tusia. Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 ja dopiero teraz wrocilam.. o malo nie spadlam ;D a bylo to tak ze jezdzilam na Emilu (ponad 180 w klebie..) i trenerka zebym wyjela nogi ze strzemion, po stepowalam, i powiedziala zebym sprobowala klusu. (klusowalam bez strzemion wczesniej tylko na lonzy) ja go lydka, spokojna jazda do czasu, chcialam skrecic w lewo a on przyspieszyl i skrecil, zlapalam sie przedniego leku, nogi mi wisiały. mysle czys ie puscic, ale przerazila mnie perspektywa wyladowania pod kopytami. Emil klusuje. wzielam sie w garsc, podciagnelam, przerzucilam noge przez siodlo, i wyszlo. nie trwalo to dlugo, ale malam stracha ;d Quote
ewka i haker Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 heheh ja tez mialam czesto takie historie Quote
tusia. Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 cos nam temacik podupadl.. : ( ja dzis bylam na koniach ;x. bylo cudnie. po za tym ze mialam takiego kuca, nieusluchanego. jest najmniej grzecznym koniem w stajni xD. fotki nawet mam ;]. Quote
Dorkaa Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 A ja nie jeździłam już dwa miesiące :( Muszę się wybrać na poszukiwania stajni... :( Quote
tusia. Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 mam dwie, takie w miare. tylko zamazalam twarz, bo glupie miny mialam. xD [IMG]http://i38.tinypic.com/2zdnp07.jpg[/IMG] tak wiem! pięta w dół! :evil_lol: [IMG]http://i34.tinypic.com/t6upte.jpg[/IMG] dzis podczas mojej jazdy, byly dwie siostry, na oko 9 i 11 lat. przyjechaly z babcia i ciocia. babcia rozlozyla sobie krzeselko, i caly ekwipunek (choc byla laweczka xDD).. dobra, zaczela sie jazda, najpierw skomentowala wszystkie konie w zasiegu wzroku, myslalam ze zawalu dostanie, jak jejw nuczka (lat 11) wsiada na Emila. no ale coz. spoko. podjechalam na chwile do kolezanki, bo cos tam od niej chcialam a babcia non stop `ten kon na mnie patrzy! (pominmy fakt ze wrzeszczala i mogla sploszyc konie ..) ten kon mnie zje! ten kon tu idzie! aaaa` i tak non stop. od kol. wiem ze ona ponoc tak caly czas gadala xD.... ale na szczescie po 25 minutach gdzies tam pojechala. uff. xD Quote
xxxx52 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 dogomanianki mam petycje do podpisania na temat znecania sie nad konmi w Turcji.Prosze o podanie e-maila to przesle do wklejenia na watek Quote
Mi. Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 [quote name='xxxx52']dogomanianki mam petycje do podpisania na temat znecania sie nad konmi w Turcji.Prosze o podanie e-maila to przesle do wklejenia na watek[/quote] [EMAIL="[email protected]"][I][email protected][/I][/EMAIL] Quote
twiggy Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 [quote name='tusia.'] tak wiem! pięta w dół! :evil_lol: [/quote] wyżej ręka i kciuki do góry! ;) Quote
tusia. Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 twiggy - dzięki za radę! :) dopiero zaczynam się uczyć. ;] Quote
twiggy Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 [quote name='tusia.']twiggy - dzięki za radę! :) dopiero zaczynam się uczyć. ;][/quote] to dobrze!zwracaj uwagę na właśnie takie szczegóły-pięta do doły,palce do konia,ręce na wodzach pozamykane i kciuki do góry.I zawsze patrz przed siebie!Nie pod konia. Jak nauczysz się tego od początku,nigdy nie bedziesz miała z tym problemów!A wtedy tylko pozazdrościc! Trzymam kciuki za dalsze jazdy! ;) Quote
tusia. Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 dzięki Twiggy! :) jutro jadę, najprawdopodobniej będę mieć fotki, to wstawię.:) Quote
requiem. Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Hej wszystkim, no ktos tu mial racje " moze kiedys bedziesz jezdzic konno" :) moja "konica" to jutrzenka. Nie jest moja, a sie w niej zakochalam ;(. Narazie jeżdżę z lonżą. umiem Anglezować. najgorsze jest to podskakiwanie. :D i nogi mnie bolą ;p ale naprawde jest swietnie. piety na dół, kolana do siebie, i same biodra pracuja ;p Mam pytanie, za ile kupiliście strój? to znaczy bo ja dzisiaj bedę na takim pokazie w 'klikowej' kupować kask (nie wiem jak to sie nazywa) :p . Podobno na takich paradach są drogie ale może jakiś na moja głowę będzie bo cały czas w toczku nie mogę jeździć. Mam nadzieje że mogę na was liczyć, zaawansowani jeźcyy jak gnębi mnie jakieś pytanie? :) pozdrawiam cocker Quote
Dorkaa Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Możesz :P Zaawansowana to ja nie jestem, ae zawsze cos :P Ja też teraz mam zamiar kupić kask, tylko muszę znleźć jakiś dzień w który będę mogła się wybrać do Będzina. Quote
anmi0 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Będziesz w Klikowej??? o łaaał super! z naszej stadniny pojechała na tą wystawę Sabrinka ze źrebakiem:loveu::loveu::loveu: a do Będzina miałam jechać zdawać odznakę ;ppp ale sie nei udało heh Quote
tusia. Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 możliwe że Mila odzyska wzrok!!! :multi::multi::multi: Quote
anmi0 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 to super... bo ja przyszłam się wyżalić...:placz::placz::placz: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=p6_jKYcRDs8[/URL] Malutka... umarła!!!:placz: Quote
goldenka245 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 [quote name='anmi0']to super... bo ja przyszłam się wyżalić...:placz::placz::placz: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=p6_jKYcRDs8[/URL] Malutka... umarła!!!:placz:[/quote] Ojej:placz: Przykro mi! [*] :( Quote
tusia. Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 `Czyjaś droga kończy się..` :placz::-( Piękna. Popłakałam się :placz: Quote
Cockermaniaczka Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 :placz::-(Tak bardzo wspolczuje:-(:-( Quote
twiggy Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 [quote name='anmi0']to super... bo ja przyszłam się wyżalić...:placz::placz::placz: Malutka... umarła!!!:placz:[/quote] dlaczego?co się stało? Bardzo mi przykro! :-( Trzymaj sie! Quote
anmi0 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 miała 26 lat.. dodatkowo astmę podobno jej pękły płuca.. nie wiem czy to prawda Tydzień przed jeszcze kłusowała pod dziećmi:angryy: ehh...:-( Quote
Recommended Posts