany naprawdę a nie z przymusu... (że jesteś).. Quote
Ziutka Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 No nie mogę no....:angryy: :angryy: :mad: Bambusiu trzymaj się kochany :-(....na pewno dziewczyny znajdą Ci najlepszy domek pod słońcem :lol: Quote
oktawia6 Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 bity i skopany-nigdy nie szczepiony i odrobaczony, głodzony:angryy: dośc-:chainsaw: :2gunfire: :2gunfire: :snipersm: . Możesz napisac w jakim schronisku dokłądnie przebywa? [CENTER][B]Prosze-by tymczas się dla niego znalazł!!![/B] Potrzeba mu wizyty lekarskiej-oraz by nie dublowac wszyzstkiego czego mu jego oprawca nie zapewnił przez całe życie!!! Wstawię aukcje na bazerek jeśli ktoś zapewni mu tymczas:-( ja we środę biorę malutką kruszkę na DT i mam swoje 3 w tym sunię ślepą...Bambusiu:placz: :placz: :-( -nie powinno cie tu byc:placz: [/CENTER] Quote
oktawia6 Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Ania I Kropka-założyłam i skopiowałam link do wątku Bambusia:placz: w grupie 9-tej - jego grupie Psy Ozdobne i Do Towarzystwa: [CENTER][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75595[/URL] [/CENTER] Quote
Ania_i_Kropka Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 [quote name='oktawia6']bity i skopany-nigdy nie szczepiony i odrobaczony, głodzony:angryy: dośc-:chainsaw: :2gunfire: :2gunfire: :snipersm: . Możesz napisac w jakim schronisku dokłądnie przebywa? [CENTER][B]Prosze-by tymczas się dla niego znalazł!!![/B] Potrzeba mu wizyty lekarskiej-oraz by nie dublowac wszyzstkiego czego mu jego oprawca nie zapewnił przez całe życie!!! Wstawię aukcje na bazerek jeśli ktoś zapewni mu tymczas:-( ja we środę biorę malutką kruszkę na DT i mam swoje 3 w tym sunię ślepą...Bambusiu:placz: :placz: :-( -nie powinno cie tu byc:placz: [/CENTER] [/quote] Bambo jest w Schronisku w Olsztynie Bambuś ma dobrą opiekę weterynaryjną w schronisku więc o to nie trzeba się martwić. Domek natomiast jest mu bardzo potrzebny. On musi znów poczuć się kochany. Quote
Jagoda1 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Do szczęścia potrzebny stały domek Bambusiowi, o leczenie nie trzeba sie martwić, ma zapewnioną b. dobrą opiekę weterynaryjną. Quote
Kar0la Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 O rany jaki cudny zębolek. Jest piekny. Domek na pewno szybko się znajdzie. Quote
muka1 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 jeżeli babsztyl zneca si e nad psem wielkości pekinczyka?...Zeby to podłe monstrum zebrało za swoje w zyciu doczensnym .To wstyd i hańba miec takiego potwora jako babcię.W jakim my świecie żyjemy???????..... Quote
oktawia6 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 biedactwo pokaż:-( się a babsztyl rodem z "Martwego Zła" Chenrieta do piwnicy:angryy: Quote
Ania_i_Kropka Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 Bambuś jest już po porządnym odpchleniu i odrobaczeniu. Czuje się dużo lepiej. Poczekamy aż trochę podgoi mu się skóra i porządnie się wykąpiemy w dobrym szamponiku. Quote
Jagoda1 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Bambusiu, na pewno znajdziesz dom, w którym będą ciebie kochać. Quote
Diana S Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 [quote name='muka1']jeżeli babsztyl zneca si e nad psem wielkości pekinczyka?...Zeby to podłe monstrum zebrało za swoje w zyciu doczensnym .To wstyd i hańba miec takiego potwora jako babcię.W jakim my świecie żyjemy???????.....[/quote] Dobitne slowa jak i sluszne!!:angryy::angryy: Quote
Ania_i_Kropka Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Dzisiaj byliśmy z Bambusiem na spacerku. Gdy podeszłam do jego klatki psiak wstał i zaczął merdać ogonkiem i podskakiwać z radości. Quote
Ziutka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Mam nadzieje, że Bambuś szybko znajdzie wspaniały domek......należy mu się po tym co przeszedł u kochanej :angryy: :angryy: :mad: babci :angryy: :angryy: Quote
Jagoda1 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 [quote name='Ania_i_Kropka']Dzisiaj byliśmy z Bambusiem na spacerku. Gdy podeszłam do jego klatki psiak wstał i zaczął merdać ogonkiem i podskakiwać z radości.[/quote] To świetnie, to znaczy, że kocha ludzi, mimo koszmaru, jaki przeszedł. Quote
Diana S Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 [quote name='AgusiaTerierka']To świetnie, to znaczy, że kocha ludzi, mimo koszmaru, jaki przeszedł.[/quote] na to by wskazywało.. zawsze mnie to fascynowało, że pomimo krzywd jakie zwierzęta zaznają.. potrafią być ufne... i kochane.. Bambo należy do takich psiaków.. w górę maleńki... Quote
Toska Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 taki piękny pekinek:loveu: powinien szybko kogoś zauroczyć !!! Quote
Recommended Posts