Jump to content
Dogomania

Masz swojego konia?  

186 members have voted

1. 1. Masz swojego konia?

• Mam :)
    • Niestety nie mam
    • Na razie nie mam, ale sądze, że już niedługo czterokopytny zagości w moim domu :)
    • Mam, ale chyba niedlugo będziemy musieli się rozstać...
    • Nie mam i mieć nie będe

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja dopiero teraz wrocilam..
o malo nie spadlam ;D
a bylo to tak ze jezdzilam na Emilu (ponad 180 w klebie..) i trenerka zebym wyjela nogi ze strzemion, po stepowalam, i powiedziala zebym sprobowala klusu. (klusowalam bez strzemion wczesniej tylko na lonzy)
ja go lydka, spokojna jazda do czasu, chcialam skrecic w lewo a on przyspieszyl i skrecil, zlapalam sie przedniego leku, nogi mi wisiały. mysle czys ie puscic, ale przerazila mnie perspektywa wyladowania pod kopytami. Emil klusuje. wzielam sie w garsc, podciagnelam, przerzucilam noge przez siodlo, i wyszlo.
nie trwalo to dlugo, ale malam stracha ;d

Posted

cos nam temacik podupadl.. : (

ja dzis bylam na koniach ;x.

bylo cudnie. po za tym ze mialam takiego kuca, nieusluchanego. jest najmniej grzecznym koniem w stajni xD.
fotki nawet mam ;].

Posted

mam dwie, takie w miare. tylko zamazalam twarz, bo glupie miny mialam. xD
[IMG]http://i38.tinypic.com/2zdnp07.jpg[/IMG]
tak wiem! pięta w dół! :evil_lol:
[IMG]http://i34.tinypic.com/t6upte.jpg[/IMG]

dzis podczas mojej jazdy, byly dwie siostry, na oko 9 i 11 lat.
przyjechaly z babcia i ciocia. babcia rozlozyla sobie krzeselko, i caly ekwipunek (choc byla laweczka xDD).. dobra, zaczela sie jazda, najpierw skomentowala wszystkie konie w zasiegu wzroku, myslalam ze zawalu dostanie, jak jejw nuczka (lat 11) wsiada na Emila. no ale coz. spoko. podjechalam na chwile do kolezanki, bo cos tam od niej chcialam a babcia non stop
`ten kon na mnie patrzy! (pominmy fakt ze wrzeszczala i mogla sploszyc konie ..) ten kon mnie zje! ten kon tu idzie! aaaa` i tak non stop. od kol. wiem ze ona ponoc tak caly czas gadala xD....
ale na szczescie po 25 minutach gdzies tam pojechala. uff. xD

Posted

[quote name='tusia.']twiggy - dzięki za radę! :) dopiero zaczynam się uczyć. ;][/quote]

to dobrze!zwracaj uwagę na właśnie takie szczegóły-pięta do doły,palce do konia,ręce na wodzach pozamykane i kciuki do góry.I zawsze patrz przed siebie!Nie pod konia. Jak nauczysz się tego od początku,nigdy nie bedziesz miała z tym problemów!A wtedy tylko pozazdrościc!
Trzymam kciuki za dalsze jazdy! ;)

Posted

Hej wszystkim, no ktos tu mial racje " moze kiedys bedziesz jezdzic konno" :)
moja "konica" to jutrzenka. Nie jest moja, a sie w niej zakochalam ;(. Narazie jeżdżę z lonżą. umiem Anglezować. najgorsze jest to podskakiwanie. :D i nogi mnie bolą ;p ale naprawde jest swietnie. piety na dół, kolana do siebie, i same biodra pracuja ;p
Mam pytanie, za ile kupiliście strój? to znaczy bo ja dzisiaj bedę na takim pokazie w 'klikowej' kupować kask (nie wiem jak to sie nazywa) :p . Podobno na takich paradach są drogie ale może jakiś na moja głowę będzie bo cały czas w toczku nie mogę jeździć. Mam nadzieje że mogę na was liczyć, zaawansowani jeźcyy jak gnębi mnie jakieś pytanie? :)
pozdrawiam cocker

Posted

Możesz :P Zaawansowana to ja nie jestem, ae zawsze cos :P Ja też teraz mam zamiar kupić kask, tylko muszę znleźć jakiś dzień w który będę mogła się wybrać do Będzina.

Posted

Będziesz w Klikowej???
o łaaał super!
z naszej stadniny pojechała na tą wystawę Sabrinka ze źrebakiem:loveu::loveu::loveu:
a do Będzina miałam jechać zdawać odznakę ;ppp
ale sie nei udało heh

Posted

[quote name='anmi0']to super...
bo ja przyszłam się wyżalić...:placz::placz::placz:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=p6_jKYcRDs8[/URL]
Malutka... umarła!!!:placz:[/quote]
Ojej:placz: Przykro mi!
[*] :(

Posted

[quote name='anmi0']to super...
bo ja przyszłam się wyżalić...:placz::placz::placz: